2016 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    364
bizim doktorumuz 1 yaşına kadar salça vermeyin dedi nedenini çok bilmiyorum ama tuz kaynaklıdır veya sindirim zorluğu olabilir. keçi sütü koyma bence çünkü onuda önermedi hatta bizim doktorumuz yoğurttada keçi sütünü önermedi. baby mix doğru seçim bende yoğurdumu ondan mayalıyorum doktorumuz dışardayken verebilirsiniz demişti. yoğurt çorbası yapabilirsin kolay bir çorba

Canim ben çok zarar verdiğini düşünmüyorum, muhtemelen salca ev yapımı değildir ve az tuzludur, suyu da koyunca tuz kaybolup gider

benim kizim sadece 3 ay anne sütü aldigi icin aslinda keci sütü veriyorum

blender a cok alıştırma derim çünkü kolaylarına geliyor sonra istemiyorlar pütürlü geniş delikli bir süzgüden çatalla ezip geçirsen daha iyi olur
Ay doğru haklsin . .Ay ne tembelim ya. Bi iki catalla ezdim . Sonra blendr..Evde normalde blnder var. ben bebisé özel aldım die illa onla yaptım bi de.

İyi geceler annisler ve bebisleri ek gida bizde gayet iyi bu hafta kahvaltiya basladik yumurta sarisi ve dut pekmezi veriyorum peyniride onumuzdeki hafta baslicam insallah ogleyin de meyve puresi veriyorum rendeden gecirip aksamda sebze veriyirum yer elmasi bezelye havuc patates kiyma kabak bunlari haslayi icinede bazen bulgur bazen pirinc bazebde irmik koyuyorum cok hafif catalla ezip veriyorum cok sukurki agzini acip kasigu sabirsizlikla bekliyor yogurt veriyordum ama gecen tutturamadim malesefki ama yarin sut alip mayalicam insallahh

kizlar yahu bu cicugun arkasinda kosmaktan cok yoruluyorum surekli sehbanin altinda masanin altinda bu gun mutfakta buldum en son su bidonuyla oynuyordu gecende sarj cihazi takiliydi teli sarjdan cikarip ucunu agzina goturken yakalidimcelektirik carpabilirdi Allah korusun
bide bu ara elinden oyuncaklarini alinca
riyor bagira bagira agliyor resmen

Aynı benim yavru .. Bi de yurutece koyuyorm ki.ortalığı kâtip dagitio

Karanlık mı oluyor bu arada odası ben denedim kucak istiyor ağlıyor yatakta

Salçalı yemek vermiyorum ben, yemek yaparken yağı yakmayın dedi dr piştikten sonra tereyağ ya da zeytinyağı az koyabiliesin dedi. Acı da midesini rahatsız etmez mi tuz yasak böbreklerine zarar veriyor

kıymalı nasıl yapıyorsun canım ya bana da doktor kıyma koyabilirsin dedi de
Canim önce hasliyorum sonra tereyağı ve tarhanayi ilave ediyorum mesela yoğurtla çok güzel yiyor. Ne yaparsan yap haşlanmış kıyma koy içine bence. Bir de kıyma koymayacaksam daha önceden kuzu incikden cikardigim et suyunu buz kapılarına doldurmustum bir kup alıp sebze corbasinin suyuna ilave ediyorum

Kahvalti da sıkıntı yasiodum da kızlar siz ne yapiosunz ben sundan aldım. pekmez peynir falan dio. arada bundan da vereyim dieEki Görüntüle 1926052
Canim ben sabah kahvaltısında tatli lor peyniri bir yumurtanın sarısı organik bebek bisküvi ve rendeledigim cevizi veriyorum istersen pekmez katabilirsin. Yumurta vermeye başla bence doktor biz hicbirsey yemeğe de peynir ve yumurtasını yesin yeter demişti

Kızlar ben de anlatıyım yemek ritüelimizi;

Kahvaltısını ıhlamurla yapıyorum. İçine kendi yaptığım peyniri, 1,5dilim tam buğday ekmeği(halk ekmeğin organik tam buğday ekmeği), 1 tatlı kaşığı dut pekmezi katıyorum. 1 yumurta sarısını da ayırıp elimle parça parça veriyorum( yendiğinden emin olmak için). Yakında tereyağı da katıcam.

Meyveyi çok zor yiyor. En rahat yedirdiğim meyve muz. Diğerlerini istemiyor.

Öğle yemeği sebze. İçine mutlaka et veya et suyu koyuyorum. Ispanak, havuç, kabak, fasulye, brokoli, maydonoz, bal kabağı, patates. Bunlatdan bir kaçını karıştırıp pişiriyorum içine bulgur veya ptinç ekliyorum. Artık semizotunu enginar vs de verilebilirmiş. Mevsimine göre alıcam me varsa.

Yoğurdu da çok zor yiyor. Bunu da kendim yapıyorum. Ya sütçünün sütünden, yoksa Şişe günlük sütten mayalıyorum.

Akşam da muhallebi yapıyorum. Pirinç unu, tam buğday unu, yulaf unu. En çok pirinç ununu yiyor diğerlerini sevmedi. Önceden meyveyle tatlandırıyordum. Ama artık 3 ölçek mama katıyorum. Şuana kadar hiç mama vermemiştin ama sütüm az olduğu ve gece çok uyandığı, uymadığı için Dr bunu önerdi. Hem Daha besleyici olur dedi. Kahvaltıyı da mamayla hazırlayabilirsin demişti ama ben ıhlamura devam ediyorum.

Meyve sebzesini ununu fln organik pazardan alıyorum. Yumurtayı da ya sütçünün tavuklardan yada organik sertifikalısından. Bazı arkadaşlar baya baya yemeklerden ayırıp vermeye başlamış ama ben henüz soğan,pişmiş yağ ,salça bunları faln vermedim. Tavuk hiç vermeyi düşünmüyorum. Artık süzgeç kullanmıyorum. Eziyorum çatalla. 7. Aydan sonra çiğnemeyi öğrenmesi lazım diye. Kimseye de mecbur kalmadıkça hazır şeyler önermiyorum. Ambalajlı ürünler, Bebek bisküvileri, hazır meyve püreleri vs. Mecbur kalmasam mamayı da vermezdim.

Kızlar bana bebeklerinizin sevdiği bal kabağı tariflerinizi yazarmisiniz, utanarak söylüyorum ama ben ilk defa oğluma balkabağı pisirecem, tabi utandigim kısım ilk defa pisirecek olmam değil de balkabagimizi kendi bahcemizde yetistirdik ve ticari amaç olmadığı yani kendimiz icin bahçe ektigimizden hiç ilaç hormon yok sadece doğal gübre ile besleniyor sebze meyveler. siz paranizla alıp emek sarfedip pisiriyosunuz ben evindeki dogalligindan emin olduğum balkabagini pisirmiyorum utanç verici bi durum

Canim ben balkabagi havus patates ve pirinc hasliyorum pistikten sonra yagini koyuyorum cok lezzetli oluyo kizimda cok seviyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…