- 24 Eylül 2016
- 124
- 1.924
- 63
- 31
- Konu Sahibi CadiKazani
-
- #61.361
Yaa ayni durumdayiz benimkide saatte bir uyaniyor emziriyorum yatiriyorum yine uyaniyo bir saat sonra hep ayni bastan sarBizde de henüz diş yok kızlar bazı günler çok zorlanıyorum mesela dün tüm gece emzir yatır yarım saat sonra tekrar emzir yatır..diye süren bir döngüye girdik sabah 5te de uyandı zaten ve bende birkaç gündür mide bulantısı ve düşük tansiyon var sabah işe giderken hergünkinin yarısı kadar ancak süt sağabildimdişse hemen gelse de bebeklerimiz de yıpranmasa bizim de sütümüz etkilenmese
Aynen oyle canjm yasiyan bilir, evde yalnizim haliyle ,tabii sessizlige alisacak ama kimseye laf anlatamiyorsun, insanlara laf anlatmak deveye hendek atlatmaktan betermis,bide cocugu yetistirirken ne cok ses cikiyor bayilcam yakinda ,insan dogru bildiginden de sasiyor bu yuzden yetemiyor muyim cocuga diyor, cevrrme uysam daha ilk agladiignda mamayi dayiycaktik, simdi ek gida diye veriyorum aksam irmikli meyvali mama yapiyorum ama artik zamani,sanki buyukler ilk bebeklerinde hic acemilik yasamamis gibi o oyle olurmu bu boyle olur mu allahim sabir versin bizlere,tutuyorum kendimi ama doluyorum bazen bu gunlerde oldgum gibi,regl de olmadim ben daha uykusuzlik bir de sinirlenip duruyorum ,regl olsam belki saki lesicem azcik ta uyusam super olucak, daha regl olmayan var mi benim mecburi sezeryan oldu 41haftalik dogdu bebegim bende 42yi riske atip bekleyemedim acikcasi kkasini yutmasin diye boyle iste canimCanim sakin ol sutum az diye dusunme bu sefee daha cok azalir. Hep sutum ccok diye düşün. Ama emin ol ki yorgunluktan azalmistir. Ne kadar cok dinlenip guzel beslenirsen o kadar cok sutun olur. Benim en bastan beri az olk zamanlar cok kafama takiyordum neler yapip neler icmedim ki. Kafama taktikca dha cok azladi. Artik hic takmiyorun.
Bise şunu anlamiyorum sese alissin ne demek alismis zaten sessizlige. Benim annemde hep bunu aoyler ama daha alismaz diyorum bisey demiyo. Cogunlukla kendi evimizdeyiz ve burda ses yok ki cocuk buna alisti artik. Baska bi yere gidince uyuyamiyo bide yatagini ariyo
Ben de alamıyorum canm çok kötüyüm valla sormaYaa ayni durumdayiz benimkide saatte bir uyaniyor emziriyorum yatiriyorum yine uyaniyo bir saat sonra hep ayni bastan saruykumu alamiyorum seninki mayis kac dogumlu canim benimki 10 mayis da
Canim ya bende cok sevindim epeydir.yoktun bende.yoktum ama sen.daha uzun.Sherrycim slm nasılsın? Ece nasıl bizde bugün 6ay 1günlük olduk ve bu sabah itibariyle alt sol diş çok minik elime geldiuzun zamandır gelemiyordum buraya gelince seni gördüm çok mutlu oldum
Geçmiş olsun canım sanırım hepimizde benzer sıkıntılar varBizde de henüz diş yok kızlar bazı günler çok zorlanıyorum mesela dün tüm gece emzir yatır yarım saat sonra tekrar emzir yatır..diye süren bir döngüye girdik sabah 5te de uyandı zaten ve bende birkaç gündür mide bulantısı ve düşük tansiyon var sabah işe giderken hergünkinin yarısı kadar ancak süt sağabildimdişse hemen gelse de bebeklerimiz de yıpranmasa bizim de sütümüz etkilenmese
valla canım bizde öyleyiz. ben bir de işe gitmiyorum mızmızlanıyorum Allah yardımcınız olsun işe gidenler.Bizde de henüz diş yok kızlar bazı günler çok zorlanıyorum mesela dün tüm gece emzir yatır yarım saat sonra tekrar emzir yatır..diye süren bir döngüye girdik sabah 5te de uyandı zaten ve bende birkaç gündür mide bulantısı ve düşük tansiyon var sabah işe giderken hergünkinin yarısı kadar ancak süt sağabildimdişse hemen gelse de bebeklerimiz de yıpranmasa bizim de sütümüz etkilenmese
Mamayı her halükarda yiyebilir çanım onu ölçüt alma kendine..kv ilk geldiği gün sütün tamamını bir seferde içirmiş kızıma sonra aç beklemişler beni ben geldiğimde diyor ki yarın 2 biberon sağ yetmedi buGeçmiş olsun canım sanırım hepimizde benzer sıkıntılar var
Benimde kac gundur agla agla sutum ya kesildi ya da eceye yetmiyor
Dun.gece uyandığında.esim ac diyor ben.hayir.tok emzirdim.diyorum
Cocuk mamayi yedi.uyudu yaa ! Kendime kizdim çocuk açlıktan paralandi.diye
Neyseki 5.5 aya kadar sirf anne sutu geldik
Yetmemesi normal ama 5. Ayinda 8300 gr ve 73 cm.idi
Bakalim yarin ne.cikar kontrolde
Evet şanslısın bize göre canm ben de işe başlamadan yalnız bakıyordum şuan düzenim bozuldu kızımın düzeni bozuldu bu sıkıntılar da stresten oldu sanrım bilmiyorumvalla canım bizde öyleyiz. ben bir de işe gitmiyorum mızmızlanıyorum Allah yardımcınız olsun işe gidenler.
yok canım daha önce emzirmiştim uyutmaya çalıştık agladı uyumadı.Mamayı her halükarda yiyebilir çanım onu ölçüt alma kendine..kv ilk geldiği gün sütün tamamını bir seferde içirmiş kızıma sonra aç beklemişler beni ben geldiğimde diyor ki yarın 2 biberon sağ yetmedi bunormalde 3 seferde içeceğini tek seferde içip bitirmiş sonra kusmuş biraz filan..maşallah kızına yaramış sütün benimki zayıf sizinkilere göre ama persantil olarak %50 de o yüzden dert etmiyorum şu ek gıda olayını da tam oturtamadım zaten bir gün veriyorsam diğer gün atlıyorum hayırlısı :))
Evet şanslısın bize göre canm ben de işe başlamadan yalnız bakıyordum şuan düzenim bozuldu kızımın düzeni bozuldu bu sıkıntılar da stresten oldu sanrım bilmiyorumkv ye sürekli şunu yap böyle davran diyemedikçe hastalanıp gideceğim sonunda
benim kayınvalidem de önceden söz verip lohusayken sana bakacağım dedi. sonra bebek doğdu işe giriyorum dedi ve ilk gece durdu gitti. 20 gün annem baktı bana sonra yalnız kaldım. şimdi diyor ben bakarım torunuma. bende diyorum sen benim en ihtiyacım olduğu zaman bakmadın şimdi ben alıştım kendim bakarım diyorum.yok canım daha önce emzirmiştim uyutmaya çalıştık agladı uyumadı.
eşim doymamıştır dedi yok dedim doymuştur. ama doymamış
anne sütü mama gibi dğeil canım kalorisi düşük ya çocugu tutmuyor pek. akşamları genelde mama veriyorum öyle uyutuyorum pek işe yaramasa da. yine kalkıyordu yani. şimdi uyku egitimi biraz daha - nazar degmesin- işe yaradı. daha az sıklıkta kalkıyor ama dün gece 3 saat ayaktaydı. gündüz bile 2 saatte 1 uyuyan bir bebek bu. diş sıkıntısı diyorum.
kv meseleri seni anlıyorum. ben yalnız bakıyorum kafam rahat. ama bayramda bebegim kv de durmayınca - sen bunu hep kendine alıştırmışsın !_ dedi..
kime alışacaksa. iyi biridir torununu sever ama tuhaf karşılamadan edemedim
ben de - tabi ki bana alışacak anne ben annesiyim yarın bakarsın ben işe giderim sen bakarsın o zaman da sana alışır- deyiverdim. onu rahatlatmak için. ne gerek varsa. aman ya cidden tuhaftı yani.
sütün yetmiyor lafını kimseye dedirtmem. demedi de kimse, ama doymamış çocuk.
Bu kimsenin suçu değil.
benim kızım zaten uzun ve kilolu dogdu canım bu çok farkediyor. kimsenin bebegi bir olmaz . anne baba faktörü filan da önemli yani boy kilo açısından. üzülme saglıklı ise sorun yok
eskidenmiş o şişman bebek mutlu bebek
bak biz kış günü boynunun altındaki pişikle ugraşıyoruz tontişliği yüzünden.
kızlar benim bebegimin boynu kısa mı ya. normal mi? tontiş olmasından mı böyle acaba?
mama önlüğü baglayamıyorum nerdeyse
Benim kv.sagolsun.bakti.lohusa iken 15 gunbenim kayınvalidem de önceden söz verip lohusayken sana bakacağım dedi. sonra bebek doğdu işe giriyorum dedi ve ilk gece durdu gitti. 20 gün annem baktı bana sonra yalnız kaldım. şimdi diyor ben bakarım torunuma. bende diyorum sen benim en ihtiyacım olduğu zaman bakmadın şimdi ben alıştım kendim bakarım diyorum.
boyu kaçki canım senin bebişin?
dün ne güzel uyumuştu kendi kendine 20.20 de
23.30 da bir uyadı 02.00 ye kadar mız mız ne uyudu ne uyuttu. ne yaptıysak kar etmedi. sanırım diş sıkıntısı başladı.
babası da alttan patlamak üzere diyor ben bişi henüz göremedim.
ah yavrum ya insan ne kadar üzülüyor değil mi ? o ağlarken yüregimin kocaman parçalarını da alıp götürüyor..
Dün psikolojik olarak mahvolmuştum. Ağladığı anlar gözümün önünden gitmedi, uyuyamadım uzun bir süre. Sabah gülücükler saçtığında dünyalar benim oldu. İnş hepimizin yavruları kolayca ağrısız sızısız kavuşsun incilerinebir de yavrunun çektiklerini düşünsene rulemcim.
evde agrı kesici şurup var mı ? ben aglaması uzun sürerse bir kaşık veriyorum rahatlıyor çocuk.
Daha ne olsun canım boyu da kilosu da üst sınırda bence.Benim kv.sagolsun.bakti.lohusa iken 15 gun
Iyidir hostur ama esimle basbasa kalamiyorduk gitsin diye bekledim
bakti 15.gun sornabiz iyiyiz gitti
Çalışırsan ben.bebege.bakarim dedi ben.sorunca. sagolsun varolsun ama ben.vazgeçtim ya
Istemiyorum bizimle.yasamasini
Aramiz iyi hic sikinti olmadi ama.ben esimle.basbasa olmak istiyorum
Aslında calismak ta istiyorum ama bilemiyorum
Belki.kres yasina.kadar çalışmam
Bizim.kiz 5 aylıkken 73 cm.idi canım kilosu da 8300 idi
Yarin asilari.ve ölçümü var bakalim ne oldu
Aslında oyle degil şekerim. Benim kitabımda yazan da o ama benim bire bir tecrübem farklı. Enfeksiyon ve zature geçirdim. Sütüm azaldi. Arada reglim geri döndü. Sütüm yine azaldi. Benim küçük paşa saatin 15 dksini memede geçirdi (günde 20_24 kez emziriyordum) tek damla sutumun gelmediği günü bilirim. Ne yazık ki annenin dinlenmeye ve kendine iyi bakmaya ihtiyacı var.Canım şöyleki 4saate yakın emmediği için memede süt birikiyor ve tek göğüs yeterli oluyor. Memeler bu tempoya alıştığı için de ona göre süt üretimi oluyor. Yani bir nevi arz talep ilişkisi:) Memede hiç bir zaman süt bitmez yani sonsuz kere değiştirerek emzirebilirsin. Bazen sağarken kızım emmeyi bırakıyor ozaman sağmaya devam ediyorum. Memeler ne kadar boşalırsa o kadar süt olur. Ne kadar boş meme o kadar süt yani. İkiz annelerinin sütü mesela talep fazla olduğu için bize göre daha fazla. Sağım yapıldığında da aynı mantık. Sağdıkça beyne daha fazla süte ihtiyaç var mesajı gidiyor böylelikle memeler hem bebeğe hem de pompaya süt üretiyor :)Bebekle aynı anda sağım yaptığım içinde süt akımı sağılan sütün miktarını artırıyor(MaşAllah :))İşe başlamadan önceki süreçte neredeyse hiç sağım yapmadım. Çünkü sürekli emdiği için zaten gerek olmuyor. Bebek emdikçe ihtiyacı kadar sütü üretiyor.
Evet canım birkaç gün öncesinde fark etmiştim :)
Lamaze diye bir marka.Kızımı nda donencesi var onunla uyuyor genellikle projektoru falan var. Ama senin ki daha iyi gibi eliyle dokunmasi kendi acmasi falan hosuna gider diye dusunuyorum canim. Markasi neydi oyuncagin
Ay yarın bizimde aşı günümüz,bakalım kilomuz boyunu kaç olduben dün dr a götürcektim bebeğimi, 6.ay kontrolü için ama gözüm kesmedi tek gitmeyi. yarın sağlık ocağına aşıya gidicez. cumartesi de kendi dr una götürücem. bakalım kaç kg olmuş bebiş. bu 6. ay aşısı 3 yerden mi oluyor nasıl oluyor?
Benim oglumda öyle canım, boynuna onlugu baglamakta zorlaniyorum, 5.ayda 9 kilo 67 cm di, yarın aşı günümüz bakalım kaç olduk. masallah senin kızın boyuda bayagi uzun, benim oğlanin genleri uzun ama bizimki enine uzuyor maşallahyok canım daha önce emzirmiştim uyutmaya çalıştık agladı uyumadı.
eşim doymamıştır dedi yok dedim doymuştur. ama doymamış
anne sütü mama gibi dğeil canım kalorisi düşük ya çocugu tutmuyor pek. akşamları genelde mama veriyorum öyle uyutuyorum pek işe yaramasa da. yine kalkıyordu yani. şimdi uyku egitimi biraz daha - nazar degmesin- işe yaradı. daha az sıklıkta kalkıyor ama dün gece 3 saat ayaktaydı. gündüz bile 2 saatte 1 uyuyan bir bebek bu. diş sıkıntısı diyorum.
kv meseleri seni anlıyorum. ben yalnız bakıyorum kafam rahat. ama bayramda bebegim kv de durmayınca - sen bunu hep kendine alıştırmışsın !_ dedi..
kime alışacaksa. iyi biridir torununu sever ama tuhaf karşılamadan edemedim
ben de - tabi ki bana alışacak anne ben annesiyim yarın bakarsın ben işe giderim sen bakarsın o zaman da sana alışır- deyiverdim. onu rahatlatmak için. ne gerek varsa. aman ya cidden tuhaftı yani.
sütün yetmiyor lafını kimseye dedirtmem. demedi de kimse, ama doymamış çocuk.
Bu kimsenin suçu değil.
benim kızım zaten uzun ve kilolu dogdu canım bu çok farkediyor. kimsenin bebegi bir olmaz . anne baba faktörü filan da önemli yani boy kilo açısından. üzülme saglıklı ise sorun yok
eskidenmiş o şişman bebek mutlu bebek
bak biz kış günü boynunun altındaki pişikle ugraşıyoruz tontişliği yüzünden.
kızlar benim bebegimin boynu kısa mı ya. normal mi? tontiş olmasından mı böyle acaba?
mama önlüğü baglayamıyorum nerdeyse
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?