-
- Konu Sahibi tembelanne
Ben aventin manuel pompasını almıştım ama memnun kalmadım pek.Göğüs pompası kullananlar hangi marka kullanıyorsunuz? Kullanırken acıyor mu ? Benim göğüs uçlarım yarıldı çok acıyoracaba alsam mı diyorum. Birde oğlum bi memeden bazen 1 saat emiyor ve bitmiyor süt uyuya kalıyor. Diğer memeye geçemiyoruz. Diğer meme zaten yarık birde birikince daha çok acıyor. Siz her seferinde iki göğsünüzden de emziriyor musunuz ? Birinden ne kadar sürede emZiriyorsunuz ?
Dr bana ilk 4/6 haftada her öğün tek meme demişti. İlk günler çılgın bir sütüm vardı benim doluluktan ememiyordu o derece. Şimdi ancak doyıruyorum oğluşu.
Göğsüm çok dolu dolu gibiyse ve uzun Zaman olmadıysa tek meme veriyorum
Ama bazen bir memeyi bitirip hala iştahla emiyor o Zaman diğerini de veriyorum sonra garklasa bile kusıyor haddinden fazla içmiş oluyor önce hıçkırık en son kusma
Bende nuk marka bir pompa vardı 7 sene evvel kızımdan kalma. Çok çok memnundum bozuluverdi aynısı da üretilmiyormuş artık lansinoh aldım aman aman memnun değilim. Sağıyorum süt yok pompada elimle sıkıyordum süt bayağı akıyor. Ama pompa çekemiyor. Özellikle son sütü çekmekte zorlanıyorum.
Sen acil yarık kısımla ilgilen öncelik Garmastan krem ve göğüs pedi. Doluluktan içemiyor olabilir 3 dk sağ yumuşayınca ver. Emmezse sağ ki çekilmesin sütün.
Ben 15 dan az olmamasına çalışıyorum süre olarak ama basen 10 dk aralıksız emiyor bazen 30 dk bir emip 2 dk memeye yatıp uyuyor etrafa bakıyor falan.
Dr 5 dk emip bırakıyorsa susamıştır
30 dk açlık emmesidir
40 dk ve üzeri kaka yapacaktır ondan memede uzun kalmıştır demişti bana
Ben aventin manuel pompasını almıştım ama memnun kalmadım pek.tembelanne nin dediği gibi elimle sıktığımda geliyordu ama pompa çekmiyordu. Şimdi hastane tipi göğüs pompası kiraladım. Medela lactina markası ve çok memnunum.
Aynen bende merak ediyorum ayrica hijyenik olurmu acaba kiralikNereden kiraladınız?
Nereden kiraladınız?
Sümer a.ş den kiraladım. Biberon aparatları kiralık değil onları satın alıyorsun cihazla birlikte getiriyorlar. Aparatların temizliği de çok kolay bem diğer biberonlarla kaynatıyorum.Aynen bende merak ediyorum ayrica hijyenik olurmu acaba kiralik
Uzme bukadar kendini sen anneligini com guzel yapiyorsunHay boğazıma tüküreyim! bi cikolata yedim kızım gece boyu uyumadı..Ikın ıkın helak oldu yavrum göbeği de kanadı ellerim titredi korkudanGözünü dün aglayinca peceteyle silmistim bugün şiş enfeksiyon kaptı sanırım..Kizlar ben anneligi elime yüzüme bulastiriyorum gitgide Gece bebeğime baktikca ağladım daha 14 günlük kız idrarı azaldi kakasi azaldı gözü şişti göbeği kanadı aglamamak icin zor duruyorum sütüm etkilenmesin diye
Hay boğazıma tüküreyim! bi cikolata yedim kızım gece boyu uyumadı..Ikın ıkın helak oldu yavrum göbeği de kanadı ellerim titredi korkudanGözünü dün aglayinca peceteyle silmistim bugün şiş enfeksiyon kaptı sanırım..Kizlar ben anneligi elime yüzüme bulastiriyorum gitgide Gece bebeğime baktikca ağladım daha 14 günlük kız idrarı azaldi kakasi azaldı gözü şişti göbeği kanadı aglamamak icin zor duruyorum sütüm etkilenmesin diye
Bende çikolata yiyorum cikolatasiz durmam hatta. Oglumda ikinma yok bu konuda kendini suçlama yeterli sıvı aldığından emin ol bana doktor öyle söyledi anne sütü alan hiç bir bebek kabız olmazmış bu konuda kendini suclama. Göbek kanaması bende yaşadım hemde durup dururken 12 günlüktü yanlış hatırlamıyorsam kanadığında olcağı olunca oluyor elimizde değil gözünü anne sütü çok iyi geliyor ben hiç bir şeyi yokken bile sıkıp tülbentle siliyorum onun için annem almış zaten annem ve ananem söyledi onu da. Kendini suclama çocuklar böyle büyüyor.Hay boğazıma tüküreyim! bi cikolata yedim kızım gece boyu uyumadı..Ikın ıkın helak oldu yavrum göbeği de kanadı ellerim titredi korkudanGözünü dün aglayinca peceteyle silmistim bugün şiş enfeksiyon kaptı sanırım..Kizlar ben anneligi elime yüzüme bulastiriyorum gitgide Gece bebeğime baktikca ağladım daha 14 günlük kız idrarı azaldi kakasi azaldı gözü şişti göbeği kanadı aglamamak icin zor duruyorum sütüm etkilenmesin diye
teşekkür ederim canim dün Çorum'dan ankaraya geldik kayonvalidemde cok kaldim biraz da annemlerde kalim dedim hem eşim de askerden haftasonu cikar gelir diye..yolda bebegim inanilmaz terledi sicakligi 26 da tutmaya calistik ama yine de kafasi hem islakti..üşütünce de gaz sorunu oluyo acaba usuttu mu diye düşünüp durdum.Bugun gözü daha ii çok şükür Allah acılarını gostermesinUzme bukadar kendini sen anneligini com guzel yapiyorsun
Cocuklar boyle tabiri caizse duse kalka buyuyorlar
ve senin hic bir kabahatin yok
bir suru cocuk hastaliklari geciriyorlar ve sen her seferinde kendini eksik-suclu hissediyorsun ama inan elimizde olan bisey degil onlar cocuk ve boyle boyle buyuyorlar
gozunu kendi sutunle sil istersen buyukler oyle diyor :) oglumunda basina gelmisti iyi geldi en azindan ilerlemedi dr.a gidene kadar idare eder
cok cok gecmis olsun
aynen canim tecrubeli olcaz ama olana kadar da ömrümüzden ömür gidecek galiba..canları sagolsun da..Çok gecmiş Can'ım. Hiç kendini suçlama olacağı varmış. Bunlar bize tecrübe oluyor.
Cikolata ve karpuz cok yedim bi de usutmus de olabilir arabada bugün uyurken ıkınıyo bazen bırt bazen gark ama yine drme rahatlayamiyo hizli hizli nefes almaya basliyo..gözüne Sütümü bi süreyim canim teşekkür ederimBende çikolata yiyorum cikolatasiz durmam hatta. Oglumda ikinma yok bu konuda kendini suçlama yeterli sıvı aldığından emin ol bana doktor öyle söyledi anne sütü alan hiç bir bebek kabız olmazmış bu konuda kendini suclama. Göbek kanaması bende yaşadım hemde durup dururken 12 günlüktü yanlış hatırlamıyorsam kanadığında olcağı olunca oluyor elimizde değil gözünü anne sütü çok iyi geliyor ben hiç bir şeyi yokken bile sıkıp tülbentle siliyorum onun için annem almış zaten annem ve ananem söyledi onu da. Kendini suclama çocuklar böyle büyüyor.
Hay boğazıma tüküreyim! bi cikolata yedim kızım gece boyu uyumadı..Ikın ıkın helak oldu yavrum göbeği de kanadı ellerim titredi korkudanGözünü dün aglayinca peceteyle silmistim bugün şiş enfeksiyon kaptı sanırım..Kizlar ben anneligi elime yüzüme bulastiriyorum gitgide Gece bebeğime baktikca ağladım daha 14 günlük kız idrarı azaldi kakasi azaldı gözü şişti göbeği kanadı aglamamak icin zor duruyorum sütüm etkilenmesin diye
Benim oğlum da öyle meme altında uyuyor bebeklerin en az 15 dakika emmesi gerek zaten bebek meme altında uyuyorsa bu doyduğunu gösteriyormuşKizlar bişey sorcam benim bebeğim bazen bir-bir buçuk saat emiyo bazen de yirmi dk emip uyuyo. Simdi yirmi dk emdi uyudu uyandırmaya calistim ama uyanmadi sizce doymuş mudur bu yirmi dk emme iki saat tok tutar mi
Benim oğlumda da göz çapaklanması vardı Sağlıkocagı hemşiresi sütünle sil Dedi kendi çocuk dr asla sütünle silme gözyaşı kanalı tıkanır çay ile sil Dedi. Ben de damacana su ile sallama çay yapıp ılınınca bebekler için olan kulak çubuğu ile sildim. Bebekler için olan kulak çubuğu pamuklu değil küçük ipliksi parçalar kalmıyor gözünde gönül rahatlığı ile kullanabilirsin.teşekkür ederim canim dün Çorum'dan ankaraya geldik kayonvalidemde cok kaldim biraz da annemlerde kalim dedim hem eşim de askerden haftasonu cikar gelir diye..yolda bebegim inanilmaz terledi sicakligi 26 da tutmaya calistik ama yine de kafasi hem islakti..üşütünce de gaz sorunu oluyo acaba usuttu mu diye düşünüp durdum.Bugun gözü daha ii çok şükür Allah acılarını gostermesin
tecrubeli olmak ne guzel duygudur...o an hiç baska bisey düşünemiyo ama insan demiTam bi lohusa postu olmus bu :)) Gulumseneyi yanlis anlama ama o kadar cok bu hissi yasadim ki ilk bebegimde anlatamam.. Dogum kaynakli sorunlari bile kendime mal ediyordum. Sen bebeginin sahip olabilecegi en iyi annesin. Terslikler her zaman olur. Daha yataktan dusecekler agizlarini bi yerlere carpacaklar kafalar moraracak dizler curuyecek.. Hersey icin kendimizi suclarsak eyvah. Guzel seylere odaklan. Bu gunler geri gelmeyecek
Aminn canim tavsiyen uzerine denedim az önce çay cok ii geldi cidden teşekkür ederim ii ki varsiniz kizlarBenim oğlumda da göz çapaklanması vardı Sağlıkocagı hemşiresi sütünle sil Dedi kendi çocuk dr asla sütünle silme gözyaşı kanalı tıkanır çay ile sil Dedi. Ben de damacana su ile sallama çay yapıp ılınınca bebekler için olan kulak çubuğu ile sildim. Bebekler için olan kulak çubuğu pamuklu değil küçük ipliksi parçalar kalmıyor gözünde gönül rahatlığı ile kullanabilirsin.
Anne sütüne böyle Dedi ama dr sen de bir sor istersen
Gelmiş geçmiş olsun beterinden esirgesin rabbim
olbey hangi marka göğüs pompası kullanıyorsun Can'ım birde zeytinyağını göğsüne Nasıl uyguluyorsun ?
Ben hygeia marka bi pompa kullaniyorum ama burda bulman zor olur. Oglumda ameda lactaline ikili kullanmistim o da cok iyi bir pompaydi. Bu amerikadaki kardesimin pompasi sans oldu biraz :)
Zeytinyagini da krem surer gibi kullaniyorum. Emzirmeden sonra sutumu biraz sikip gogsumu onunla temizliyorum. Kuruyunca da sizma zeytinyagini ucuna ve tum kahverngi alana parmagimla yayip acik birakiyorum. Yarim saat falan sonra kapatiyorum. Ayni islemi bi sonraki emzirme seansinda da lansinohla yapiyorum. Simdilik ciddi bisi yok ama sag gogsumde (elif berenin favori memesi) hassasiyet hissediyorum. Onun icin bi ara garmastan falan da denemek aklimda. Fayda gorursem yzarim yine burdan