- 30 Ağustos 2015
- 524
- 867
- 23
- Konu Sahibi CadiKazani
- #58.681
Kızlar selam, bebeklerinizin başında konak olan var mı? ve bu durumda ne yapmak gerekiyor?
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Canın gel babası setinde elini gel gel yapar ya bebek ondan bahsetmiştim acaba ne zaman yapmaya baslar
23 mayis ptesi 3 buçuk aylik olcak insNe zaman doğdu bebis
Sende durumlar nasi neler yapabiliyo suanda merak ediyorum bi ay sonra neler yapabilecekTam 1 ay var aramızda :)
Kızlar selam, bebeklerinizin başında konak olan var mı? ve bu durumda ne yapmak gerekiyor?
Amin..Dönüyor özellikle uyumak istemediğinden yatağına ne zaman gotursem bi bakıyorum bizimki dinmus kahkaha atarak guluyor eliyle oyuncaklarını tutuyor tabi direk ağıza götürüyor ismine tepki veriyor emİgini ağzından çıkarıyor isterse geri alıyor :))en tatlı olduğu zamanlar her sabah kalkiyorum rabbime sukur ediyorum bana bi kuzucuk gönderdiği için Rabbim isteyen herkese versin
Birde sorum olcak kızlar ben dusa girip suyu açtığım anda kızım agluyormus gibi ses kulagimda sanki suyun icine onun sesi saklanmış bi telas hizla dus alip çıkıyorum mışıl mışıl uyuyor..
tek manyak benmiyim gercekten merak ediyorum
Kesinlikle yalnız değilsin Aynı durum bende de var, suyu kapatıyorum dinliyorum ses yok yine içim rahat olmuyor hemen çıkıyorum. Bazen uyuyoken sesi mi geliyor diyorum falan... Sanırım içgüdüsel bişey
Biraz lafta kalıyor işte o dedikleri, işin kolayına kaçıyor doktor bu çocuk doymuyor mama ver diyor ama kilo alamayışının süt olmamasından başka sebepleri olabilir, bebeğin dil bağı olabilir verimli ememez veya ön süt fazlalığı vardır bebek son yağlı süte ulaşamıyordur az kilo alır ( ki bunu bi arkadaş yazmıştı burda yanlış hatırlamıyorsam doktor sütün yağsız gibi bişey demiş bildiğim kadarıyla öyle bi durum yok bir annenin sütü çok yağlı da diğerininki değil gibi bi durum olmuyor ön süt fazlalığı oluyor bu yüzden bebek son süte ulaşamadan doyuyor bu sebeple az kilo alıyor. Bunun için de anneye blok emzirme öneriyorlar yani üstü üste hep aynı memeyi emzirmek 3 saat boyunca bebek kaç kere emmek isterse istesin hep aynı memeyi veriyorsun sonra diğer memeye geçiyorsun yine o memeyi de aynı şekilde blok emziriyorsun. o arkadaşa da yardımcı olmak için yazmak istedim bu şekilde dene kilo alımı değişecek mi diye kaç defa elim gitti ama vazgeçtim tepki verirler sen doktordan iyi mi biliyorsun derler diye malesefBen bunada pek katılmıyorum her dr öncelik anne sütünden yana ama süt olmayınca aç kalmasın diye mama oneriyorlar ben o kadar emzirdim yinede 4 gün bir damla süt gelmedi sonrasında çok azıcık geliyodu bu süre zarfında mama verdim çünkü birde sarılık gerçeği var, 2 saatte bir doyurmak gerekiyor bebeği olmayan sütle ben 1 ay nasıl doyuracaktim, İlk doğdu 18.50 de sabaha kadar agladi hemsire emzir diyor ama emiyor süt yok çocuk catladi aglamaktan sonunda dayanamadi azıcık mama verdi bi güzel uyudu icince süt gelmeye başladıktan sonra azar azar verdim şöyle söyleyim 1 ayda 400 grlik bi kutu bitirdik başkada kullanmadik, ha sütüm yetmeseydi devam ederdim mamaya.
@vorones evet benim bebeğimde ters ti anne karnında doğduktan sonra sola daha meyilliymis ben farketmedim aksi gibi bende devamli sola yatirmisim, 1 aylik oldu tesadüfen boynunun sağ tarafında fındık kadar çıkınti farkettim ve çocuk sağa donemiyor sağ taraftan meme ememiyor hemen acile götürdük o çocuk dr una gönderdi oda ortapedi ye gönderdi, ortapedi dr uda il merkezindeki ünv hastanesi ortapedi ye gönderdi dedim noluyor bu kadar ciddi bi meselemi bu, ünv dr u daha çok küçük teşhis koyamayiz 2 ay sonra gel bakalım ama egzersiz yaptır bu süre de donemedigi tarafa yatirmaya özen göster o taraflı emzirmeye dikkat et yoksa sorunu buyur dedi, bende çok özenli davrandim ilk başlarda uykuya dalamiyordu sağa yatınca ağlıyordu ama istikrarlı davrandim alıştı şimdi çok daha rahat, dışardan kimse farketmiyor ama ben farkediyorum sola çok rahat dönüyor hala da sağa sol kadar iyi donemiyor, bugünlerde gitmemiz gerekiyor aslında ama eşimin iş yerinden 2 personel çıkardılar izin alamıyor napcaz bilmiyorum bi yol bulacak artık. Ha bu arada o çıkınti hala duruyorda kilo aldığı için görünmüyor başını yukarı kaldirinca elimle dokunursam farkedebiliyorum
Canım Tomris in emzirme notlarını oku fırsat buldukça orda çok güzel bilgiler var. Bide sütünün azalmaması için sık sık sağman gerek günde iki kere çok az. Meme uyardıkça süt üretiyor çünkü arz talep olarak çalışıyor memeler fabrika gibiIyi gecelr arkadaşlar kac gundur pek yazamıyorum benim kızim meme reddi yaptiktan sonra mama vermek zorunda daha dogrusu sagarak veriyodum yetmeyince mama vermeye basladim benegim ne yaptiysam da memeyi tutmadi gunde iki defa anca sagiyorum baska yok ikisindede toplam 200 cc cikio diğer öğünlerde de mama takviyesi hipp organik mama veriyorum kizim emmeyince haliyle hergecen gun sutum azalio gercekten cok üzücu ama yapacak baska bisey yok.
Bazı arkadaslar donmekten bahsetmiş kizim 3 gundur donmeye basladi kizlar lutfen dikkat edin ben kizimin yanindayken yuzstu dönup bogulmaya basladi allahtan yanindaydim olmasaydim geldigimde cok geç olacakti herkes tembihli olsun.
Birde g3cen gun tvde bir doktor sütü artırmanın 3 yolu var dedi,
1: sarı üzum
2: taze incir
3: dereotu
Dereotunu sevemediğim icin yiyemiyorum ama uzum ve incirin gercekte faydasinu gordum bilmeyen arkadaslar deneyin derim
Biraz lafta kalıyor işte o dedikleri, işin kolayına kaçıyor doktor bu çocuk doymuyor mama ver diyor ama kilo alamayışının süt olmamasından başka sebepleri olabilir, bebeğin dil bağı olabilir verimli ememez veya ön süt fazlalığı vardır bebek son yağlı süte ulaşamıyordur az kilo alır ( ki bunu bi arkadaş yazmıştı burda yanlış hatırlamıyorsam doktor sütün yağsız gibi bişey demiş bildiğim kadarıyla öyle bi durum yok bir annenin sütü çok yağlı da diğerininki değil gibi bi durum olmuyor ön süt fazlalığı oluyor bu yüzden bebek son süte ulaşamadan doyuyor bu sebeple az kilo alıyor. Bunun için de anneye blok emzirme öneriyorlar yani üstü üste hep aynı memeyi emzirmek 3 saat boyunca bebek kaç kere emmek isterse istesin hep aynı memeyi veriyorsun sonra diğer memeye geçiyorsun yine o memeyi de aynı şekilde blok emziriyorsun. o arkadaşa da yardımcı olmak için yazmak istedim bu şekilde dene kilo alımı değişecek mi diye kaç defa elim gitti ama vazgeçtim tepki verirler sen doktordan iyi mi biliyorsun derler diye malesef) ya da annenin sütü az bile olsa arttırma yöntemi var bunları tavsiye edebilir ama doktor bunun hiç birini yapmıyor sütün yetmiyor mama ver deyip geçiyor.
Geleyim diğer konuya bizim bebeklerimiz senle hemen hemen aynı canım ikimizin bebeği de anne karnında tersti, yakın tarihlerde yakın kilolarda doğdular. Ben de sezeryan doğum yaptım benim de 3 gün sütüm gelmedi geldikten sonra da göğüslerim aşırı derecede şişti bebek doğru düzgün ememedi benim canım çok yandı pompa aldım sağdığımda çok az süt çıktı yani bebeğim 5. Gün filan beslenebilmeye başladı açlıktan ağlasa benim oğlan ağlardı :) ben senin bebeğinin hele de doğduğu ilk günden açlıktan dolayı ağladığını sanmıyorum çünkü kolostrom denen ağız sütü çook öncelerden hamileliğin 6. veya 7. ayındaydı diye hatırlıyorum üretilmeye başlıyor ve bu bebeğin doğduğunda ihtiyacını karşılıyor, mamanın ise sindirimi zormuş ve bebekler bu yüzden mama içtiklerinde daha uzun uyurlarmış, sudan çıkmış balığa dönmek deyimi vardır ya hani onun gibi bebeklerimiz anne karnından çok farklı bi ortama geliyor ve bu onları çok tedirgin ediyor haliyle bu sebeple ağlamış olabilir bebeğin tabi bu benim fikrim katılırsın ya da katılmazsın :) Sarılığa gelince çocuk sarılık olacaksa oluyor olmayacaksa olmuyor zaten, ben de sarılık olur diye korkumdan hastanede sadece iki kere mama verdim bi tanesini tam bile içmemişti annem vermeyelim hiç gerek yok biz mama mı verdik sanki sizlere hiç bişey olmaz diye çok söyledi ama ben çok korktum verelim diye ısrar ettim. Ama bebeğim sarılık oldu ve birinci ay kontrolümüzde çok güzel kilo almış olmasına rağmen 1200 gr ama bebeğimin sarılığı 14,5 civarındaydı. Yine bi arkadaşımın ilk bebeği sarılıktan hastanede yatarken ikinci bebeği hiç sarılık olmadı. Yine başka bi arkadaşımın bebeği hiç mama vermediği halde sarılık olmadı. Sarılık hemen hemen her yenidoğanda olan bişey önemli olan seviyesinin çok yükselmemesi.
Her yolu denedim ama hiçbir şekilde olmadı bebeğim aç kalıyorsa ben de mama veririm aç bırakacak değilim sonuçta hepimizin önceliği bebeklerimizin sağlığı değil mi, ama gerçekten her yolu denediğimden son çarenin mama olduğundan emin olurum. Mama tü kaka aman hiç kullanılmasın demiyorum. Bu sezeryan gibi, normal doğum en güzelidir sezeryan ise bir doğum şekli değildir aslında ameliyattır gerekli durumlarda hayat kurtaran ameliyat o yüzden çok önemlidir mama da böyle bişey bence bilmiyorum anlatabiliyor muyum demek istediklerimi.
Ben bu bilgilerin hiç birini bilmiyordum daha 3 ay öncesine kadar sanırım doğumdan 3 hafta kadar sonra Tomris in emzirme notlarını okuyarak başladım ve böyle böyle araştırarak öğrendim.
İnan ben de bebek her ağladığında özellikle de akşamları sürekli ağlıyordu ve sürekli memede durmak istiyordu emerken uyuyordu yatağına koyunca yine aranmaya başlıyordu bütün gün böyleydi bu çocuk doymuyor galiba, aç mı ki, mama mı alsak da versek acaba deyip durdum hep annem saçmalama doymasa çiş kaka yapar mı dedi gayet güzel doyuyor filan dedi. yani annem sağolsun doktordan iyi yönlendirdinitekim birinci ay kontrolümüze gittiğimizde sonuç çok güzeldi Allaha şükür
Her doktor her zaman doğruyu söyleyemeyebiliyor yanlış teşhis koyan yanlış işlem yapan doktorları da duyuyoruz, o yüzden biz bilinçlenmeli öğrenmeliyiz diye yazmıştım önceki yazımda da. doktorlarla ilgili de yaşadığım tecrübem var o yüzden böyle söylüyorum onları da anlatırsam şimdi bütün sayfayı kaplıcakçok uzun oldu hakkını helal et
![]()