2016 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    364
Ben de aynı düşüncelerdeyim... Kilo alımımız çok değil. 1150-800-560-540gr ay ay
Normal gibi gözüküyor canım kilo alımı, doğum kilosunu ikiye katladı mı. Bizim de geçen ay 700 almıştı bu ay 500, evdeki tartıda tartıyorum bu hafta hiç kilo almadı ama doğum kilosunu ikiye katladı çok şükür. 5. ve 6. aylarda normalin altında alabiliyormuş hareketlendikleri için yani 400-500 gr ın altında alması normal deniliyor genelde

Merhaba kızlar, Mutlu Bayramlar diliyorum :KK200:

Canim benim de öyle sen suyu iyi tüketiyor musun günde 16 bardak diyor Tracy hogg. Sen ne kadar iciyorsun
Canım gün içinde 3 litre içmeye çalışıyorum. Evdeysem başarıyorum ama ev dışında içemiyorum. Gece de sabaha kadar bir litreye yakın içiyorum. Normalde de suyu çok sever ve içerdim. Belki psikolojik oluyor farkında olmadan

Normal gibi gözüküyor canım kilo alımı, doğum kilosunu ikiye katladı mı. Bizim de geçen ay 700 almıştı bu ay 500, evdeki tartıda tartıyorum bu hafta hiç kilo almadı ama doğum kilosunu ikiye katladı çok şükür. 5. ve 6. aylarda normalin altında alabiliyormuş hareketlendikleri için yani 400-500 gr ın altında alması normal deniliyor genelde

Yok Canım daha katlamadı 3780 doğduk biz. 760gr daha lazım. Anca 6. Ay ortasında olur heralde. 2 gündür de sütüm çok azaldı. Bnm sütler de gezmeye gitmiş gelmesini bekliyorum:işsiz:

Kızlar kızımı hasta ettik :(
Cuma günü İstanbul'dan Ankara'ya yola çıktık. Trafik nedeniyle 3,5 saate gideceğimiz yolu 6,5 saatte gittik. Klima zaman zaman da cam açtık. Ama çok da dikkat etmemize rağmen kızımı üşütmüşüz. İki gecedir burun tıkanıklığı yüzünden uyuyamadı. Dün gece ateşi de yükseldi ve hala var. Bugün bunlara öksürük de dahil oldu. Minicik canıyla halsiz kaldı kızım. Dua edin teyzeleri.

Kızlar kızımı hasta ettik :KK43:
Cuma günü İstanbul'dan Ankara'ya yola çıktık. Trafik nedeniyle 3,5 saate gideceğimiz yolu 6,5 saatte gittik. Klima zaman zaman da cam açtık. Ama çok da dikkat etmemize rağmen kızımı üşütmüşüz. İki gecedir burun tıkanıklığı yüzünden uyuyamadı. Dün gece ateşi de yükseldi ve hala var. Bugün bunlara öksürük de dahil oldu. Minicik canıyla halsiz kaldı kızım. Dua edin teyzeleri.
:KK43: çok geçmiş olsun inşallah bir an önce atlatır kuzucuk Allah şifa versin, benim oğlum da biraz öksürüyor korkuyorum inşallah hasta olmaz, bu aralar havalar çok karışık gidiyor bizim olduğumuz yerde bi soğuk bi sıcak nem de var

Çok geçmiş olsun acil şifalar diliyorum. Bizden kötünün iyisibir haber. Oğlum bugün şırınga ile beslendi güzelguzel içti sürü
Canim atak dönemi malesef bende 2 gündür çekiyorum 1 hafta falan sürecek malesef.
Bak ben sütümü sagdiktan sonra sirinda ile veriyorum biberon veya yalancı emzik kullanma bu donemde. Siringa biraz uzun sürüyor ama etkili karnı duyunca daha rahat uykuya dalar. Gece de uykuda meme ver kabul edebilir. Üzülme bu dönem geçici ama meme vermekten vazgeçme derim ben.

Sana çok teşekkür ederim akıl akildan ustundur. Oğlumu şırınga ile beslendim bugün en azından aç kalmadı. Uyurken emdide şükür. İnşallah daha iyi olacak. Sevgiler

:KK43: çok geçmiş olsun inşallah bir an önce atlatır kuzucuk Allah şifa versin, benim oğlum da biraz öksürüyor korkuyorum inşallah hasta olmaz, bu aralar havalar çok karışık gidiyor bizim olduğumuz yerde bi soğuk bi sıcak nem de var
Çok sağol canım, Allah hepimizin kuzucuklarını korusun inş. Bir de salgın var ishal kusma gibi etkileri var, Allah esirgesin. Bayramda çok dikkat etmek lazım. Ama insanları uyarmak çok zor :( annemler en büyük yarın tüm akraba gelecek. Kızımı da çok merak ediyorlar. Normalde gündüz uykusu yok. İnşallah yarın kalabalıkta uyur.

Çok geçmiş olsun acil şifalar diliyorum. Bizden kötünün iyisibir haber. Oğlum bugün şırınga ile beslendi güzelguzel içti sür

Sana çok teşekkür ederim akıl akildan ustundur. Oğlumu şırınga ile beslendim bugün en azından aç kalmadı. Uyurken emdide şükür. İnşallah daha iyi olacak. Sevgiler

Çok teşekkür ederim canım.
İşte her şeyde bir hayır vardır. Oğluşun biberon tutsaydı belki bu dönem geçince memeyi bırakırdı. İyi ki biberon tutmamış. Pes etmeden emzirmeye devam. En azından teklife devam. Biz de daha iyiyiz çok şükür. Ama memeye düşkün bebeklere imreniyorum.
Kızım ağlarken "emzir annesi sakinleşsin" diyorlar. Ben memeyi versem daha da çıldırır. Yine de şükürler olsun açken memeyi bir şekilde tutturup emziriyorum. Ben bir de emmediği dönem uykusunda emziriyormuş gibi tutar göğsümün üzerinde bir süre kalmasını sağlardım.

Benim də azaldı gibi canım yani goguslerım dolu dolu değil yumuşak acaba dönemsel mi gerçi sut geliyor kızım da doyuyor doymasa ağlar sanırım.önceden geceleri her emzirdigimde kalkıp iki büyük bardak su içerdim son iki gece üşendim kalkmadım ondan mı azaldı acaba neyse bundan sonra suya devaaaaam
Su gerçekten çok etkili süt için de geçici bir dönemdir umarım

OFF yaaa nedir bu kv kp akrabalardan cektiklerimiz valla bazen çok pişman oluyorum ankaradan memleketime döndüm diye benim kv de önceden oğlunu kıskanırdı benden hatta geçen sene eşimle ikimiz yolda karşıdan karşıya geçerken ters yönden gelen bir araç ikimize birden çarptı da kv geçmiş olsun diyeceği yerde kamera goruntulerini izleyip aaa hep oğluma çarpmış araba sana dokunmamış bile demişti üstelik 3 gun hastanede yatmama ve heryerim morardigı halde...şimdide kızımı benden kiskaniyor neymiş el kadar çocuk anne mi bilirmiş kime versem bakarmış tobe yarabbim eskiler aklıma geldi bak şimdi yine sinir oldum :kızgın:
O kv deye çok güzel bi lafım var ama terbiyem müsade etmiyoki zaten terbiyem etse site yöneticileri etmez, sen içinden benim adima söyle bi şeyler işte

Arkadaşlar memeler terbiye oluyor artık eskisi gibi dolu olmasını beklemeyin bu süt olmadığı anlamına gelmiyor ihtiyaç kadar süt üretiyor sadece.
Eki Görüntüle 1884330 yesilcan86 yesilcan86 @tlyozgr rulem rulem ve başka endişeli arkadaşlar :KK66: benim uzun süredir dolu olmuyor
Ama içide boş oluyor çünkü boş olunca oglum kizarak emer çeker çeker uzatır öyle yapıyor boski

Canim benim de öyle sen suyu iyi tüketiyor musun günde 16 bardak diyor Tracy hogg. Sen ne kadar iciyorsun
Ben 12 bardağı zor tamamlıyorum valla midem bulanıyor

Çok geçmiş olsun canım, ne kadar dikkat etsende uzun yol yapacagini yapıyor

Çok sağol canım, Allah hepimizin kuzucuklarını korusun inş. Bir de salgın var ishal kusma gibi etkileri var, Allah esirgesin. Bayramda çok dikkat etmek lazım. Ama insanları uyarmak çok zor :KK43: annemler en büyük yarın tüm akraba gelecek. Kızımı da çok merak ediyorlar. Normalde gündüz uykusu yok. İnşallah yarın kalabalıkta uyur.
Canim hiç canını sıkma geçen tatil sonrası aynısı bana da oldu bol bol emzir bir de burun açıcı sprey kullanmanı tavsiye ederim sonra da otribebe gibi bir ürün ile burnundaki salgilari temizleyip bepanthen i kulak çubuğuna sürüp burnunun içine sureceksin ki burun hep nemli kalsın tikanmasin biz 3 günde atlattik. Ama ben her banyo sonrası ve akşamları uykuya geçmeden önce yaptım.

Canim hiç canını sıkma geçen tatil sonrası aynısı bana da oldu bol bol emzir bir de burun açıcı sprey kullanmanı tavsiye ederim sonra da otribebe gibi bir ürün ile burnundaki salgilari temizleyip bepanthen i kulak çubuğuna sürüp burnunun içine sureceksin ki burun hep nemli kalsın tikanmasin biz 3 günde atlattik. Ama ben her banyo sonrası ve akşamları uykuya geçmeden önce yaptım.
Çok sağol canım. Serum fizyolojik damlattım sürekli. Zaman Zaman da aspiratör kullanıp temizlemeye çalıştım. Ama krem hiç aklıma gelmemişti. Öyle yapayım bugün de.
Bugün daha iyiyiz çok şükür, ateşimiz kalmadı en azından. Ama şimdi de burun deliklerine taktım ben. Burun aspiratörü burun deliklerini büyüttü sanırım :sinirli:

Çok şükür kızlar bu sabah yine göğsüm tasmis olarak uyandım çok mutluyum, galiba tavuktan oluyor, tavuk yer veya suyunu icersem güzel sütüm oluyor gozlemledigim kadariyla

Darısı başıma yaa 2 gündür gündüz sütüm çok az, gece yine yetiyor ama gündüz yetmiyor, sağıyorum çok az çıkıyor. Daha önceden sağdığım sütlerden kullandım. Onlar da bitti. sütüm artmazsa ne yapıcam bilmiyorum

Darısı başıma yaa 2 gündür gündüz sütüm çok az, gece yine yetiyor ama gündüz yetmiyor, sağıyorum çok az çıkıyor. Daha önceden sağdığım sütlerden kullandım. Onlar da bitti. sütüm artmazsa ne yapıcam bilmiyorum
İnşallah canım ya, gündüz çocuk uyudukca sende uyumaya gayret et, bol su ve sık emzirmek en iyi gelen şeyler, kendimi gozlemledim mesela tavuk gayet iyi arttırdı sütümü, kimyon rezene felan iç ve stres yapma, inşallah hemen gelir sütun. Benim sutum maşallah normal emen 3 çocuğa yetecek düzeyde ama oğlum normal emen bi cocuk değil aşırı emiyor, fazlasıyla kusuyor geri, doyunca bırakmıyor dibine kadar bitirince kafayı kaldırıyor ictiginin 3 te 2 si geri dışarı atıyor, hayırlısıyla 6 ayi bi tamamlasak böyle ondan sonra çok sıkıntı yapmam, ek gıda hızını keser biraz Oğluşun

Kızlar benim oglum önceden yumruğunu emerdi şimdi parmaklarini emiyor, boğazına kadar sokup ogurene kadar, parmak emmesi çok siddetlendi elini çekiyim ağzından diyorum birde gucluki maşallah
Yok canım çekme elini. Benim kızım da öyle yapıyordu. Çıngıraklı diş kaşıyıcı aldım. Şimdi onu alıyor ağzına. Sophie diş kaşıyıcı var zürafa. Onu kullandık kuzenimin çok sevdi. Ondan alıcam biraz pahalı ama damakları için çok iyi.

Canım memeyi alıyor mu peki bebeğin? Doymadığını düşünüyorsan daha sık emzirmeye çalışsan. O arttırabilir. Benim de kaç gündür azdı. Bu sabah benim de artmış sütüm çok şükür. Dün daha sık emzirdim. Süt az demeden sürekli teklif ettim. Kızımın dili göğsüme değdiği an sızlamalar başladı. Ondan sonra emmese de olsun. Bebeğinin tükürüğü, dili göğüse değdiği zaman göğüs uyarılıyor sanıyorum.

Back