2016 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    364
Her aralık bi hafta oluyo demi canım.öyleyse bizim 17.haftada ve atak haftasına denk geliyo.2 hafta filan daha böyle olcak o zaman.ama bugün düne göre daha iyiydi.
Evet canım altında da yazıyor zaten kaçıncı hafta olduğu. Benim bebeğim de şuan 17 haftalık oldu ama bir hafta erken 39+0 da doğduğu için 16 haftalık şuanda atak haftasında yani. Canım google a bebeklerin atak haftası diye yazarsan okuyabilirsin bilgileri ;)

Anlamadım gitti zaten eş dost ayrı söyler, doktorlar çoğu şeye normal der:kızgın: ne yapacağımı şaşırdım.

Bebeğim 4.ayın ilk 15 günü 340 gr almış, iyi dedik ama ikinci 15 günde sadece 200 gr almış:110: çok az yani. Ama Dr şuan hasta aynen anne sütüne devam et, 10 gün sonra tekrar bakalım dedi. Anneme kalsa çoktaaaan mama vermeliydik. Uffffff
Canım bizim vardı mukuslu kaka. Mukuslu kakanın farklı sebepleri olabiliyor anne sütü alan bebeklerde olması normal deniyor ama sürekli devam eden her kakasında mukus varsa o zaman alerji durumundan şüpheleniliyor. Ben bir aydır süt ürünleri ve dana eti diyetindeydim hiç değişiklik olmadı kakada. Tekrar tahlil verdik doktor çoklu besin alerjisi olabilir diyor ve gastroenterologa gitmemizi önerdi bugün. Önümüzdeki haftalarda da gitmemiz pek mümkün değil ve ben artık dayanamaz hale geldim rüyamda peynir yediğimi filan görüyorum o derece :D ama faydası olsaydı devam ederdim diyete dediğim gibi değişiklik olmadı kakada ve doktor diyete devam etmemi söylemişti ama ben bugün bozdum hayırlısı, gastroenterologa gittikten sonra o nasıl yönlendirirse ona göre tekrar başlarım artık diyet verirse :(
Bide canım bebelerimizin kilo alımının düşmesi çok normal hareketleniyor artık eskisi gibi kilo almalarını bekleyemeyiz

Canım ilk bir ayında veya 40 çıkana kadar kaka doyduğunun göstergesi ama ondan sonra kaka önemli değil çiş miktarı önemli. Kakayı 10 güne kadar yapmaması normal sayılıyor. Bak ne güzel çiş bol diyorsun demek ki yeterli geliyor süt ve memeler ne kadar çok boşalırsa o kadar çok süt üretir bana sorarsan bu durumda mama verme hiç çünkü mama vermen senin sütünün azalmasına sebep olur. Benim oğlumun bu aralar çişinde ciddi azalma var mama vermedim mümkün olduğunca çok sık sık emzirmeye çalışıyorum
Can'ım aynı durum bende var sütüm azaldı ıkı gündür Hama'na süt su Rez'ine tazesoğan soğan dereotu daha nazım şaştım emiyor ama 4-5 çekmede bir yutuyor ve 3 dk sonra sinirlenıyor memede sut az olduğundan bi çare buldun mu

Herkes ek gıdayla ilgili yazmış bide ben yazayım :-D
Arkadaşlar 6 aydan önce bebişlerimizin sindirim sistemi hazır değil ek gıdaya.
Eğer meyve ile başlanırsa tatlı olduğu için bebeler onun tadını alınca sebze yemiyorlarmış o yüzden önce sebzeyle başlanmalı. Sebzeler buharda haşlanarak verilebiliyor daha sağlıklı oluyor.
Ve her yiyecek her zaman verilmiyor mesela patlıcan iki yaşından önce verilmiyor. Şeker tuz salça bal inek sütü 1 yaştan önce yok vb. gibi.
Yiyecekleri püre şeklinde vermek hiç doğru değil büyüdükçe hep püre şeklinde yemek isteyecek büyük parçaları yutamayacak.
Bir de pirinç unu bebeğe sadece boş kilo aldıran zararlı bi yiyecek.
Bir de bebeğin yiyeceğe alerjisi olabilir o yüzden 3 gün kuralı var. İlk defa bi besin tattırdığınızda 3 gün boyunca aynısını yedirip başka bi besin vermiyorsunuz alerjisi olup olmadığını gözlemleyebiliyorsunuz. Diğer türlü aynı anda birden çok şey yedirinde alerji durumu olursa hangi yiyecekten dolayı olduğu anlaşılamaz. Benim de öğrendiklerim bunlar.
Son olarak da blw yöntemi var açılımı bebek liderliğinde beslenme. Bebek kendisi yiyor. bu şekilde beslenmenin bebek için birçok faydası varmış.
blwturkiye.com burdan araştırabilirsiniz :KK68:

Can'ım aynı durum bende var sütüm azaldı ıkı gündür Hama'na süt su Rez'ine tazesoğan soğan dereotu daha nazım şaştım emiyor ama 4-5 çekmede bir yutuyor ve 3 dk sonra sinirlenıyor memede sut az olduğundan bi çare buldun mu
Biberon kullanıyor musun canım. Eğer kullanıyorsan biberonun hızlı akışına alışmış olabilir memeden de süt hızlı gelsin istiyordur.
Benim oğlum bu aralar etrafla çok ilgili bir iki fırt çekip bırakıyor ya etrafa bakıyor ya bana bakıp gülüyor. Birçok kez de almak istemiyor ağlayıp direniyor kalkmak için emmeyi azalttığı için sütte azalma olduğunu düşünüyorum bide ben bir aydır süt ürünleri ve dana eti diyetindeyim yiyebileceğim şeyler çok kısıtlandı ve yalnızım oğlum genelde kucak istiyor uykuları da çok kısa yemek yemeye zor fırsat buluyorum pek iyi beslenemiyorum biraz da bu durumların sütü etkilediğini düşünüyorum. Ama dediğim gibi asıl sebep az emmesi o yüzden sık sık teklif ediyorum memeyi bir yudum da çekse kar. Eğer az emmeye devam ederse sık sık sağım yapcam ki süt azalmasın artsın. Sütü arttıran şey memeleri sık sık boşaltmak ve uyarmaktır tıpkı fabrika gibi canım ürün ne kadar çok satarsa o kadar fazla üretir. Yiyecekler herkeste aynı etkiyi göstermiyor canım rezene içtikçe sütü azalan bi anne olduğunu okumuştum önemli olan dengeli beslenmek bol su içmek ve fırsat buldukça dinlenmek.
Memeyi almak istemiyorsa ten tene teması deneyebilirsin Tomris in emzirme notlarında bahsediyordu.

Yazmayı unutmuşum blwturkiye sayfasında bebeklerin aylarına uygun çok güzel yemek tarifleri de var bi arkadaş yazmıştı ne yedircez bilmiyorum tarif paylaşalım burda diye ;-) başka faydalı bilgiler de var işimize yarayacak tuvalet iletişimi gibi mesela

Anlamadım gitti zaten eş dost ayrı söyler, doktorlar çoğu şeye normal der:kızgın: ne yapacağımı şaşırdım.

Bebeğim 4.ayın ilk 15 günü 340 gr almış, iyi dedik ama ikinci 15 günde sadece 200 gr almış:110: çok az yani. Ama Dr şuan hasta aynen anne sütüne devam et, 10 gün sonra tekrar bakalım dedi. Anneme kalsa çoktaaaan mama vermeliydik. Uffffff
Benim ilk kızım ilk iki 1400gr almıştı.4 aylıkken 600 gr aldı.Bence normal cnm, her söylenene inanma.sana mantıklı gelen şeyleri yap, kalbinin sesini dinle.ilk kızımda milletin lafları psikolojimi bozmuştu, boşver onları

Canım bizim vardı mukuslu kaka. Mukuslu kakanın farklı sebepleri olabiliyor anne sütü alan bebeklerde olması normal deniyor ama sürekli devam eden her kakasında mukus varsa o zaman alerji durumundan şüpheleniliyor. Ben bir aydır süt ürünleri ve dana eti diyetindeydim hiç değişiklik olmadı kakada. Tekrar tahlil verdik doktor çoklu besin alerjisi olabilir diyor ve gastroenterologa gitmemizi önerdi bugün. Önümüzdeki haftalarda da gitmemiz pek mümkün değil ve ben artık dayanamaz hale geldim rüyamda peynir yediğimi filan görüyorum o derece :KK70: ama faydası olsaydı devam ederdim diyete dediğim gibi değişiklik olmadı kakada ve doktor diyete devam etmemi söylemişti ama ben bugün bozdum hayırlısı, gastroenterologa gittikten sonra o nasıl yönlendirirse ona göre tekrar başlarım artık diyet verirse :KK43:
Bide canım bebelerimizin kilo alımının düşmesi çok normal hareketleniyor artık eskisi gibi kilo almalarını bekleyemeyiz
Doktorumuz mukuslu kakaya normal dedi.kan olursa gelin dedi.Yakın bir arkadaşımın kızında oldu (kanlı kaka), anne sütü alerjisi çıktı

Canım aynı annem gibisin sende. O da her işe koşar sülalede yardım etmediği insan yoktur ama yine de sevilen gelin olamadım der hep.
Şimdi o kadar yapmıyor valla bizde izin vermiyoruz açıkçası.
Bunca sene kendini yıprattı sadece kimse kıymet bilmedi.:110:

Canim benimki doğumdan itibaren 3 kilo aldı şimdiye kadar doktor iyi diyor ama bu ay sanki daha az aldı.
Canim biraz az almış görünüyor ama pirinç unu falan 4. Ayın sonunda başla bence elmanın suyu gibi meyvelerin suyunu azar azar verebilirsin gerçi ben geçen gün ağzının sulanmasina daha fazla dayanamayıp çok çok az keşkul bile verdim:kk77::halay:

Canim hayat bu adil değil işte kıymet bilmezler ancak kaybedince anlarlar inşallah ayrı eve çıkarsın da yokluğun dibine kadar hissedilir ben eltinin yerinde olsam el üstünde taşırdım seni. Ama işte allah kıymet bilenlerle karşılaştırsin bari bebeklerimizi. :anne:
İnsanoğlu verdikçe daha fazlasını ister gözü hiç doymazmış ya, kendinden ne kadar fedakarlıkta edersen et hep daha fazla ver diyorlar, eltim çok öyle insanliktan anlayan biri değildir, 1 buçuk senedir bizde kalıyorlar yer içer erkenden yatar pisligini temizlemek yine bana kalır, evlerinin bitmesine çok az zaman kaldı yuzduk kuyruktayiz sabrediyorum bakalım bi gitsin hele rahata alıştı görsün bi o yaramaz çocuğa nasıl bakılıyor mus, ev ocak nasıl idare ediliyor mus, zor gelirde geri dönmeye kalkarsa o zaman açarım agzimi görür gününü bekliyorum o günü sabirla

Merhaba arkadaşlar. Bayram temizliği yordu beni. Yine de yazmadan edemedim.

Merhabalar. Ben çocuk psikoloğuyum ve 13 mayıs dogumlu oğlumla ilgili bu aralar bazı endişeler yaşıyorum. Göz teması genellikle iyi ancak seslendigimde her zaman bakmıyor. Gülümsüyor ama sesli gulme/kahkaha henüz hiç yok. Özellikle kucağımda gezdirirken ya da havaya kaldırdığımda sürekli çevreyi inceliyor, benimle hiç göz teması kurmuyor. Uyandigi zaman genellikle ağlamıyor. Agu vb. değişik sesler çıkarabilir ama diğer mevzularda sanki iletişim problemi/otizm ozellikleri olabilir mi diye kaygilaniyorum. Otizmin erken dönem belirtileri 3/4. aydan itibaren izlenebiliyor. Sizler acaba yazdığım konularda ne durumdasınız? Benzer durumda olanlarınız var mı, ben mi meslegimden dolayı aşırı kaygı duyuyorum. Allah tüm yavrularımıza sağlık huzur versin. Cevaplarınızı bekliyorum

Endişe etmeyin bence. Zeki ve akıllı bi çocuğunuz olabilir. Ben genetik olduğunu düşünüyorum. İlk kızım ve oğlum sogukkanliydi. Bu bebeğim çok sıcakkanlı. Yalnız kızlarim çenesiz. Oğlum çok sessizce etrafı seyrederdi. Pek kahkaha atmazdi. 3buçuk yaşında. Hala gulerse hemen yüzünü toplar. Babası aynen öyle.
Oglumda hamileligim ve lohusaligim moral olarak çok iyi değildi onun da etkisi var diye düşünüyorum. Yanimda yatırdım 3yaşa kadar. Oglumda otizm değil de hiperleksiden şüpheleniyorum. Bu gebeligimde çok rahatsiz olduğumdan tabletle youtube çocuk videolari çok izledi. Kelimeleri farklı söylüyor ve bazılarını okuyor. Okumaya çalışıyor.

Yinede beğenilen bi gelin değilim canım, herseye yetişen herkesin yardımına koşan pek sevilmiyormus hayatta anladigim en önemli ders bu

Evet canım kendileri gibi sanıyorlar. Bi çıkarı olmasa yardım etmezsin diyorlar. Yüzüme denildi benim. Hem de kızkardeşim dedi Yüzüme.
Koşulsuz sevgi ve yardım nedir kafalari almıyor.

Kızlar bugün Dr a gittik
Öncelikle sümüksü kakadan dolayı inek sütü alerjisinden şüpheleniilmişti, kaka tahlili yapıldı. Herşey normal çıktı. Dr hiç birşeyi yok dedi. O zmn kakası neden öyle anlamadım.??? Yorumu olan varsa beklerim. Aynı sorunu yaşayanlar vardı onlar ne yaptı?

Öksürüğü için ciğerlerinde birşey olmadığını söyleyerek alerjik olabileceğini söyledi. 2 şurup verdi.biri öksürüğü için biri de soğuk algınlığı için İnş geçecek

Önsütün cok fazla olduğundan olabilirmis. En arkadaki yAğlı sütü de emmesini saglamalisin. Blok emZirme yapmalisin. Ayni memeyi digeri dolana kadar 2-3saat boyunca veriyorsun.

Evet, inşallah gereksizdır kaygılarım. Uyandigi zaman bebegin bir süre sonra yaninda insan istemesı gerekir. Bebegim aç olsa bile genellikle aglamadan yatakta kalabiliyor. Diğer birkaç şeyle birlikte beni düşündürdü bu durum biraz.

Benim yeğenim de öyleydi. Agular beklerdi.9yaşında harika sorumluluk bilinci var, akıllı.

Canım bizim vardı mukuslu kaka. Mukuslu kakanın farklı sebepleri olabiliyor anne sütü alan bebeklerde olması normal deniyor ama sürekli devam eden her kakasında mukus varsa o zaman alerji durumundan şüpheleniliyor. Ben bir aydır süt ürünleri ve dana eti diyetindeydim hiç değişiklik olmadı kakada. Tekrar tahlil verdik doktor çoklu besin alerjisi olabilir diyor ve gastroenterologa gitmemizi önerdi bugün. Önümüzdeki haftalarda da gitmemiz pek mümkün değil ve ben artık dayanamaz hale geldim rüyamda peynir yediğimi filan görüyorum o derece :KK70: ama faydası olsaydı devam ederdim diyete dediğim gibi değişiklik olmadı kakada ve doktor diyete devam etmemi söylemişti ama ben bugün bozdum hayırlısı, gastroenterologa gittikten sonra o nasıl yönlendirirse ona göre tekrar başlarım artık diyet verirse :KK43:

Onsutun fazla mi acaba sagip orta ve arka sütü emzIrsen nasıl olur acaba?

Merhaba arkadaşlar. Bayram temizlmda yatı

Yesilcan,

Evet canım kendileri gibi sanıyorlar. Bi çıkarı olmasa yardım etmezsin diyorlar. Yüzüme denildi benim. Hem de kızkardeşim dedi Yüzüme.
Koşulsuz sevgi ve yardım nedir kafalari almıyor.
Ben eltimi yazdam sen yatmadan önce eltine süt verip öpersin. Çok cahil ve kişilik bozukluğu var. Ayrilsalar bi türlü 3çocuk üstümüze kalacak. Ayrilmasalar sürekli hur gür. Kalın kafali eşini tanımıyor kadınlık yapmak istemiyor. Sorumluluk istemiyor. Niye evlendiyse artik

Önsütün cok fazla olduğundan olabilirmis. En arkadaki yAğlı sütü de emmesini saglamalisin. Blok emZirme yapmalisin. Ayni memeyi digeri dolana kadar 2-3saat boyunca veriyorsun.

Benim yeğenim de öyleydi. Agular beklerdi.9yaşında harika sorumluluk bilinci var, akıllı.

Onsutun fazla mi acaba sagip orta ve arka sütü emzIrsen nasıl olur acaba?

Kızlar 2 gündür sütüm çok azaldı ya anlamadım neden, gece uykumu güzel uyuyorum yemeği gayet güzel yiyorum, s3u cok iciyorum her sabah kalktigimda sütüm full dolmuş pijama mi islatmis oluyor du 2 gündür az az geliyor oglum meme delisi boş memeyi emmek istemiyor kızıyor huzursuz oluyor. Bugüne kadar emzik almayan çocuk bugün emzik le uyudu ağzından bırakmadı çok şaşırdım

Kızlar 2 gündür sütüm çok azaldı ya anlamadım neden, gece uykumu güzel uyuyorum yemeği gayet güzel yiyorum, s3u cok iciyorum her sabah kalktigimda sütüm full dolmuş pijama mi islatmis oluyor du 2 gündür az az geliyor oglum meme delisi boş memeyi emmek istemiyor kızıyor huzursuz oluyor. Bugüne kadar emzik almayan çocuk bugün emzik le uyudu ağzından bırakmadı çok şaşırdım

Yorulmussundur veya sinirin bozulmuştur
Bebeginin kafasini kokla. Litrelerce su iç
canını sıkma. Duzenleyecegime alintiladim kendi mesajımı sana yazdim

yesilcan86 yesilcan86 canım benim de öyle idi sonradan düzeliyor sanırım dönemsel bu düzensizlikler.
Kızlar bu arada benim de bebeğimin de saçı çok fazla dökülüyor ya. Yatağa dokunan yerler full döküldü. Kazanın üstünde çizgi oluştu yahu. Benimki de baya dökülüyor sizde var mı böyle birşey

Sorumsuz insanlardan nefret ediyorum oda geldi beni buldu aynen sen gibi, napalım koskoca insanları hizaya biz getiremeyiz, gerçi benimki kocayı biliyor da çocuk sorumlulugu bilmiyor, bi anne aksama kadar çalışıyorsun akşam bi kaç saat bari çocuğunla ilgilen, zavallı yavrum anni anni diye peşinde dolaniyor iki dk yalandan seviyor al yengesi al amcası al babannesi kimi bulursa bırakıp kaçıyor kocanın koynuna, benim 9 sene çocuğum olmadı bu geldiği gece hamile kaldı, benden önce doğum yaptı ama çocuğunu bir gün bile irdemedim öz çocuğum gibi baktım, bu böyle başından attikca çok zoruma giderdi oysa benim çocuğum olsa pamuklara sarar koynumdan birakmazdim diye uzulurdum, Rabbim e şükürler olsun ondan tam 1 sene sonra bende aldım yavrumu kucağıma, o 19 mayis 2015 te ben 17 mayis 2016 da anne oldum, oglum sabahlara kadar uyumadigi oldu yinede citim çıkmadı cikmazda, her doğuran anne olamiyormus bunuda anladım, Allah ıslah etsin yapcak bişey yok

yesilcan86 yesilcan86 canım benim de öyle idi sonradan düzeliyor sanırım dönemsel bu düzensizlikler.
Kızlar bu arada benim de bebeğimin de saçı çok fazla dökülüyor ya. Yatağa dokunan yerler full döküldü. Kazanın üstünde çizgi oluştu yahu. Benimki de baya dökülüyor sizde var mı böyle birşey

Canim benim oglumda kafasını safa sola çok çeviriyor yatarken kafasının arkası düğüm düğüm oluyor mecbur kesiyorum tek tek, bende de var dökülme

Sorumsuz insanlardan nefret ediyorum oda geldi beni buldu aynen sen gibi, napalım koskoca insanları hizaya biz getiremeyiz, gerçi benimki kocayı biliyor da çocuk sorumlulugu bilmiyor, bi anne aksama kadar çalışıyorsun akşam bi kaç saat bari çocuğunla ilgilen, zavallı yavrum anni anni diye peşinde dolaniyor iki dk yalandan seviyor al yengesi al amcası al babannesi kimi bulursa bırakıp kaçıyor kocanın koynuna, benim 9 sene çocuğum olmadı bu geldiği gece hamile kaldı, benden önce doğum yaptı ama çocuğunu bir gün bile irdemedim öz çocuğum gibi baktım, bu böyle başından attikca çok zoruma giderdi oysa benim çocuğum olsa pamuklara sarar koynumdan birakmazdim diye uzulurdum, Rabbim e şükürler olsun ondan tam 1 sene sonra bende aldım yavrumu kucağıma, o 19 mayis 2015 te ben 17 mayis 2016 da anne oldum, oglum sabahlara kadar uyumadigi oldu yinede citim çıkmadı cikmazda, her doğuran anne olamiyormus bunuda anladım, Allah ıslah etsin yapcak bişey yok

Canım bizimki de bi evinin işini yapar
Çocukları yarı yarıya kvnin görümcenin üstünde. Hasta olsalar kaynim bakar. Çocukların ödevleri de görümcenin ya da benim üstümde.
Eşiyle yatmamak için başka bi sebepten kavga çıkarır
Tabi bize de yansır günlerce konuşmaz kocasıyla surat asar. Kocası işe gitmez işi bırakır para getirmez sinirinden. O da sorumsuz. Bazen de hak veriyorum. Para getirse ne olacak. Kadın yok evde para yiyen yeni eşya isteyip duran bi yiyici var.

Yemek yapmaktan kurtulmuş olur kocaya. 15gün sonra isterse barışır.
2gün sonra bi daha küser. Eşime diyorum istemiyorsa ayrilsin adama yazık . İnsanda yaşama sevinci mi kalır 2güne bi küsen kariya. Çocuklar yerlerde büyüyor.
Edep bilmez, meraklı, acayip sorular..
herkesin hayatını merak etmeler , açgözlülük, savurganlık...

Bi de kendi çocuklarıyla ilgilenmezken,
Lohusaligimi firsat bilip yanaşmış benim kızımı öpüp sevmiş
Seni annen benim kadar sevmiyor demiş
Benim saf kızım da inanıp iyice bağlanmış ona. Iyice sinirlerim bozuldu.

Bizimki de dökülüyor normal canım

Canım bizimki de bi evinin işini yapar
Çocukları yarı yarıya kvnin görümcenin üstünde. Hasta olsalar kaynim bakar. Çocukların ödevleri de görümcenin ya da benim üstümde.
Eşiyle yatmamak için başka bi sebepten kavga çıkarır
Tabi bize de yansır günlerce konuşmaz kocasıyla surat asar. Kocası işe gitmez işi bırakır para getirmez sinirinden. O da sorumsuz. Bazen de hak veriyorum. Para getirse ne olacak. Kadın yok evde para yiyen yeni eşya isteyip duran bi yiyici var.

Yemek yapmaktan kurtulmuş olur kocaya. 15gün sonra isterse barışır.
2gün sonra bi daha küser. Eşime diyorum istemiyorsa ayrilsin adama yazık . İnsanda yaşama sevinci mi kalır 2güne bi küsen kariya. Çocuklar yerlerde büyüyor.
Edep bilmez, meraklı, acayip sorular..
herkesin hayatını merak etmeler , açgözlülük, savurganlık...

Bi de kendi çocuklarıyla ilgilenmezken,
Lohusaligimi firsat bilip yanaşmış benim kızımı öpüp sevmiş
Seni annen benim kadar sevmiyor demiş
Benim saf kızım da inanıp iyice bağlanmış ona. Iyice sinirlerim bozuldu.

Yok seninki daha beter bizimki en azından kendine müslüman, ben öyle kadını bogarim, kendi içinde ne yasarsa yaşasın senin çocuklarına ne bulasiyor, sende kızına demedin mi sevmeyi bilse kendi çocuklarını severdi diye

Yok seninki daha beter bizimki en azından kendine müslüman, ben öyle kadını bogarim, kendi içinde ne yasarsa yaşasın senin çocuklarına ne bulasiyor, sende kızına demedin mi sevmeyi bilse kendi çocuklarını severdi diye

Yolasim geldi ama ne çare.
Anlayana sivrisinek saz anlamayana davul zurna az demişler.
Kızım saf o da fırsatçı
Ne karı varsa artık.
Oğluyla aynı sinifta

Geçen geldi halilarini yikayalim dedi
yıkamaya para vermiyim bari dedim
Dün de ev temizliğine yardıma geldi.
Paraları da yok ya
Eli çabuk tamam ama iste
Karşılığında çocuğun anaokulu malzemelerini almamızı istedi parayı almadı. Madem paran yok
Niye ille anaokuluna gidiyor o çocuk?
Eksik kalmasın aşağı kalmasın
Başımdan atayım rahat edeyim kurtulayim biraz diyo.
Parasi yok çocuğu okulda kursa yolluyo
Boş yere yardimci kitap aldiriyo
Çocuk yapmiyo, halası veya kızım cevabı söylüyo da yaziyo
Sınıfta sonuncu. Umrunda değil çocuğun.
Ilgi alanları çevre ve hayvanlar. Yerlerde büyüdüğü için..
Yok anaokulu, yok kurs, yok yardımcı kitap, yok yeni vitrin, yeni fırın, mutfak dolap kapaklari yenilensin 10yıl olmuş....
Kocan işsiz hele bi dur
Adam çalışsa da yetmiyo ki..
Kaynim da hesabını tam bilmiyo

Işte kendi sorumluluğunu başkalarına atiyo
Hadi uğraş dur

Bi de kocam izin verse temizliğe giderim diyo. 15dk da bir oturuyo öldüm bittim diyo. Çalışamaz da. Milleti sorulariyla bıktırir. Ne bileyim. Allah ıslah etsin.
Yardım etti ama sinirden uyuyamadim ettiklerinden..

Back