- 14 Haziran 2016
- 1.207
- 520
- 23
- Konu Sahibi CadiKelebek
-
- #2.081
Öncelikle teşekkür ederim bizim burda adetler var mesela mayıs ayında gelin gezmesi yaptılar bana sizlerdede oluyor mu evimize damadın bütün akrabasindaki kadınlar geliyorçoğumuz nişanlıyız canım burda, sormak istediklerini sorabilirsin.
Öncelikle teşekkür ederim bizim burda adetler var mesela mayıs ayında gelin gezmesi yaptılar bana sizlerdede oluyor mu evimize damadın bütün akrabasindaki kadınlar geliyor
Mayıs ayında bana gelin gezmesi yapıldı ve gelen tüm kadınlar hediye getiriyorlar yani bu ornek olanak uyku seti bornoz takımı yemek takımı kahvaltı takımı herkes ayrı ayrı hediyeler getiriyorlar bu bende bir kere yapıldı ve kayinvalidemlerle bu Ramazan Bayramında bayramlaşmak haricinde bir gün belirlenip yine kadınlar böyle gelin gezmesi yapılacakmış böyle yaniöyle bi adet biz de yok canım. sadece bohça getirirken ve götürürken tüm kadınlar bir araya toplandı bizde. onda da kayınvalidem kendi tarafından çok fazla kişiyi çağırmak istemedi, ama bizim taraf baya kalabalıktı.
karşılıklı olarak adetleriniz uyuşuyorsa sen de yapabilirsin canım
Gelinin böylelikle küçük ihtiyaçları karşılanmış oluyor mutfak robotu felan böyle küçük ev eşyaları hediye olarak geliyor ve büyük eşya lar anneler babalar a kalıyor küçükler gelin gezmesinde geliyor böyle şeyler faydalı oluyoröyle bi adet biz de yok canım. sadece bohça getirirken ve götürürken tüm kadınlar bir araya toplandı bizde. onda da kayınvalidem kendi tarafından çok fazla kişiyi çağırmak istemedi, ama bizim taraf baya kalabalıktı.
karşılıklı olarak adetleriniz uyuşuyorsa sen de yapabilirsin canım
Mayıs ayında bana gelin gezmesi yapıldı ve gelen tüm kadınlar hediye getiriyorlar yani bu ornek olanak uyku seti bornoz takımı yemek takımı kahvaltı takımı herkes ayrı ayrı hediyeler getiriyorlar bu bende bir kere yapıldı ve kayinvalidemlerle bu Ramazan Bayramında bayramlaşmak haricinde bir gün belirlenip yine kadınlar böyle gelin gezmesi yapılacakmış böyle yani
bizim bu tarz şeyleri kız tarafının yakınları hediye olarak getiriyor. tabi bu adet değil de benim çevremde birçok kişi sordu bana ne istersin diye, direk isteklerimi alıyorlar zamanlaGelinin böylelikle küçük ihtiyaçları karşılanmış oluyor mutfak robotu felan böyle küçük ev eşyaları hediye olarak geliyor ve büyük eşya lar anneler babalar a kalıyor küçükler gelin gezmesinde geliyor böyle şeyler faydalı oluyor
☺☺ evet böyle güzel hediye getirenler oluyor kase takımına yatak çarşafın a kadar herşey getirilebiliyor bayramda bayramlaşma dan başka sözlüğün ailesinde ki kuzeni ve teyzesinin gelinleri ailelerindeki kızlar gelinler tüm kadınlar geliyor mayıstaki geldiklerinde 35 kişilerdi böyleydi bayramda nasıl olacak bilmiyorum yapılan varsa o yuzden sizlere de merakimdan sormak istedim ☺☺oo güzel adetmiş vallasürekli gelsin hediyeler
Bizde ekranlarda oluyor ama soracaklari gün düğün zamanı yaklaştığında sorarlar o gündenbizim bu tarz şeyleri kız tarafının yakınları hediye olarak getiriyor. tabi bu adet değil de benim çevremde birçok kişi sordu bana ne istersin diye, direk isteklerimi alıyorlar zamanla
bizde düğün yaklaştığı zaman eksiğin var mi diye soruluyor nişanlılık zamanindayken böyle gelin gezmesi oluyor ki hem katkı oluyor ufak tefek şeyler karşılanıyor ☺bizim bu tarz şeyleri kız tarafının yakınları hediye olarak getiriyor. tabi bu adet değil de benim çevremde birçok kişi sordu bana ne istersin diye, direk isteklerimi alıyorlar zamanla
☺☺ evet böyle güzel hediye getirenler oluyor kase takımına yatak çarşafın a kadar herşey getirilebiliyor bayramda bayramlaşma dan başka sözlüğün ailesinde ki kuzeni ve teyzesinin gelinleri ailelerindeki kızlar gelinler tüm kadınlar geliyor mayıstaki geldiklerinde 35 kişilerdi böyleydi bayramda nasıl olacak bilmiyorum yapılan varsa o yuzden sizlere de merakimdan sormak istedim ☺☺
Bizde ekranlarda oluyor ama soracaklari gün düğün zamanı yaklaştığında sorarlar o günden
bizde düğün yaklaştığı zaman eksiğin var mi diye soruluyor nişanlılık zamanindayken böyle gelin gezmesi oluyor ki hem katkı oluyor ufak tefek şeyler karşılanıyor ☺
Çok teşekkürler ☺güzel adetlermiş canımbelki diğer kızlarda vardır böyle bir adet ama bizim tarafta hiç duymadım
Zor canım ben kiralamadan uygun diye satın aldım ihtiyacı olan birine de vermeyi düşünüyorum :)banada çok pahalı geliyor sahsen
bana satın almak da gereksiz geliyor 300e falan kıralık bulsam öyle çok mukemmel olması da gerekmiyor
biz parça parça taşıyoruz canım aynı zamanda mutfak eşyaları fln yerleştiriliyor bulaşık mak. kullanıyoruz ramazandayız malum buzdolabı çok işe yarıyor bu süreçte çamaşır makinası desen yıkanacak bir ton şey var
kızlar 46 günüm kaldı :)))) perdeleri cumartesi bekliyorduk ama iki gün önce takıldı mobilyaları erkene almaya çalışıyoruz şimdi :)) haftaya gelecekti ama inşallah bu hafta gelebilir yaa . Temizlik beyaz eşya perde bitti sıra mobilyalar ve mutfağımı yerleştirmek kaldı sonra da çeyizin kalan kısmı :) bu arada Ankara konağından aradılar fotoğraf çekimi için düğün ve kınada nasıl çekim olacak hangi kameralar hangi açıdan çekilecek vs vs bir sürü şey bu hafta ona bakıcaz aynı zamanda bindallım tadilatta umarım olmuştur artık almak istiyorumcumartesi çok yoğunum . İnşaat temizliği ne zormuş :/
SALON PERDEME SELAM VERİNBAYILARAK YAPTIRDIM BEKLEDİĞİMDEN ÇOOOOK DAHA İYİ OLDU
KOLTUĞUM KREM RENGİ OLACAK MODEL BU YASTIKLARI PEMBE MAVİ SARI GRİ TOZ PEMBE OLACAK HALIM DA DÜZ KREM RENGİ SİZCE NASIL OLUR ?BU ARADA SALON TAKIMIM DA EKTE :) SALON TAKIMI SANDALYELERİ DE DÜZ KREM
Amin canım hepimize inşallah.Benimde kısmetse haftaya gelicek.yarın perde bakıcaz ölçü aldırıcaz perdeciye,hazır eve gitmişken oda hallolsun dedik.yarın evde temizlikçiler var teftişe gidicez.Ay bizimde cumartesi günü mobilyalar geliyor
Çok heyecanlı hisler bunlar ya. Rabbim ağız tadıyla oturmayı nasip etsin
Amin canım hepimize inşallah.Benimde kısmetse haftaya gelicek.yarın perde bakıcaz ölçü aldırıcaz perdeciye,hazır eve gitmişken oda hallolsun dedik.yarın evde temizlikçiler var teftişe gidicez.
Merhaba bende nişanlılık evdesindeyim sizden ricam var özellikle merakimdan soruyorum evinizin resmini çekip atar misiniz bizde nisandan sonra hayırlısıyla inşallah ev dizmeye baslicaz yeni gelin evinde neler olması gerek hangi renk daha uyumlu aşırı merak ediyorum mesela mutfakta nasıl bir dolabın var koltuklarını hangi fiyata nasıl renkte aldin yatak odası takımını nasıl seçtin çok merak ediyorum lütfen yardımcı olur musunuzBugün mobilyalarım geldii benimm
Hepsini çok beğendim kocaman salon nasıl doldu
Evimiz asıl şimdi ev oldu
İnşallah seninkiler de istediğin gibidir canım.
Ben perdeyi mobilya gelmeden seçemedim ya fon rengi falan koltuklara uysun diye :)
Canım benim mobilyalarım hepsi istediğim gibi oldu allaha şükür,kayınvalidem ve görümcemin sürekli karışmalarına rağmen salon mobilyalarım avangard modern tarzı,oturma odam modern,yatak odamda avangart modern tarzı.beyaz esyalarım siyah cam.fotoğraflarını çektiğim için hic zorluk yaşamadık dün perdeleri seçerken zaten salon kruvase model olduğu için fon yaptırmadık.perdeler takilicak haftaya kısmetse dikimi bitince.onlar takilsinki mobilyalarimda gelsin günes çok olduğu için eşyalar zarar görmesin dedik.Bide ben ne istedigimi cok iyi bilen biriyim annem misafir odama aksesuarlar yapti hep sedef beyazı gümüş yaldız çalıştı çunku ben beyaz mobilya istiyordum lake cila.Ne istiyorsam magazalarda onlara baktım kafamda tasarladiklarima.o yuzden esya alimına karısmalar hariç çok kolay hallettim şukurler olsun.Rabbim sanada banada ve bütün evlilere ağız tadıyla evimizde huzurla oturmayı nasip etsin ...Bugün mobilyalarım geldii benimm
Hepsini çok beğendim kocaman salon nasıl doldu
Evimiz asıl şimdi ev oldu
İnşallah seninkiler de istediğin gibidir canım.
Ben perdeyi mobilya gelmeden seçemedim ya fon rengi falan koltuklara uysun diye :)
Canımmm hamişmisin sen çok sevindimm sağlıcakla doğum yap inşallahkızlar nasıl gidiyor hazırlıklarınız merak ediyorum sizleri
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?