- 5 Aralık 2015
- 355
- 461
- 53
- Konu Sahibi CadiKazani
-
- #61.741
Benim kız çok şükür 10 günde 230 gram almış biraz olsun rahatladım dediklerinde haklısın tabı az kılo sağlıksız demek değil de üste unsan üzülüyor halıyle bızde de oturmalar başladı desteksız dişlerımız henüz yok ama beynimde geç çıkmış zaten genetık bu olay . Devam sütü tam olarak nedır bılmıyorum doktorum mama al gece yapmadan muhallebı ver o hem uyutur hem gerçekli kalorıyı karşılar dedı mama ile devam sütü farkı nedır? Devın aç kalmıyordur Can'ım aç Bebek belkı eder kendını bu canavarlar oyuncağını alınca bıle yıkıyor ortalığı :))Kelin ilaci olsa kendi başına sürermiş ya du bakalim dediklerim ise yarayacak mi...
Şimdi öncelikle Az kilolu bebek sagliksiz gelişimi geride demek değil. Ben de sık sık kendime bunu hatırlatma ihtiyaci hissediyorum. Mesela devin neredeyse kendi kendine oturmak üzere. Destekli çok rahat oturuyor. Desteksiz de iki üç dk anca. Oturmak emeklemek bunlar hep pratikle oluyor. Ne kadar pratik yaparsa o kadar kolay olur. Ama diyelim geç oldu. Yine de sorun değil. Her bebeginn gelişimi kendine özgü. Emeklemeden yürüyen bir sürü bebek var. Benim yeğenim de yürümeden koştu mesela. Dengesini kaybetmemek için kosardi. bir süre de hep koşarak ilerledi. Yürümeyi daha geç öğrendi sıpa :)
Benim asıl korkum bebeğin aç kalıyor olması. Devin ne versen yiyor ve sürekli daha fazla istiyor. Şu aya geldik hala geceleri iki saatte bir emiyor. Öyle iki gidim da değil ha. Goguslerimi boşaltıyor. Hoş uykusuzluktan çok dolmuyo ama, o ne bulduysa hüplüyor.
Ben devam sütü aldım. Yani o da aslında 6+ ay mama. Bizimki yine icmedi derken bişi keşfettik. Devin mamayi sadece babadan yiyor. Kocam biberounun yarısına kadar veriyor bizimki cuk cuk içiyor. Ben alıyorum yarısından sonra tükürmeye başlıyor. Babasına geri veriyorum yine cuk cuk. Uc gecedir beni emdikten sonra babasından da 80cc kadar mama iciyor. Arkasından da kaşıkla üç beş kaşık su veriyorum. Gece hala iki saatte bi emiyor ama belki böyle karnı daha çok doyuyor. Bilemiyorum. Ama çocuk iciyo diye vermeye devam edeceğim herhalde.
Mama almadiysa senin minnak sen de bi dene istersen. bizz altı aydan sonra mamaya da basladik
kızlar bebklerinizi mama sandalyesinde ne kadar süreyle oturtuyosunuz? uzun otırmasının sakıncası var mı?
Ben tarhanayi kendimizi yparken tuzunu atmadan kiziminkini ayiriyorum yani bizimkinden tek farki tuzsuz olmasi. Hele de bu kis gunlerinde yese cok guzel olur cok faydalı. Insallah bebeklerimoz herseyden guzelce yerBugün tarhana yaptım suda pişirip içine biraz tereyağ ekledim sen özel mi yapıyorsun yoksa sizin yediklerinizden mi yiyor belki tatsız tutsuz diye sevmiyor
:):) yemeyen bebek cok zor valla canim ya benim kizim da cok mizmizlaniyo oynaya oynaya sarki söyleyerek ozellikle kirmizi balik sarkisiniM meleksinsen canım aynı şekilde yapıyormuşuz ve kızım azcık yiyor bazen keyfine göre..
zaten birşey verdiğimde ağzını asla hemen açmıyor sonradan açıyor bebeğe birşeyler yedirmek için gönlünü yapmak ayrı bir serüven ne yedirsek ayrı bir dert resmen ek gıda çok kötü bişey
Guzele benziyo canim bende deniyimCanim yarim elmayi rendeliyorum once 1 tatli kasigi irmigi suda pisiriyorum sonra rendeledigim elmayi onun icine koyuyorum birazda onunla pisiyor sonra kaseye alip biraz iliyinca icine cokvaz pekmez koyuyorum pekmez koymamizi doktorumuz tavsiye etti oglum severek yiyor M meleksinsen
Çok dKızlar ek gıda konusunda epey hızlı gidiliyor gibi. Ben mi geri kaldım yoksa
Okuyup araştırdıklarıma göre şuan sadece tadımlar yapılmalı.
Çorbalara kahvaltılara doyumluk öğünlere 7-8. aylarda başlanıyor.
Ben doktorun tavsiyesine de uymadım bu konuda
Biz kızımla havuç tadımını yaptık ve beğendi. Patatesi bugün 2. kez denedim sevmedi. Yarın evde olursam bal kabağı tadımına başlayacağız. Sonra avakado, yoğurt, lor peyniri, vb devam edeceğiz. Ama hepsi tadımlık.
sagol miroşum çok teşekkürler.ay helal olsun vallahi sherricim. ben yapamadim o isi. aglattim bir saat, kendim de icerde agladim. iceriye gittim once 3 sonra 5 sonra 8 sonra da 15er dk da bir. her seferinde iyi geceler dedim dedigin gibi. ustunu orttum emzigini verdim. ama bana misin demedi. hep agladi surekli agladi. boncuk boncuk yaslar dokulmus gozlerinden.
evet sonu yok ama baska turlusu de mi yok bunun ya?? acikcasi buna 4 gun dayanabilecegimi sanmiyorum. keske dayanabilsem de cocugum geceleri iskence cekmese.
Çok doğru yapıyorsun canım merak etme ben de doktorun doğru olmayan yönlendirmelerini dinlemiyorum. Oğlum 2,5 aydır kilo almadı hiç, bazı anneler benim yerimde olsa ne yapardı acaba kilo alımı olmadığı halde 6 aydan önce ek gıdaya başlamadım, sağlık ocağında 4. ayda ek gıdaya başlayın dediler. patates brokoli ve balkabağı tadımı yaptı henüz havuç bir gün tattı ama sanırım dokundu tekrar vermedim. süt ürünleri ve çoklu gıda alerjisi şüphesi var oğlumun kilo alımı da bu yüzden olmadı meme reddi vardı üç beş yudum emiyordu sadece ve alerjik mamaların tadı çok kötü olduğu için onu da içmiyor. sağlıklı olsun da kilo alır nasılsa 7100 gr civarında kilosu. Dr alerji durumundan dolayı 3 gün kuralını genişletir 4 hatta 5 gün aynı gıdayı ver dedi alerji yapıp yapmadığına bakmak için ama bi taraftan da günde iki öğün vermemi söyledi sabah sebze akşama doğru meyve, ama bu durumda hangisinin dokunduğunu anlayamayacaktım o yüzden dinlemedim doktoru günde bir tane tadım yaptırıyorum şimdilik sebzeler. daha sonra meyve tadımı yaptırcam ancak ondan sonra günde iki öğün daha önceki yediği şeylerden verebilirim. Zaten yoğurt peynir gibi süt ürünlerini 1 yaşına kadar yemeyeceğini söylediKızlar ek gıda konusunda epey hızlı gidiliyor gibi. Ben mi geri kaldım yoksa
Okuyup araştırdıklarıma göre şuan sadece tadımlar yapılmalı.
Çorbalara kahvaltılara doyumluk öğünlere 7-8. aylarda başlanıyor.
Ben doktorun tavsiyesine de uymadım bu konuda
Biz kızımla havuç tadımını yaptık ve beğendi. Patatesi bugün 2. kez denedim sevmedi. Yarın evde olursam bal kabağı tadımına başlayacağız. Sonra avakado, yoğurt, lor peyniri, vb devam edeceğiz. Ama hepsi tadımlık.
sagol miroşum çok teşekkürler.
valla tam başarılı olduk dedik yine başa döndük.
ece çok aglıyor çok direniyor. ben de diş çıkarma dönemi diyorum çünkü yüzünde çok döküntü de var.
sen yogurttan bahsedince yogurdu kestim ama pek faydalı olmadı gibi. agız çevresi ve çene başta olmak üzere yüzünde kimi zaman kızaran pütürler var.
geçmezse doktora göstereceğim.
iki gecedir uykuya geçemiyoruz. ilk uyuyor 45 dk sonra uyanıp kıyameti koparıyor. dün 8 de direnmeden uyudu ama 9 da bir uyandı 12 ye kadar ugraştım. agla agla helak oldu.
bu sabahta yani az önce ilk gündüz uykusuna yatırdım. her zamanki gibi yatagına koyarak. uyumuyor direniyor bir de gözyaşları ip gibi akıyor. kıyamadım kıuzuşa. diş dönemi daha hafif gidicem. zaten azıcık salaldım ayakta hemen sızdı yavrum.
yine de eskisi gibi uzun sürmüyor uykuya dalması.
bu dönem geçsin yine devam edeceğiz ..
çünkü çok faydasını gördüm diyebilirm. hem ben hem de ece.
Eneeeeee devam sütü nedir bilmeyen tek ben değilmişim. Ben de oturup araştırmak durumunda kaldım. :))Benim kız çok şükür 10 günde 230 gram almış biraz olsun rahatladım dediklerinde haklısın tabı az kılo sağlıksız demek değil de üste unsan üzülüyor halıyle bızde de oturmalar başladı desteksız dişlerımız henüz yok ama beynimde geç çıkmış zaten genetık bu olay . Devam sütü tam olarak nedır bılmıyorum doktorum mama al gece yapmadan muhallebı ver o hem uyutur hem gerçekli kalorıyı karşılar dedı mama ile devam sütü farkı nedır? Devın aç kalmıyordur Can'ım aç Bebek belkı eder kendını bu canavarlar oyuncağını alınca bıle yıkıyor ortalığı :))
Canım elma armut gibi sert şeyleri çiğ şekilde eline verme çok tehlikeli Allah korusun parça koparabilir. Biraz buharda haşlayıp yumuşat o şekilde ver, ağzına aldığında ezip püre yapabileceği kıvamda olursa boğazında kalma tehlikesi de olmazHerkesin derdi ayri herhalde benim kizim da meyve yemiyo siz nasil yediriyosunuz allah askina elma armut dilim yapip eline veriyorum oynuyo pek agzina goturup emmiyo az bisey agza goturse eliyle oynuyo muzu da ayni sekil az bisey mandalina portakal emiyo
Ama uyku egitimi nasil bisey bilmiyorum ama kizimi gun icinde karnini doyurup alti temiz olduğunda besigine koyup agzina emzigi verio cikiyorum uykusu gelmezse habire kafasini 10 cm yukari kaldiriyo (Cok komik o hali) yukari bakio ben varmiyim gibisinden habire cabalio ama uykusu varsa birkac kez mizmizlanio agzina tekrar emzik veriyom cikartiyo cunku sonra bi bakiyom uyuya kalmış
Ama uykusu yoksa hayatta uyumaz ses cikarip kafa kaldırır cok aglamz sukur
Yok yok tek değilsin daha sabah burnundaki sümükleri görünce Allah ım bi insanın sümüğü bile mi tatlı olur diye seviyordum oğlumuValla ben aglasa da bagirsada hergun serrum sıkıp cekiyrm hatta bazen 2 defa. 2gunde bir yikiyrm banyoda guzel cikiyor sümükler. Ay kizimin sumugu bile hosuma gidiyor bi ben miyim manyak bilemedim ama sanirim kalorifer burun tikiyor
Canim bizimle beraber sofraya oturduğumuzda oturtuyorum bizimle beraber yemeğini yiyor biz kalktığımizda onu da kaldırıyoruz bir yemek yarım saat falan sürüyor o kadar yani. Gün içinde de yemek yaparsam karşılıklı muhabbet ede ede oturuyoruzkızlar bebklerinizi mama sandalyesinde ne kadar süreyle oturtuyosunuz? uzun otırmasının sakıncası var mı?
Bende aynen öyle yapıyorum tereyağı tarhana ve su. Tuz kesinlikle kullanmıyorum. Pistikten sonra üstüne azıcık ruseym ekliyorum tahıl yönünden destek için. Ama ruseym 8. Aydan sonra öneriyoryorlar ben denedim daha onceden bir sıkıntı çıkmadığı için kullanıyorum ruseym konusunda azar azar deneme yaparak öğrenmek lazım.Bugün tarhana yaptım suda pişirip içine biraz tereyağ ekledim sen özel mi yapıyorsun yoksa sizin yediklerinizden mi yiyor belki tatsız tutsuz diye sevmiyor
Canim ev yapımı yoğurt avokado mercimek havuç brokoli tuzsuz peynir bunları seviyor patates sevmiyor.Arkadaşlar bebekleriniz neyi severek yiyor beb yapıp yapıp döküyorum ağzını açmıyor tadına baktıktan sonra
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?