• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Gelinleri Evlilik Heyecanları Geri sayım Başlasın ;)

Kızlar iyi akşamlar herkese. Sizlere bir sorum olacak. Çalışan arkadaşlara sorsam daha iyi olur çalışmayan arkadaşlarda cevap verirse sevinirim. Kız tarafı olarak neleri yapıyorsunuz hallediyorsunuz maddi olarak tabi. Anne babanız bir şeyleri hallediyormu yoksa sadece siz mi ödüyorsunuz. Bu maddi konuların stresinden bıkmış durumdayım.

ama çok saçma o zaman, kimse balayı yapamaz ki :KK12::KK12:

bu konuda bilgim yok canım, ama inşallah senin dediğin gibidir

Kızlar iyi akşamlar herkese. Sizlere bir sorum olacak. Çalışan arkadaşlara sorsam daha iyi olur çalışmayan arkadaşlarda cevap verirse sevinirim. Kız tarafı olarak neleri yapıyorsunuz hallediyorsunuz maddi olarak tabi. Anne babanız bir şeyleri hallediyormu yoksa sadece siz mi ödüyorsunuz. Bu maddi konuların stresinden bıkmış durumdayım.

ben çalışıyorum, ama çalışırken biz ailemle beraberdik zaten, o yüzden hiç para ayrımı yapmadık, hep ortaya birleştirdik, yani harcamalar da birikim de ortaklaşa olduğu için, düğün masrafları da o ortak biriken paradan olacak yani :)

bu konuda bilgim yok canım, ama inşallah senin dediğin gibidir

ben çalışıyorum, ama çalışırken biz ailemle beraberdik zaten, o yüzden hiç para ayrımı yapmadık, hep ortaya birleştirdik, yani harcamalar da birikim de ortaklaşa olduğu için, düğün masrafları da o ortak biriken paradan olacak yani :)
Anladım canım ben para biriktiremedim bazı borçlar vardı bizimkilere yardım ettim ama şuan herşeyi ben yapıyorum dahası yapamıyorum ve bu konuda bugün nişanlımla tartışma yaşayınca başkalarında durum nasıl merak ettim. Teşekkür ederim cevabın için

merhaba kızlar ben de yeni sayılırım :) balayı fikirlerine ben de açığım bu arada düğünüm 17 temmuz :)

hoşbuldum :) düğünüme daha çok şimdiden inanılmaz stres yapıyorum. gerçi pek hazırlık yaptığım da söylenemez ama :)

ben çalışmadığım için tüm herşeyi ailem yapıyor malesef, ben çok çok ufak şeyler yapabiliyorum elime çizebileceğim proje geldikçe falan :KK43:
gerçi annem sen çalışsan da ancak elektrikli eşyalarla yatak odasını alırdın. kınayı biz yapardık diyor da o_O
siz neden tartıştınız nişanlınla?

merhaba kızlar ben de yeni sayılırım :) balayı fikirlerine ben de açığım bu arada düğünüm 17 temmuz :)

17 temmuz ilk aşkımın doğum günü, pek severim o günü nedense :KK45: fil hafızam yaa 15 senedir unutmadı şu günü :KK70::KK70:

ben çalışmadığım için tüm herşeyi ailem yapıyor malesef, ben çok çok ufak şeyler yapabiliyorum elime çizebileceğim proje geldikçe falan :KK43:
gerçi annem sen çalışsan da ancak elektrikli eşyalarla yatak odasını alırdın. kınayı biz yapardık diyor da o_O
siz neden tartıştınız nişanlınla?

17 temmuz ilk aşkımın doğum günü, pek severim o günü nedense :KK45: fil hafızam yaa 15 senedir unutmadı şu günü :KK70::KK70:
Şöyle bakılınca onlar daha çok şey yapıyor daha doğrusu kayınbabam 10 bin gibi bir yük üstümüzden aldı. Benim babam birşey yapmayınca sadece bizimkiler elini taşın altına koyuyor falan dedi. Falan derken tartıştık işte. Ama bu konu çok yordu beni artık

Şöyle bakılınca onlar daha çok şey yapıyor daha doğrusu kayınbabam 10 bin gibi bir yük üstümüzden aldı. Benim babam birşey yapmayınca sadece bizimkiler elini taşın altına koyuyor falan dedi. Falan derken tartıştık işte. Ama bu konu çok yordu beni artık

ya aslında herkes imkanları kadar yapıyor yaa, seninkiler benimkiler olayına girmek o yüzden doğru gelmiyor bana o_O
sonuçta kız tarafının yapması gerekenleri sen yapıyormuşsun işte onlardan bişey beklemiyorsun ki..
boşver anlık sinirdir geçer gider :KK51:

ya aslında herkes imkanları kadar yapıyor yaa, seninkiler benimkiler olayına girmek o yüzden doğru gelmiyor bana o_O
sonuçta kız tarafının yapması gerekenleri sen yapıyormuşsun işte onlardan bişey beklemiyorsun ki..
boşver anlık sinirdir geçer gider :KK51:
İnşallah canım şu süreç bitsede artık güzel günler gelse :KK43:

İnşallah canım şu süreç bitsede artık güzel günler gelse :KK43:

o süreçten o kadar korkuyorum ki :eek:
şimdi herşey toz pembe bana, beraber gidip mobilya bakıyoruz, beyaz eşya seçiyoruz, karışanımız edenimiz yok. ama işin içine aileler girince gerilecez diye çok korkuyorum :KK17:

o süreçten o kadar korkuyorum ki :eek:
şimdi herşey toz pembe bana, beraber gidip mobilya bakıyoruz, beyaz eşya seçiyoruz, karışanımız edenimiz yok. ama işin içine aileler girince gerilecez diye çok korkuyorum :KK17:
Gerilmezsiniz ozamanda inşallah canım biz şuana kadar çok iyiydik herşeyi birlikte seçtik aldık kimse birşeye karışmadı allah razı olsun ama artık maddi konulardada dara girmeye başladık stresliyiz bu yüzden her an patlayacak bomba gibiyiz

Gerilmezsiniz ozamanda inşallah canım biz şuana kadar çok iyiydik herşeyi birlikte seçtik aldık kimse birşeye karışmadı allah razı olsun ama artık maddi konulardada dara girmeye başladık stresliyiz bu yüzden her an patlayacak bomba gibiyiz

maddiyat çok kötü bişey ya bu para denen olayı hiç sevmiyorum :KK12:
sevgilimin de maddi durumları o kadar da iyi değil, onlar da zorlanacak düğün zamanı tırsıyorum o yüzden :KK17: son 8 ay çok çabuk geçsin istiyorum. ama bu süreçte daha söz var hazırlıklar var düğün var, nasıl geçecek acaba :KK43:

maddiyat çok kötü bişey ya bu para denen olayı hiç sevmiyorum :KK12:
sevgilimin de maddi durumları o kadar da iyi değil, onlar da zorlanacak düğün zamanı tırsıyorum o yüzden :KK17: son 8 ay çok çabuk geçsin istiyorum. ama bu süreçte daha söz var hazırlıklar var düğün var, nasıl geçecek acaba :KK43:
Çok güzel geçer inşallah canım. Hemeeen güzel şeyleri düşünelim. Sana şöyle diyeyim isteme anı kadar heycanlı bişi yaşamadım galiba bide ilk tanışacağımda kayınvalidemle şuan güzel birer anı olarak heycandan yaşadıklarımız. Mesela kahvelerinizi nasıl içersiniz diye sormadan yaptım bide isteme oldu babam bana sordu kızım sen ne diyorsun diye hiç beklemediğim bir soruydu bana kal geldi ıııı ıııı diyerek saçmaladım herkes kahkahayı basmıştı

Çok güzel geçer inşallah canım. Hemeeen güzel şeyleri düşünelim. Sana şöyle diyeyim isteme anı kadar heycanlı bişi yaşamadım galiba bide ilk tanışacağımda kayınvalidemle şuan güzel birer anı olarak heycandan yaşadıklarımız. Mesela kahvelerinizi nasıl içersiniz diye sormadan yaptım bide isteme oldu babam bana sordu kızım sen ne diyorsun diye hiç beklemediğim bir soruydu bana kal geldi ıııı ıııı diyerek saçmaladım herkes kahkahayı basmıştı

tüm bu aşamaları çok heyecanla bekliyorum aslında :KK37: sürekli ne nasıl olacak kimler gelecek konuşup duruyoruz annemle de sevgilimle de :KK48: bazen düşünüyorum acaba kahvesini aşırı çok şekerli mi yapsam yoksa tuzlu mu yapsam diye falan, neler neler geçiyor aklımdan :KK48:
babam bana sorsa sen ne diyorsun diye ben de kalırım ama galina böyle :KK57::KK57: ne denir ki öyle bir durumda :KK48:

xyzt-5544 xyzt-5544 CadiKelebek CadiKelebek ladisime ladisime patisserieyumyum patisserieyumyum @yasmin89 lovelycoperontherope lovelycoperontherope minnakmimar minnakmimar ve diğer 2016 gelinleri :)

balayı önerisi olan var mı balıkesir e yakın :)

nişanlım eğer uzun bi izin alamaz da 2-3 günümüz olursa uzaklara gidip yol yorgunluğu çekmek istemiyoruz.

aklıma çeşme geliyor benim, oralarda tatil yapan, otel önerisi olan var mı :)

Ben yapmadım tatlım o yüzden maalesef yardımcı olamıyorum :KK43:

Biz de düğünü erkek tarafı yapıyor, benim ailemde kınayı yapıyor. Eşyaları nişanlımla biz alacağız, açıkçası ben öyle olmasını istedim çünkü benim ailemde yapamazdı daha fazlasını sonra sen yaptın ben yaptım olaylarını dışarıdan çok duyunca tatsızlık yaşanmasın istemedim. Çok şükür benim nişanlım da ailesi de öyle laflar etmez ama ben yine de risk almak istemedim:KK51: Nişanlının söylemi pek hoş olmamış ama düğün stresinden öyle olduğunu düşünüyorum, bizde de her konu paraya çıkıyor ister istemez moraller yerle bir. Umarım tez zamanda bu evreleri atlatırız. Sakın moralini bozma daha fazla strese girme, hepimiz az ya da çok bunu yaşıyoruz. :oops:

Hoşgeldinn:)) Balayı için en mantıklısı Antalya bence de çünkü herşey dahil oteller ilk başta pahalı bile gelse sonra ayrı ayrı hesaplayınca ucuza geliyor. Yemek içmek konusunda risk almıyorsun, balayı için özel paketleri oluyor. Ama biz Antalya'da yaşadığımız için haftasonu da olsa nasılsa gideriz oralara diye Bodrum'a gideceğiz.

Canım burada mı yaşıyorsunuz?

henüz değil :) aslen balıkesirliyim, ama kocaelide çalışıyorum. nişanlım burhaniyede yaşıyor. ben de 2. dönem eş durumundan akçay-edremit oralara gelicem :) düğünden sonra da burhaniye :)

kızlaarr nikah tarihimizide aldık doğum günüme 21 nisana çok güzel telaşlarmış :21:

hayırlı olsun :) ben olsam doğum gnüme almazdım, 2 günü bi tek kutlama ve hediyeyle geçirmemek için :D

Back