2016 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    364
Kızlar oglum benim ilk çocuğum ama eltim çalıştığı için onun kızına da ben baktım 10 günlüktu elime geldi öz çocuğum gibi baktım sevdim suan 16 aylık ve hala yanimda ben bakiyorum, tabi kontrollerine de ben götürüyorum. 6 ayi dolunca götürdük dr a, muayene etti gayet sağlıklı artık ek gıdaya başlasın dedi ama pure şeklinde hiç birşey onermiyorum pureler mama gibi kolayciligi öğretir çocuğa dedi , kendiniz ne yerseniz mesela fasulye mi pişti iki parmaginiz arasında ezin yedirin, yani pisirdiklerinizi elinizde hafif ezip ağzına verin cignemeyi öğrensin dedi ve ekledi yumurtanın beyazın verin ama sarısını vermeye 7.ayda başlayın, süt, bal 1 yaşında başlayın dedi, kendi yediklerinizden verin ama tuzsuz verin, tuz atmadan ayırın onun yemegini, tuzsuz peynir tuzsuz zeytin herseyi yesin çocuk, sebze çorbalari yapın hafif kasikla ezip yedirin gibi birçok tavsiyede bulundu, sizinle paylaşmak istedim

Merhaba benim oglumda 17 mayis doğumlu ve bu söylediklerinin çoğu oglumda da var ama ben oğlumun gayet sağlıklı olduğunu düşünüyorum, havaya kaldirinca gözü hep sağda solda illaki yeni şeyler görmek istiyor, cok yakından bakarsam gözlerini kaciriyor, 2 saat ve üzeri uyku uyursa agliyarak uyanıyor çünkü acikiyor ama yarım saat 1 saat kadar uyumussa Ağu gugu bişeyler konuşuyor kendi kendine, oglum gülüyor zaman zaman kahkaha attigida oldu ama bu çocuktan çocuğa değişir benim eltimin kızı suan 16 aylık daha 3 4 aydir kahkaha atıyor onada ben büyüttüm gulerdi ama sesli kahkaha atmadi hiç, ve cok sağlıklı maşallah. Ben senin oğlunun da sağlıklı olduğunu düşünüyorum ama içinde kalmasın bi uzmana götür mutlaka güzelce muayene etsin paşayı inşallah sağlıklı olduğunu söyler rahatlarsin
Masallah oğlunuza da Haklısınız, umarım kaygılarım yersizdir. Peki seslendiğinizde her zaman dönüp bakıyor mu?

Masallah oğlunuza da Haklısınız, umarım kaygılarım yersizdir. Peki seslendiğinizde her zaman dönüp bakıyor mu?
Yoo herzaman da bakmıyor, bazen elleriyle oynuyor bazen tv dikkatini çekiyor bakmadigi oluyor ama benim dedikleřime aldanip ihmal etme mutlaka dr a götür için rahat etsin, banada bilgi verirsen sevinirim, aklıma takarim ben noldu acaba diye

Merhabalar. Ben çocuk psikoloğuyum ve 13 mayıs dogumlu oğlumla ilgili bu aralar bazı endişeler yaşıyorum. Göz teması genellikle iyi ancak seslendigimde her zaman bakmıyor. Gülümsüyor ama sesli gulme/kahkaha henüz hiç yok. Özellikle kucağımda gezdirirken ya da havaya kaldırdığımda sürekli çevreyi inceliyor, benimle hiç göz teması kurmuyor. Uyandigi zaman genellikle ağlamıyor. Agu vb. değişik sesler çıkarabilir ama diğer mevzularda sanki iletişim problemi/otizm ozellikleri olabilir mi diye kaygilaniyorum. Otizmin erken dönem belirtileri 3/4. aydan itibaren izlenebiliyor. Sizler acaba yazdığım konularda ne durumdasınız? Benzer durumda olanlarınız var mı, ben mi meslegimden dolayı aşırı kaygı duyuyorum. Allah tüm yavrularımıza sağlık huzur versin. Cevaplarınızı bekliyorum
Bence bebeğinizde bi problem yok.oğlum 5 mayıs doğumlu daha öyle kahkaha tarzı gülüşleri olmuyo daha çok sessiz gülüyo.her uyandığında ağlamıyo.kaldırıncada kafayı kaldırıp sağa sola bskıyo.ettafı keşfediyo normal bence.ben konuşurken gözüme bakarak beni dinliyo agulaya bugulaya kendince cevaplar veriyo.

Kizlar ek gidaya gectiginizde corbalara en fazla 3 degisik sebze koyun mesela havuc bezel ye patates yani ne bulursa niz karistirmayin 3 sebze den sonra tadi bozulur mus cok ama cok az yag damla tin ozelljkle zeytinyagi ben kaynadiktan sonra mesela bi avuc mercimek bulgur yada pirinc atiodum.Az az yapin taze yapin hergun zaten cok zaman Alan bisi degil sebzeler kayn io okadar tuzagi atmiodum.Purelere gelince ben cam rende aldim ama nekadar kullandim ehh iste sadece elma icin iyi oluodu ama ben genel de elimle ez dim hic zorluk cekme dim yutma konusunda.Farzedin bebeginiz corbayi sevmedi sakin dert etmeyin zorlqmayin bi kac gun sonra tekrar deneyin yemedi die yapmamazlik etmeyin bebeklerin agiz tadi hep degisio.Taze meyva sulari sakip verin aklima gelen Ler bunlar sumdilik

Canım emin misin başka bi sıkıntısı olabilir çünkü gece tam aksine daha fazla süt olur. 24 saatte 5-6 yumurta ağırlığında çişi oluyorsa yeterli besleniyor demektir. Bu aralar benim oğlum da çok huzursuz atak haftasında çığlık çığlığa ağlıyor, geceleri de sürekli kıpırdanıyor sanki gaz rahatsız ediyor gibi
Canim 2 gün önce süt yoktu şimdi yine düzene girdik derken bu sefer de çok çiş var kaka sayısı azaldı öf bir düzen kurma girisimi de hayal oldu yani. Canım ben gece 3 saatte bir emzirme devam ediyorum hala ya. O yüzden günde normalde 5 defa beslenmesi gereken bebis bende 7 e çıkıyor. Buna meme mi dayanır yani.

Merhabalar. Ben çocuk psikoloğuyum ve 13 mayıs dogumlu oğlumla ilgili bu aralar bazı endişeler yaşıyorum. Göz teması genellikle iyi ancak seslendigimde her zaman bakmıyor. Gülümsüyor ama sesli gulme/kahkaha henüz hiç yok. Özellikle kucağımda gezdirirken ya da havaya kaldırdığımda sürekli çevreyi inceliyor, benimle hiç göz teması kurmuyor. Uyandigi zaman genellikle ağlamıyor. Agu vb. değişik sesler çıkarabilir ama diğer mevzularda sanki iletişim problemi/otizm ozellikleri olabilir mi diye kaygilaniyorum. Otizmin erken dönem belirtileri 3/4. aydan itibaren izlenebiliyor. Sizler acaba yazdığım konularda ne durumdasınız? Benzer durumda olanlarınız var mı, ben mi meslegimden dolayı aşırı kaygı duyuyorum. Allah tüm yavrularımıza sağlık huzur versin. Cevaplarınızı bekliyorum
Canim sesli gülme istiyorsanız siz de sesli geleceksiniz ki sizden görüp tekrarlasin geçen tatilde kayinvalidemdeydik kendisi şen Şakrak dünya tatlısı bir kadın bebisimi bir güldürdü ki sormayın. Bizim ki kahkahalarla gülüyor ben beceremiyorum mesela sonra kaynanamdan gülmeyi öğrendim kizlar:olamaz: böyle dolu dolu ve içten kahkalarla gülün Sesiniz çıksın fiziksel temasta bulunun gülerken.
Bir de siz bu işin eğitimini aldığınız için en uca kadar düşünüyorsunuz meslek hastalığı bu da. Ama bence bebeginizin gelişiminde bir sıkıntı yok 3 4 aylıkken suphelenilse bile 3 yaşından önce kesin tanı konulmuyor bir de bebeginizi karşınıza alıp bol bol muhabbet edin ben mimarlık ile ilgili şeyler anlatıyorum mesela gotik donem rönesans falan gülüp tepki veriyor bana:KK45:

Canım emin misin başka bi sıkıntısı olabilir çünkü gece tam aksine daha fazla süt olur. 24 saatte 5-6 yumurta ağırlığında çişi oluyorsa yeterli besleniyor demektir. Bu aralar benim oğlum da çok huzursuz atak haftasında çığlık çığlığa ağlıyor, geceleri de sürekli kıpırdanıyor sanki gaz rahatsız ediyor gibi
Benim oğlumda çok huysuz huzursuz 2-3gündür 4 aylık olduk büyüme atağındamı acaba.çok ağlıyo.bana gazıda var gibi geliyo.

Terzi kendi söküğünü dikemez örneği gibi birde birseyde nekadar cok bilgiliysen okadar cok tedirginsin oncelikle banada anlattiginiz her bebekte olan şeyler geldi bizde 11 mayis dogumlu yuz kızim seslendigimde bakmaz cok nadir goz temasi kurariz ama bazen hep kafasini çevirir ben cok sesli konusup şakalar yaparim susunca oda agular yapmaya başlar kahkaha cok atmaz ama doğdugundan beri gülücüklerini hic eksik etmedi rabbim yuzunu hep guldursun yavrumun bu bir haftadir ayakkarini tutmaya yuz ustu donmeye basladi başinu sık sık kaldırıp kalkmak istiyor birde şunu çözdüm kızlar kızimin tiki var sanırim gobeginin yukarisini öptüğümde banyo yaptırırken gobegine su doktugumde gıdıklaniyo o taraflarda sanirim kır kır gülüyo içli içli :KK70: salyalar zaten baş belasi durdurak bilmiyo eli hep ağzinda birde elini tuttugumda bütün gucunu kollarina verip kalkiyo benim destegimle bizdee durumlarda böyle

Ek gidada tv bir doktor soylemisti bi tencereye su koyup yuzerine tel süzgeç icine kucuk bir patats havuc suzgecin içinde buharda pisirip ezip bebeginize sebze ile ek gıdayi baslatin demisti birde gecen gun hemsire süt alip kendin mayalayip yogurtla basla demişti

Kızlar oglum benim ilk çocuğum ama eltim çalıştığı için onun kızına da ben baktım 10 günlüktu elime geldi öz çocuğum gibi baktım sevdim suan 16 aylık ve hala yanimda ben bakiyorum, tabi kontrollerine de ben götürüyorum. 6 ayi dolunca götürdük dr a, muayene etti gayet sağlıklı artık ek gıdaya başlasın dedi ama pure şeklinde hiç birşey onermiyorum pureler mama gibi kolayciligi öğretir çocuğa dedi , kendiniz ne yerseniz mesela fasulye mi pişti iki parmaginiz arasında ezin yedirin, yani pisirdiklerinizi elinizde hafif ezip ağzına verin cignemeyi öğrensin dedi ve ekledi yumurtanın beyazın verin ama sarısını vermeye 7.ayda başlayın, süt, bal 1 yaşında başlayın dedi, kendi yediklerinizden verin ama tuzsuz verin, tuz atmadan ayırın onun yemegini, tuzsuz peynir tuzsuz zeytin herseyi yesin çocuk, sebze çorbalari yapın hafif kasikla ezip yedirin gibi birçok tavsiyede bulundu, sizinle paylaşmak istedim

Bizim bugün tutmaya başladı

Kizlar ek gidaya gectiginizde corbalara en fazla 3 degisik sebze koyun mesela havuc bezel ye patates yani ne bulursa niz karistirmayin 3 sebze den sonra tadi bozulur mus cok ama cok az yag damla tin ozelljkle zeytinyagi ben kaynadiktan sonra mesela bi avuc mercimek bulgur yada pirinc atiodum.Az az yapin taze yapin hergun zaten cok zaman Alan bisi degil sebzeler kayn io okadar tuzagi atmiodum.Purelere gelince ben cam rende aldim ama nekadar kullandim ehh iste sadece elma icin iyi oluodu ama ben genel de elimle ez dim hic zorluk cekme dim yutma konusunda.Farzedin bebeginiz corbayi sevmedi sakin dert etmeyin zorlqmayin bi kac gun sonra tekrar deneyin yemedi die yapmamazlik etmeyin bebeklerin agiz tadi hep degisio.Taze meyva sulari sakip verin aklima gelen Ler bunlar sumdilik

Kızlar benim bebeğim hiç emmedi 2 aylık olana kadar sütümü sağıp verdim sonra oda kesildi bebek emmeyince.
Anlayacağınız mama veriyorum ben. Bu yüzden de ek gıdaya yavaş yavaş başlasam mı diye düşünüyorum.
Kızım 2 mayıs doğumlu 4.ayını 1 hafta geçti. Daha erken mi sizce? 6.ayını beklesem mi yoksa ufaktan yoğurtla falan başlasam mı?

Kızlar benim bebeğim hiç emmedi 2 aylık olana kadar sütümü sağıp verdim sonra oda kesildi bebek emmeyince.
Anlayacağınız mama veriyorum ben. Bu yüzden de ek gıdaya yavaş yavaş başlasam mı diye düşünüyorum.
Kızım 2 mayıs doğumlu 4.ayını 1 hafta geçti. Daha erken mi sizce? 6.ayını beklesem mi yoksa ufaktan yoğurtla falan başlasam mı?
Canim kilo alımı nasıl bir doktoruyla konuş Istersen mama yetersiz kalıyorsa ek gıda önerebilir. Birde ek gıdayi bir öğün vererek başla ki ne alerji yapıyor ne yapmıyor daha kolay tespit edebilirsin

Sana maşallah zaten herkese yetisiyorsun canim:rapci:

Canim bi hocaya okutun derim o saattlerde nazar değmis olabilir belki batıl inanc diyebilirsiniz bana ama
Ben de nazara çok inanıyorum. Kendim sürekli ayetel kürsi, nas felak okuyorum. Bugün de annemlere geldik anneme okuttum. Hocaya mı okutmak gerek, araştırmak lazım iyi bir hoca.

Ben de nazara çok inanıyorum. Kendim sürekli ayetel kürsi, nas felak okuyorum. Bugün de annemlere geldik anneme okuttum. Hocaya mı okutmak gerek, araştırmak lazım iyi bir hoca.
Canim gaz sancısı da olabilir çünkü özellikle günün belli saatlerinde oluyormus bu sancılar gaz ilacı kullanıyor musun

Back