2016 eylül anneleri doğum sonrası paylaşımları

olbey canim dr una biogaia soracaktin sordun mu? Benim dr 3 aya kadar gaz olur kaka yapamaz normal bunlar dedi sinir etti beni ben de biogaia baslayim diorum ama kararsiz kaldim sana sorayim dedim

Allah yardımcın olsun. Bide ilk bebek ise daha bi zor geliyor. Benim 4. Ama gerçekten yinede zor geliyor. O yüzden kendine yüklenme sakin olmaya çalış. Aslında tam yardıma ihtiyacın olduğu dönem kimseyi çağırmaya gerek yok kendileri gelmesi lazım. Hatta Kv oğlumun bebeği diye daha bi hevesle gelmesi lazım. Yada belki içine kapanık birisi senden teklif bekliyor. Neyse benim verecegim bir iki tüyo var sadece. Bebeğini emzirince yada mama verince başını yüksek tut öyle çok güzel uyur. Ama tabi bizim gibi bi yastık koyarak değil evde küçük sünger minder varmı. Sünger minder kalıp gibi durur altına bişey konulunca katlanmaz. Minderin baş tarafının altına bi şey koy. Sonra minderine üstüne kalın pamuklu bez ser bebek terlemesin. Sünger terletir çünkü. Bak bakalım fayda ediyor mu. Sende o arada dinlen biraz.

olbey canim dr una biogaia soracaktin sordun mu? Benim dr 3 aya kadar gaz olur kaka yapamaz normal bunlar dedi sinir etti beni ben de biogaia baslayim diorum ama kararsiz kaldim sana sorayim dedim

Sordum canim. Ben su an gorunurde bir sorunumuz olmadigini ama oglumda 5,5 ay gaz problemi yasadigimiz icin onceden tedbir almak istedigimi soyledim.

Biz bebeklerin bor sorunu yoksa cok dokunmamayi tercih ederiz dedi. Biogaia cok masum bi ilactir hatta ilac bile degildir kullanmanda hic bir sakinca yok dedi. Henuz baslamadim ama bi huy degisimi hissedersem ilk isim olacak herhalde doktordan da ok alinca rahatladim tabi

Ben de dayanamadim basladim canim ama günde 5 damla olayina taktim..Birer damla birer damla seklinde verim dedim saat 13.00 da ilk damlayi verdim ama diger gün 13.00 a kadar mi 5 damlayi tamamlamaliyim günüm gecem birbirine karistigi için "günde" lafina uyuzum Acaba diyorum ki mesela saat gece 3 te 5 damlayi birden versem sonrakini diger gece 3 te yine 5 damla olarak rutinlestirsem mi?

Oglumda 5 damlayi da ayni anda veriyordum. Damlalar ayri ayri mi verilmeli diye hic aklima gelmedi acikcasi :) ama soyle bisi dusunurum bebege verilen tum yeni seyler icin; neye baslayacaksam oglen saatlerinde baslarim ki bi huysuzluk huzursuzluk durumu olursa rahat gozlemleyeyim gece icin bi onlem alacaksam onceden alayim. Gece daha bitkin oluyor insan mucadele gucu dusuyor sanki. O yuzden gece uykusuna yakin vermemeye calisiyorum vitamin vs.

Bi de belki eskiden de oyleydi ben yanlis biliyordum ama gecen eczanede biogaianin soguk zincirle geldigini ama acildiktan sonra buzdolabinda saklanmasina gerek olmadigini soylediler. Biz kullanirken soguk zincirle geliyodu bu ilac ve buzdolabinda muhafaza ediyorduk kullandigimiz sure boyunca. Size onerilen uygulama ne sekilde? Bir kac yere daha sorup teyid almak istiyorum acikcasi aklim karisti :)

Evet dün ben de kendimi ii hissettigim bi zamanda verdim kizima olacin ilk damlasini etki etti gibi geldi bana umarim böyle
Ben de şimdi 5 damla ayni anda verdim bakalim nolcak..
bana ister oda koşullarında bir ay muhafaza et ister dolaba koy dedi eczacimiz ben odada bulundurmayi tercih ettim bir ay sonra damlaya ihtiyacım kalmayacagini ümit ederek :)

O sise zaten 1 ayda bitiyor :) ayin sonunu anca getiriyordu bizde ki ben ogluma 15 ay kullandim biogaiayi. Ekgida zamani pek cok beklenmedik sey yasayip uzunca bir sure devam ettik.

O sise zaten 1 ayda bitiyor :) ayin sonunu anca getiriyordu bizde ki ben ogluma 15 ay kullandim biogaiayi. Ekgida zamani pek cok beklenmedik sey yasayip uzunca bir sure devam ettik.
Ahh ne zormuş gaz sıkıntısı..Ikinmaktan morariyo artık erkek bebeklerde daha sık görülüyo dediler ama benim kızımda yoğun yaşıyorum belki yanlış bi istatistiksel veridir.biogaia etkisini kaybettiğinde koynuma alip uyumak ii geliyo ama ona da annem korkuyo bebegin burnunu kapatirsin diye :)

2 farklı eczacı açılsada soğuk saklanmalı, 1 diğer eczacıda açılsna kadar buzdolabı açıldıktan sonra oda sıcaklığında dedi. Ben her türlü dolaba tıkıyorum
Kafamı karıştırıyor bu benimde

Eskiden kesin dolapta sakliyoduk ama ne yaptilar da disarda saklanabilir hale getirdiler bilmiyorum :)) prospektusu de okuduk bugun 4 hafta oda sicakliginda saklanabilir diyo acildiktan sonra. Su an d vitaminiyle yanyana disardalar bakalim. Hyirlisi...

Arkadaşlar 28 günlük olduk dünden beri oglumda emme de sıkıntı yaşıyorum 5 dakika emiyor sonra uykuya dalıyor ya da uyumak için ağlıyor 3-4 saat uyuyor. Çişli ve kakali bez sayısı yeterli. 5 dakika emmeyle doyar mi dün doktora gittik 1100 gram almış ama bu değişiklik beni korkutuyor geçici durumdur diye doktora da sormadim çok üzülüyorum doyuyor mudur eskiden en az 15 dakika emerdi

Canim hiç merak etme benim dr dedi ki emme dakikasına değil cisli bez sayisina dikkat et dedi..sütün verimlidir bebek ii emiyodur hemen 5 dakikada doyuyodur telaslanma hiç

Canim hiç merak etme benim dr dedi ki emme dakikasına değil cisli bez sayisina dikkat et dedi..sütün verimlidir bebek ii emiyodur hemen 5 dakikada doyuyodur telaslanma hiç
Cumartesi günü doktora gittik bebegimin kilo alımı gayet iyi. Nezle olmus hafif ondan uyuyormus emmiyormus sarılık değeri de 4 çıktı doktor yok denilecek kadar az dedi aşısinida yaptırdık sukur bir şeyi yokmus. Sadece dün akşam fiskirarak kustu hepsini çıkardı sanırsam aşıdan kaynakli.

geçmiş olsun canım bişey olmasin miniklerimize :)

Kizlar Egemen icin portatif oradan oraya surukleyebilecegim bir besik bakiyorumtabi ki gece de icinde uyuyabilecegi..
Abisi park yatagini ozlemis kis da geliyor ayni odada idare edebilmek icin.
Tavsiyelerinizi bekliyorum

Merhaba canim sans eseri msjini okudum. Ben 2015 eylul annesiyim. Bn de ilk 3 ay mama takviyesi yaptim. Ne cok ugrastim mamayi kesmek icin. Ama sonunda basardim. Benim sana bikac tavsiyem olcak:

Oncelikle her emzirmeden sonra sutunu sag. 1 damla bile gelse surekli sag. Gece bebegin cok sik uyanmiyosa gece sut sagmak onemli cunku prolaktin hormonu gece salgilaniyo. Pompayi her seferinde yikamama gerek yok sagdigin sekilde buzdolabina koyup 24 saatte bi yikayabilirsin.

Ozellikle aksam uzeri kesinlikle durduramiyodum. Cilginlar gibi agliyodu ve mamayi o saatlerde veriyodum. Son zamanlarda gun icinde sagdigim sutleri biriktirip onlari vermeye basladim. Benim sutum de toplamda 30-40 ccyi hic gecmedi. Gece uykusuna yatirinca 3-4 saat sonra o emmeye kalkmadan sagarsan daha cok sut cikabilir. Cunku gun icinde 10ccyi zor goruyodum

Bol bol su icmeyi de unutma

Aklina takilan bisi olursa yardimci olurum canim