2016 Gelinleri Evlilik Heyecanları Geri sayım Başlasın ;)

Sanki herkes annesinin karnında öğreniyor..
24 yaşımdayım 6 yaşımdan beri okuyup 18 yaşımdan beri hem okuyup hem çalıştım.. şu anda sadece çalışıyorum.
okul hayatım ve iş hayatım hep başarılı geçti.. ama hayatım boyunca mutfakta makarna yapmaktan başka hiç bir şey bilmiyorum.
Ekim de düğünüm var ve herkes dalgayla şakayla karışık giydiriyor..
yemek yapmamamla ve yapamayacığımla dalga geçiyor.
Annem eline bıçak bile yakışmıyor kızım.. sanki elini keseceksin.( Solak olduğum için öyle geliyor.. çünkü başkasının elindeyken de bana tuhaf geliyor)
Kardeşlerim, abla ne yapacaksın evlenince düzenli yemek getirelim evine biz her gün.. eniştem aç kalacak.
Teyzelerim kızım evleneceksin bir yerden başla..
Kuzenlerim artık her gün makarna yersiniz..

Ben de ilk zamanlar gülüyordum onlarla ama artık tamamen yemek yapamayacağıma inandırdılar beni..
Dün nişanlım aşkımm temizliği ben yaparım (Kendisi çok titizdir ben de öyleyim.) ama sen yemek yapmayı az da olsa öğren..
Arkadaş çevremdekilerin bana hiç güveni yok.. evlenince bir evi çekip çevirebileceğime inanmıyorlar..
Hatta dün anladım ki nişanlım bile Adam aç kalacağını zannediyor! kahvaltı resimlerine bakıyordum evlenince bundan yaparım dedim.. yüzüme baktı sırıttı pis pis.. !!
Yapmayacağım aç kalsın! İnsanın bütün şevkini kırıyorlar ya valla hepsine uyuz oldum..
Hele KV kızım siz işten geleceksiniz akşam biz de yersiniz eve geçersiniz dedi.. dedim ben yaparım!

Sanki bütün çevrem 1 numara aşçı bir ben araya kaynamışım!
Annemin komşuları bile evlenince bize ne yapacaksın diyor.. dedim gelirken peşinize yiyeceğinizi getirin!
Çok uyuz oldum.. memleket meselesi haline geldi!

Bir yanım diyor gizli gizli öğren evlenene kadar videolar izle evlenince şoka sok herkesi.. bir yanımda diyor ki bırak hepsi aç kalsın !!

Kızlar çok doldum sizlerle paylaşayım dedim.. ya internetten bakıp yaparım yemek ne var bunda herkes evlenmeden önce biliyor muydu yemek yapmasını?

Ogrenirsn canim dedigin gibi kimse anasinin karninda ogrenmiyor.evlenince yapa yapa elin alisir.evet ilk basta biraz zorluk cekersin ama iki üç ay icinde alisirsin Allah in izniyle.hem artık internette yemeklerin nasil yapıldığını tüm detaylariyla gösteren videolar var sikma canini,onları utandiracagin günler cok yakin

Canım sakin ol banada aynısını diyorlar ama umrumda bile değil nişanlımda diyor aç kalacam ben galiba diye. Herkes hatta kendi annelerimiz bile hiç bir şey bilmeden evleniyorlar intertten bakarak yaparım ne var bunda. Takma sen denilenleri

Evet tatlım, izmir de kır düğünü olacak. En bordo yu çok beğendim. biri çıktı başka biyer önerdi illa cumartesi beraber gidip bakalım dedi. kıramadım da kafamı karıştırdı. ayy çok zormuş bu işler

Herkesin eksiklikleri de var, fazlalıkları da. Her evlenen emine beder değil ya. boşverrrrr. sıkma tatlı canını. onlar senin mutlu olacağını bilip kıskanıyorlardır.

Bosver canim ya, takma insanlarin soylediklerini bukadar. Her yerde tarif videolari, kitaplari var. Acarsin onlardan birini, koyarsin dedikleri olculeri. Oldu bitti tamam iste.. Zaten bir iki basladinmi hic gerek bile kalmiyacak tariflere bakmaya. Insanlar bazen herseyi cok abartiyor, sen uzulme bunun icin.

Kizlar benim bir sorum var. Iki tane cok ama cok yakin kiz arkadasim var. Hangisini nikah sahidi yapacagimi bilemiyorum bildigim tek bisey var secmedigim kisi kirilacak. Birden cok nikah sahidi secebiliyormuyuz? Yani ikisi ve nisanlimin sahidi toplam uc kisi sahit olabilirmi bileniniz varmi? Dugun Eylulde ben simdiden strese girdim bunun yuzunden ya

Canım evet 2 kişi şahit yapabilirsin ,

Ama benim fikrim arkadaş değil aileden birisi olmaı nikah şahidi , yani ben öyle istiyorum en azından , arkadaş ne bileyim ne kadar eski ne kadar samimide olsa birgün yolların ayrılmayacağını bilemezsin ama kıymet verdiğin bir büyüğün falan olması daha hoş oluyor bence , tabi tercih senin :)

ayyy nasıl da dolmuşsun canım kıyamam
herkes çok bildiğini düşünüyor boşver takma sen, hele bi elin alışsın bak neler neler de yaparsın onların da hepsi morarır kalır, sen üzme kendini herkes bir günde öğrenmemiş ya yemek yapmayı, ne de çok laf ediyorlar öyle

aynı durumda kalan bir insan olarak ben bambaşka üçüncü birini şahit yapmayı düşünüyorum. ikisi de gönül koymasın.
çoklu nikah şahidi de görünür de oluyor ama imzayı bir kişi atıyor sanırım ondan çok emin değilim

Cok tesekkur ederim cevabiniz icin. Biz beraber buyuyen 3 kiz arkadasiz, ailelerimizde hep ic ice oldu bu donemde yani aslinda ailedenler. Peki iki kiside imza atabiliyormu canim? Yoksa biri sdc temsili oturuyormu orda?

Hahah.. iyi fikirmis:) ama onlardan farkli birini yaparsam bu sefer ikiside gonul koyabilir:) keske ikiside imza atabilse ya..

Hahah.. iyi fikirmis:) ama onlardan farkli birini yaparsam bu sefer ikiside gonul koyabilir:) keske ikiside imza atabilse ya..

sen de bizim sülalede adet böyleymiş aileden şahit olması lazımmış dersin böyle bişeye gönül konulmaz ama yaa kimi istersen onu yapmakta özgürsün sonuçta

Cok tesekkur ederim cevabiniz icin. Biz beraber buyuyen 3 kiz arkadasiz, ailelerimizde hep ic ice oldu bu donemde yani aslinda ailedenler. Peki iki kiside imza atabiliyormu canim? Yoksa biri sdc temsili oturuyormu orda?

canım 2 şahit olabiliyor ve ikisi de sahici oluyor :)

hepsi deftere imza atıyor yani merak etme :)

Öncelikle ben de yıllarca bıçak bile tutmayıp yavaş yavaş yemek olayına başlamıştım üniversitedeyken. Tamam ilk yaptıklarım pek güzel olmuyordu ama vazgeçmedim. Annemi arayıp yarım saat telefonda çorba yaptığım zamanlar oldu tabi o zaman ne sesli görüntü var ne de whatsapp. Anne kaynıyor su ne atayım, anne bu taşacak galiba diye annemi telefonda ağaç ederdim:))) Yazın eve gelirdim tabi öğrendim ya azıcık biraz daha girdim mutfak işine. Annemle babam sağ olsun hiç hevesimi kırmadılar, bana neler söyleyen oldu duysan. Yumurtayı bile kırdığıma inanmayan şahıslar gün geldi ayıla bayıla benim yemeklerimi yediler. Zamanla tüm çevren sana inanacak göreceksin bende aynı şeyleri yaşadım. Yaklaşık 7 senedir mutfaktayım bende, zevkle yemek yapıyorum, annem beni arayıp tarif sorar. Teyzeler yolda görünce geçen gün yaptığın tatlının tarifini yazsana derler bunları neden yazıyorum biliyor musun? Çünkü sende öyle olacaksın eğer seversen yemek yapmayı zorunda olduğun için değil de kendinden bir parça katarak yaparsan yemekleri sana da öyle davranacaklar.

Şimdi tavsiyeler,
-öncelikle çok şatafatlı yemeklere bulaşma ( ben türk mutfağını bırakıp, italyan mutfağına sarmıştım ilk zamanlar doğal olarak kimse beğenmiyordu :) orjinalini yemediğin tatmadığın bir yemeği yapmayı sonraki zamanlara bırak )
-çoğu yemek aynı sıradan oluşur, onun için bir yemeği yaparken dikkat etmen gereken pişme sırası.
Düşünelim kabak mı önce pişer patates mi? Patates demek ki türlü yapacaksan patates altta kalacak.
-Her sebze yemeğini(bamya hariç) yaparken, soğanı sıvı yağda öldür üstüne sebzeyi koy azıcık çevir domates/salça eklemelisin tabi gerekirse su. Bamya yaparken önce soğanla domatesi pişirmelisin ki bamya dağılmasın.
-Havalı parçalarla sahaya giriş yapmalısın, mesela bir süt tatlısı, mesela bir kek ya da pankek. Bu şekilde sana olan destekler artacak sahaya moralle çıkacaksın

Çok yazdım sanırım istersen yine devam ederim

Önemli not: telefonunda instagram yoksa hemen indir ve yemek yapanları takip etmeye başla.
Mesela tencereyemeğim, hamurger, neff_el, yeşilsalata, masmavi3_mutfakta gibi.

Çok tatlısınız, çok teşekkür ederim :)
Zaten mutfakla hiç aram yoktu, iyice soğuttular beni.. kendim bile yapamayacağıma inanmaya başlamıştım.
Bu olayı hırsa çevirip hepsini şok edeceğim.. inşallah sizin gibi benden de tarif isterler :) Ama vermeyeceğim hiç birine tariflerimi!
Tavsiyeleriniz harika mutlaka dikkate alacağım.. şu anda bomboşum yemek konusunda püf noktaları bilmek benim için çok önemli.. instagram telefonumda mevcut dediğiniz yerlere bakacağım..

Ben doğuştan vejeteryanım.. et, balık, tavuk hayatım boyunca yemedim.. eskiden olduğu masaya da oturamazdım midem almıyor iğreniyorum. Hayatım boyunca elim bile değmedi (et balık tavuk). Çevremde ki herkes bunu bilir..

Şimdi diyorum ki kendimi alıştırayım etli yemek yapmasına gizli gizli evlenince yapayım hem ailem hem nişanlım şok olsun!!! Çünkü hayatta akıllarına bile gelmez benim yapabileceğim.. yalnız nasıl yapacağım ben de bilmiyorum.. tadına bakmadan yemek yapmakta zor olacak.. :)

Nefis yemek tarifleri diye bir site var, onu telefon uygulaması da var oradan faydalanabilirsin. Eğer izleme imkanın varsa planet mutfak elif korkmazel videolarını mutlaka izle, hem hızlı hem kolay yemek yapar:) Ama yazdığım gibi en güzel mecra instagram her gün yemek yapan 100lerce insan var ve sadece okuyunca bile bir sürü şey öğreniyorsun. Et konusunda en risksiz olan tavuk, mesela kolay bir tavuk tarifi vereyim.
Tarif linki

http://www.ardaninmutfagi.com/yemek-tarifleri/tavuk-yemekleri/cajun-baharatli-tavuk-firin-patates

ardanın mutfağından bi tarif, cajun baharatı yerine tuz koysan sadece yine muhteşem oluyor:)

Cajun Baharatlı Tavuk, Fırın Patates

2 adet tavuk göğsü

Cajun baharatı

Un

Galeta unu

2 adet yumurta

Kızartmak için sıvıyağ

2 adet iri patates

2 diş sarımsak

2 tutam maydanoz

7-8 çorba kaşığı zeytinyağı

1 çeyrek limonun suyu

Tuz-karabiber-kırmızı pulbiber

Patatesleri kabuğuyla beraber elma dilimi şeklinde kesin.

Sarımsakları ince doğrayın.Maydanozu kıyın.

Fırın tepsisine patatesleri yerleştirin.Tuz,karabiber,kırmızı pulbiber ,sarımsak,maydanoz ve zeytinyağ ile harmanlayın.

Üzerine limonun suyunu sıkın.190 derecede ısıtılmış fırında 45-50 dakika patatesler kızarana kadar pişirin.

Tavuk göğüslerini parmak şeklinde kesin.

Bir kapta , yumurtaları çok az su ile beraber çırpın.

Ayrı bir kaba galeta ununu koyun.Cajun baharatı ,tuz ve karabiberle tatlandırın.

Bir tavada sıvıyağı kızdırın.Tavukları önce yumurtaya , sonra galeta ununa bulayıp , kızgın yağda kızartın.Rulo kağıda çıkarıp fazla yağını süzdürün.

Tabağa alıp , yanında patates ile servis edin.

hem havalı hem kolay

Canım hiç takma kafana internette her şey tek tek anlatılıyor yeter ki iste çok kolay hepsi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…