2016 eylül anneleri doğum sonrası paylaşımları

Oooo masallah canim. Sen hic sutum yok deme bence :) benim emzirme sonrasi iki gogusten toplam 50 falan anca cikiyor. Pompam da iyi bi pompa ustelik. Masallah sutune :))
Bir kereye mahsus gördüğümü de itiraf etmeliyim:)) Emzirme sonrası da değildi 3 saat sonraydı. Bilmiyorum ilgisi var mıdır ama komedi filmi izlemiştim peşinden sağdım fazla geldi süt. Gülmek etkiledi sanırım. Bugün yine evde dört dönünce baya aşağılara indi. Aldığım havadan bile etkileniyor çok garip bir olay. :KK70:

Bir kereye mahsus gördüğümü de itiraf etmeliyim:)) Emzirme sonrası da değildi 3 saat sonraydı. Bilmiyorum ilgisi var mıdır ama komedi filmi izlemiştim peşinden sağdım fazla geldi süt. Gülmek etkiledi sanırım. Bugün yine evde dört dönünce baya aşağılara indi. Aldığım havadan bile etkileniyor çok garip bir olay. :KK70:

Kesinlikle sut moralle ilgili. Carsamba oglumjn okulunda toplanti vardi. Gunduz uyuyacagim 1 saatlik uykuyu uyumadim o gun. Ona ragmen cikip iki insan gordum ev disinda biseylerle ilgilendim diye herhalde tas gibi olmus goguslerle eve dondum :))

Oglumda da carsambalari gorustugumuz arkadaslarimiz vardi. Dogumdan sonra yeniden rutinimize donunce -etsiz cigkofte ve maltana esliginde- o kadar eglenmistik ki o aksam gece iki kere sagmak zorunda kalmistim. Sut: moral + uyku +su kesinlikle.

merhaba anneler maşallah tüm bebişlere. Allah acılarını göstermesin sağlıkla büyütmek nasip etsin.. Ben 1 eylülde doğum yaptım kızım zeynep 3270 gr 51 cm doğdu . 6. gün göbek bağı düştü bugün sarılık değerini ölçtürmek için gittik şükür sarılık riski tamamen kalkmış ortadan kilosuda 3650 olmuş . süt kesinlikle moral ve dinlenme işi bebeğiniz uyuduğu an sizde uyuyun tabi başka çocuğunuz yoksa:anne: bu arada dr kilo alımı güzel olduğu için emzirme aralarını gece uykusu için 4 saatte 1 olabilir dedi ben normalde 2 saatte 1 emziriyordum ama artık gece uykularında arayı uzatacağız şükür gaz sorunumuz yok ilk kızımda da olmamıştı ama yinede biogaia kullanıyorum ben .Süt sağma işini fırsat bulursam yapıyorum malum 4 yaşında bir cadıda var başımda... emzirmeden sonra sağdığım zaman toplam 2 göğüsten 90 cc süt çıkıyor şükürler olsun allah hepimizin sütünü bol etsin ..... Bu arada gün içinde sağdığım sütleri buz dolabında bekletip gün sonunda süt saklama poşetlerinde birleştirip buzluğa stok yapıyorum sağan arkadaşlar varsa aramızda böyle yapabilir ilerisi için ihtiyaç olabiliyor çünkü örneğin ilk kızımda 5. ayda gece yatmadan muhallebi verirdim muhallebiyi sağıp stokladığım sütle yapardım ...yaklaşık 10. ayına kadar sabah kahvaltısı için hazırladığım kahvaltıları hep buzluktaki stoklarımla hazırlamıştım .

Kizlar hic bilgim yok bu konuda beni aydinlatirmsnz lütfen.sütünuzü neden sagiyosunuz.artsin diye mi.bide sağdiginiz sütü nasil veriyorsunuz bebeginize.

Kizlar hic bilgim yok bu konuda beni aydinlatirmsnz lütfen.sütünuzü neden sagiyosunuz.artsin diye mi.bide sağdiginiz sütü nasil veriyorsunuz bebeginize.
Yenidoğan bebekler memedeki sütün tamamını ememiyorlar canım. Yeni süt üretimi için tamamen boşaltılmalı, bu sayede sinyaller bu meme boş, daha çok üretmeliyim diyor. Bu yüzden emzirmek/sağmak önemli. Ayrıca boşaltılmayan süt kanalları tıkanabiliyor ve süt üretimi duruyor, onun önüne geçmek için de önemli. Ben biberonla veriyorum bebeğime.

Herkeseee merhabaaa kızlar ben hala inanamiyorum resmen doğurduk :halay: Bugün 10 gün oldu eylül ada doğalı..Bizim kız canıma okuyo melek görünümlü bir canavar kendisi..:KK48: Eşime verdikleri izin bitti dün askeriyeye teslim oldu tekrar :110: Ama sıkıntı etmemeye calisiyorum 5 ay geçer gider insallah..Bizim ufaklık her 1 saatte bi acikiyo sütüm de ii gibiydi ama sanırım besleyici değil..Baslarda mama veriyodum her seferinde ama simdi günde 3-4 kez vermeye çalışıyorum..Iki günde bir kaka yapması normal sanırım burda okudum 5 güne kadar bekle diyen doktorlar varmış rahatladım..Benim minigim de bu kızlar Allah hepimizin yavrularini bize bagislasin :anne::dua:

Eklentiler

• 20160910_130000.jpg
    20160910_130000.jpg
    24,9 KB · Görüntüleme: 126
Kizlar her emzirmeden sonra gazını çıkarıyor musunuz bebislerin?
Çıkarmıyordum ben ama çıkarmak lazımmış kusmaları aZaldı hatta hırslanıp snirlenip çok acıkıp emerse daha fazla hava yutuyor 2 defa gaz çıkarttırmak gerekiyor. Emzirmenin Ortasında da biraz dik tutup garklatıyorum 3 kere kusuyırsa eskiden şimdi 2 kez kusuyor

İlk gülücüğü bekliyorım büyük heyecanla. Sesimi duyunca sakşnlemeyi öğrendi ama hala bir gülücük yok daha iyi motive olurum diye düşünüyorum
Tüm gün emzir yatır kaldır yıka kustu üstünü değiş altını temizle ve sürekli aynı şeyleri yap yap yap arada bebeğin motivasyonuna ihtiyaç duyuyorum. O ilk gülücük çok önemli.
2 aylıktan evvel olur mu ki

Benim vatandaş genelde kendi çıkardığı için ellemiyorum ama çıkaramadığında mutlaka müdahale ediyorum.
maşallah canım annemler mutlaka çıkar dio ama bebeim emerken uyuyo kaldırıp tipisla tipisla uyaniyo dengesi bozuldu yavrumun ben de artık emzirip yatirsam mi
Çıkarmıyordum ben ama çıkarmak lazımmış kusmaları aZaldı hatta hırslanıp snirlenip çok acıkıp emerse daha fazla hava yutuyor 2 defa gaz çıkarttırmak gerekiyor. Emzirmenin Ortasında da biraz dik tutup garklatıyorum 3 kere kusuyırsa eskiden şimdi 2 kez kusuyor
Ayyy ne mümkün emzirme ortasında memeyi biraktirip garklatmak!! kiyameti kopario cadı açım diye..15 dakika emiyo 1 saat uyuyo sonra yine aciktim aglamalari.. sütüm mü yetmiyor gaz mi var anlamiorum

tembelanne tembelanne ben ilk doğduğu gün yakalamıştım. :) bilinçli değil tabi derin uykuya geçmeden önce yüzünün girdiği şekillerden yakalıyoruz. :) ilk foto o günden.
IMG_8047.JPG

Bizim bugün yarı kırkımız çıktı teyzeler. Ne ara geçti anlamadık. Her gün biraz daha değişiyor ve buna şahit olmak bambaşka bir duygu. Bu da 7 saatlik uykusuzluk, gaz, kucak sevdasının ardından sızabilen Zeynep' in bugününden.:)
IMG_8199.JPG

Son düzenleme:
Rabbim bebislerimizi bize bagislasin kizlar ya ben şey sorcam kizim bugun oniki günlük oldu ama geceleri o uyusa bile ben uyuyamiyorum ona bişey olacak korkusuyla gözüme uyku girmiyo ancak eşimi basinda bekletiyorum öyle uyuyorum nasil yencem ben bunu bazen o uyurken saat kuruyorum ama uyaninca suç duygusuyla uyaniyorum sizce ne yapmaliyim

Rabbim bebislerimizi bize bagislasin kizlar ya ben şey sorcam kizim bugun oniki günlük oldu ama geceleri o uyusa bile ben uyuyamiyorum ona bişey olacak korkusuyla gözüme uyku girmiyo ancak eşimi basinda bekletiyorum öyle uyuyorum nasil yencem ben bunu bazen o uyurken saat kuruyorum ama uyaninca suç duygusuyla uyaniyorum sizce ne yapmaliyim
İlk hafta ben de böyleydim canım. Tipik lohusalık tepkileri bunlar. Geçiyor ama merak etme. Biraz daha alışın birbirinize zaten uykusuzluk korkularından ağır basıyor ve en ufak molada sızmış buluyorsun kendini. Bir de sen okuyamazsın da varsa biri okumasını rica et. Psikolojik muhtemelen ama ben rahatlamıştım.

İlk hafta ben de böyleydim canım. Tipik lohusalık tepkileri bunlar. Geçiyor ama merak etme. Biraz daha alışın birbirinize zaten uykusuzluk korkularından ağır basıyor ve en ufak molada sızmış buluyorsun kendini. Bir de sen okuyamazsın da varsa biri okumasını rica et. Psikolojik muhtemelen ama ben rahatlamıştım.
Ay canim bende tek bende var bu korkular sanıyordum iyi oldu yazdigin. İnşallah en kisa zamanda yenerim bu korkulari yoksa uyuyamayinca sütüm azaliyor esim de haftaya işe başlayacak her zaman onu bekletemem basinda yenmem lazim bunu :dua:

İlk gülücüğü bekliyorım büyük heyecanla. Sesimi duyunca sakşnlemeyi öğrendi ama hala bir gülücük yok daha iyi motive olurum diye düşünüyorum
Tüm gün emzir yatır kaldır yıka kustu üstünü değiş altını temizle ve sürekli aynı şeyleri yap yap yap arada bebeğin motivasyonuna ihtiyaç duyuyorum. O ilk gülücük çok önemli.
2 aylıktan evvel olur mu ki

Aynen bende bana gülmesini tepki vermesini bekliyorum. Benim ki benim sesimi duyunca bazen direk emmek istiyor. Koşullandı oğluş :)

Göğüs pompası kullananlar hangi marka kullanıyorsunuz? Kullanırken acıyor mu ? Benim göğüs uçlarım yarıldı çok acıyor :KK43: acaba alsam mı diyorum. Birde oğlum bi memeden bazen 1 saat emiyor ve bitmiyor süt uyuya kalıyor. Diğer memeye geçemiyoruz. Diğer meme zaten yarık birde birikince daha çok acıyor. Siz her seferinde iki göğsünüzden de emziriyor musunuz ? Birinden ne kadar sürede emZiriyorsunuz ?

Göğüs pompası kullananlar hangi marka kullanıyorsunuz? Kullanırken acıyor mu ? Benim göğüs uçlarım yarıldı çok acıyor :KK43: acaba alsam mı diyorum. Birde oğlum bi memeden bazen 1 saat emiyor ve bitmiyor süt uyuya kalıyor. Diğer memeye geçemiyoruz. Diğer meme zaten yarık birde birikince daha çok acıyor. Siz her seferinde iki göğsünüzden de emziriyor musunuz ? Birinden ne kadar sürede emZiriyorsunuz ?
Dr bana ilk 4/6 haftada her öğün tek meme demişti. İlk günler çılgın bir sütüm vardı benim doluluktan ememiyordu o derece. Şimdi ancak doyıruyorum oğluşu.
Göğsüm çok dolu dolu gibiyse ve uzun Zaman olmadıysa tek meme veriyorum
Ama bazen bir memeyi bitirip hala iştahla emiyor o Zaman diğerini de veriyorum sonra garklasa bile kusıyor haddinden fazla içmiş oluyor önce hıçkırık en son kusma
Bende nuk marka bir pompa vardı 7 sene evvel kızımdan kalma. Çok çok memnundum bozuluverdi aynısı da üretilmiyormuş artık lansinoh aldım aman aman memnun değilim. Sağıyorum süt yok pompada elimle sıkıyordum süt bayağı akıyor. Ama pompa çekemiyor. Özellikle son sütü çekmekte zorlanıyorum.

Sen acil yarık kısımla ilgilen öncelik Garmastan krem ve göğüs pedi. Doluluktan içemiyor olabilir 3 dk sağ yumuşayınca ver. Emmezse sağ ki çekilmesin sütün.

Ben 15 dan az olmamasına çalışıyorum süre olarak ama basen 10 dk aralıksız emiyor bazen 30 dk bir emip 2 dk memeye yatıp uyuyor etrafa bakıyor falan.
Dr 5 dk emip bırakıyorsa susamıştır
30 dk açlık emmesidir
40 dk ve üzeri kaka yapacaktır ondan memede uzun kalmıştır demişti bana

tembelanne tembelanne ben ilk doğduğu gün yakalamıştım. :) bilinçli değil tabi derin uykuya geçmeden önce yüzünün girdiği şekillerden yakalıyoruz. :) ilk foto o günden.Eki Görüntüle 1885406
Bizim bugün yarı kırkımız çıktı teyzeler. Ne ara geçti anlamadık. Her gün biraz daha değişiyor ve buna şahit olmak bambaşka bir duygu. Bu da 7 saatlik uykusuzluk, gaz, kucak sevdasının ardından sızabilen Zeynep' in bugününden.:)
Eki Görüntüle 1885407
Nasıl dolmuş tontiş yanakları maşallah 41 kere.
Ben hiç foto çekemiyorım ya hep bir işim var falan çektiklerim de az ve hep uyuyor aynı pozlar gibi gözleri açıkken hep bir uyutma doyurmaçabası uyuyunca aklıma geliyor foto
Hamileyken neler neler yapacaktım fotoğraf konusunda süper fikrilerim vardı Yalan oldu hep

Grip olduk bu arada
eşim kızım
şimdi de ben
Gözüm burnum akıyor.
Bebişe bulaşmasın diye bin defa el yıkıyorım yüzüne nefes vermiyorum ama aynı odada yatıyoruz bilemedim
İlaç kullanamıyor Muş'um. Sambucol diye bir destek alabilir demiş eczacı.
Adaçayı ıhlamur falan içsem sütü keser mi acaba?

Maske takmadım esasen evde bu mikrop varken Bebişi atlayacagına pek inanmıyorum keşke hasta olmasa ama anne sütü korur korurda bir yere kadar. Hasta olmadan bebeğimiz iyileşirsek mucize gibi bişey olur