- Konu Sahibi CadiKazani
- #58.721
Kızlar doğum kilosubub iki katı meselesi 4 aylıkken mi 6 aylıkken mi
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Çok doğru yazmışsın gerçekten beyne olumlu mesaj göndermek çok önemli daha en baştan kendini şartlandırmamak gerek sütüm az yetmiyor diye düşünmek bile sütün azalmasına sebep olabiliyor. Doğumdan önce pompayı almadım çok gerekli olmayabilir duruma göre bakarız lazım olursa alırız diye düşündüm. Göğsümün tekinin ucu sorunlu bebek alamadı en başta kaç gün ememedi hiç silikon uç almayı düşünmedim pes etmedim sürekli vermeye çalıştım. hani bebek emdikçe süt artar deniliyor ya bunun en büyük kanıtı olarak alabildiği göğsümde süt çokken sadece bikaç kez emebildiği göğsümden diğerinin üçte biri kadar süt çıkıyordu. Sürekli sütün az olduğu tarafı verdim bebemin çok acıktığı zamanlarda onun sütü de artsın diye ve o da arttı.Canım haklısın sen yazmaya devam et.
Burası bi forum.
Tepki de alabilirsin bu normal. Her teoki olumsuz değil zaten.
Insanlar kafasında daha dogurmadan emziremezsem yedek olarak silikon uc, pompa, sagma makinesi, biberon ve mama yerleştirdiğinden sadece emzirecegim diyemiyorlar. Biraz da dayatılan reklamlara kanıyorlar haliyle.
Belki çocuk yatarak emmek istiyor belki ayakta istiyor. Pozisyon denemeyebiliyorlar.
Tabi ki senin gibi ben de mecbur durumlarda mama verilir diyorum.
Mecbur kaldım 2normal doğumdan sonra sezeryan oldum. sezeryan hayat kurtarma amaçlı bi operasyon.
normal doğum ve emzirme zor sanılıyorsa da sezeryan sonrası ve mamayla uğraşması çok yıpratıcı olabiliyor.
Araştırmadan bi google a bile bakmadan kulaktan duyma yaşamayi tercih etmemeliyiz
6 aylıkken canım 1 yaşında da 3 katı olmalıymışKızlar doğum kilosubub iki katı meselesi 4 aylıkken mi 6 aylıkken mi
Canim benimkinde vardı kendi kendine hiiiic geçer diye bekleme geçmiyor 1 hafta bekledim hatta kendi haline birakilinca artiyormus bile. Neyse bebek yağıni kafasına sur 2 saat kadar bekle bebek tarafı ile yavaş yavaş çıkar ben oyun halisinda oynarken çıkardım sacindan. Sonra banyo yap sampuanla yika saci hoop geçti gittiKızlar selam, bebeklerinizin başında konak olan var mı? ve bu durumda ne yapmak gerekiyor?
yesilcan86 bana azcık toparlanıyor gibi geldi ama güzel bez gerçekten ben de kullanmaya devam etcem bide mis gibi kokuyor primadaki o plastik gibi pis koku yok.
Bu aralar biraz inatlaşsa da benim oğlan da aynı seninki gibi :) emerek uyuyor genelde bazen de beşiğinde sallıyorum akşam da karanlık odada emzirerek uyutuyorum. Gece uykusuna yatmadan önce çok emmek isterlermiş canım memede süt bitmez damla damla da olsa gelir çevire çevire emzir ben öyle yapıyorum iki meme var nasılsa sayısız tur atabiliriz ikisi arasında![]()
Benim oğlumda var banyodan önce doktorumuz badem yağı dedi sağlık ocağında ise zeytinyağı dediler yağlayıp yumuşatmak gerekiyormuş banyo yaparken dökülüyormuş canım, sen bebeğinin mukuslu kaka yaptığını yazmış mıydın yoksa yanlış mı hatırlıyorum
sağol canım bi deneyeyim bakalımCanim benimkinde vardı kendi kendine hiiiic geçer diye bekleme geçmiyor 1 hafta bekledim hatta kendi haline birakilinca artiyormus bile. Neyse bebek yağıni kafasına sur 2 saat kadar bekle bebek tarafı ile yavaş yavaş çıkar ben oyun halisinda oynarken çıkardım sacindan. Sonra banyo yap sampuanla yika saci hoop geçti gitti
Karbonatla zeytin yağını karıştır banyodan önce sür beklet sonra ince tarakla yavaş yavaş tara.sonra banyosunu yaptır.Kızlar selam, bebeklerinizin başında konak olan var mı? ve bu durumda ne yapmak gerekiyor?
Bakalım gelecek ay kilonun ne olcak heyecanla bekliyorumMaşallah çok güzel kilo almış bebeğin endişelenmene gerek yok anne sütü obez yapmazmış ama başta çok kilo alınca sonrasında vücudu kiloyu dengelemek için daha az kilo alabiliyormuş
Evet tatlım Tombak benim kızımda teşekür ederiz teyzesi buarada çok geçmiş olsun ishal kuzenimin bebeğinde var 1 aydır geçmedi bakteri varmışKizlarr selam olsun herkesecananarya kzin tam yemelik maşallah Allah nazardan saklasın.. Bende benimkini tombik saniodum
Benim kiz 10 gunu gecti ishal bi haftadır antibiyotik kullanıyor hala gecmedi bugun tekrar yaptirdik tahlil enfeksiyonu azalmış cok şükür ama ilac kullanmaya devam kopuklu yapio ayni zamanda sut alerjisi olabilir dedi doktor varmi bu durumla karsilaasan..
Bide bu gel babası nedir ben bilmiorum galiba
Ben varım 3 haftadır süt ürünleri ve dana eti diyetindeyim ama değişiklik olmadı kakada :-(
Bi ara paranoyak oldugumu düşünmüştüm sevindimValla ayni ben hislerime tercuman oldun bende oyleyim
Kızlar bebisler uyutma şeklimiz nedir sallayarakmi yataklarındami ayaktami
Sadece duşta mı biraz uzaklaştığım her an duyuyor gibi oluyorummutfaktaysam diğer odadaysam wc deysem bi gelip bakıyorum uyuyor
![]()
Bize de doktor banyodan önce badem yağı sürüp yarım saat bekletin. Banyo yaptırıp tarayın demiştiBenim oğlumda var banyodan önce doktorumuz badem yağı dedi sağlık ocağında ise zeytinyağı dediler yağlayıp yumuşatmak gerekiyormuş banyo yaparken dökülüyormuş canım, sen bebeğinin mukuslu kaka yaptığını yazmış mıydın yoksa yanlış mı hatırlıyorum