- Konu Sahibi CadiKelebek
-
- #2.461
günaydın cnm
benim ki gelinlik bakmaya gelmedi benim ne işim var dedi hatta bende bozulmuştum niye gelmiyor ki diye ama sonradan genelde damatlar gelmiyormus dedimki kız arkadaşlarım beni daha iyi anlar şunun şurası bunun burası oldu olmadı derler niye gelsin ki doğru söylüyor dedim
sen ilk gelinliğini seçeceksin git bi arkadaşın akraban ya da annenle söyleyeceksin şu kadar parasını gönderecek
ev konusu sıkıntılı ama tayin olamayacağın için geçici ev tutulacaksa nereden tutulacaksa sen ve o netten bakın ev buldugunuzda gelecek eşek gibi
mobilya konusunda da sabah erken kalkar ev bakmaya gidene kadar mobilya bakarsın yine netten bakıp mağazanı belirleyebilirsin
devamı zaten öorap söküğü gibi gelir benim düğün 2 eylül ev işine daha geçen hafta kalkıştılar 10 gün öncede gelinliğimi daha yeni verdim bizimkide hiç sallamıyordu ben acele ediyor gözüküyordum ama işler ciddiye binince surda 1 ay kaldı diye tuttuştu
ve arkadaşların dediği gibi en basta konusacaksın ve ailesiylede konusmalısın bizimkinin babası da sallıyordu biraz kendi işleri yoluna girsin diyerleri 3 günlük iş dedi ben evi bile tek başıma arkadaşımla baktım çünkü babası dükkandan işler var diye göndermedi
sabrettim yıllık iznimin 1 haftası boşa gitti en sonunda cinlendim gittim dükkanlarına açık açık konuştum dedim 1 ay kaldı ciddiyetinin farkında değilsiniz ayrıca benim çeyizim gidecek annem evini badana yaptıracak vs sonra cıktık baktık ev bulamaıyoruz bunlar tuttuştu
bence ailesi de sallıyorsa ailesyile birlikte konuşman en doğrusu bellki sizde ailesi de biraz sallıyor
rengini belli et ve baktın olmuyor isteksizler ertele gitsin
canım gelinlik bakmaya benim nişanlım da gelmedi. hatta özellikle görmek bile istemediğini, düğün günü görmeyi istediğini söyledi. ben hep kardeşimle gittim baktım. şimdi bu hafta kaporayı nişanlım hesabıma aktaracak, cumartesi günü annemle birlikte gidip son kez bakarak siparişi vereceğiz. erkekler anlamaz zaten pek o konuyu dert etme.
sizin sıkıntınız senin izinlerinin iptal olması ve tayinlerin şüpheye düşmesi oldu. o konuda gerilmekte haklısın. ama buna nişanlının da yapacağı bişey yokki. mecburen olaylar netleşene kadar bekleyeceksiniz. belki evlendikten sonra bir süre ayrı da kalabilirsiniz sen o durumu iyi düşün. evliyken ayrı mı beklemek istersin yoksa tayin netleştikten sonra mı evlenmek istersin?
Merhaba çok teşekkür ederim mesajınıza
Ben gelinlik bakmaya onunla gitmek istemiyorum, orda vurgulamak istediğim kendince iyilik yaptığını düşünmesi ve bana bişey dememesi
Bu hafta sonu burada olması gerektiğini çok iyi biliyordu ve gelmedi, haftaya ben görüşmeyeceğim yaptığı saçmalığı anlasın çok kızgınım ona. Arkadaşının eşi Atatürk Havalimanında çalışıyor çok zor günler geçiriyor butün haftasonu izinlerini ona veriyor sanırım, çünkü yanımda görüşmüşlerdi ama yapması gereken şey bu hafta cumartesi gelip konuşmamızdı haftaya ve sonraki haftalar ben zaten müsait değilimki
Hayatında tek bir öncelik var, diğerlerini es geçiyor dikkati algısı tek konuda toplanıyor kötü niyetle yapmıyor ama beni bu konu çok geriyor başta evliyken ayrı kalabileceğimi düşünüyordum ama şu an ona dair şüphelerim çok fazla
Hatta eve ve eşya konusunda sonrada tamamlarız diye rahattım, ama bu tavrı beni çok üzdü
Ailesinden yana sorun yok çok hevesliler ve istekliler ama şu an yapacak bişey yok
Merhaba çok teşekkür ederim mesajınıza
Ben gelinlik bakmaya onunla gitmek istemiyorum, orda vurgulamak istediğim kendince iyilik yaptığını düşünmesi ve bana bişey dememesi
Bu hafta sonu burada olması gerektiğini çok iyi biliyordu ve gelmedi, haftaya ben görüşmeyeceğim yaptığı saçmalığı anlasın çok kızgınım ona. Arkadaşının eşi Atatürk Havalimanında çalışıyor çok zor günler geçiriyor butün haftasonu izinlerini ona veriyor sanırım, çünkü yanımda görüşmüşlerdi ama yapması gereken şey bu hafta cumartesi gelip konuşmamızdı haftaya ve sonraki haftalar ben zaten müsait değilimki
Hayatında tek bir öncelik var, diğerlerini es geçiyor dikkati algısı tek konuda toplanıyor kötü niyetle yapmıyor ama beni bu konu çok geriyor başta evliyken ayrı kalabileceğimi düşünüyordum ama şu an ona dair şüphelerim çok fazla
Hatta eve ve eşya konusunda sonrada tamamlarız diye rahattım, ama bu tavrı beni çok üzdü
Ailesinden yana sorun yok çok hevesliler ve istekliler ama şu an yapacak bişey yok
canım gelinlik bakmaya benim nişanlım da gelmedi. hatta özellikle görmek bile istemediğini, düğün günü görmeyi istediğini söyledi. ben hep kardeşimle gittim baktım. şimdi bu hafta kaporayı nişanlım hesabıma aktaracak, cumartesi günü annemle birlikte gidip son kez bakarak siparişi vereceğiz. erkekler anlamaz zaten pek o konuyu dert etme.
sizin sıkıntınız senin izinlerinin iptal olması ve tayinlerin şüpheye düşmesi oldu. o konuda gerilmekte haklısın. ama buna nişanlının da yapacağı bişey yokki. mecburen olaylar netleşene kadar bekleyeceksiniz. belki evlendikten sonra bir süre ayrı da kalabilirsiniz sen o durumu iyi düşün. evliyken ayrı mı beklemek istersin yoksa tayin netleştikten sonra mı evlenmek istersin?
cezmi_naz a katılıyorum maalesef altan alan taraf biz olmak durumunda kalıyoruz anlamıyorlar inatlaşıncada bir şey çözülmüyor benim nişanlımda görmek istemdiğini uğursuzluk getirir vs diye korktugunu o gün görmek istediğini söylediMerhaba çok teşekkür ederim mesajınıza
günaydın cnm
benim ki gelinlik bakmaya gelmedi benim ne işim var dedi hatta bende bozulmuştum niye gelmiyor ki diye ama sonradan genelde damatlar gelmiyormus dedimki kız arkadaşlarım beni daha iyi anlar şunun şurası bunun burası oldu olmadı derler niye gelsin ki doğru söylüyor dedim
sen ilk gelinliğini seçeceksin git bi arkadaşın akraban ya da annenle söyleyeceksin şu kadar parasını gönderecek
ev konusu sıkıntılı ama tayin olamayacağın için geçici ev tutulacaksa nereden tutulacaksa sen ve o netten bakın ev buldugunuzda gelecek eşek gibi
mobilya konusunda da sabah erken kalkar ev bakmaya gidene kadar mobilya bakarsın yine netten bakıp mağazanı belirleyebilirsin
devamı zaten öorap söküğü gibi gelir benim düğün 2 eylül ev işine daha geçen hafta kalkıştılar 10 gün öncede gelinliğimi daha yeni verdim bizimkide hiç sallamıyordu ben acele ediyor gözüküyordum ama işler ciddiye binince surda 1 ay kaldı diye tuttuştu
ve arkadaşların dediği gibi en basta konusacaksın ve ailesiylede konusmalısın bizimkinin babası da sallıyordu biraz kendi işleri yoluna girsin diyerleri 3 günlük iş dedi ben evi bile tek başıma arkadaşımla baktım çünkü babası dükkandan işler var diye göndermedi
sabrettim yıllık iznimin 1 haftası boşa gitti en sonunda cinlendim gittim dükkanlarına açık açık konuştum dedim 1 ay kaldı ciddiyetinin farkında değilsiniz ayrıca benim çeyizim gidecek annem evini badana yaptıracak vs sonra cıktık baktık ev bulamaıyoruz bunlar tuttuştu
bence ailesi de sallıyorsa ailesyile birlikte konuşman en doğrusu bellki sizde ailesi de biraz sallıyor
rengini belli et ve baktın olmuyor isteksizler ertele gitsin
Aman Allahımson 5gün .........
Ve ben ne heyecanliyim,ne mutluyum,ne üzgünümsanirim cok tepkisizlestim. Ben, her detayi düşünen bennn hicbir seyi umursamaz oldum. Sanki düğün olmasa yeri gibi.....
Noluyor bana
bak bu konularda çok haklısın canım, neden gelmedi peki cumartesi günü?
şu karikatüre hem çok gülerim, hem de gerçekten doğru buluyorum. istisnalar mutlaka vardır ama erkekler tek kanal çalışıyor genelde. işleri yoğunsa eğer ondan ekstra bi özen bekleme, çünkü işleri yoğun sadece ona adapte olur. bizim gibi değil işte cinsine tükürdüklerim.
bence tavır yaparak, ortalık yakarak değil de daha sakince yaklaşarak hallet işlerini. gelmesini istemiyorsan bırak gelmesin, ama bunu surat asarak küserek yaptırırsan bu sefer ben geleceğim zaman da sen gelme dedin, sen de uzlaşmaya çalışmıyorsun der. onun yerine kusura bakma bu haftada ben müsait değilim, müsait olduğumuz bi zaman görüşürüz de.
bak demin bi arkadaş da demiş, 1 ay kala girişmişler tüm hazırlıklara. siz de uzaksınız birbirinizden sizin de böyle olacak büyük ihtimalle. beklentini azalt biraz, ona bırak bişeyleri, bırak o çabalasın. sen çabaladıkça da yıpranıp daha çok hırçınlaşacaksın bu sefer.
canım benim nişanlım da gelinlikte gelmedi zaten öyle görsün istemedim, kötü kötü üzerimde oturmayan gelinliklerle, ben hep arkadaşlarımla baktım zaten bence erkeklere gerek yok. bir şeyden anlamıyorlar bitse de gitsek modunda takılıp senin de hevesini kırıyorlar.
benimki de hep 3 günlük iş diyordu deli ediyordu beni, hatta geçen eksikleri saydım ne dese beğenirsin " düğün haftaya olsa ben haftaya yetiştiririm".
en son mutfak masamız ve yolluklar kaldı, " benden bu kadar yoruldum artık onu da arkadaşlarınla git bak" dedi adam ya. valla erkek milleti böyle heveslisi vardır ama geneli böyle. yani illa herşeyin birlikte yapılması gerekmiyor inan. ben tüm çeyiz eşyalarımı yalnız aldım, gelinliğimi yine arkadaşlarımla halllettim, bohçaları vs. çoğunda ya yalnızdım ya kız arkadaşlarımla. ona rağmen çok yoruldu bunaldı oda.
ev çok önemli değil zaten düğünden sonrada halledilir önemli kısım gelinlik ve düğün organizasyonu ama dediğim gibi normal bir isteksizlik mi bizimkilerin olduğu gibi yoksa bir sorun mu var? bunu açık açık konuşmak gerek. ve bence aile çok önemli bizimkini hep annesi itekliyor, gidin perdenizi yaptırın, şunu alın vs. gibi. o yüzden bence sende aileyle görüş derim
Ben müsait değilim pazartesiden itibaren çok yoğun olacağım, şu şu işlerim var diyip kabul etmeyeceğim.
Beraber karar almayı öğrenmesi lazım, bugüne kadar her defasında görüştüm, her hafta sonum ona zimmetlendi geç olsada dur demek istiyorum.
Baştan beri böyle olsa haklısınız diyeceğim, ama değişimini kelimelere dökmeyi beceremiyorum.
Ben bir çok yaşanabilecek sorunu yaşamadım, ama sorun cıkmadıkca sımardı beyefendi çünkü ben herseyi anlarım dimi? Arada yalandan da olsa trip şartmış onu anladım.
Ben değişimini anlatmayı becerebilsem
Sorun çıkarmadıkça, her şartına uyum sağladıkça beni ihmal etmeye başladı.
Sesimi duymuyor, derdim ev eşyası vs değil bu haftasonu ne yapıp edip yanıma gelmeliydi ve konuşmalıydık ama o iznini bugun yarına aldı, ve kesinlikle sorun çıkarmayacağımı düşünüyor ama bu sefer çok yanılıyor.
Bizim ne düğünümüz kesin, ne yaşayacağımız şehir, ben yıkık durumdayım, adam arkadaşı gezsin diye haftasonunu veriyor.
Sakinleşmeliyim, sakinleşmeliyim.
Hislerimi kelimelere döksem, ah dökebilsem..
Ben müsait değilim pazartesiden itibaren çok yoğun olacağım, şu şu işlerim var diyip kabul etmeyeceğim.
Beraber karar almayı öğrenmesi lazım, bugüne kadar her defasında görüştüm, her hafta sonum ona zimmetlendi geç olsada dur demek istiyorum.
Baştan beri böyle olsa haklısınız diyeceğim, ama değişimini kelimelere dökmeyi beceremiyorum.
Ben bir çok yaşanabilecek sorunu yaşamadım, ama sorun cıkmadıkca sımardı beyefendi çünkü ben herseyi anlarım dimi? Arada yalandan da olsa trip şartmış onu anladım.
Sesimi duymuyor, derdim ev eşyası vs değil bu haftasonu ne yapıp edip yanıma gelmeliydi ve konuşmalıydık ama o iznini bugun yarına aldı, ve kesinlikle sorun çıkarmayacağımı düşünüyor ama bu sefer çok yanılıyor.
Bizim ne düğünümüz kesin, ne yaşayacağımız şehir, ben yıkık durumdayım, adam arkadaşı gezsin diye haftasonunu veriyor.
sanırım tam olarak sorunu şimdi anladım canım. ben hep derdi düğün hazırlıkları yetişmeyecek diye anlamışım kusura bakma
o zaman söylediğin gibi yapmak en mantıklısı, o yoğunsa sen daha yoğun ol, o ihmal ediyorsa bazı şeyleri sen daha çok ihmal et. geçenlerde hiçbişey yetişmeyecek krizine girdiğimde geçen yaz evlenen bi arkadaşım şöyle demişti bana: " evlendiğimizde evde halılarımız yoktu, yetişmemişti ve kimse beni ayıplamadı. herkes eşimin üzerine gitti böyle şey mi olur, bi zaman ayırıp da bakamadın mı diye" anlayacağın eksik gedik bişeyler olursa bu erkek tarafının ayıbı olacak seni hiç bağlamayacak o yüzden sen kendini strese sokup da sonra o bişeyleri yapmıyor diye dert edinme kendine. yavaşça geri çekil ve herşeyi ona bırak. bak sen aradan çıkıp da gerçeklerle yüzleşince nasıl da yola gelecek beyzade.
ben anlamıyorum ya bu adamların yetiştirilişlerinden mi acaba, padişah sendromu oluyor adamlarda
evet tatlım sakinleşmeye çalış, biz tabii bilmiyoruz durumun iç yüzünü. senin derdin düğün hazırlık değil belli. kırılmışsın sen. keşke karşılıklı konuşabilseniz.
Evet bundan öncede kırgınlıklarımı konuşmak için bekliyordum, o gece darbe oldu ne olduğumuzu şaşırdık, bir gün görüştük hiç bişey açmadım çünkü özlem ve kayıp korkusundan sonra kavuşma heyecanı vardı
Şimdi yine bekliyorum ama beyefendi 3 haftayı layık gördü, ben uzatabildiğim kadar uzatıp geri çekileceğim.
Yoksa nereye çekerse çeksin gideceğimi düşünen biri olacak, kesinlikle şımarıklığı ukalalığı yoktur, bilse çok üzülür, butün bunlar bana güveni ile alakalı sanırım
Ben derdimi anlattığımdada üzüntüden bişey yapamıyoruz, ben nasıl böyle düşüncesiz olurum diye bunalıma giriyor.
Teselli etmek bana düşüyor
Bende şaşırdım ne yapacağımı :/
Gelincikler sıkmayın canlarınızı buradan okuduğum kadarıyla kendimi de düşünerek hepimiz aynı dertten mustaribiz . Damatların vurdum duymaz tavırları ve ne acelesi var, daha var ona, hallederiz, acelemiz yok
Ben de bu sözlerden bıktım gerçekten tmm çalışıyor diye herşeye ben koşturuyorum ama bazen de yok artık diyesim gelmiyor değil.. Hele bu aralar o kadar kötü oldum ki şamar oğlanı gibi gel kelebek git kelebek buna bak şunuda sen yap ! Yeter yahu
Artık nişanlıma da her şeyde trip atmaya başladım ağzını açsa kızıyorum Ne oldu sana diyor ne olabilir acaba yoruldum şimdiden
kuzum aynı durumla birebir uğraşıyorum ben de. bir de bana diyor ki mobilya konusunda bana güveniyormuş, istediğimi seçebilirmişim o gelmese de olurmuş. en son bigün bi patladım, "ikimizin de tek tatil günü pazar günü, sen evde k.ç devirip yatarken ben burda mobilya baksam utanmayacak mısın" dedim. "ben seni bardak çanak işleriyle uğraştırmıyorum, halı perde işlerine hiç girişmeyeceksin. bi yapacağın mobilya seçiminde yanımda bulunmak, fikrimi söylemek bu da mı zor geliyor? sen paşa çocuğuysan ben de öyleyim, bundan sonra sen diyeceksin bana hadi gelinlik bakmaya başla, hadi mobilya bakalım, hadi davetiye seçelim diye, ben kılımı bile kıpırdatmayacam" diye baya bi çemkirdim. sonuç geçen haftasonu onun yönlendirmesi ile mobilya bakmaya gittik ve mobilyalarımıza karar verdikbazen bunlara cadı olmak gerekiyor, triple falan çözülmüyor iş çat çat yüzlerine vurmk lazım öküzlüklerini
bizimkine cadılıkta yapamıyorsun o zaman iyice huysuzlaşıyor. bak bugünde perdeci halıcı gelecekti mesaiyeye kalması gerekiyormuş ben annemlerle gidicem iş çıkışı mecburen. haftasonu da tatile gidiyor beyefendi 2 yıldır çıkmadı bir yere yoğun çalışmaktan, aslında ona da üzülüyorum ama her şeyi de ben tek yapamam kibende onun asık suratı ile uğraşacağıma "biz zaten kadın kadına evi yerleştiricez, sen git 3 günlüğüne de olsa hava değişimi iyi gelir" dedim. bide demesin mi birlikte gidelim, düğüne kalmış bir ay, bir sürü eksik var, ev göçebe çadırı gibi, adam tatile gidelim diyor
kuzum aynı durumla birebir uğraşıyorum ben de. bir de bana diyor ki mobilya konusunda bana güveniyormuş, istediğimi seçebilirmişim o gelmese de olurmuş. en son bigün bi patladım, "ikimizin de tek tatil günü pazar günü, sen evde k.ç devirip yatarken ben burda mobilya baksam utanmayacak mısın" dedim. "ben seni bardak çanak işleriyle uğraştırmıyorum, halı perde işlerine hiç girişmeyeceksin. bi yapacağın mobilya seçiminde yanımda bulunmak, fikrimi söylemek bu da mı zor geliyor? sen paşa çocuğuysan ben de öyleyim, bundan sonra sen diyeceksin bana hadi gelinlik bakmaya başla, hadi mobilya bakalım, hadi davetiye seçelim diye, ben kılımı bile kıpırdatmayacam" diye baya bi çemkirdim. sonuç geçen haftasonu onun yönlendirmesi ile mobilya bakmaya gittik ve mobilyalarımıza karar verdikbazen bunlara cadı olmak gerekiyor, triple falan çözülmüyor iş çat çat yüzlerine vurmk lazım öküzlüklerini
İyiyiz canım çok şükür sen nasılsın benmde şafak 35merhaba kızlaarr şafak 24 :)) nasılsınızzz
katılıyorum kızlar sana eğer sen sorun etmedikçe farkına varmadıysa biraz geri çekilip trip atmak fark etmesini sağlayacaktır umarım sağlar bizim ki bazen anlamaz çünkü illa ağzımla söylemek zorunda kalırımBen müsait değilim pazartesiden itibaren çok yoğun olacağım, şu şu işlerim var diyip kabul etmeyeceğim.
Aferim kız iyi yapmışsın benm adım zaten onun dilinde cadı ama triplerim olmazsa hiç birşey yaptıramam istiyorlar gerçekten böyle devam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?