- 22 Ocak 2016
- 156
- 661
-
- Konu Sahibi tembelanne
Allah yardımcın olsun. Bide ilk bebek ise daha bi zor geliyor. Benim 4. Ama gerçekten yinede zor geliyor. O yüzden kendine yüklenme sakin olmaya çalış. Aslında tam yardıma ihtiyacın olduğu dönem kimseyi çağırmaya gerek yok kendileri gelmesi lazım. Hatta Kv oğlumun bebeği diye daha bi hevesle gelmesi lazım. Yada belki içine kapanık birisi senden teklif bekliyor. Neyse benim verecegim bir iki tüyo var sadece. Bebeğini emzirince yada mama verince başını yüksek tut öyle çok güzel uyur. Ama tabi bizim gibi bi yastık koyarak değil evde küçük sünger minder varmı. Sünger minder kalıp gibi durur altına bişey konulunca katlanmaz. Minderin baş tarafının altına bi şey koy. Sonra minderine üstüne kalın pamuklu bez ser bebek terlemesin. Sünger terletir çünkü. Bak bakalım fayda ediyor mu. Sende o arada dinlen biraz.Çorbayı deneyeceğim canım. Emzirme kampını biliyorum, uygulamak da istiyorum ama şu ara yanımda kimse kalmıyor. Eşim evden çalışıyor, bilgisayardan vakit buldukça ilgilenmeye çalışıyor ama evin bütün yemek, temizlik işleriyle ben ilgileniyorum. Sadece bebeğin banyosunu birlikte yaptırıyoruz. Dinlenmedikçe de süt giderek azalıyor ve çocuk mamaya daha talepkar hale geliyor. Kamp için anneme söyledim ama bayram var temizlik var gelemem dedi kapadı konuyu. Onun da sütü yokmuş da nasıl büyümüşüz de bir sürü safsata da dinlemek zorunda kaldım. Halbuki istediğim 2-3 gündü sadece. Eşim de kayınvalidem gelsin yardım etsin istiyor ama yüzüm tutup söyleyemiyorum. Annem kız kardeşimle aynı şehirdeyken onun istanbuldan kalkıp gelmesi bizim ayıbımız bence. Ama bunların tüm sorumlusu da benim. Hamileliğimin başından beri her şeyi kendim yaparım imajı verdim. Bir dakika yerimde oturmadım ve şimdi yardım rica edince kâle alınmıyorum. Biraz nazlı olabilmeyi çok isterdim. 4-5 gündür her akşam bu saatlerde bir kriz geliyor kesintisiz 20-25 dk ağlamalarım var. Adı üstünde lohusasın yani hormonların tavan, kanamaların devam. Her şeye tek başıma yetemeyeceğimin farkındayım ama yardım dilenmek de çok ağrıma gidiyor. Allah gerçekten kimseyi kimsenin ümidine düşürmesin. Kusura bakmayın biraz dolmuşum.
olbey canim dr una biogaia soracaktin sordun mu? Benim dr 3 aya kadar gaz olur kaka yapamaz normal bunlar dedi sinir etti beni ben de biogaia baslayim diorum ama kararsiz kaldim sana sorayim dedim
Ben de dayanamadim basladim canim ama günde 5 damla olayina taktim..Birer damla birer damla seklinde verim dedim saat 13.00 da ilk damlayi verdim ama diger gün 13.00 a kadar mi 5 damlayi tamamlamaliyim günüm gecem birbirine karistigi için "günde" lafina uyuzumSordum canim. Ben su an gorunurde bir sorunumuz olmadigini ama oglumda 5,5 ay gaz problemi yasadigimiz icin onceden tedbir almak istedigimi soyledim.
Biz bebeklerin bor sorunu yoksa cok dokunmamayi tercih ederiz dedi. Biogaia cok masum bi ilactir hatta ilac bile degildir kullanmanda hic bir sakinca yok dedi. Henuz baslamadim ama bi huy degisimi hissedersem ilk isim olacak herhalde doktordan da ok alinca rahatladim tabi
Ben de dayanamadim basladim canim ama günde 5 damla olayina taktim..Birer damla birer damla seklinde verim dedim saat 13.00 da ilk damlayi verdim ama diger gün 13.00 a kadar mi 5 damlayi tamamlamaliyim günüm gecem birbirine karistigi için "günde" lafina uyuzumAcaba diyorum ki mesela saat gece 3 te 5 damlayi birden versem sonrakini diger gece 3 te yine 5 damla olarak rutinlestirsem mi?
Evet dün ben de kendimi ii hissettigim bi zamanda verdim kizima olacin ilk damlasini etki etti gibi geldi bana umarim böyleOglumda 5 damlayi da ayni anda veriyordum. Damlalar ayri ayri mi verilmeli diye hic aklima gelmedi acikcasi :) ama soyle bisi dusunurum bebege verilen tum yeni seyler icin; neye baslayacaksam oglen saatlerinde baslarim ki bi huysuzluk huzursuzluk durumu olursa rahat gozlemleyeyim gece icin bi onlem alacaksam onceden alayim. Gece daha bitkin oluyor insan mucadele gucu dusuyor sanki. O yuzden gece uykusuna yakin vermemeye calisiyorum vitamin vs.
Bi de belki eskiden de oyleydi ben yanlis biliyordum ama gecen eczanede biogaianin soguk zincirle geldigini ama acildiktan sonra buzdolabinda saklanmasina gerek olmadigini soylediler. Biz kullanirken soguk zincirle geliyodu bu ilac ve buzdolabinda muhafaza ediyorduk kullandigimiz sure boyunca. Size onerilen uygulama ne sekilde? Bir kac yere daha sorup teyid almak istiyorum acikcasi aklim karisti :)
Ben de şimdi 5 damla ayni anda verdim bakalim nolcak..Oglumda 5 damlayi da ayni anda veriyordum. Damlalar ayri ayri mi verilmeli diye hic aklima gelmedi acikcasi :) ama soyle bisi dusunurum bebege verilen tum yeni seyler icin; neye baslayacaksam oglen saatlerinde baslarim ki bi huysuzluk huzursuzluk durumu olursa rahat gozlemleyeyim gece icin bi onlem alacaksam onceden alayim. Gece daha bitkin oluyor insan mucadele gucu dusuyor sanki. O yuzden gece uykusuna yakin vermemeye calisiyorum vitamin vs.
Bi de belki eskiden de oyleydi ben yanlis biliyordum ama gecen eczanede biogaianin soguk zincirle geldigini ama acildiktan sonra buzdolabinda saklanmasina gerek olmadigini soylediler. Biz kullanirken soguk zincirle geliyodu bu ilac ve buzdolabinda muhafaza ediyorduk kullandigimiz sure boyunca. Size onerilen uygulama ne sekilde? Bir kac yere daha sorup teyid almak istiyorum acikcasi aklim karisti :)
Evet dün ben de kendimi ii hissettigim bi zamanda verdim kizima olacin ilk damlasini etki etti gibi geldi bana umarim böyle
Ben de şimdi 5 damla ayni anda verdim bakalim nolcak..
bana ister oda koşullarında bir ay muhafaza et ister dolaba koy dedi eczacimiz ben odada bulundurmayi tercih ettim bir ay sonra damlaya ihtiyacım kalmayacagini ümit ederek :)
Ahh ne zormuş gaz sıkıntısı..Ikinmaktan morariyo artıkO sise zaten 1 ayda bitiyor :) ayin sonunu anca getiriyordu bizde ki ben ogluma 15 ay kullandim biogaiayi. Ekgida zamani pek cok beklenmedik sey yasayip uzunca bir sure devam ettik.
Oglumda 5 damlayi da ayni anda veriyordum. Damlalar ayri ayri mi verilmeli diye hic aklima gelmedi acikcasi :) ama soyle bisi dusunurum bebege verilen tum yeni seyler icin; neye baslayacaksam oglen saatlerinde baslarim ki bi huysuzluk huzursuzluk durumu olursa rahat gozlemleyeyim gece icin bi onlem alacaksam onceden alayim. Gece daha bitkin oluyor insan mucadele gucu dusuyor sanki. O yuzden gece uykusuna yakin vermemeye calisiyorum vitamin vs.
2 farklı eczacı açılsada soğuk saklanmalı, 1 diğer eczacıda açılsna kadar buzdolabı açıldıktan sonra oda sıcaklığında dedi. Ben her türlü dolaba tıkıyorum
Kafamı karıştırıyor bu benimde
Canim hiç merak etme benim dr dedi ki emme dakikasına değil cisli bez sayisina dikkat et dedi..sütün verimlidir bebek ii emiyodur hemen 5 dakikada doyuyodur telaslanma hiçArkadaşlar 28 günlük olduk dünden beri oglumda emme de sıkıntı yaşıyorum 5 dakika emiyor sonra uykuya dalıyor ya da uyumak için ağlıyor 3-4 saat uyuyor. Çişli ve kakali bez sayısı yeterli. 5 dakika emmeyle doyar mi dün doktora gittik 1100 gram almış ama bu değişiklik beni korkutuyor geçici durumdur diye doktora da sormadim çok üzülüyorum doyuyor mudur eskiden en az 15 dakika emerdi
Cumartesi günü doktora gittik bebegimin kilo alımı gayet iyi. Nezle olmus hafif ondan uyuyormus emmiyormus sarılık değeri de 4 çıktı doktor yok denilecek kadar az dedi aşısinida yaptırdık sukur bir şeyi yokmus. Sadece dün akşam fiskirarak kustu hepsini çıkardı sanırsam aşıdan kaynakli.Canim hiç merak etme benim dr dedi ki emme dakikasına değil cisli bez sayisina dikkat et dedi..sütün verimlidir bebek ii emiyodur hemen 5 dakikada doyuyodur telaslanma hiç
geçmiş olsun canım bişey olmasin miniklerimize :)Cumartesi günü doktora gittik bebegimin kilo alımı gayet iyi. Nezle olmus hafif ondan uyuyormus emmiyormus sarılık değeri de 4 çıktı doktor yok denilecek kadar az dedi aşısinida yaptırdık sukur bir şeyi yokmus. Sadece dün akşam fiskirarak kustu hepsini çıkardı sanırsam aşıdan kaynakli.
Çorbayı deneyeceğim canım. Emzirme kampını biliyorum, uygulamak da istiyorum ama şu ara yanımda kimse kalmıyor. Eşim evden çalışıyor, bilgisayardan vakit buldukça ilgilenmeye çalışıyor ama evin bütün yemek, temizlik işleriyle ben ilgileniyorum. Sadece bebeğin banyosunu birlikte yaptırıyoruz. Dinlenmedikçe de süt giderek azalıyor ve çocuk mamaya daha talepkar hale geliyor. Kamp için anneme söyledim ama bayram var temizlik var gelemem dedi kapadı konuyu. Onun da sütü yokmuş da nasıl büyümüşüz de bir sürü safsata da dinlemek zorunda kaldım. Halbuki istediğim 2-3 gündü sadece. Eşim de kayınvalidem gelsin yardım etsin istiyor ama yüzüm tutup söyleyemiyorum. Annem kız kardeşimle aynı şehirdeyken onun istanbuldan kalkıp gelmesi bizim ayıbımız bence. Ama bunların tüm sorumlusu da benim. Hamileliğimin başından beri her şeyi kendim yaparım imajı verdim. Bir dakika yerimde oturmadım ve şimdi yardım rica edince kâle alınmıyorum. Biraz nazlı olabilmeyi çok isterdim. 4-5 gündür her akşam bu saatlerde bir kriz geliyor kesintisiz 20-25 dk ağlamalarım var. Adı üstünde lohusasın yani hormonların tavan, kanamaların devam. Her şeye tek başıma yetemeyeceğimin farkındayım ama yardım dilenmek de çok ağrıma gidiyor. Allah gerçekten kimseyi kimsenin ümidine düşürmesin. Kusura bakmayın biraz dolmuşum.