2016 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    364
Çok sağol canım. Serum fizyolojik damlattım sürekli. Zaman Zaman da aspiratör kullanıp temizlemeye çalıştım. Ama krem hiç aklıma gelmemişti. Öyle yapayım bugün de.
Bugün daha iyiyiz çok şükür, ateşimiz kalmadı en azından. Ama şimdi de burun deliklerine taktım ben. Burun aspiratörü burun deliklerini büyüttü sanırım :sinirli:
Canim bana da ilk öyle gelmişti ama sonra yine eski haline döndü merak etme. Hem buyuyorlar zaten burnu da buyur:)

Kızlar kızımı hasta ettik :KK43:
Cuma günü İstanbul'dan Ankara'ya yola çıktık. Trafik nedeniyle 3,5 saate gideceğimiz yolu 6,5 saatte gittik. Klima zaman zaman da cam açtık. Ama çok da dikkat etmemize rağmen kızımı üşütmüşüz. İki gecedir burun tıkanıklığı yüzünden uyuyamadı. Dün gece ateşi de yükseldi ve hala var. Bugün bunlara öksürük de dahil oldu. Minicik canıyla halsiz kaldı kızım. Dua edin teyzeleri.
Gecmis olsun canım bizde de 12 gündür geçmek bilmeyen burun tıkanıklığı var bazen de akıyor anlamadım ki bu nasıl grip üstelik ilk 5 gun antibiyotik de yedi off kışın napcaz yaa:110:

Kızlar benim oglum önceden yumruğunu emerdi şimdi parmaklarini emiyor, boğazına kadar sokup ogurene kadar, parmak emmesi çok siddetlendi elini çekiyim ağzından diyorum birde gucluki maşallah
Bizde de durum aynı yumruktan iki parmağa geçtik allahım çok da tatlı oluyorlar dimiiii:anne::KK36:

İnşallah canım ya, gündüz çocuk uyudukca sende uyumaya gayret et, bol su ve sık emzirmek en iyi gelen şeyler, kendimi gozlemledim mesela tavuk gayet iyi arttırdı sütümü, kimyon rezene felan iç ve stres yapma, inşallah hemen gelir sütun. Benim sutum maşallah normal emen 3 çocuğa yetecek düzeyde ama oğlum normal emen bi cocuk değil aşırı emiyor, fazlasıyla kusuyor geri, doyunca bırakmıyor dibine kadar bitirince kafayı kaldırıyor ictiginin 3 te 2 si geri dışarı atıyor, hayırlısıyla 6 ayi bi tamamlasak böyle ondan sonra çok sıkıntı yapmam, ek gıda hızını keser biraz Oğluşun

Şimdi bayram gezmeleri falan uyku ne mümkün.. Rezene alıyım diyorum eve geçerken ama aktardan mı almalı yoksa eczanelerde bebeklerin de içebildiklerinden var ya onlardan mı??? Bu arada eşim eve hayatta tavuk sokmuyo

Canım memeyi alıyor mu peki bebeğin? Doymadığını düşünüyorsan daha sık emzirmeye çalışsan. O arttırabilir. Benim de kaç gündür azdı. Bu sabah benim de artmış sütüm çok şükür. Dün daha sık emzirdim. Süt az demeden sürekli teklif ettim. Kızımın dili göğsüme değdiği an sızlamalar başladı. Ondan sonra emmese de olsun. Bebeğinin tükürüğü, dili göğüse değdiği zaman göğüs uyarılıyor sanıyorum.

Memeyi de sürekli almıyor. Bazen iştahla açıyor ağzını bir iki çekip bırakıyor, sanırım az geldiğinden. Uyurken bir memede 40-50dk kaldığı oluyor. Bazen sıkılıyorum ama o bırakmadıkça emzirmeye devam etmeye çalışıyorum

Su gerçekten çok etkili süt için de geçici bir dönemdir umarım

O kv deye çok güzel bi lafım var ama terbiyem müsade etmiyoki zaten terbiyem etse site yöneticileri etmez, sen içinden benim adima söyle bi şeyler işte

Ama içide boş oluyor çünkü boş olunca oglum kizarak emer çeker çeker uzatır öyle yapıyor boski

Ben 12 bardağı zor tamamlıyorum valla midem bulanıyor

Çok geçmiş olsun canım, ne kadar dikkat etsende uzun yol yapacagini yapıyor
Su etkiliyor cnm suyu arttınca şükür sütum de artti

Kızlar bebeğim tam 1saattir tek göğsümde 10-20kere çekiyor yutkunuyor duruyor bir daha.

Süt arttırıcı çay öneriniz var mı hummana steell tee varmış mesela kullanan oldu mu

Hanımlar kızım emerken 3 5 yudum alıp sonra sağa sola bakıyor biraz. Baktıktan sonra tekrar dönüyor memeye. Devamlı bu şekilde devam ediyor. Dikkati iyice dağınık. Sütün miktarıyla ilgili değildir değil mi bu. Sütü çekişini yutuşunu takip ediyorum da sıkıntı yok gibi. Anlamadım niye böyle. Devamlı etrafa bakıyor

Hanımlar kızım emerken 3 5 yudum alıp sonra sağa sola bakıyor biraz. Baktıktan sonra tekrar dönüyor memeye. Devamlı bu şekilde devam ediyor. Dikkati iyice dağınık. Sütün miktarıyla ilgili değildir değil mi bu. Sütü çekişini yutuşunu takip ediyorum da sıkıntı yok gibi. Anlamadım niye böyle. Devamlı etrafa bakıyor
Çok normal canım etrafla ilgileniyor. Süt miktarıyla ilgili olsa huysuz olur

Çok sağol canım, Allah hepimizin kuzucuklarını korusun inş. Bir de salgın var ishal kusma gibi etkileri var, Allah esirgesin. Bayramda çok dikkat etmek lazım. Ama insanları uyarmak çok zor :KK43: annemler en büyük yarın tüm akraba gelecek. Kızımı da çok merak ediyorlar. Normalde gündüz uykusu yok. İnşallah yarın kalabalıkta uyur.
Evet canım çok zor gerçekten biz oğlum 2 buçuk aylıkken gitmiştik memlekete bir sürü insan, yine kendi tarafıma söylüyorum direk öpmeyin elinizi yıkamadan dokunmayın filan diye ama eşimin tarafına söyleyemiyorum da, kv yavrumun ağzını kendi yanağına değdiriyor sürekli öpüyor filan bunlarla kalmayıp ağzından öptü bide sinir oldum o kadarına dayanamayıp gayet basitçe bişey söyledim öpmemesi için hiç umrunda bile olmayıp bide gıcık gıcık cevap verdi. :sinirli: bikaç gün sonrasında da kaka tahlilinde rota virüsü çıkmıştı:KK43:

Evet canım çok zor gerçekten biz oğlum 2 buçuk aylıkken gitmiştik memlekete bir sürü insan, yine kendi tarafıma söylüyorum direk öpmeyin elinizi yıkamadan dokunmayın filan diye ama eşimin tarafına söyleyemiyorum da, kv yavrumun ağzını kendi yanağına değdiriyor sürekli öpüyor filan bunlarla kalmayıp ağzından öptü bide sinir oldum o kadarına dayanamayıp gayet basitçe bişey söyledim öpmemesi için hiç umrunda bile olmayıp bide gıcık gıcık cevap verdi. :sinirli: bikaç gün sonrasında da kaka tahlilinde rota virüsü çıkmıştı:KK43:
Aman öf ya. Bu insanlar hiç mi görgü sahibi değil hem görgusuz hem çocuğa zarar veren pis pis hareketleri var. Bende bebegimin eline dokundurmucam diye stres içindeyim neyse ki annem babam dikkat ediyor da dışarıya çıktığımızda elin kadınları yumus yumus öpmek sevmek istiyorlar yok Hayır çok küçük kimseye vermiyorum diyorum kimde ne mikrop var nereden bilecegim ya. Şimdi korunmasizlar zaten okula başlayınca kapar ama en azından o zamana kadar koruyayim çocuğu. Şimdiden antibiyotik bağımlısı olacak ya.:sinirli:

Bu durumda iş eşlere düşüyor. Ama maalesef benim eşim hiçbir şey demiyor kendi tarafına :(
Beni de ablam çok üzüyor. Yanağından öpmeyin dediğim halde öpüyor. Yüzü pütür pütür oldu kuzumun :( söylüyorum ama "seviyoruz, içimiz kaynıyor" deyip öpmeye devam ediyorlar. Ben daha hiç yüzünden öpmedim. Benim içim kaynamıyor mu ? Bununla kalsa yine iyi şimdi de ağızdan öpmeye başladı. Çok üzülüyorum ama söylesem de fayda etmiyor :KK43::KK61:

Ay bebeği ağzından öpmek ne ya:duduk:ilk defa duyuyorum gördüğün an bence elinden al canım bu kadar da olmaz diyip:KK11:bebek ağzından opulur mu hiç ya. Gitsin kendi kocasını opsun ağzından suncacik bebek anlamaz diye iyice sapitiyor millet. Hem hijyenik açıdan uygun değil ablanın disindeki curugun mikrobu neden bebegine geçsin durup dururken.

Ben de geçen gün hastaneye gittiğimde orda çalışan biri eşimden aldı kucağında sevdi, bebeğim bir de elini soktu kızın ağzına.... Kadın Kendini hiç çekmedi bile. Zaten hastane ortamı, bütün gün ordalar. Elleriyle mıncık mıncık sevdi, bari ağzını çek bebeğin elinden... Hiç hoş değil

Canım benim kizimda tam donemiyor seslerin yonhnu uzakta secemiyor ama ses çıkartıyor oldukca aynen her bebek aynı değil kauinbabamda sekiz aylık yurumus torjjuda 18 aylık yurudu yani çok farklı herkes

Günaydın kızlar Bayramınız mubarek olsun

Ben de geçen gün hastaneye gittiğimde orda çalışan biri eşimden aldı kucağında sevdi, bebeğim bir de elini soktu kızın ağzına.... Kadın Kendini hiç çekmedi bile. Zaten hastane ortamı, bütün gün ordalar. Elleriyle mıncık mıncık sevdi, bari ağzını çek bebeğin elinden... Hiç hoş değil

Ay bi de aniden pis parmağını bebeğin ağzına sokanlara ne demeli
Neymiş ısıracak mıymış
Çıldırıyorum yaa annem her bebeğe yapar

Kızlar kızımı hasta ettik :KK43:
Cuma günü İstanbul'dan Ankara'ya yola çıktık. Trafik nedeniyle 3,5 saate gideceğimiz yolu 6,5 saatte gittik. Klima zaman zaman da cam açtık. Ama çok da dikkat etmemize rağmen kızımı üşütmüşüz. İki gecedir burun tıkanıklığı yüzünden uyuyamadı. Dün gece ateşi de yükseldi ve hala var. Bugün bunlara öksürük de dahil oldu. Minicik canıyla halsiz kaldı kızım. Dua edin teyzeleri.

Geçmiş olsun Canım
Yüzüstü yatır biraz veya reflu yatağı gibi eğimli yatır cigerlerine inmesin hastalık
Bi de bence göğsünde uyut bugün
Ben çocuklarımı öyle iyilestiririm.

Kızlar bebeğim tam 1saattir tek göğsümde 10-20kere çekiyor yutkunuyor duruyor bir daha.
Süt arttırıcı çay öneriniz var mı hummana steell tee varmış mesela kullanan oldu mu

Ben kullandım akıtıyor bile güzeldi
Şişeyi al eline ic 2litre su çoğalır canım
Sen idrara az cikarsan süt için yeterli su olmadığını anlarsın canım

Artık öyle olacak canım. Daha seyrek emzir 3 saat gibi.
Sadece iyice acikinca etrafa bakmadan emer.

Bebeğim çok huzurlu bir Bebek değil hiç olmadı. Konak yok, kulak arkasında kabuklanmay duyunca baktım ki bizdede var yıkadım geçmedi ama Dr A gösterdiğimde hayır kir onlar dedi:eek: biraz utandım öyle deyince yıkıyorum çünkü.güzelce köpükle geçer dedi. Kaşlarımızda bişi yok ama gözlerimiz çok kaşınıyor. Göz Dr U alerjik bir göz yapısı var dedi.
10 gün sonra tekrar gidicez tekrar sorarım Dr a irdelemek gerekir mi diye

Kulak arkası kabuklanma bizdede olmuştu vazelinle masaj yapınca anında soyuldu tertemiz oldu

Ben kullanıyorum canım sabah akşam birer fincan faydasını da gördüm sende dene istersen

B

YUUUH ağzından öpmek nedir yaa :sinirli: hiç mi vicdan yok bu millette küçücük bebek mikrop alır hastalanir diye düşünmüyorlar bende ellerini opmelerine çok sinirleniyorum kim olursa olsun soyluyorum valla çocuğumun herseyden önemli

Back