2016 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    364
Canim kilo alımı nasıl bir doktoruyla konuş Istersen mama yetersiz kalıyorsa ek gıda önerebilir. Birde ek gıdayi bir öğün vererek başla ki ne alerji yapıyor ne yapmıyor daha kolay tespit edebilirsin
3 aylıkken doktoru kilo alımı idealin biraz altında demişti. En son 3 buçuk aylıkken tartıldı 5 buçuk kiloydu. 3 buçuk ayda 2 buçuk kilo aldı sadece.
5.ayında tekrar götüreceğiz inşaallah doktora.
O zamana kadar yoğurt pirinç unu falan vermeyi düşünüyorum ama kararsız kaldım.
Kızlar benim gibi bebeği emmeyen var mı?
Kaç kilo aldı toplamda?

Canim bebegimde emmiyo memeyi reddetti 2 bucuk aylikken sutumu sagip veriyorum ama oda az bende mama veriyorum yanında
3 aylıkken doktoru kilo alımı idealin biraz altında demişti. En son 3 buçuk aylıkken tartıldı 5 buçuk kiloydu. 3 buçuk ayda 2 buçuk kilo aldı sadece.
Kaç kilo aldı toplamda?

Kızlar bugün Dr a gittik
Öncelikle sümüksü kakadan dolayı inek sütü alerjisinden şüpheleniilmişti, kaka tahlili yapıldı. Herşey normal çıktı. Dr hiç birşeyi yok dedi. O zmn kakası neden öyle anlamadım.??? Yorumu olan varsa beklerim. Aynı sorunu yaşayanlar vardı onlar ne yaptı?

Öksürüğü için ciğerlerinde birşey olmadığını söyleyerek alerjik olabileceğini söyledi. 2 şurup verdi.biri öksürüğü için biri de soğuk algınlığı için İnş geçecek

Terzi kendi söküğünü dikemez örneği gibi birde birseyde nekadar cok bilgiliysen okadar cok tedirginsin oncelikle banada anlattiginiz her bebekte olan şeyler geldi bizde 11 mayis dogumlu yuz kızim seslendigimde bakmaz cok nadir goz temasi kurariz ama bazen hep kafasini çevirir ben cok sesli konusup şakalar yaparim susunca oda agular yapmaya başlar kahkaha cok atmaz ama doğdugundan beri gülücüklerini hic eksik etmedi rabbim yuzunu hep guldursun yavrumun bu bir haftadir ayakkarini tutmaya yuz ustu donmeye basladi başinu sık sık kaldırıp kalkmak istiyor birde şunu çözdüm kızlar kızimin tiki var sanırim gobeginin yukarisini öptüğümde banyo yaptırırken gobegine su doktugumde gıdıklaniyo o taraflarda sanirim kır kır gülüyo içli içli :KK70: salyalar zaten baş belasi durdurak bilmiyo eli hep ağzinda birde elini tuttugumda bütün gucunu kollarina verip kalkiyo benim destegimle bizdee durumlarda böyle

Ek gidada tv bir doktor soylemisti bi tencereye su koyup yuzerine tel süzgeç icine kucuk bir patats havuc suzgecin içinde buharda pisirip ezip bebeginize sebze ile ek gıdayi baslatin demisti birde gecen gun hemsire süt alip kendin mayalayip yogurtla basla demişti

Canim göbeğinde opunce benim oglumda toplanıp kahkaha atıyor

Ben de nazara çok inanıyorum. Kendim sürekli ayetel kürsi, nas felak okuyorum. Bugün de annemlere geldik anneme okuttum. Hocaya mı okutmak gerek, araştırmak lazım iyi bir hoca.

Canim benim aklıma gaz sancısı geldi çünkü genelde akşam saatlerinde kendini belli edermiş ya gaz ilacı kullan rezene felan ver derim

Bebeğin uykudan kalktığında aglamasimi gerekiyir uykusunu alıyorsa neden ağlasın ki bencede siz çok pi.pirikleniyorsunuz insallah dusundugunuz gibi değildir
Bebeğin uykudan kalktığında aglamasimi gerekiyir uykusunu alıyorsa neden ağlasın ki bencede siz çok pi.pirikleniyorsunuz insallah dusundugunuz gibi değildir
Evet, inşallah gereksizdır kaygılarım. Uyandigi zaman bebegin bir süre sonra yaninda insan istemesı gerekir. Bebegim aç olsa bile genellikle aglamadan yatakta kalabiliyor. Diğer birkaç şeyle birlikte beni düşündürdü bu durum biraz.

Kızlar bugün Dr a gittik
Öncelikle sümüksü kakadan dolayı inek sütü alerjisinden şüpheleniilmişti, kaka tahlili yapıldı. Herşey normal çıktı. Dr hiç birşeyi yok dedi. O zmn kakası neden öyle anlamadım.??? Yorumu olan varsa beklerim. Aynı sorunu yaşayanlar vardı onlar ne yaptı?

Öksürüğü için ciğerlerinde birşey olmadığını söyleyerek alerjik olabileceğini söyledi. 2 şurup verdi.biri öksürüğü için biri de soğuk algınlığı için İnş geçecek
Bizim doktorumuz sümüksü kaka normal dedi.üstelik benim kızım peynir kesiği+ balgam kusuyor.ona da normal dedi.illa ki alerji olacak değilmiş

Yinede beğenilen bi gelin değilim canım, herseye yetişen herkesin yardımına koşan pek sevilmiyormus hayatta anladigim en önemli ders bu
Canım aynı annem gibisin sende. O da her işe koşar sülalede yardım etmediği insan yoktur ama yine de sevilen gelin olamadım der hep.
Şimdi o kadar yapmıyor valla bizde izin vermiyoruz açıkçası.
Bunca sene kendini yıprattı sadece kimse kıymet bilmedi.:110:

Bizim doktorumuz sümüksü kaka normal dedi.üstelik benim kızım peynir kesiği+ balgam kusuyor.ona da normal dedi.illa ki alerji olacak değilmiş

Anlamadım gitti zaten eş dost ayrı söyler, doktorlar çoğu şeye normal der:kızgın: ne yapacağımı şaşırdım.

Bebeğim 4.ayın ilk 15 günü 340 gr almış, iyi dedik ama ikinci 15 günde sadece 200 gr almış:110: çok az yani. Ama Dr şuan hasta aynen anne sütüne devam et, 10 gün sonra tekrar bakalım dedi. Anneme kalsa çoktaaaan mama vermeliydik. Uffffff

Canim 2 gün önce süt yoktu şimdi yine düzene girdik derken bu sefer de çok çiş var kaka sayısı azaldı öf bir düzen kurma girisimi de hayal oldu yani. Canım ben gece 3 saatte bir emzirme devam ediyorum hala ya. O yüzden günde normalde 5 defa beslenmesi gereken bebis bende 7 e çıkıyor. Buna meme mi dayanır yani.
Canım ilk bir ayında veya 40 çıkana kadar kaka doyduğunun göstergesi ama ondan sonra kaka önemli değil çiş miktarı önemli. Kakayı 10 güne kadar yapmaması normal sayılıyor. Bak ne güzel çiş bol diyorsun demek ki yeterli geliyor süt ve memeler ne kadar çok boşalırsa o kadar çok süt üretir bana sorarsan bu durumda mama verme hiç çünkü mama vermen senin sütünün azalmasına sebep olur. Benim oğlumun bu aralar çişinde ciddi azalma var mama vermedim mümkün olduğunca çok sık sık emzirmeye çalışıyorum

Kaç kilo aldı toplamda?
Canim benimki doğumdan itibaren 3 kilo aldı şimdiye kadar doktor iyi diyor ama bu ay sanki daha az aldı.
Canim biraz az almış görünüyor ama pirinç unu falan 4. Ayın sonunda başla bence elmanın suyu gibi meyvelerin suyunu azar azar verebilirsin gerçi ben geçen gün ağzının sulanmasina daha fazla dayanamayıp çok çok az keşkul bile verdim:kk77::halay:

Yinede beğenilen bi gelin değilim canım, herseye yetişen herkesin yardımına koşan pek sevilmiyormus hayatta anladigim en önemli ders bu
Canim hayat bu adil değil işte kıymet bilmezler ancak kaybedince anlarlar inşallah ayrı eve çıkarsın da yokluğun dibine kadar hissedilir ben eltinin yerinde olsam el üstünde taşırdım seni. Ama işte allah kıymet bilenlerle karşılaştırsin bari bebeklerimizi. :anne:

Benim oğlumda çok huysuz huzursuz 2-3gündür 4 aylık olduk büyüme atağındamı acaba.çok ağlıyo.bana gazıda var gibi geliyo.
Canım ben bi link paylaşmıştım atak haftalarıyla ilgili gördün mü bilmiyorum.
images (1).jpg

Bu tabloda yağmurlu gri renkli olan haftalar atak haftası, yalnız bebeğinin haftasını hesaplarken doğduğu tarihi değil de son adet tarihine göre muhtemel doğması beklenen tarihi 0 kabul ediyorsun :KK54:

Canım ben bi link paylaşmıştım atak haftalarıyla ilgili gördün mü bilmiyorum.
Eki Görüntüle 1884029
Bu tabloda yağmurlu gri renkli olan haftalar atak haftası, yalnız bebeğinin haftasını hesaplarken doğduğu tarihi değil de son adet tarihine göre muhtemel doğması beklenen tarihi 0 kabul ediyorsun :KK54:
Her aralık bi hafta oluyo demi canım.öyleyse bizim 17.haftada ve atak haftasına denk geliyo.2 hafta filan daha böyle olcak o zaman.ama bugün düne göre daha iyiydi.

Kızlar benim bebeğim hiç emmedi 2 aylık olana kadar sütümü sağıp verdim sonra oda kesildi bebek emmeyince.
Anlayacağınız mama veriyorum ben. Bu yüzden de ek gıdaya yavaş yavaş başlasam mı diye düşünüyorum.
Kızım 2 mayıs doğumlu 4.ayını 1 hafta geçti. Daha erken mi sizce? 6.ayını beklesem mi yoksa ufaktan yoğurtla falan başlasam mı?
Canım benimde 5 mayıs doğumlu ben yogurt veriyorum koyun yoğurdu verdim bi kaç gün 1 çay kaşığının yarısı kadar verdim.bi sıkıntı olmadı.benim oğlum anne sütü emiyo.bu aydan sonra yavaş yavaş başlarım ben.

Ben de nazara çok inanıyorum. Kendim sürekli ayetel kürsi, nas felak okuyorum. Bugün de annemlere geldik anneme okuttum. Hocaya mı okutmak gerek, araştırmak lazım iyi bir hoca.
Canım hocaya filan gerek yok kendin felak nas ihlas ayetel kürsi fatiha oku üfle.bide emziriyosan suya oku iç canım.rabbim nazarlardan korusun yavrularımızı.

Back