2016 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    364
Canım haklısın sen yazmaya devam et.
Burası bi forum.
Tepki de alabilirsin bu normal. Her teoki olumsuz değil zaten.

Insanlar kafasında daha dogurmadan emziremezsem yedek olarak silikon uc, pompa, sagma makinesi, biberon ve mama yerleştirdiğinden sadece emzirecegim diyemiyorlar. Biraz da dayatılan reklamlara kanıyorlar haliyle.

Belki çocuk yatarak emmek istiyor belki ayakta istiyor. Pozisyon denemeyebiliyorlar.

Tabi ki senin gibi ben de mecbur durumlarda mama verilir diyorum.
Mecbur kaldım 2normal doğumdan sonra sezeryan oldum. sezeryan hayat kurtarma amaçlı bi operasyon.

normal doğum ve emzirme zor sanılıyorsa da sezeryan sonrası ve mamayla uğraşması çok yıpratıcı olabiliyor.

Araştırmadan bi google a bile bakmadan kulaktan duyma yaşamayi tercih etmemeliyiz
Çok doğru yazmışsın gerçekten beyne olumlu mesaj göndermek çok önemli daha en baştan kendini şartlandırmamak gerek sütüm az yetmiyor diye düşünmek bile sütün azalmasına sebep olabiliyor. Doğumdan önce pompayı almadım çok gerekli olmayabilir duruma göre bakarız lazım olursa alırız diye düşündüm. Göğsümün tekinin ucu sorunlu bebek alamadı en başta kaç gün ememedi hiç silikon uç almayı düşünmedim pes etmedim sürekli vermeye çalıştım. hani bebek emdikçe süt artar deniliyor ya bunun en büyük kanıtı olarak alabildiği göğsümde süt çokken sadece bikaç kez emebildiği göğsümden diğerinin üçte biri kadar süt çıkıyordu. Sürekli sütün az olduğu tarafı verdim bebemin çok acıktığı zamanlarda onun sütü de artsın diye ve o da arttı.

Kızlar selam, bebeklerinizin başında konak olan var mı? ve bu durumda ne yapmak gerekiyor?
Canim benimkinde vardı kendi kendine hiiiic geçer diye bekleme geçmiyor 1 hafta bekledim hatta kendi haline birakilinca artiyormus bile. Neyse bebek yağıni kafasına sur 2 saat kadar bekle bebek tarafı ile yavaş yavaş çıkar ben oyun halisinda oynarken çıkardım sacindan. Sonra banyo yap sampuanla yika saci hoop geçti gitti

yesilcan86 yesilcan86 bana azcık toparlanıyor gibi geldi ama güzel bez gerçekten ben de kullanmaya devam etcem bide mis gibi kokuyor primadaki o plastik gibi pis koku yok.
Bu aralar biraz inatlaşsa da benim oğlan da aynı seninki gibi :) emerek uyuyor genelde bazen de beşiğinde sallıyorum akşam da karanlık odada emzirerek uyutuyorum. Gece uykusuna yatmadan önce çok emmek isterlermiş canım memede süt bitmez damla damla da olsa gelir çevire çevire emzir ben öyle yapıyorum iki meme var nasılsa sayısız tur atabiliriz ikisi arasında :KK70:

Tur atiyozda benimki bir iki damlaya tamah etmiyor curk curk gelecek geri kusacak başka yol yok, az gelince kızıyor

mrb bayanlar
bende pasamin gelisiminden bahsedeyim iglum 13 mayis dogumlu dogum kilosu 2900 gr di boyuda48 cmdi 3 aylikken 7 kilo 110 gr 63 cm di simdi ne kadar bilmiyorum sadece anne sutu aliyor cok sukur konaktan bahsedilmis 2 aydir ne yaptiysam gecmedi azaliyor ama bitmiyir ne yazikki oglum saga sola donuyor sirt ustunden yuz ustune donuyir fakat kolunu kurtaramiyor yuz ustunden sirt ustunede cok rahat donuyor kahkaha atarak guluyor konusmalara ses cikartarak tepki veriyor oyuncaklarina uzanip almaya calisiyor park yataktaki oyuncaklariyla konusuyor hatta uzanmaya calisiyor disarida gezmeye bayiliyor hele bi pazara gidiyoruz giki cikmiyor etrafi izliyor oylece
bide kakadan bahsedilmis bizimkide fena ya haftaya doktora gidicez sorup danisicam bi duzeliyor bi yesil oluyor anlamadim gitti hayirlisi bakalum rabbim yavrularinizi korusun ins

Benim oğlumda var banyodan önce doktorumuz badem yağı dedi sağlık ocağında ise zeytinyağı dediler yağlayıp yumuşatmak gerekiyormuş banyo yaparken dökülüyormuş canım, sen bebeğinin mukuslu kaka yaptığını yazmış mıydın yoksa yanlış mı hatırlıyorum

yok canım yanlış hatırlıyorsun ben değilim

Canim benimkinde vardı kendi kendine hiiiic geçer diye bekleme geçmiyor 1 hafta bekledim hatta kendi haline birakilinca artiyormus bile. Neyse bebek yağıni kafasına sur 2 saat kadar bekle bebek tarafı ile yavaş yavaş çıkar ben oyun halisinda oynarken çıkardım sacindan. Sonra banyo yap sampuanla yika saci hoop geçti gitti
sağol canım bi deneyeyim bakalım

Maşallah çok güzel kilo almış bebeğin endişelenmene gerek yok anne sütü obez yapmazmış ama başta çok kilo alınca sonrasında vücudu kiloyu dengelemek için daha az kilo alabiliyormuş
Bakalım gelecek ay kilonun ne olcak heyecanla bekliyorum
Kizlarr selam olsun herkese cananarya cananarya kzin tam yemelik maşallah Allah nazardan saklasın.. Bende benimkini tombik saniodum

Benim kiz 10 gunu gecti ishal bi haftadır antibiyotik kullanıyor hala gecmedi bugun tekrar yaptirdik tahlil enfeksiyonu azalmış cok şükür ama ilac kullanmaya devam kopuklu yapio ayni zamanda sut alerjisi olabilir dedi doktor varmi bu durumla karsilaasan..

Bide bu gel babası nedir ben bilmiorum galiba
Evet tatlım Tombak benim kızımda teşekür ederiz teyzesi buarada çok geçmiş olsun ishal kuzenimin bebeğinde var 1 aydır geçmedi bakteri varmış

Ben varım 3 haftadır süt ürünleri ve dana eti diyetindeyim ama değişiklik olmadı kakada :-(

Bana boyle bi uyarida bulunulmadi canm hem 3 hafta cok degilmi kalsiyum u nerden aliosun 3 haftadır
Ayrıca emzirme konusunda görüşlerini takip ve takdir ediyorum

Valla ayni ben hislerime tercuman oldun bende oyleyim
Bi ara paranoyak oldugumu düşünmüştüm sevindim

Kızlar bebisler uyutma şeklimiz nedir sallayarakmi yataklarındami ayaktami

Benim kizm emerek uyuyor aslında degistirmek istiyorum ama nasi yapcam bilmiyorum

Sadece duşta mı biraz uzaklaştığım her an duyuyor gibi oluyorum :KK70: mutfaktaysam diğer odadaysam wc deysem bi gelip bakıyorum uyuyor :KK70:

Aynen diger zamanlarda oluyor ama en gerçekçi sesleri dusta duyuyorum.
Demekki annelik bunu gerektiriyor

Kızlar konak i asla kafa kuru iken cikarmiyoruz tahriş edip enfeksiyon kaptirabiliriz yagladiktan sonra 2 saat kadar bekleyin konak iyice yumusasin sonra dişli bir bebek taragi ile o Konakları kafadan tek tek taraya taraya çıkarıyoruz yani o kepek tortusunun çıktığını görmeniz lazım bebeginiz birsey ile oyananirken oturun başına tek tek çıkartın ben bir kere yaptım bir daha da konak olmadı

superselma superselma haklısın canım mama ile ugrasmak hem duygusal hem de fiziksel olarak cok zor geçen biri kimlerin yanında emzirirsiniz diye konu açmış yazmış ya ben şunun bunun yanında emzirmem diye aslında düşündüm de acikinca çıkar memeyi emsin ama yok kaynayan suyu 50 dereceye getir sonra masayı hazırla sonra 37 dereceye gelmesini bekle falan derken oooo annelik zor iş kızlar ya ya meme başı acir çatlar ya benim gibi sürekli mastit olursun aman bıktım 3 ayda 2. Mastitim:işsiz::kızgın::kızgın:

Kızlar konaktan bahsedilmiş benim her iki çocuğumda da konak oldu karbonatlı zeytinyağını sürdüm saçlarına bir iki saat beklettim daha sonra yumuşak uçlu diş fırçası ile saçların çıkış yönünün tersine fırça ile taradım çok şükür hem büyük oğlum hem bebeğimde de şuan konaktan eser kalmadı. Uykuya geçiş sorulmuş gece gündüz farketmiyor beşiğinde sallayarak uyutuyoum ama gündüz uykusu uzun değil en fazla bir saat anca uyuyor.gündüz uykuları kısa kısa.
Bebeğim 3150 gr 50 cm doğdu üçüncü ayında 60 cm 6300 dü bir hafta sonra 4 ayı dolduruyor bakalım gelişimi nasıl bizden bu kadar hepinize mutlu sağlık bol sütlü günler

Kizim yuz ustu yatmiiyo yana dogru da ilk iki ay yatirdim artik sırt üstu yatiyo yan yatirsamda yan doğru başini goturup getiriyor yatmak istemiyo sirt üstu hafif yastikla yaptırıyorum kusarak bogulma harici baska zararları varmi simdilik iyi sadece kafatasi biraz sirt ustu yattigi icin arka kısım düz olmus ne yapsam bilemedim

Benim oğlumda var banyodan önce doktorumuz badem yağı dedi sağlık ocağında ise zeytinyağı dediler yağlayıp yumuşatmak gerekiyormuş banyo yaparken dökülüyormuş canım, sen bebeğinin mukuslu kaka yaptığını yazmış mıydın yoksa yanlış mı hatırlıyorum
Bize de doktor banyodan önce badem yağı sürüp yarım saat bekletin. Banyo yaptırıp tarayın demişti

Back