2016 Ocak AnneLeri..

geceleri çok kısa uyuyor gündüz nerdeyse öğlen saat 1-2 ye doğru anca uyuyyor ondada 4 saate yakın bu seferde emziremediğim için korkup uyandırıyorum çok düzensiz uykumuz var. sanırım gaz yapıyor yattığı yerden gazını çıkartamıyor kakasını yapamıyor nezaman kaldırıyorum ozaman yapıyor :S beni az emiyor gibi geliyor o yüzden sağıp veriyorum sütümü. 40 ı çıkana kadar böyle devam eder diyor büyükler 40ından sonra düzene girermiş . bu umutla bekliyorum kırkımızı :)

Ayyyyy dertler hep ayni..biz tum gun uyuyoruz ama aksam oldu mu sabah nöbeti başlıyor. Aglamalar, feryatlar..insan derdine care olamiyorum diye daha çok üzülüyor.uykusuzluk bir yandan , dikisler bir yandan, meme uclari bir yandan fenaliklar basiyor..ama onun kokusunu icime cekince tum sikintilar bitiyor.

Bildiğiniz gibi bizim 35 gün hastanede geçti. Normalde oğlumun miadına göre doğum günü 29 ocaktı. Yarın. :)

Eve çıkalı tam bir ay oldu. Oğlum gürültüye, ışığa gayet alışmış hastanede. Evde 2.5 saatte bir otomatikman uyanması ve gaz sancısı haricinde hiç sıkıntı çekmeden uyuyor. Ana kucaģında uyumayı yataģından daha cok seviyor. Yataģını yenidoģan reflüsü sebebiyle eğimli yapmamızı söylemişti doktorumuz. Hastanede büyük bir havluyu rulo olarak sarıp oģlumun ana rahminde gibi çepeçevre sarılı olması için yatağının icine yerlestiriyorlardi, biz de aynısını uyguluyoruz. Böylece kendisini korunaklı hissederek kendi sınırları içinde huzurla uyuyor. Siz de deneyebilirsiniz.

Kucakta uyumayı da çok seviyor, iki saat ķımıldamadan üzerimde uyuduğu çok oluyor. Bunu tercih ediyorum çünkü yüz üstü yatakta yatırmamız mümkün olmadığı için, benim kontrolümde yüz üstü yatmış oluyor. Hastanede de 3 saatte bir yatış pozisyonunu değistiriyorlardı. Bebeğin başının arkasının düz olmaması için bunun mühim olduğunu biliyorum.

Bu arada iki hafta önce ilk uçak seyahatimizi de yaptık Kıbrıs' a. Havaalanlarında uçağa binmeden alt değişimi ve beslenme yaptık. İniş ve kalkışta ağzına emzik verdik. Hiç ses çıkarmadan uyudu gidiş ve dönüşte de.

Genel olarak uslu tabiatlı kısacası benimki. Banyo yaparken uslu, alt değişiminde sanki etinden et koparıyorlar. Islak mendil soğuk ya hiç sevmiyorlar. :)

Neyse beslenme saatimiz geldi. 12, 3, 6, 9. Bizim beslenme ve alt degistirme duzenimiz boyle. Gaz konusunda da gaz damlamız var günde 4 kez. Onu kullanmasak yavrum kim bilir ne halde olur. Ikındığı ve çıkaramadığı zaman kıyamıyorum ağlamasına. 2. aydan itibaren gaz konusunda rahatlama olur dedi doktor.

Aşılar da başladı. Bugün yarın verem, karma ve zatürre aşimız var. Rota virüs yapıldı bir hafta önce. Böyle işte bizim tarafta işler...

Kızlar meme ucu catlaklari olanlar ne yaptilar..emzirmek bi zulüm olmaya başladı. .ne yaptiysam ise yaramadi...
canım ben hem krem kullandım hemde emzirmeden önce göğüs ucumu yıkadım yıkayamadığım zaman sütümden sürdüm. annem hep böyle tembihlemişti hem meme ucun çok yara olmaz hemde bebeğin ağzında pamukçuk çıkmaz demişti öyle yapıyorum rahatlıyor

Kizlar uzun bir aradan sonra herkese merhaba allah herkesin bebegine saglik ve huzur versin biz bugun 35 gunluk olduk masalim cok huzursuz surekli aglayarak uyaniyor en fazla 1 saat uyuyup kalkiyor surekli ikinma halinde gaza bir turlu care bulamadik nurse harveys kullaniyoruz biogaia damla kullaniyoruz hala ayni bide kizim uykuda cok sicriyor kollarini acarak uyaniyor cok uzuluyorum nerdeyse her saat basi meme istiyor normalmi bilmiyorum doymuyirmu dicem ama sutumun geldigine eminim cunku emerken surekli genzine kaciyor hizli emdiginden napacagimi sasirdim

Kizlar uzun bir aradan sonra herkese merhaba allah herkesin bebegine saglik ve huzur versin biz bugun 35 gunluk olduk masalim cok huzursuz surekli aglayarak uyaniyor en fazla 1 saat uyuyup kalkiyor surekli ikinma halinde gaza bir turlu care bulamadik nurse harveys kullaniyoruz biogaia damla kullaniyoruz hala ayni bide kizim uykuda cok sicriyor kollarini acarak uyaniyor cok uzuluyorum nerdeyse her saat basi meme istiyor normalmi bilmiyorum doymuyirmu dicem ama sutumun geldigine eminim cunku emerken surekli genzine kaciyor hizli emdiginden napacagimi sasirdim
Canım muhtemelen çok sessiz odada uyutuyorsun. Eğer öyleyse en ufak seste zıplıyordur yavrucak. Ben bu hatayı oğlumda yaptım ve onu uyutmak özellikle de misafirlikte, sesli ortamlarda uyutmak imkansızdı ve işkenceye dönüşmüştü. Ama Tuna'da bundan ders aldım ve salonda uyutoyorum. TV izlemememe rağmen sürekli açık. Mışıl mışıl uyuyor. Büyük hata yapmışım zamanında. Hem kendime hem çocuğa hem de çevremdekilere işkence etmişim :)

Canım muhtemelen çok sessiz odada uyutuyorsun. Eğer öyleyse en ufak seste zıplıyordur yavrucak. Ben bu hatayı oğlumda yaptım ve onu uyutmak özellikle de misafirlikte, sesli ortamlarda uyutmak imkansızdı ve işkenceye dönüşmüştü. Ama Tuna'da bundan ders aldım ve salonda uyutoyorum. TV izlemememe rağmen sürekli açık. Mışıl mışıl uyuyor. Büyük hata yapmışım zamanında. Hem kendime hem çocuğa hem de çevremdekilere işkence etmişim :)
Aslinda oturma odasinda uyutuyorum gun boyu sadece gece sessiz ortamda yatiyor zaten gaz uyutmuyor bide bu eklendi

Kizlar ek mama kullananlar tavsiyeleriniz var mi? Kizim hem beni emiyor ama aç kalmasin diye ilk ay ek mama verdi doktorumuz.
Gaz sorunlarini nasil cozuyorsunuz
Bide gece uyuyan var mi :))))

Biz ayak altina ve karnına aci elma yagi ile masaj yapiyoruz, karnina ilik havlu veya isitilmis kiraz cekirdegi kesesi koyuyoruz baya rahatliyor. Onun dışında doktorumuz damla vermisti ama tane kimyoni sicak suda demleyip iki cay kasigi suyunu veriyorum. Anne tavsiyesiydi basta tereddut ettim ama dr umuz verebilirsiniz dedi rahatlikla veriyorum o yüzden. Biz de uygulamalar bunlar ise de yariyor baya tavsiye ederim.

Gwz icin ben de yediklerime dikkat ediyorum cok fazla, ayaklarimi sicak tutuyorum surekli senden de gecer diyor buyukler. Rezene iciyorum, mamsel still tea iciyorum o da rezene,kimyon vs ihtiva ediyor. Ayrica yemeklerden sonra bi fincan sicak suya bi tatli kasigi toz kimyon koyup iciyorum, yada tane kimyon suyu.. Kimyondan nefret ederm ama onu öyle kıvranırken gormemek icin katlaniyorm. Biz dw durumlar boyle :21:

Yenidoğanlarda görülen kolları iki yana açarak sıçrama refleksi (moro refleksi) yaklaşık 4. ay civarında kaybolmaya başlar. Benim oğlum da sıçrama refleksi ile kendisini uyandırıyor, eğer ki kollarını kundaklamadıysak. Kollarını kundaklamayı doktor öneriyor, altını çiziyorum sadece kollarını, bacaklarını kundağa sarmıyoruz. Bu sayede uzun süre rahat uyku çekiyor. Uyanma zamanına yakın mızıldanmalar başlıyor, gaz sancısı varsa da aynı şekilde, ama sıçrayarak kendisini uyandırmamış oluyor. Tavsiye ederim deneyin.

Oğlum geçenlerde evde çalıştırdığımız matkap sesinden bile uyanmadı, çok şaşırdık. Elektrik süpürgesi de uykusunu bölmüyor. Bu arada odyolojide işitme testinden geçtik geçen hafta. Her şey yolunda.

Bitkinimmm. 2 aylık olduk ama sallanıyorum şimdiden hastalık girdi bitirdi bizi kuzularmm yeni iyileşiyo..

Gwz icin ben de yediklerime dikkat ediyorum cok fazla, ayaklarimi sicak tutuyorum surekli senden de gecer diyor buyukler. Rezene iciyorum, mamsel still tea iciyorum o da rezene,kimyon vs ihtiva ediyor. Ayrica yemeklerden sonra bi fincan sicak suya bi tatli kasigi toz kimyon koyup iciyorum, yada tane kimyon suyu.. Kimyondan nefret ederm ama onu öyle kıvranırken gormemek icin katlaniyorm. Biz dw durumlar boyle :21:
Sendeki durumlar benimkiyle ayniymis ayni seyleri kullaniyoruz.ben bebisede rezene veriyorum yediklerime kimyon dokuyorum cunku hic bisey yememeye basladim 66 kiloyla hamile kalmustim simdi 63 um

A
Yenidoğanlarda görülen kolları iki yana açarak sıçrama refleksi (moro refleksi) yaklaşık 4. ay civarında kaybolmaya başlar. Benim oğlum da sıçrama refleksi ile kendisini uyandırıyor, eğer ki kollarını kundaklamadıysak. Kollarını kundaklamayı doktor öneriyor, altını çiziyorum sadece kollarını, bacaklarını kundağa sarmıyoruz. Bu sayede uzun süre rahat uyku çekiyor. Uyanma zamanına yakın mızıldanmalar başlıyor, gaz sancısı varsa da aynı şekilde, ama sıçrayarak kendisini uyandırmamış oluyor. Tavsiye ederim deneyin.
Anladim cnm ama bizimki cok sinirli hic sıkıntiya gelemiyo kollarini saramiyorum denedim kiyameti kopardi kuzum ya adam akilli bi uyku cekemedi nasil bagararak uyaniyo cok uzuluyorum

X