2016 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    364
Ben de bu uyku eğitiminı yapiyim desem de . oglusum bazen l illede memede uyumak istio bazen de emip kendi kafasini sallamaya baslio beni besigime koy salla deer gibi. koyuyorum duruyo uyuyo hemen. Yani o secio daha çok ne yapacagimi

bence ağrı kesiciye gerek yok. bebeğimiz 13 günlükken ve 6 aylıkken uçağa bindi, emzirmek dışında bir şey yapmadım, kulak ağrısı da olmadı çok şükür. 6 aylıkken bindiğinde biraz sıkıldı koltuk arasında oturmaktan. yanımıza meyve püresi almıştık, onu emziğine batırıp verdik, oyalandı biraz iyi oldu.

Canim kusura bakma ama acili ve baharatli verilir mi kucucuk bebege ,bagirsaklarina agir gelicek seyler bunlar, karismak gibi olmasin ama bnce verme,en basitinden saglik ocaklari beslenme listesi veriyor onu bile uygulasan cok kolay seyler bunlar,bi ogun ypgurt veya meyve ver,diger ogun sebze hasla o bile yararli olur ez catalla ver , ama ne hazir corba ne de acili bisyler verme daha cok erken,bagirsaklari henuz yeni yeni kati gidaya alisicak kaldi ki aci daha da zorlar onlari,afedersin ee sini yaparken poposunu yakar yavrunun..aci verir ben boyle dusunuyorum,hic olmadi ek gida videolari izlesen de olur kolayindan bi iki bisey yaparsin,bende cok vermiyorum kabiz oluryor diye,bi ogun meyve, gun asiri yumurtasi pekmezi,birde haslamissam suan icin sebze puresi orta kivam sulu,icine bir cay kasigi zeyti yagi damlatiyorum pistikten sonra bu kadar, corbalara ve etlere haftaya gececegim boyle canim ama arkadaslarin da dedigi gibi hicbirsey hazirlayamadiysam emziriyorum ve sadece meyve puresi veriyorum o kadar..saglikla buyut yavrunu

C
Merhaba arkadaslar mayis bebislerimi degisti yoksa benimkimi sadece boyle oldu uc gecedir 12 de uyanip gece 3 e kadar uyumuyor anlamadim sebebini
Canim bir tuhaflıklar var cidden de ama benimki 6. Dişini çıkartıyor mahvolduk tarhana dışında birsey yemiyor anneme yaptirmistim acısız ve salcasiz hafif tereyağı ile yapıyorum üzerine artık kereviz kabak ıspanak ne vermek istersem kıyma ile karıştırıp yoğurtla veriyorum yiyor anlamadım yani.

Hazır çorbalar tuz ve koruyucu madde deposu. Küçük parmağın kadar büyüklükte böbreğini var bebeğinin ve o çorbası tuzunu böbrek süzerken çok yoruluyor. Illa alerji olmasi gerekmez bağırsak sistemi daha gelişmemiş bebeğe tuzlu Salçalı yiyecekler verilmemeli bence.
Madem useniyorsun yemek yaparken tuz ve Salçayi en son atmadan önce 1 kase kadar ayir. Yoğurtla beraber verebilirsin. Bu arada Hazır yoğurt kullanacaksan illa babymix öneririm sutasin.

Ek gıda olarak bende özel bişey pek yapmıyorum, kendimize pişirirken tuz atmadan ayirip onun payını alıyorum, salcaliysa onun tabagindakileri kaynamis suyla yıkayıp suzuyorum, mesela akşam Şehriye çorbası yaptım sehriyelerinden tabağa koyup üzerine kaynar su döküp suzdum, yağ salca bişey kalmadı çokta güzel yedi,yağsız tuzsuz olmasına dikkat ediyorum sadece başka bişey yapmıyorum

Biliyorum canım int mağazasını ama beden kalmamıştı, sadece 6 9 aylık vardı, ben 18 24 ay istiyordum o yüzden mağazada aradık
Bebegin uykusu icin kundak yapmayı denedin mi canım kundak ta çok güzel uyuyorlar ve bi çay kaşığı ağrı kesici ver rahatlasin cocuk

Kızlar rasayana diye bir marka duydunuz mu bilmiyorum. Organik bebek çorbası karışımları var. Etko sertifikası olduğu için güveniyorum ben . yarım kilo toz karışım 12.5 lira .tarhana gibi. fikir olsun bebişleriniz için

Tam tahilli muhallebiler şu siralar favorimiz.

Tam bugday unu,keçi boynuzu unu,yulaf unu hepsinden 1 tatlı kaşığı 1 çay bardağı suda muhallebi kivamina gelecek sekilde pisiriyorm. Biraz anne sütüyle kivamini acıyorum. Su da koyulabilir.Sonra icine yarim muz ve yarim armutu cam rendede rendeleyip koyuyorum. bol vitaminli bir mama oluyor zevkle yiyor bebegim. Sizlere de alternatif olabilir :)

Yok canım ev yapımı yoğurt kullaniorum . Bugün bal kabagi aldım yavruma ona özel tençere tabak seti aldım . kendim yapcam artık . oglusum corbayi sevdi. .irmik z.yağı . bal kabagi . kaynatıp Blender dan gecrdim tavsiye ederim. Çok Haklsın . Kıyamam yavruma . bida öyle bağırsağını böbreğini yoracak şey yedirmicem

Teşekkürlercanım. sağol. ilgin için. Bugün havuc ıspanak kabak falan aldım Artik yavruma özel yemekler hazirlicam . hazir corbà verdgmden sonra kaka yapmadi daha. onları cikarsin kuzum. daha da vermem acı. Bi de ben ekmek içine döküp veriorum corbalari. Ya da sabah yumurta sarisi ve beyaz peynir ı ekmekle veriorum beyaz ekmk. Çok mu hatalı bu da.

kizlarya salça 6. aydan sonra sıkıntı olmaz die biliyodum ben ve katiyorum corbalara burda yazilanlari okuyunca cokmu zqrar verdim die dusunuyom

mesela ben bir kasik pirinc biraz patates bir kasik kirmizi mercimek suda kaynatip corba haline getirerek bi corbasini boyle yapiyorum

diger corbasi da ev yapimi doğal tarhanalar satiliyo acisiz baharati ve tuzu da koymadan once kizima 2 kepçe ayirip son anda kendimize koyuyorum

bi diger corba da tencerede sogani salcayi zeytinyaginda kavurup küçücük doğranmis tavuk göğsünu koyuyom ardından tel sehriye suyu ilave edince biraz maydanoz bir adet sarımsak katıp guzelce kaynatiyorum kizima ayirdiktan sonra tuz ve baharat ilave ediyorum

birde pirincli ve ispanakli yaptigim corba var bazende onu yaparim

birde mamasi na 30 cc keci sutu ilave edip arada veriyorum 10 gundur vermedim ama genelde veririm

kahvaltisina da tam tahilli muhallebinin icine bir yumurta sarisi bir cay kasik pekmez bir cay kasik tereyagi bir tatli kasigi ndan fazla labne koyup karıştırıyom hepsini bitirmio 2/3 kasik anca yiyo

evde yogurt yapamiyom babymix veriyom

kizlar benim yaptiklarim bunlar lütfen yanlis gördüklerinizi görüşlerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim

hayırlı olsun cnm guzel gunlerde bebis in kullansin insallah bende mama sandalyesi aldim almayi düşünmüyordum ama babası ile amcasi herry kate die bir marka yanlis hatirlamiyorsam almışlar vorones

Kahvalti da sıkıntı yasiodum da kızlar siz ne yapiosunz ben sundan aldım. pekmez peynir falan dio. arada bundan da vereyim die

hayırlı olsun cnm guzel gunlerde bebis in kullansin insallah bende mama sandalyesi aldim almayi düşünmüyordum ama babası ile amcasi herry kate die bir marka yanlis hatirlamiyorsam almışlar vorones
Sandalye henüz elime ulaşmadı digerleerini sevdim.tavsiye ederim.iyi hissettirio insanı. sandalye yi umarım kullanabilirm. oncesinde kucakta oturtarak . yurutec de .falan denedim de zor olui baya. Bakalım inşallah bundan da memnun kalırım.

Uyku rutinimiz var aslında. dediğin gibi banyo, iyi geceler ritueli ve yatak. ama dediğim gibi emzirerek uyutma. memede uyuyor yani. onun için bir ay daha bekleyeceğim. sonra direk kendi odasındaki yatağına bakalım şimdilik öyle düşünüyorum. zaten sığmayacak yakında anne yanı yatağına.

blender a cok alıştırma derim çünkü kolaylarına geliyor sonra istemiyorlar pütürlü geniş delikli bir süzgüden çatalla ezip geçirsen daha iyi olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…