• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    364
Kızlar iki sorum var.
1. Rota virüsü aşısını kaçıncı aylarda yaptırıyorsunuz?
2. Bütün gün bebeğinizle nasıl vakit geçiriyorsunuz? Onu nasıl oyalıyor, nasıl mutlu ediyorsunuz?
Canm oğlum 2 gün sonra tam 3 aylık oluyor ilk rota asimizi bugün olduk . İkinci için 18.ekime gün verdiler.

Benim oğlum kucağa çok alıştı uyanık olduğu zamanın çoğunu kucakta geciriyoruz . Çocuk şarkıları acip söylüyoruz:))
Yanındayken eline poşet veriyorum çok seviyo oynamayı :)

Aynaya bakmayı da seviyo kendi kendine agulayip sesler çıkarıyor ..

Kulak burun ağız gibi organlarını gostererek isimlerini söylüyorum anlıyormuş gibi dinliyo :)
Başka neler yapılabilir bnde bilmiyorum

Canm oğlum 2 gün sonra tam 3 aylık oluyor ilk rota asimizi bugün olduk . İkinci için 18.ekime gün verdiler.

Benim oğlum kucağa çok alıştı uyanık olduğu zamanın çoğunu kucakta geciriyoruz . Çocuk şarkıları acip söylüyoruz:))
Yanındayken eline poşet veriyorum çok seviyo oynamayı :)

Aynaya bakmayı da seviyo kendi kendine agulayip sesler çıkarıyor ..

Kulak burun ağız gibi organlarını gostererek isimlerini söylüyorum anlıyormuş gibi dinliyo :)
Başka neler yapılabilir bnde bilmiyorum
rulem rulem

Kızlar devin de uykuyu seven bir bebek değil. Günde üç defa 20-30 dk arası uyuyor sadece. Ve üstelik neredeyse 7 kilo oldu. Artık sürekli kucakta olmasının imkanı yok. Belim doğrulmuyordu vallahi. Ama yavaş yavaş bu kötü huyumuzdan kurtuluyoruz.

Ben en çok oyun halısı ve bebek salincagini seviyorum. Hem ikiside bebeği tek birakabilecegim kadar güvenli, hem de devin içinde çok mutlu. Devin içinde güvenli oynarken ben etrafı toplayabiliyor ve ya yemeğimi yiyebiliyorum. Ama o çocuk halisının maşallahı var. Yarım öküz parası.

Bir de biz yatakta ya da yerde yan yana uzanıp oyuncaklarla oynuyoruz. Küçük aslanı ve kuzusu var. Onları kavga ettiriyorum. Şarkı soylettiriyorum kıkır kıkır gülüyor. Bi de şarkı çalan bir ahtopotu var. Ona hasta oluyor zaten. Elimden kapıp sarılıyor hemen. Tek tek tüm bacaklarıni çekip ısırıyor.
Allahtan bu yanyana uzanma işine alıştı. Bir de karyolasina. Bazen oraya bırakıyorum. Yanına youtube tan çocuk şarkıları çalıyorum. Kendi kendine oynuyor. İlk başta çok agladi yalnız kalmayı sevmedi. Ama şimdi ikimizde çok rahat ediyoruz.

Yalnız oyuncaklar çok tehlikeli :( kendi kendini boğabilir. O yüzden asla yalnız bırakmamak lazım. Hele hele ki şimdi disi kaşınıyor benimkinin. Ne bulduysa ağızda.

Irmakcim
Sen de torbayla oynatırken çok dikkatli ol. Bi de şimdi koruması kolay ama ayaklaninca sen görmeden torbayla oynamaya kalkabilir. Şimdi yaptıkları herşey alışkanlık kalıyor onlar için.

Canım ne için okuyor
Canım okudum aynen iyi zipliyor hayvan.
Zehirli olduğunu biliyorum çünkü babami sokmuş, yilanci zehri çıkardığı halde bir gün boyu şiş kalan parmagi zonklamis. Çocuklara büyük zarar verebilir.

bizim burda yilanci ailesi var. Onun okuduğu tuzu yalattik çocuklara yilan akrep vs sokmasin diye.
Yıllar önce Arenada çıkmıştı belki izlemissinizdir.
Yilanci haci macit rahmetlu adam
Şimdi oğulları okuyor

Canim bende mama veriyorum ama bebegim birturlu toparlayamadi kendini hele bu iki uc gundur cok huysuz huzursuz hep agliyo hipp veriyidum sonra aptamile basladim bebegime fazla gaz yapti bugun tekrar hippe vasladim cok az yiyo bebegim. Normalde gunde kacc cl icmeli bebeklerimiz bu ayda acaba

Net bilgim yok ne yazık ki canım bu konuda. Benim kızım zaten çok gazlı. Bugün sma denedim ilk kez. Niyeyse aşırı gaz yaptı. Bebekten bebeğe değişiyor canım bu işler. İnşallah sağlıkla büyürler.

cnm 3. ayda yapilio galiba ben yaptirmadim bebegimlede aksama kadar kinusuyirum vallahi balkona cikiyoruz cok seviyor yoruluncad yatagin ustunde oynarken uyuya kaliyor bende yanuna yatiyirumm boyle bi keyif olamaz
Yaaa maşallah bebeğine çok kiskandim valla :)
Bizimki başlarda kucakta uyuyordu ama uykuya dalmasi çok uzun sürdüğü için oda bende ter içinde kaliyorduk.
annem geldiğinde ayağında sallamaya başladı. başlarda banada rahat geldi açıkçası ama şuanda çok pismanim ayağa alistirdigima.
Nasıl vazgecirecegimi araştırdım denemeye çalıştım ama çok ağladı kuzum dayanamadım yine ayağıma aldım :((

Kızlar komili bebek bezi kullanan var mı ? Bi tanıdığımız getirmiş bebek gormeye gelirken .
ziyan olmasın diye bugün ilk kez açtım paketi ondan taktim .
primadan farkı yok gibi gayet güzel biz beğendik yani :anne:
Bende aldim kokusu cok hos begendim

Yaaa maşallah bebeğine çok kiskandim valla :)
Bizimki başlarda kucakta uyuyordu ama uykuya dalmasi çok uzun sürdüğü için oda bende ter içinde kaliyorduk.
annem geldiğinde ayağında sallamaya başladı. başlarda banada rahat geldi açıkçası ama şuanda çok pismanim ayağa alistirdigima.
Nasıl vazgecirecegimi araştırdım denemeye çalıştım ama çok ağladı kuzum dayanamadım yine ayağıma aldım :((
tsk ederim cnm zaten bi gazli doneminde biraz mizladi sonrada boyle alistirdim simdi konusa konusa dalip gidoyor
canim aglatma kuzuyu sallayivr annesi azalta azalta dene ninni soyleye soyleye alisir insallah

rulem rulem canım şimdi yalnız değilim eşim evde kızım da ilgileniyor. Eşimin evde olması ve 3 çocuk işleri arttırıyor olsa da bebeğim ilgi görüyor yalnız kalmıyor. Buna rağmen sıkılıyor kvnin yanına gidiyoruz laf istiyor..
İlk bebegimde ikincide ve şimdikinde bebeğimi oturana kadar evde arabayla gezdiriyorum ve nerdeysem yanımda tutup sık sık göz teması kuruyorum. 6ay dolunca mama sandalyesinde odadan odaya taşırım.

Sabah uyandığında hergunku selamla karşılarim o da güler:
Günaydııın, uyandin mi seeen? Hosgeldiin. İyi ki geldin hayatıma. Nerden geldiiin? Hoşgeldin aramızaaa

Bunu bi kac kere tekrarlarım sonra hemen altını değiştiririm bazen emmek ve hemen uyumak ister bazen de babayı uyandıririz o kısa bi süre onuşur veya gezdirir saat 7 civarı. Gündüz çoğunlukla arabasında vakit geciriyor emmiyir ve uyumuyorsa.
Bizi izliyor tepki veriyor etrafı seyrediyor.
Eğer bi şey dikkatini cekmisse ilgilenmiyorum dikkati dagilmasin diye

tsk ederim cnm zaten bi gazli doneminde biraz mizladi sonrada boyle alistirdim simdi konusa konusa dalip gidoyor
canim aglatma kuzuyu sallayivr annesi azalta azalta dene ninni soyleye soyleye alisir insallah
Yok canım dayanamıyorum zaten aglamasina ;( oyincaklariyla falan kendi kendine oynamaya baslasin o zamn alistiririm diyorum . İnşallah tabi :))

rulem rulem 2016 haziran annelerinin son sayfalarına bi bak istersen 9ay rumuzlu arkadaş güzel anlatmış, uyanıkken güzel oyalıyor bebeğini. Malum ben mayıs annesi olacağım sanarken haziran annesi olunca o konuda daha çok geziniyorum. Hatta arkadaşın mesajlarını ayrıca okursan faydalı olabilir. Araştırmacı bi anne ve sağlık sektöründen

kizlar bezleri kac no kullaniyorsunuz ya benim oglan7 kilo 3 no kullaniyorum ama biri dediki bacaklari acilir falan dedi
Canm bende 3 kullanıyorum 4-9 kilo oluyor yanlış hatirlamiyosam . Benim bebegimde 7 kilo . Nasıl kullanılmalıymis ki bi küçüğü nasil olacak tontis popişlere

Back