2016 Mart Anneleri Goygoy :)

valla doguma ısten gıdenlerı bılıyorum canım :) o yuzden o da ıyı yanı kotunun ıyısı:)

ablam dogumdan bır gun once bıle calısıodu sezeryan yaptı bırde gobusu cok buyukdu onun valla ona ragmen gıttı kız ıse bırde kendı ısı dusun

yok canım ozellıkle sordum 3te 2sı kesılıyormus dıye yok herhangı bır kesıntı yok tam maas alıcaksınız dedılerr

yok canım ozellıkle sordum 3te 2sı kesılıyormus dıye yok herhangı bır kesıntı yok tam maas alıcaksınız dedılerr

butun ozel sektormu oyleymıs sıze ozel bısımı acaba mesela bızdede kesılıo ama ablam aradakı farkı oduyucez dedı oyle bısı demıs olmasınlar sanada

butun ozel sektormu oyleymıs sıze ozel bısımı acaba mesela bızdede kesılıo ama ablam aradakı farkı oduyucez dedı oyle bısı demıs olmasınlar sanada
benımkı kurumsal fırma canım hayır dırek maasnını maas gununde tam olarak bankandan cekıceksın dedıler

yok canm donuyor ya bebekler dogum pozısyonuna donmus yanı :)

bızımkı doncekmı acaba cok merak edıyorum ay acayıp acayıp hareketler yapıo tubıs sana seyı sorucam benım sımdı bu cuma 29 haftalık olcak gecen ay 19 unda gıtmısdım muayneye ocagın 29 da 32 haftalık olcak onumu beklıyım yoksa ocagın 16sındamı gıdıyım

walla kızlar bende aldım calısabılır raporu ama 37e kadar durmuycammm sanırım 18 ocakta bırakıcam gıbııı :)

walla canım 32+0 da rapor ıcın dr da olmalısın ama baya olmus bebısı gormeyelı ben 25 aralıkta gıttım muayene olmaya 4 ocakta tekrar gıttım hem muaynene oldum hem raporumu aldım sen nasıl rahat hıssedıceksen oyle gıt canım. 25 aralıkta gıttıgımde bebıs donmemıstı 4 ocakta gıttıgımde donmus olmus :)

ttu89 masallah bebisineeee..bakalim.bizimkiler donmus.mu.bugun yarin bende gidecem.ucaga binme.raporu alacammm..

ANALIK İŞ GÖREMEZLİK UYGULAMASI

AKTİF 21 MART 2014.

https://esgm.sgk.gov.tr adresinden veya www.turkiye.gov.tr adresinden kendi e-devlet şifreleri ile giriş yaparak sorgulayabilirler.

Raporun bitiş tarihini takip eden ayın 23’ünden sonra 15 gün içinde personel nüfus cüzdanı ile birlikte herhangi bir Ziraat Bankası şubesinden analık parasını talep edebilecektir.

2014 İTİBARİ İLE SÜREÇTE KARŞILAŞILABİLECEK SORUNLAR VE ÇÖZÜMLERİ
Bu sorunlar ve çözümlerin, yasal dayanakları olmayıp, tamamen karşılaşılan olay ve tecrübelere dayanarak iletildiğini belirtmek isteriz.

SGK analık ve hastalık raporlarının artık kağıt ortamında verilmesine son verebilmek için, online sistem kurmuştur. Ancak henüz tüm ülke genelinde ve kendi alt yapılarında da bu uygulamayı gerçekleştirecek hazırlık tamamlanmadığı için kağıt ortamında rapor verilmesi devam etmekte, aynı zamanda online olarak rapor verilmesi de gerçekleşmektedir.

• Doktorun doğum raporuna bitiş tarihi yazmaması durumu.
  • Rapor tarihleri doğru olmasına rağmen ödeneğin sisteme yansımaması durumu
Bu durumda işveren kanuni süreler nezdinde doğum raporunun girişini yapabilmek için gün hesabını kendi yapmaktadır. Çünkü mevcut durumda bir çok doktor rapor kapanış tarihini açık bırakmakta ve hastasının sonradan raporu kapattırmak için başvurusunu reddetmektedir. Doktorların bunu yapmaya hakkı olmamasına rağmen bu uygulamayı yapıyorlar maalesef. Yasal olarak başlatılmış bir raporu, raporu veren doktordan başkasının kapanış tarihi vererek kapatması mümkün değildir.

Birkaç durum aynı anda yada farklı olarak meydana gelmiş olabilir. Raporun onay ekranına düşmemesi sebebi ile henüz onaylanmamış olması. Bu durumda onay ekranına düşmesinin beklenmesi gerekir.

Raporun çalışılmadığına dair bildirim girişi ekranından kayıdının yapılmamış olması. Bu durumda kaydın gerçekleştirilmesi gerekir.

SGK ‘nın ödeneğe onay vermemesi. Bu son zamanlarda rastlanan bir durumdur. SGK hatanın giderilebilmesi için personelin kendileri ile iletişime geçmesini istemektedir. Bunu yapmak istemesinin sebebi ilgili personele birinci kişi olarak bilgi vermek istemesi ve durumu kendisine izah ederek sorunu hızla çözmek istemesidir. Tarihleri personelden teyit etmekte, bir hata varsa nasıl düzeltileceğini kendisine direk iletmek ve bu şekilde birkaç adımda hallolabilecek bir işlemi daha kısa sürede halletmeye çalışmaktadır. Ancak maalesef bu birçok SGK müdürlüğünde farklı farklı uygulanmakta olup, standart bir yolu bulunmamaktadır.

hayırlısı olsun canım, ya evlenıp ıstıfa edene tazmınat var, dogum yapıp istifa edene yok

allah allah şaşırdım çünkü iş yeriyle alakalı bir durum değil devlet ödediği için devlet kesiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…