2016 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    364
Tam 4 ay bitti . 4 ay sendromu olur dediler. Eğer bu oysa ne zaman geçer. Damağı kasiniyirsa insandır dedilerjel aldım ağrı kesici verdim. Olmadı :KK43:((.

İşin garibi gözlerine bakmıyor. Artık banda gülmüyor. Bütün gun yanindayim . Sürekli kucagimda yeterli gönlü olsun diye . Her denemden önce aceba deterjanmi kokuyor yok terledimmi yok bilmem ne diye yikaniy orum kıyafet değiştiriyorum. Şaştım kaldim.
Mama versemmi 3 değişik mama aldım bekliyorum ama vermekte istemiyorum. Napicam ben ....
CANIM hiiiccc alakası yok adı üstünde atak dönemi bu dönemde bebekler kendilerine ilk 3 ayda davranildigi gibi davranilsin istemezmis algıları çok şiddetli açılıyor bir anda beyin fonksiyonları cesitleniyor bu dönemde sesli renkli isikli oyuncaklar park bahçe gelmesi vs. Onun algı ilhtiyaclarina göre davranacaksin iyi gozlemle. Bende bugün deliriyordum emmiyor uyumuyor ağlıyor mizmiz ay kriz geçirdim resmen sonra arastirdim durum bu canım.
Geçecek inşallah ya offf.
Sütünü sağ şiringa ile ver bakalım kabul edecektir. Bir dene bakalım.

Canım böyle olduğunu biliyor ve inanıyorum. Ama birkaç gün göğüslerim çok güzel doluyor sonra bir bakıyorum birkaç gün hiç dolmuyor. O zmn kızım emince doyup doymadığını anlamıyorum ve emzirmek hiç keyifli olmuyor. Sanki boş emziriyormuş gibi. Ama ben kesinlikle mama vermiyorum. Emsin diyorum.
Canim benim de öyle sen suyu iyi tüketiyor musun günde 16 bardak diyor Tracy hogg. Sen ne kadar iciyorsun

Canım böyle olduğunu biliyor ve inanıyorum. Ama birkaç gün göğüslerim çok güzel doluyor sonra bir bakıyorum birkaç gün hiç dolmuyor. O zmn kızım emince doyup doymadığını anlamıyorum ve emzirmek hiç keyifli olmuyor. Sanki boş emziriyormuş gibi. Ama ben kesinlikle mama vermiyorum. Emsin diyorum.
Canim benim de öyle sen suyu iyi tüketiyor musun günde 16 bardak diyor Tracy hogg. Sen ne kadar iciyorsun

Bebeğim çok huzurlu bir Bebek değil hiç olmadı. Konak yok, kulak arkasında kabuklanmay duyunca baktım ki bizdede var yıkadım geçmedi ama Dr A gösterdiğimde hayır kir onlar dedi:eek: biraz utandım öyle deyince yıkıyorum çünkü.güzelce köpükle geçer dedi. Kaşlarımızda bişi yok ama gözlerimiz çok kaşınıyor. Göz Dr U alerjik bir göz yapısı var dedi.
10 gün sonra tekrar gidicez tekrar sorarım Dr a irdelemek gerekir mi diye
Ay bende geçen banyoda farkettim kulaginin arkasında bir çizgi var kabuk kabuk olmuş onu çıkardım ılık su ile ama sonra olmadı. Konak hemen hemen her bebekte oluyor bence gösterge değil yani. Bir de uykuya kolay dalabiliyor mu canım eğer dalamiyorsa çok gözlerini avusturuyor olabilir

Benim də azaldı gibi canım yani goguslerım dolu dolu değil yumuşak acaba dönemsel mi gerçi sut geliyor kızım da doyuyor doymasa ağlar sanırım.önceden geceleri her emzirdigimde kalkıp iki büyük bardak su içerdim son iki gece üşendim kalkmadım ondan mı azaldı acaba neyse bundan sonra suya devaaaaam
4 ayda sonra öyle olurmuş.şişmezmiş göğüsler.

Merhaba

Nasıl yorgun nasıl moralsizim anlatmam ifade etmem mümkün değil. OOğlum 3 gündü beni emmemek için direniyor. Neler demedim neler yaptım. Sut sağma makinesi aldım tam 19 farklı biberon ve biberon başlığı aldım ama biberon da emmedi. Uyumuyor sürekli ağlıyor. Biberon dan sutumu emmedi göğsümu almıyor. Ayakta yatakta kolumda ustune yatarak neler denedim . Karanlıkta başka odada başka ortamda bugün sırf emsin diye parka goturdum orda demedim yok yok yok. Napicam ben bilmiyorum. Bu ne zaman geçer ne yapmam lazım bisey bilen varsa anlatsın ne olur.
Bu 3 günde ne emdi peki canım mamamı.benim annemin göğüs damarları darmış ve 3 aydan sonra süt koyulaşınca kan geliyomuş.kardeşim öyle tiksinmiş ve emmemiş bidaha.inşaşlah öyle bişi ypktur

İki kaşık elma suyu iki kaşık yoğurt yok sutumu sagdim kaşıkla verdim su verdim ne biliyor ben uğraşıp duruyorum uyurken etmiyor. Ama bir iki dk eğer farkederse hemen ağlama başlıyor

Yarın oglumla ikinci bayramımız . Gurbetlik bide bu meme reddi krizleri. .... Nerdesin annem nerdesin babam canım kardeşlerim ne özledim sizi anlatamam. Buunaldim hemde nasıl. çaresizlik yalnızlıkk huzursuzluk çok kötü. Rabbim kimseyi darda koymasın. Herkese gönlündekini versin. Vatanımızın ailemizin anne babalarımızın kıymetini bilenlerden eylesin. Herkese iyi bayramlar. ... Dualarinizi eksik etmeyin.

Yarın oglumla ikinci bayramımız . Gurbetlik bide bu meme reddi krizleri. .... Nerdesin annem nerdesin babam canım kardeşlerim ne özledim sizi anlatamam. Buunaldim hemde nasıl. çaresizlik yalnızlıkk huzursuzluk çok kötü. Rabbim kimseyi darda koymasın. Herkese gönlündekini versin. Vatanımızın ailemizin anne babalarımızın kıymetini bilenlerden eylesin. Herkese iyi bayramlar. ... Dualarinizi eksik etmeyin.
Iyi bayramlar canm Allah yardimcin olsun icini ferah tut

Ay bende geçen banyoda farkettim kulaginin arkasında bir çizgi var kabuk kabuk olmuş onu çıkardım ılık su ile ama sonra olmadı. Konak hemen hemen her bebekte oluyor bence gösterge değil yani. Bir de uykuya kolay dalabiliyor mu canım eğer dalamiyorsa çok gözlerini avusturuyor olabilir

Bebeğim gündüz pek uyumuyor normalde de gözlerini çık kaşır

O Ookatan biz 3. Aya girdiğimiz gibi bebeğim emmeyi reddetti. Sadece uyurken eniyordu. Ne yaptıysam olmadı karanlık yerde kucakta yatakta ayakta vs vs... Yaklaşık 2 hafta devam etti. Bu süre içinde sağıp biberonla vermeye çalıştım bazen aldı bazen almadı, kaşıkla vermeye çalıştım. Bu şekilde idare ettik. Sabah beslemeye çalışmaya başlıyordum öğlene kadar yediremiyordum. Sonrasında geçti daha iyi emiyor ama çok iştahlı bir Bebek değil maalesef

Arkadaş süt ürünleri,hayvansal gıdalar (içinde yumurta var diye çubuk kraker bile) ve kuruyemiş (baklava bile yiyemiyordu) 1.5 yaşına kadar yemedi
Evet ben de diyetteydim çok kısıtlanıyor hazır paketli gıdaların hiçbirini yiyemiyorsun süt ürünü var çünkü peynir altı suyu filan ekmek de bile şüphe olabiliyor, benim diyette yumurta yoktu o da olsa yiyecek bişey bulamazdım :skandal: baklavalar çikolatalar sütlü tatlılar kebaplar dondurmalar neler istemedi ki benim canım da :oha: biraz pis boğazımdır da :KK48:

Galiba bu durumu hepimiz yaşıyoruz bazen daha dolu bazen daha az dönem dönem değişiyor herhalde, annem eskiler bazen süt gezmeye gider derlerdi demişti herhalde öyle bişey kafasına göre takılıyor demek sütler :KK70::KK70:
Canım diyelim ki süt arada azalıyor bebek tam doymuyor ne olacak ki bir gün tam doymasa da az doysa diğer gün emdiği o eksiği kapatır, biz bazı günler az yedik diye hemen kilo mu kaybediyoruz sanki o yüzden hiç öyle kafana takıp da emzirmenin keyfini kaçırma :KK66:

Bebeğim çok huzurlu bir Bebek değil hiç olmadı. Konak yok, kulak arkasında kabuklanmay duyunca baktım ki bizdede var yıkadım geçmedi ama Dr A gösterdiğimde hayır kir onlar dedi:eek: biraz utandım öyle deyince yıkıyorum çünkü.güzelce köpükle geçer dedi. Kaşlarımızda bişi yok ama gözlerimiz çok kaşınıyor. Göz Dr U alerjik bir göz yapısı var dedi.
10 gün sonra tekrar gidicez tekrar sorarım Dr a irdelemek gerekir mi diye
Ya ben de acaba iyi yıkanmadığı için mi oluyor diye her banyoda özellikle kulaklarının arkasını köpüklüyorum ama geçmiyor :olamaz: kilo alımı nasıl alerji olunca kilo alımı az oluyormuş genelde. Bilemiyorum canım ya benim de kafam o kadar karıştı ki bi diyorum bırak kendi haline belki de hiçbişey yok bide diyorum ya varsa yavrum zorluk ağrı çekiyorsa :KK43:

Tam 4 ay bitti . 4 ay sendromu olur dediler. Eğer bu oysa ne zaman geçer. Damağı kasiniyirsa insandır dedilerjel aldım ağrı kesici verdim. Olmadı :KK43:((.

İşin garibi gözlerine bakmıyor. Artık banda gülmüyor. Bütün gun yanindayim . Sürekli kucagimda yeterli gönlü olsun diye . Her denemden önce aceba deterjanmi kokuyor yok terledimmi yok bilmem ne diye yikaniy orum kıyafet değiştiriyorum. Şaştım kaldim.
Mama versemmi 3 değişik mama aldım bekliyorum ama vermekte istemiyorum. Napicam ben ....
Ten tene temas dene canım sık sık teklif et ama ısrar etme gece uykuda ediyorsa gece sık sık emzirmeye çalış

Canım bence hemen bi doktora götürüp enfeksiyon varmı baktırın zaman kaybetmeden çünkü iştahsızlık yapiyor bebek saatlerce emmek istemiyor
İki kaşık elma suyu iki kaşık yoğurt yok sutumu sagdim kaşıkla verdim su verdim ne biliyor ben uğraşıp duruyorum uyurken etmiyor. Ama bir iki dk eğer farkederse hemen ağlama başlıyor

Pes etmek yok yola devam. Kaşıkla vermek daha zor olur kabul etmeyebilir siringa yöntemini kullan damla damla ver bakalım ise yarayacak mi. Bu dönem geçici hadi 1 haftadan az kaldı dayan.

Ya ben de acaba iyi yıkanmadığı için mi oluyor diye her banyoda özellikle kulaklarının arkasını köpüklüyorum ama geçmiyor :olamaz: kilo alımı nasıl alerji olunca kilo alımı az oluyormuş genelde. Bilemiyorum canım ya benim de kafam o kadar karıştı ki bi diyorum bırak kendi haline belki de hiçbişey yok bide diyorum ya varsa yavrum zorluk ağrı çekiyorsa :KK43:

Ben de aynı düşüncelerdeyim... Kilo alımımız çok değil. 1150-800-560-540gr ay ay

Back