- 5 Aralık 2014
- 1.666
- 2.788
- 63
- 37
- Konu Sahibi CadiKazani
-
- #61.721
bence muhallebiye hiç gerek yok canım. bebişin gayet tombiş. daha faydalı şeyleri azar azar ver. sütün yarıyor zaten tostosuna. sebze, meyve, yoğurt ver, su da ver. bir ay sonra da ete başlarsın derken öyle öyle 1 yaşına gelir zaten17 mayis doğumlu canım, 10 gün önce 6.ay kontrolünde 10 kg 73 cm di ve hala %80-85 oranında anne sütü alıyor, 6 ay olana kadarda tek anne sütü aldı bir iki tadimlik dışında
Canım nasıl yapıyorsun çorbasını?Bu arada kizlar kizim balkabagi corbasini cok seviyo tadi da gercekten cok guzel oluyo
kesinlikle yok arkadasım.bzı doktorların anne sütü fazla olan annelere ek gıdaya henüz geçme dediğini bile duyuyorum. 6 aylık olan bebeğe ek gıdaya geçilmesinin tek nedeni kaşığa alıştırmak.Bende geçen gün pirinç unu ve irmik aldım muhallebi felan yaparım yemeklerine koyarım diye ama şimdi pişman oldum, oglum zaten kilolu, en son 1 ayda 1 kilo almış boşuna çocuğa yeni kilo eklemek mantıksız olur gibime geliyor, şuana kadarıyla özel yemek yapmadım sofraya denk gelirse sade yoğurt veya yoğurda bişeyler katıp yediriyorum azcık, denk gelmezse emiyor, dün akşam yemeğinde uyanikti patates yemeği yapmıştım yoğurdun içine 2 3 tane patates koydum küçük küçük parcaladim bayıla bayıla yedi.
Sizce gerek varmı pirinç unu veya irmik kullanmama
Canım hiç bilmiyorum, bende de öyle var.rulem canım bende doğduğu zaman aldığımız var koca bir kutu sarılık olduğu zaman nolur ne olmaz diye almıştım hiç kullanmadık ama 0-6 aydır sanırım o kullanılabilir mi ki?
@ingver ya bizim de diş filan yok canm ama bir atak dönemi olabilir genelimiz böyleyse demek..ben de öyle bir tarif görmüştüm irmik yulaf pişirip soğuyunca buzluktan çıkardığım anne sütünü eklerim diye düşünüyordum ama henüz kızım 2-3 kaşıktan fazla ek gıda istemiyor ne yapıcm bilmiyorum yetiyor mu acaba sütüm ondan mı istemiyor ek gıda
M meleksinsen canım balkabağı çorbasını nasıl yapıyorsun?
Nasıl yaptın canımBu arada kizlar kizim balkabagi corbasini cok seviyo tadi da gercekten cok guzel oluyo
Aynı benimkiArkadaşlar bebekleriniz neyi severek yiyor beb yapıp yapıp döküyorum ağzını açmıyor tadına baktıktan sonra
Elmali muhallebiyi nasil yapıyorsun canimİyi aksamlar kizlar
ek gida isi cogumuzu zorluyor sanirim bizde havuc patates ve balkabagiyla devam geceleride yogurt veriyorum biraz cok seviyor bazen elmali muhallebi yapiyorum onuda seviyor boyle iste yaptigim hic bir seyi tam olarak bitirmiyor 7,8 tatli kasigi kadar yiyor doyunca sekilden sekile giriyor ikiniyo falan velet ya ah kizlar bu ara kafasini cok vurur oldu yletisemiyorum hizina
Canim benim kizim yoğurt yayla corbasi sehriye corbasi tarhana balkabagi corbasi bunlari cok seviyoArkadaşlar bebekleriniz neyi severek yiyor beb yapıp yapıp döküyorum ağzını açmıyor tadına baktıktan sonra
Bende kullaniyorum canim devam sutu cunku sutum maalesef yetersizCanım hiç bilmiyorum, bende de öyle var.
Sütüm yetmezse 6+ alıp deneyeceğim ben.
Arkadaaim meyve emzigi kullanmani tavsiye ederim onin icinde cok rahat yer ben bide meyve puresi yapip hafif tarcin atiyorum cok guzel oluyoHerkesin derdi ayri herhalde benim kizim da meyve yemiyo siz nasil yediriyosunuz allah askina elma armut dilim yapip eline veriyorum oynuyo pek agzina goturup emmiyo az bisey agza goturse eliyle oynuyo muzu da ayni sekil az bisey mandalina portakal emiyo
Ama uyku egitimi nasil bisey bilmiyorum ama kizimi gun icinde karnini doyurup alti temiz olduğunda besigine koyup agzina emzigi verio cikiyorum uykusu gelmezse habire kafasini 10 cm yukari kaldiriyo (Cok komik o hali) yukari bakio ben varmiyim gibisinden habire cabalio ama uykusu varsa birkac kez mizmizlanio agzina tekrar emzik veriyom cikartiyo cunku sonra bi bakiyom uyuya kalmış
Ama uykusu yoksa hayatta uyumaz ses cikarip kafa kaldırır cok aglamz sukur
Off çok zorlar bıdıklarAynı benimkibi ara muz yiyordu şimdi onu da mıncıklayıp atıyor.mesela bugün hiçbirşey yemedik
Bugün tarhana yaptım suda pişirip içine biraz tereyağ ekledim sen özel mi yapıyorsun yoksa sizin yediklerinizden mi yiyor belki tatsız tutsuz diye sevmiyorCanim benim kizim yoğurt yayla corbasi sehriye corbasi tarhana balkabagi corbasi bunlari cok seviyo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?