Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Kızlar merhaba, tamamiyle tesadüf eseri gördüm link paylaşmınızı ve çok sevindim. O blogun yazarı benim :) Sitemin adresi değişti. Aynı yazıya http://www.birannetavsiyesi.com/bebegi-dogru-emzirebilme/ bu linkten ulaşabilirsiniz. Ayrıca http://www.birannetavsiyesi.com/yenidogan-bebek-bakimi/ bu link ve gene bu link de işinize yarayacaktır. http://www.birannetavsiyesi.com/dogum-cantasi-hazirligi-icin-tuyolar/. Çok sevgiler. Hayırlı doğumlar hepimize de. Ben de ikinci bebeğime hamileyim :)http://birannetavsiyesi.blogspot.com.tr/2014/03/bebek-nasl-emzirilir.html#more kızlar emzirme ile bi yazı henüz çok erken ama aklımızda bulunsun şimdiden o yoğunlukta ne durumda oluruz Allah bilir =)
Kızlar merhaba, tamamiyle tesadüf eseri gördüm link paylaşmınızı ve çok sevindim. O blogun yazarı benim :) Sitemin adresi değişti. Aynı yazıya http://www.birannetavsiyesi.com/bebegi-dogru-emzirebilme/ bu linkten ulaşabilirsiniz. Ayrıca http://www.birannetavsiyesi.com/yenidogan-bebek-bakimi/ bu link ve gene bu link de işinize yarayacaktır. http://www.birannetavsiyesi.com/dogum-cantasi-hazirligi-icin-tuyolar/. Çok sevgiler. Hayırlı doğumlar hepimize de. Ben de ikinci bebeğime hamileyim :)açamadım linki :)
bebeğe mi tarhana çorbası verdi. ben tarhana içtiğimde psikolojik olarak güçlü hisederim kendimi. sanki vücudumda yenilenme hissederim :) nekadar veriyorsun ben 4,5 kaşıktan fazla vermiyorum. aptamili kabul etmedi kaşıkla kandırayım dedim tadını aldığı an iğreniyor gibi yapıyor. kaşıkla herşeyi yiyor ama mama kabul etmiyor.Canım benim doktorum 4.ayın başında elma, armut, avakado gibi meyvelerin suları ile başlattı. ama ben çay kaşığı ile çok az verdim, bazı günler hiç vermedim. Son kontolümüz de de tarhana çorbası verdi. Ve keçi sütü ile mayalanmış yoğurt verdi. Hipp in meyve pürelerinden ve aptamilin mamasından başlayacağız ama ben doktor ne derse desin yavaş yavaş başlıyorum vermeye .. Sütümde azalmada var sanırım oğlum 100 gr. almış 3 haftada ama bu benim beslenmemdeki sıkıntılardan diye düşünüyorum. Doktorum bu yüzden sütüm eski durumuna gelsin diye 1-motilium diye reflü hapı verdi yan etkisi süt yapmasıymış.3 öğün 2 şer adet kullanıyorum. 1/4 tahin helvası yiyiyorum.Hurma yiyiyorum. Stil tea içiyorum .Günde 4 lt. ye yakın suve 1 lt.ye yakın süt içiyorum. Yoğurt ve günde 2 yumurta.. Ve 1,5 saatte bir emziriyorum gecede dahil..Şuan sütüm gayet iyi gibi. Çarşamba tekrar kontrolümüz var. Eğer kilosu yetersiz olursa o zaman ek gıdaya dayanacağım ...
Biz de cok iyiyiz canim cok sukur. Doga hanim da buyuyor, butun gunum onla geciyor baska hicbiseye vaktim yok artik :) sikayetci de degilim tabiki :)) senin oglusun nasil? Buarada ek gida muhabbeti kafami cok karistiriyor benim, ne yapcam nasil yicek arastirip duruyorum suan. Bu ay 600gr kadar almis aslinda az mi diye dusunuyorm ama doktorumuz 6.ay dolunca baslayalim dedi, ama ben ufak ufak meyve sularindan tattiriyorum. Bakalim nasi yapicaz. Buarada biraz pisigimiz var buara cildi cok hassas benim kizimin mustela kullaniyorum pisik kremi ama cok memnun diilim, onerecegin bi marka var mi ?ooooo,kimleri goruyorum biz iyiyiz sukur...sen nasilsin guzel anne,Doga nasil?cok buyudu mu cimcime
Evet canım bebeğe verdi ve aynen aptamili benim oğlanda hiç sevmedi.. Keçi sütü hiçbir yerde bulamadık en son denizli den getirttik fakat kesildi yoğurt yaparkenNe zor iş... Benim ki hip in kavanoz mamaarından aldık onları bile yüzünü ekşiterek pek sevmeden yedi... Nasıl olacak bilemiyoruz...bebeğe mi tarhana çorbası verdi. ben tarhana içtiğimde psikolojik olarak güçlü hisederim kendimi. sanki vücudumda yenilenme hissederim :) nekadar veriyorsun ben 4,5 kaşıktan fazla vermiyorum. aptamili kabul etmedi kaşıkla kandırayım dedim tadını aldığı an iğreniyor gibi yapıyor. kaşıkla herşeyi yiyor ama mama kabul etmiyor.
benim kızımda 1,5 ayda 700 gr aldı. iki gün sonra sağlık ocağında 5, ay izlemi var bakalım nekadar kilo aldı?
Çok geçmiş olsun çok zor kuzucum...İnşallah biran önce atlatırsınız..Selam hanımlar. Biz tam bir hafta sonra 5.ayı bitiriyoruz. Ama Themiscan gibi bende 3,5 aylıktan beridir aşağı yukarı yediğim herşeyden tattiriyorum. Son bir haftadır 1 çay kaşığı yoğurt vermeye başladım. Az önce anne sütüyle mayaladım ilk kez,bakalim sonuç ne olacak.
Bu arada bebeğim çok hasta abisinden grip bulaştı. Burnu akıntısı ve tıkanma yetmezmiş gibi bir de öksürük başladı. Gece gündüz karıştı bizde.Dr ilaç da vermedi, nasıl geçecek bilmiyorum. Allahım yavrularımızı korusun inşallah.
Maalesef yok canim,gizli takılmayı seviyor bizim grup :)Kızlar bu arada soracağım soracağım unutuyorum her defa.. Bizim grubun facebook ta sayfası var mı...
Canım aslında kendimizi rahat bıraksak bebekler de rahatlayıp daha kolay adapte olacaklar ek gıdaya..hangi çocuk ek gıdaya geçmemiş :) ben şu ana kadar anne sütünden başka birsey vermememe rağmen nasıl olacağını bile düşünmedim ek gıdaya geçişin...akışına bıraktım napim,Allah sağlık versin kuzularimiza insanlar nelerle uğraşıyor...Bu kadar rahat konusmamda tuzumun kuru olması da etken olabilir.beslenme konusunda sıkıntı yaşayan annelerim kusura bakmasin pişik konusu da çok sıkıntılı canım anlıyorum....ama ben musteladan tiksinir hale geldim o kadar pahalı olup paraben içerdiği için...Penaten var Alman markası gg de falan satılıyor..bize baya yaradı.ama sadece onu kullanmıyorum alısmasın teni diye...dönüşümlü desitin ve penaten kullanıyorum...bir de geçenlerde bu konuda çok sıkıntılı bi ark görusmüştüm...saf sarı kantaron yagi surmusler bebeginin poposuna...bi kere de bile ne kadar farketti demişti...bulabilirsen safini onu da oneriririm canım...Biz de cok iyiyiz canim cok sukur. Doga hanim da buyuyor, butun gunum onla geciyor baska hicbiseye vaktim yok artik :) sikayetci de degilim tabiki :)) senin oglusun nasil? Buarada ek gida muhabbeti kafami cok karistiriyor benim, ne yapcam nasil yicek arastirip duruyorum suan. Bu ay 600gr kadar almis aslinda az mi diye dusunuyorm ama doktorumuz 6.ay dolunca baslayalim dedi, ama ben ufak ufak meyve sularindan tattiriyorum. Bakalim nasi yapicaz. Buarada biraz pisigimiz var buara cildi cok hassas benim kizimin mustela kullaniyorum pisik kremi ama cok memnun diilim, onerecegin bi marka var mi ?
Amin canim...sen kendin ıhlamur ve adaçayı içebilirsin...sütüne geçer.bizimki nin daha 40i çıkmamıştı grip oldugunda,çok küçük iyileşsin diye antbyotik baslamak zorunda kalmıştık çok geçmiş olsun...acil şifalar dilerim..Selam hanımlar. Biz tam bir hafta sonra 5.ayı bitiriyoruz. Ama Themiscan gibi bende 3,5 aylıktan beridir aşağı yukarı yediğim herşeyden tattiriyorum. Son bir haftadır 1 çay kaşığı yoğurt vermeye başladım. Az önce anne sütüyle mayaladım ilk kez,bakalim sonuç ne olacak.
Bu arada bebeğim çok hasta abisinden grip bulaştı. Burnu akıntısı ve tıkanma yetmezmiş gibi bir de öksürük başladı. Gece gündüz karıştı bizde.Dr ilaç da vermedi, nasıl geçecek bilmiyorum. Allahım yavrularımızı korusun inşallah.
Benimki de öyle Busra kollarım kopuyor diş çıkarabilir tabi...eşim 3 aylık çıkarmış...taze soğan falan da verilmez bogazina sokar...biz sophie graphie did kasiyici aldik...dogal kaucuk bi oyuncak,önerebilirimSizinkiler de bu aralar çok huysuz mu?
Biz 3 gecedir uyuyamıyoruz bu 4. Gece. Sürekli mızmız
Diş mi çıkarıcak acaba? Ne rahatlatır onu bilemedim ki
Aynen canım.5 ay bitince ben de başlayacağım tattirmalaraBende daha başlamadım doktorumuz 6 ay dolsun diyor kilo akımı da 600gr gidiyor bende yavaş yavaş tattirmaya başlayayım artık diyorum
Ben de keçi sütünden mayalamayi düşünüyorum canım...burada çiftlik var...bulamazsam da migrosta kay keçi sütü var onla mayalayacagim..günlük taze taze doktorlar da taze verilmesinden yana...Kızlar bize doktorumuz 4. ayı doldurunca avakado , muz , elma , armut , havuç u cam rendeden geçirip sadece 1 çay kaşığı verdirdi.. Tabi 3 gün biri diğer 3 gün biri gibi. İlk defa verdiğinde karıştırma ki alerji durumu olursa hangi meyveden bilelim istedi. Ama reaksiyon vermediği meyveleri bir daha ki sefer karıştırarak ta verebilirsin dedi. Bebek alışsın sert bir geçiş olmasın diye.. Geçen hafta gittiğimizde ise tarhana çorbası zetinyağlı ve az tuzlu, keçi sütünden yapılmış yoğurt,kaşık ve kavanoz mamalarından yavaşyavaş başlayalım dedi. Zaten deneme yanılma yaşayacağız çünküdamak tatlarını bulana dek her markayı deneyeceğiz. Anne sütüne aynen devam ben bu saydıklarımı zaten çok az az veriyorum...
Bu arada kan ilacını veriyorum fakat doktor 1 çorba kaşığı suya 1 damla ilaç ekleyip her 10 günde 1 damla arttırarak devam ediyoruz.6. ayda 6 damla olduğunda ayda 1 damla arttıracağız ta ki 10 damla olana kadar.Çevremde bazı arkadaşlarım sulandırmadan 4 damla ile başlamış. Doktora nedenini sordum hem bağırsaklarını alıştırmalıyız ishal veya kabız olabilir dedi hemde sulandırmadan verilince dişlerde leke yaparmış ne kadar doğru bilemiyorum ama bilginiz olsun yine de zaten ben bu ilacı niye verdiğimi de bilmiyorum test falan yapmadan ...Zaten yarısınıda oğlan dışarı püskürtüyor..
Meraba cnm hiç çekinme dene derim...yoğurt en kolay besin onlar için..ben daha başlamadım ek gıdaya,alır mi almaz mi gorcez :)Merhaba annişler epeydir sizi takip ediyordum ama hiç yazmadım.
Bebişleriniz ek gıdaları kabul ediyormu nasıl durumlar? Bem yoğurt vermekten çekiniyorum yaaa halbuki mayaladım verwyim diye ama sanki sevmeyecek ya da karın ağrısı falan yapcak gibime geliyor.
Iki haftadır ek gıda veriyorum elma suyuyla başladım pirinç unuyla mama da yapıyorum bu hafta da havuç suyu verdim sevdi şükür. Kaşık maması (sütlü pirinçli olan) pek sevmedi.
Bu arada anne sütü almadı hiç zayıf olduğu için erken başladık
Meraba Şule blogunda hamile olduğunu okumuştum daha önce tebrik ediyorum...Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin...Güneşe güzel bi kardeş olsun ins iki kizkardes mikemmel oluyor bu arada :)Kızlar merhaba, tamamiyle tesadüf eseri gördüm link paylaşmınızı ve çok sevindim. O blogun yazarı benim :) Sitemin adresi değişti. Aynı yazıya http://www.kadinlarkulubu.com/bebegi-dogru-emzirebilme/ bu linkten ulaşabilirsiniz. Ayrıca http://www.kadinlarkulubu.com/yenidogan-bebek-bakimi/ bu link ve gene bu link de işinize yarayacaktır. http://www.kadinlarkulubu.com/dogum-cantasi-hazirligi-icin-tuyolar/. Çok sevgiler. Hayırlı doğumlar hepimize de. Ben de ikinci bebeğime hamileyim :)
Meraba öncelikle Rabbim gönlüne göre hayırlısını versin...çok oldumu denemeye başlayalı?eğer fizyolojik bir problem yoksa sürekli çocuk düşünmek hamile kalmayı geciktiriyor...aynı durumda olan arkadaşlarım çocuğu kafalarindan çıkarıp dinleneceğim artık dedikleri an hamile kaldılar...sana da naçizane tavsiyem bi süre unutman olacaktır...bu ay için de umut var tabiki neden olmasın...o bahsettiğim yumurtlama zamanı tutmayabiliyor bilgine...örnek ben erken yumurtlama urunune sahibim şu an :) bu arada bu programın adı ne merak ettim kalpler falan...doğumdan sonra o kalpler işkenceye dönüşüyor :)merhaba ıyı günler arkadaşlar beklenen adet tarihim 21 haziran bir hafta var zaman geçmek bilmiyor aşağıda yüklemiş olduğum programı bilen vardır yumurtlama tarıhım 09 / 10 hazirandır ilişki günleride kalplı olan sizce ümit varmıdır rabbim bilir tabikide ama ihtimal dahilinde soruyorum. rabbım kucağımızı doldursun inşallah. hep ıkı gunde bır ilişki oluyordu ama olmayınca her gun denemeye başladım bu ay zor oldu ama işte umut...
Meraba öncelikle Rabbim gönlüne göre hayırlısını versin...çok oldumu denemeye başlayalı?eğer fizyolojik bir problem yoksa sürekli çocuk düşünmek hamile kalmayı geciktiriyor...aynı durumda olan arkadaşlarım çocuğu kafalarindan çıkarıp dinleneceğim artık dedikleri an hamile kaldılar...sana da naçizane tavsiyem bi süre unutman olacaktır...bu ay için de umut var tabiki neden olmasın...o bahsettiğim yumurtlama zamanı tutmayabiliyor bilgine...örnek ben erken yumurtlama urunune sahibim şu an :) bu arada bu programın adı ne merak ettim kalpler falan...doğumdan sonra o kalpler işkenceye dönüşüyor :)