- 4 Eylül 2015
- 219
- 440
- 23
- Konu Sahibi CadiKazani
-
- #59.001
Evet canım altında da yazıyor zaten kaçıncı hafta olduğu. Benim bebeğim de şuan 17 haftalık oldu ama bir hafta erken 39+0 da doğduğu için 16 haftalık şuanda atak haftasında yani. Canım google a bebeklerin atak haftası diye yazarsan okuyabilirsin bilgileriHer aralık bi hafta oluyo demi canım.öyleyse bizim 17.haftada ve atak haftasına denk geliyo.2 hafta filan daha böyle olcak o zaman.ama bugün düne göre daha iyiydi.
Canım bizim vardı mukuslu kaka. Mukuslu kakanın farklı sebepleri olabiliyor anne sütü alan bebeklerde olması normal deniyor ama sürekli devam eden her kakasında mukus varsa o zaman alerji durumundan şüpheleniliyor. Ben bir aydır süt ürünleri ve dana eti diyetindeydim hiç değişiklik olmadı kakada. Tekrar tahlil verdik doktor çoklu besin alerjisi olabilir diyor ve gastroenterologa gitmemizi önerdi bugün. Önümüzdeki haftalarda da gitmemiz pek mümkün değil ve ben artık dayanamaz hale geldim rüyamda peynir yediğimi filan görüyorum o dereceAnlamadım gitti zaten eş dost ayrı söyler, doktorlar çoğu şeye normal derne yapacağımı şaşırdım.
Bebeğim 4.ayın ilk 15 günü 340 gr almış, iyi dedik ama ikinci 15 günde sadece 200 gr almışçok az yani. Ama Dr şuan hasta aynen anne sütüne devam et, 10 gün sonra tekrar bakalım dedi. Anneme kalsa çoktaaaan mama vermeliydik. Uffffff
Can'ım aynı durum bende var sütüm azaldı ıkı gündür Hama'na süt su Rez'ine tazesoğan soğan dereotu daha nazım şaştım emiyor ama 4-5 çekmede bir yutuyor ve 3 dk sonra sinirlenıyor memede sut az olduğundan bi çare buldun muCanım ilk bir ayında veya 40 çıkana kadar kaka doyduğunun göstergesi ama ondan sonra kaka önemli değil çiş miktarı önemli. Kakayı 10 güne kadar yapmaması normal sayılıyor. Bak ne güzel çiş bol diyorsun demek ki yeterli geliyor süt ve memeler ne kadar çok boşalırsa o kadar çok süt üretir bana sorarsan bu durumda mama verme hiç çünkü mama vermen senin sütünün azalmasına sebep olur. Benim oğlumun bu aralar çişinde ciddi azalma var mama vermedim mümkün olduğunca çok sık sık emzirmeye çalışıyorum
Biberon kullanıyor musun canım. Eğer kullanıyorsan biberonun hızlı akışına alışmış olabilir memeden de süt hızlı gelsin istiyordur.Can'ım aynı durum bende var sütüm azaldı ıkı gündür Hama'na süt su Rez'ine tazesoğan soğan dereotu daha nazım şaştım emiyor ama 4-5 çekmede bir yutuyor ve 3 dk sonra sinirlenıyor memede sut az olduğundan bi çare buldun mu
Benim ilk kızım ilk iki 1400gr almıştı.4 aylıkken 600 gr aldı.Bence normal cnm, her söylenene inanma.sana mantıklı gelen şeyleri yap, kalbinin sesini dinle.ilk kızımda milletin lafları psikolojimi bozmuştu, boşver onlarıAnlamadım gitti zaten eş dost ayrı söyler, doktorlar çoğu şeye normal derne yapacağımı şaşırdım.
Bebeğim 4.ayın ilk 15 günü 340 gr almış, iyi dedik ama ikinci 15 günde sadece 200 gr almışçok az yani. Ama Dr şuan hasta aynen anne sütüne devam et, 10 gün sonra tekrar bakalım dedi. Anneme kalsa çoktaaaan mama vermeliydik. Uffffff
Doktorumuz mukuslu kakaya normal dedi.kan olursa gelin dedi.Yakın bir arkadaşımın kızında oldu (kanlı kaka), anne sütü alerjisi çıktıCanım bizim vardı mukuslu kaka. Mukuslu kakanın farklı sebepleri olabiliyor anne sütü alan bebeklerde olması normal deniyor ama sürekli devam eden her kakasında mukus varsa o zaman alerji durumundan şüpheleniliyor. Ben bir aydır süt ürünleri ve dana eti diyetindeydim hiç değişiklik olmadı kakada. Tekrar tahlil verdik doktor çoklu besin alerjisi olabilir diyor ve gastroenterologa gitmemizi önerdi bugün. Önümüzdeki haftalarda da gitmemiz pek mümkün değil ve ben artık dayanamaz hale geldim rüyamda peynir yediğimi filan görüyorum o dereceama faydası olsaydı devam ederdim diyete dediğim gibi değişiklik olmadı kakada ve doktor diyete devam etmemi söylemişti ama ben bugün bozdum hayırlısı, gastroenterologa gittikten sonra o nasıl yönlendirirse ona göre tekrar başlarım artık diyet verirse
Bide canım bebelerimizin kilo alımının düşmesi çok normal hareketleniyor artık eskisi gibi kilo almalarını bekleyemeyiz
Canım aynı annem gibisin sende. O da her işe koşar sülalede yardım etmediği insan yoktur ama yine de sevilen gelin olamadım der hep.
Şimdi o kadar yapmıyor valla bizde izin vermiyoruz açıkçası.
Bunca sene kendini yıprattı sadece kimse kıymet bilmedi.
İnsanoğlu verdikçe daha fazlasını ister gözü hiç doymazmış ya, kendinden ne kadar fedakarlıkta edersen et hep daha fazla ver diyorlar, eltim çok öyle insanliktan anlayan biri değildir, 1 buçuk senedir bizde kalıyorlar yer içer erkenden yatar pisligini temizlemek yine bana kalır, evlerinin bitmesine çok az zaman kaldı yuzduk kuyruktayiz sabrediyorum bakalım bi gitsin hele rahata alıştı görsün bi o yaramaz çocuğa nasıl bakılıyor mus, ev ocak nasıl idare ediliyor mus, zor gelirde geri dönmeye kalkarsa o zaman açarım agzimi görür gününü bekliyorum o günü sabirlaCanim benimki doğumdan itibaren 3 kilo aldı şimdiye kadar doktor iyi diyor ama bu ay sanki daha az aldı.
Canim biraz az almış görünüyor ama pirinç unu falan 4. Ayın sonunda başla bence elmanın suyu gibi meyvelerin suyunu azar azar verebilirsin gerçi ben geçen gün ağzının sulanmasina daha fazla dayanamayıp çok çok az keşkul bile verdim
Canim hayat bu adil değil işte kıymet bilmezler ancak kaybedince anlarlar inşallah ayrı eve çıkarsın da yokluğun dibine kadar hissedilir ben eltinin yerinde olsam el üstünde taşırdım seni. Ama işte allah kıymet bilenlerle karşılaştırsin bari bebeklerimizi.
Merhabalar. Ben çocuk psikoloğuyum ve 13 mayıs dogumlu oğlumla ilgili bu aralar bazı endişeler yaşıyorum. Göz teması genellikle iyi ancak seslendigimde her zaman bakmıyor. Gülümsüyor ama sesli gulme/kahkaha henüz hiç yok. Özellikle kucağımda gezdirirken ya da havaya kaldırdığımda sürekli çevreyi inceliyor, benimle hiç göz teması kurmuyor. Uyandigi zaman genellikle ağlamıyor. Agu vb. değişik sesler çıkarabilir ama diğer mevzularda sanki iletişim problemi/otizm ozellikleri olabilir mi diye kaygilaniyorum. Otizmin erken dönem belirtileri 3/4. aydan itibaren izlenebiliyor. Sizler acaba yazdığım konularda ne durumdasınız? Benzer durumda olanlarınız var mı, ben mi meslegimden dolayı aşırı kaygı duyuyorum. Allah tüm yavrularımıza sağlık huzur versin. Cevaplarınızı bekliyorum
Yinede beğenilen bi gelin değilim canım, herseye yetişen herkesin yardımına koşan pek sevilmiyormus hayatta anladigim en önemli ders bu
Kızlar bugün Dr a gittik
Öncelikle sümüksü kakadan dolayı inek sütü alerjisinden şüpheleniilmişti, kaka tahlili yapıldı. Herşey normal çıktı. Dr hiç birşeyi yok dedi. O zmn kakası neden öyle anlamadım.??? Yorumu olan varsa beklerim. Aynı sorunu yaşayanlar vardı onlar ne yaptı?
Öksürüğü için ciğerlerinde birşey olmadığını söyleyerek alerjik olabileceğini söyledi. 2 şurup verdi.biri öksürüğü için biri de soğuk algınlığı için İnş geçecek
Evet, inşallah gereksizdır kaygılarım. Uyandigi zaman bebegin bir süre sonra yaninda insan istemesı gerekir. Bebegim aç olsa bile genellikle aglamadan yatakta kalabiliyor. Diğer birkaç şeyle birlikte beni düşündürdü bu durum biraz.
Canım bizim vardı mukuslu kaka. Mukuslu kakanın farklı sebepleri olabiliyor anne sütü alan bebeklerde olması normal deniyor ama sürekli devam eden her kakasında mukus varsa o zaman alerji durumundan şüpheleniliyor. Ben bir aydır süt ürünleri ve dana eti diyetindeydim hiç değişiklik olmadı kakada. Tekrar tahlil verdik doktor çoklu besin alerjisi olabilir diyor ve gastroenterologa gitmemizi önerdi bugün. Önümüzdeki haftalarda da gitmemiz pek mümkün değil ve ben artık dayanamaz hale geldim rüyamda peynir yediğimi filan görüyorum o dereceama faydası olsaydı devam ederdim diyete dediğim gibi değişiklik olmadı kakada ve doktor diyete devam etmemi söylemişti ama ben bugün bozdum hayırlısı, gastroenterologa gittikten sonra o nasıl yönlendirirse ona göre tekrar başlarım artık diyet verirse
Bide canım bebelerimizin kilo alımının düşmesi çok normal hareketleniyor artık eskisi gibi kilo almalarını bekleyemeyiz
Merhaba arkadaşlar. Bayram temizlmda yatı
Yesilcan,
Evet canım kendileri gibi sanıyorlar. Bi çıkarı olmasa yardım etmezsin diyorlar. Yüzüme denildi benim. Hem de kızkardeşim dedi Yüzüme.
Koşulsuz sevgi ve yardım nedir kafalari almıyor.
Ben eltimi yazdam sen yatmadan önce eltine süt verip öpersin. Çok cahil ve kişilik bozukluğu var. Ayrilsalar bi türlü 3çocuk üstümüze kalacak. Ayrilmasalar sürekli hur gür. Kalın kafali eşini tanımıyor kadınlık yapmak istemiyor. Sorumluluk istemiyor. Niye evlendiyse artik
Önsütün cok fazla olduğundan olabilirmis. En arkadaki yAğlı sütü de emmesini saglamalisin. Blok emZirme yapmalisin. Ayni memeyi digeri dolana kadar 2-3saat boyunca veriyorsun.
Benim yeğenim de öyleydi. Agular beklerdi.9yaşında harika sorumluluk bilinci var, akıllı.
Onsutun fazla mi acaba sagip orta ve arka sütü emzIrsen nasıl olur acaba?
Kızlar 2 gündür sütüm çok azaldı ya anlamadım neden, gece uykumu güzel uyuyorum yemeği gayet güzel yiyorum, s3u cok iciyorum her sabah kalktigimda sütüm full dolmuş pijama mi islatmis oluyor du 2 gündür az az geliyor oglum meme delisi boş memeyi emmek istemiyor kızıyor huzursuz oluyor. Bugüne kadar emzik almayan çocuk bugün emzik le uyudu ağzından bırakmadı çok şaşırdım
yesilcan86 canım benim de öyle idi sonradan düzeliyor sanırım dönemsel bu düzensizlikler.
Kızlar bu arada benim de bebeğimin de saçı çok fazla dökülüyor ya. Yatağa dokunan yerler full döküldü. Kazanın üstünde çizgi oluştu yahu. Benimki de baya dökülüyor sizde var mı böyle birşey
Sorumsuz insanlardan nefret ediyorum oda geldi beni buldu aynen sen gibi, napalım koskoca insanları hizaya biz getiremeyiz, gerçi benimki kocayı biliyor da çocuk sorumlulugu bilmiyor, bi anne aksama kadar çalışıyorsun akşam bi kaç saat bari çocuğunla ilgilen, zavallı yavrum anni anni diye peşinde dolaniyor iki dk yalandan seviyor al yengesi al amcası al babannesi kimi bulursa bırakıp kaçıyor kocanın koynuna, benim 9 sene çocuğum olmadı bu geldiği gece hamile kaldı, benden önce doğum yaptı ama çocuğunu bir gün bile irdemedim öz çocuğum gibi baktım, bu böyle başından attikca çok zoruma giderdi oysa benim çocuğum olsa pamuklara sarar koynumdan birakmazdim diye uzulurdum, Rabbim e şükürler olsun ondan tam 1 sene sonra bende aldım yavrumu kucağıma, o 19 mayis 2015 te ben 17 mayis 2016 da anne oldum, oglum sabahlara kadar uyumadigi oldu yinede citim çıkmadı cikmazda, her doğuran anne olamiyormus bunuda anladım, Allah ıslah etsin yapcak bişey yok
yesilcan86 canım benim de öyle idi sonradan düzeliyor sanırım dönemsel bu düzensizlikler.
Kızlar bu arada benim de bebeğimin de saçı çok fazla dökülüyor ya. Yatağa dokunan yerler full döküldü. Kazanın üstünde çizgi oluştu yahu. Benimki de baya dökülüyor sizde var mı böyle birşey
Canım bizimki de bi evinin işini yapar
Çocukları yarı yarıya kvnin görümcenin üstünde. Hasta olsalar kaynim bakar. Çocukların ödevleri de görümcenin ya da benim üstümde.
Eşiyle yatmamak için başka bi sebepten kavga çıkarır
Tabi bize de yansır günlerce konuşmaz kocasıyla surat asar. Kocası işe gitmez işi bırakır para getirmez sinirinden. O da sorumsuz. Bazen de hak veriyorum. Para getirse ne olacak. Kadın yok evde para yiyen yeni eşya isteyip duran bi yiyici var.
Yemek yapmaktan kurtulmuş olur kocaya. 15gün sonra isterse barışır.
2gün sonra bi daha küser. Eşime diyorum istemiyorsa ayrilsin adama yazık . İnsanda yaşama sevinci mi kalır 2güne bi küsen kariya. Çocuklar yerlerde büyüyor.
Edep bilmez, meraklı, acayip sorular..
herkesin hayatını merak etmeler , açgözlülük, savurganlık...
Bi de kendi çocuklarıyla ilgilenmezken,
Lohusaligimi firsat bilip yanaşmış benim kızımı öpüp sevmiş
Seni annen benim kadar sevmiyor demiş
Benim saf kızım da inanıp iyice bağlanmış ona. Iyice sinirlerim bozuldu.
Yok seninki daha beter bizimki en azından kendine müslüman, ben öyle kadını bogarim, kendi içinde ne yasarsa yaşasın senin çocuklarına ne bulasiyor, sende kızına demedin mi sevmeyi bilse kendi çocuklarını severdi diye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?