2016 Eylül,Ekim Ayında Tüp Bebek Tedavisine Başlayacaklar...

Aynı bak benimde öyle 5.gün başladım aslında hapa.Aa bak ben ilk defa benden başka birininde böyle bir şey yaşadığını duyuyorum.İşin aslı tam olarak herşeyi Nuray hemşireye anlattım hatta bir gün önce de lekelenmem var diye aradım bana kendisi ben Ahmet bey bilgilendirecem ama artarsa kesin bizi ara dedi ben sandım ki 2 tane hap iç filan diyecek.Aksine beni hatırladığını belirtti ve bunun çok normal olacağınıda ekledi.(ki Ahmet bey ilacın bendeki etkisini duyunca O da 2 hap aldırtır adetini baskılatırız demişti)
Niye öyle dedinki canım benim öyle düşünme,tamam kaybetmiş olabilirsin ama en azından ''bir kere daha yaşayabilirim umudu'' vardır artık içinde.Ben de senin gibi keşke o pozitif görsem diyorum düşük bile olsa belki tutunacak bir umudum olur ileriye dair.Senin tekrar hamile kalma savaşın var benim içimde hiç hamile kalabilecekmiyim bunun korkusu var.Amin hayırlı duan için canım benim.(bu arada doktor ilaç psikolojini büyü ihtimal bozacak dedi eşimi bile uyardı,ki öyle de oldu kusuruma bakmayın elimde değil sağlıklı kafayla düşünemiyorum ne zamandır)
ilaclarin etkisi hepimizde cok buyuk pisikoloji falan yok mantik yok zaten. ama ne olursun deme oyle benim yaptigim hatayi yapma. omrumde, 12 senelik evliligimde bende ilk defa gordum pozitifi ve okadar cok baglanmisim ki o hayali bebege cok zor canim mevlam kimseye evlat açısı yasatmasin. kucugu buyugu yok. uzun sene bekleyince cok cabuk kaptiriyorsun kendini. şimdi allah sağlıkla kucağına alacağım evlatlar nasip et diye dua ediyorum. (bu arada bugün bebeğim beni birakali tam 1 ay oldu. ve sabahtan beri çok kotuyum )

kızlaar eşinden dolayı tup bebk ysptrcak olanlar. doktr tup bebek oncesı hangi vitamini kullandrdı eşinize ACİL CVP BEKLIYORUM

kızlaar eşinden dolayı tup bebk ysptrcak olanlar. doktr tup bebek oncesı hangi vitamini kullandrdı eşinize ACİL CVP BEKLIYORUM
Emodex verdi cnm bize temmuzdan beri kullanıyoruz bir kere denedik yumurtaların hepsi dollendi ama bu sefer de rahimden dolayı tutmadı. E vitamini ve l arginin aldım solgarin doktor gerek yok bırak emodexin içinde var hepsi dedi bir de okuduklarima göre erkek faktörü varsa micro chip en son çıkan teknikmis morfolojisi düzgün olanı bulmak için bende kullanmadılar ikincide istedim kullanicaklar allah kolaylık versin

Sagol canim bende histereskopi oldum ekimde transfer ins hakkimizda hayirlisi tekrar dis gebelik olur diye korkuyorum ins olmaz
Ne yalan soylıyım ben de tedirgın olmuyor değilim ama bol bol dua edıyorum elimden başka bir sey gelmiyor :KK43: inşallah tekrar yaşanmaz dış gebelik , sıkıcı doğru yerde tutunurlar ...

Kızlar merhaba bişey sormak istiyorum birkaç gün sonra tüp bebek tedavisine başlayacağız asilamadan bir kutu gonal f kaldı. Bir kutuyu bir doz kullandım geri kalanı duruyor yani 300 dozluk iğnenin 225 dozu kaldı paketi açalı 1 ayı geçti kullanılabilir mi yoksa etkisini yitirmiş midir

Bende kullanıyorum dogum kontrol ilacını adetin 3. Günü sabah başladım bende 21 günlük son 2 tane kaldı cumartesi bitecek benim ilaç, bende kullanmaya başlayınca birden azaldı normalde 7 gün süren 5 gün de bitti benimde ama tekrar olmadım salı günü lucrine başlıycam perşembe de gidip ultrason ve kana bakılıp kist yoksa eger e2 de yüksek deilse iğneye başlıycam hayırlısı bakalım
bende aynen 3. gunu basladım. 7 gun surer adetım 4-5 gun surdu ve normale göre de az oldum. gerçi bugün daha 7 günüm ama lekelenme filan yok daha. beni de 19. gün çağırdı. :işsiz:

Kızlar merhaba bişey sormak istiyorum birkaç gün sonra tüp bebek tedavisine başlayacağız asilamadan bir kutu gonal f kaldı. Bir kutuyu bir doz kullandım geri kalanı duruyor yani 300 dozluk iğnenin 225 dozu kaldı paketi açalı 1 ayı geçti kullanılabilir mi yoksa etkisini yitirmiş midir
Merhaba canim, tedavin hayirli olsun insallah guzel sonuvlar alirsin. Bana sorarsan igneyi kullanma derim, benim de bir yarim acilmisim vardi doktorum direk cöpe atti. Doktoruna da danis istersen ama benim fikrim yeni aç öyle başla.

Slm kızlar ben adetimin 19. Günü başladım, esterojen bant ve iğne verildi. Adetim başlayınca randevu almam söylendi bu mübarek günde inşallah tedavimiz olumlu olur.

kızlar ekim adetiyle tüp bebek tedavisi yaptırıcaz ama tsh değerim 6.69 idi ilaç kullanıyorum bugün kan testi yaptırdım 3.32 ye düşmüş. ege üniversitesi hastanesi tüp bebek bölümünü aradım orda yaptırıcam tüp bebeği çünkü 2.5 altına düşmesi gerekiyomuş ilaca devam dozunu arttırdı dahiliye doktoru ama ekim adetine kadar düşücekmi okadar bilemiyorum. bu tarz bir durum yaşayanınız varmı yada şöyle diyim sizlerden tsh değeri istendimi yüksek çıkınca sizlerden ne istediler. özel hastaneler tsh değerine göre hareker ediyomu tüp bebek yaptırırken. lütfen düşüncelerinizi yazınnnnnnnnnnnnnnnnnnnn

kızlar ekim adetiyle tüp bebek tedavisi yaptırıcaz ama tsh değerim 6.69 idi ilaç kullanıyorum bugün kan testi yaptırdım 3.32 ye düşmüş. ege üniversitesi hastanesi tüp bebek bölümünü aradım orda yaptırıcam tüp bebeği çünkü 2.5 altına düşmesi gerekiyomuş ilaca devam dozunu arttırdı dahiliye doktoru ama ekim adetine kadar düşücekmi okadar bilemiyorum. bu tarz bir durum yaşayanınız varmı yada şöyle diyim sizlerden tsh değeri istendimi yüksek çıkınca sizlerden ne istediler. özel hastaneler tsh değerine göre hareker ediyomu tüp bebek yaptırırken. lütfen düşüncelerinizi yazınnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
Canm merak etme düşer. Benimde tüp bebeğe başladığımda 4 tü önemsenmedi. Hamile kaldığımda 1 haftada 6 ya yükseldi gebelik yükseltti yani. Dahiliyeye görünmemi istedi doktorum. Euthyrox 25mg ile başladm 10 gün sonra 5 e düşmüştü 50 mg çıkardı ilacın dozunu ve o zmanlar hemen 2 küsura düştü. O zamandan beri hiç bırakmadım ilacımı 1 küsurlarda şuanda. Bebeği kaybettim sebebi tiroid değil tabi. Şimdi donmuş tedavi aşamasındayım doktorumu değiştirdim bu doktorda önemsiyor çok tiroid hormonunu. Ama ilaç kullandığın sürece hiçbirşey olmaz bebek ihtiyacını oradan karşılayacak. Sakın canını sıkma. 10 günede düşer değerin zaten ilacın dozu arttırıldıysa.

Canm merak etme düşer. Benimde tüp bebeğe başladığımda 4 tü önemsenmedi. Hamile kaldığımda 1 haftada 6 ya yükseldi gebelik yükseltti yani. Dahiliyeye görünmemi istedi doktorum. Euthyrox 25mg ile başladm 10 gün sonra 5 e düşmüştü 50 mg çıkardı ilacın dozunu ve o zmanlar hemen 2 küsura düştü. O zamandan beri hiç bırakmadım ilacımı 1 küsurlarda şuanda. Bebeği kaybettim sebebi tiroid değil tabi. Şimdi donmuş tedavi aşamasındayım doktorumu değiştirdim bu doktorda önemsiyor çok tiroid hormonunu. Ama ilaç kullandığın sürece hiçbirşey olmaz bebek ihtiyacını oradan karşılayacak. Sakın canını sıkma. 10 günede düşer değerin zaten ilacın dozu arttırıldıysa.
canım hamile kaldıktan sonrada bu ilaçları kullanmaya devammı edicez yanii. bana başta doktor levotiron 50mg vermişti bugün 3.32 çıkınca ve ben 2 haftaya düşerse tüp bebeğe başlicaz yoksa kasıma kalıcak kasıma kalsın istemiyorumda diyince günde 1.5 tane iç ama çarpıntı yaparsa azalt dedi. benm tek isteğim ekimde başlayabilmek yoksa bir ay daha beklicem zaten kaç aydır bekliyoruz. eşimin tesesini yok devlet diye dosya açılması için 2 ay vs vs çok bekledik zaten :KK43: gerçi Allah daha kötüsünden korusun ne diyelim

bu arada doktor haşimato troidi demişti benmkine

B benim bebisim (bu msjı sana özelden atacaktım ama atamadım) canım merak ettim dün gece sabah hiç iyi değildim diye,nasıl oldun.Lütfen üzülme dediğim gibi gerçekten o umuda daha çok sarılman gerek.Seni sakın anladığımı sanma anlıyorum haklısın bir ay bir bakıyorsun 12 yıl beklediğin gelmiş sonra bir bakıyorsun seni tekrar bırakıp gidiyor.Haklısın canım bende çok üzülür hatta açık açık yıkılırdım.Ama dedim ya sen bunu başardın arkadaşım,hamile kalabiliyorsun ve yine olacak bak.Hatta bu sefer neden tutmadığını bildiği için doktorun müdahale edecek ve sonuç :anne:Sen yüzdün yüzdün kuyruğuna geldin,ha gayret.
Bu arada sen doktora kanamanın durmadığını kanıtlayınca ne yaptı, ilacı kesti mi?

bu arada doktor haşimato troidi demişti benmkine
Evet canım benimde haşimato. Ailede çok var. benim birazda genetik. Gebelik oluşsada oluşmasada ömrümüzün sonuna kadar maalesefki bu ilacı kullanıcaz. Çünkü bir kere o haşimato zemini oluştu mu ilaçtan başka tedavisi yok. Ben geçen ay ultrasonlada kontrol ettirdim zemin oluşmuş dedi. Yalnız şunu söyliyim gebelik düşünen bayanlara çoğu zaman euthyrox veriliyor diye biliyorum. Hem dahiliyeci hemde en son gittiğim endokronoloji doktoru bu ilaca devam etmemi söyledi. Ha belki seninkinin içeriğide gebeliğe uygundur onu bilemem ve yalnış yönlendirmek istemem. Ama yinede bir sor derim. Değerin çok yüksek değil tatlm ve emin ol doz arttığı için çok kısa zamanda düşer o değer. Tedavin ertelenmez. Zaten adetle başlıycaksın transfer olana kadar 2 hafta daha koy üstüne. Dedim ya benim 4 tü başladım ve gebede kaldım. Söylenilen ihtimaller bebeğin gerizekalı olması vs illa hemen olacak diy bişey yok. Benim kuzenimin 16 ya yükselmişti gayette sağlıklı bebeği. Bu yüzden rahat ol. Bende rapor çıkarmıştm dediğin gibi insan 1 ay daha tahammül edemez hale geliyor. İnşallah başka sorunlarımız çıkmadan transfer olur bekleme aşamasına geçeriz.

Evet canım benimde haşimato. Ailede çok var. benim birazda genetik. Gebelik oluşsada oluşmasada ömrümüzün sonuna kadar maalesefki bu ilacı kullanıcaz. Çünkü bir kere o haşimato zemini oluştu mu ilaçtan başka tedavisi yok. Ben geçen ay ultrasonlada kontrol ettirdim zemin oluşmuş dedi. Yalnız şunu söyliyim gebelik düşünen bayanlara çoğu zaman euthyrox veriliyor diye biliyorum. Hem dahiliyeci hemde en son gittiğim endokronoloji doktoru bu ilaca devam etmemi söyledi. Ha belki seninkinin içeriğide gebeliğe uygundur onu bilemem ve yalnış yönlendirmek istemem. Ama yinede bir sor derim. Değerin çok yüksek değil tatlm ve emin ol doz arttığı için çok kısa zamanda düşer o değer. Tedavin ertelenmez. Zaten adetle başlıycaksın transfer olana kadar 2 hafta daha koy üstüne. Dedim ya benim 4 tü başladım ve gebede kaldım. Söylenilen ihtimaller bebeğin gerizekalı olması vs illa hemen olacak diy bişey yok. Benim kuzenimin 16 ya yükselmişti gayette sağlıklı bebeği. Bu yüzden rahat ol. Bende rapor çıkarmıştm dediğin gibi insan 1 ay daha tahammül edemez hale geliyor. İnşallah başka sorunlarımız çıkmadan transfer olur bekleme aşamasına geçeriz.
inşallah canm aylardır bekliyorum ekim belki kasım demiştim ama kendimi ekime ayarlamıştım daha çok artık bir an önce başlamak istiyorum. inşallah hepimiz güzel tedaviler olup hamile kalabilirizzzz. Allahm hepimizin yüzüne gülsünnn.. buarada sen ne aşamadaydın kusura bakma bütün yorumları okuyom ama okadar çok kişi varki unutuyorum :)

inşallah canm aylardır bekliyorum ekim belki kasım demiştim ama kendimi ekime ayarlamıştım daha çok artık bir an önce başlamak istiyorum. inşallah hepimiz güzel tedaviler olup hamile kalabilirizzzz. Allahm hepimizin yüzüne gülsünnn.. buarada sen ne aşamadaydın kusura bakma bütün yorumları okuyom ama okadar çok kişi varki unutuyorum :)
Pazartesi kontrolüm var canm. Donmuş embriyom için tedavideyim estrofem kullanıyorum 10 güne transfer olur inşallah.

X