2016 eylül anneleri doğum sonrası paylaşımları

Ben de aynı şekilde giydiriyorum. Salonu 26 dereceye getirip kısa kollu çıtçıtlı badi ile duruyoruz. Çorap ve eldiven giymiyor çorabı gece yatarken giydiriyorum. Biraz da annesi kılıklı galiba üstünden atıyor battaniyesini:)

Sütüm de öncesine göre artmış durumda. Artması için tek yaptığım şey biraz daha fazla uyumak oldu. Her beslenmeden sonra mama takviyesi yaparken günde ikiye düştük şimdilik. Bu şekilde bıraktırabilirsem tamamen ne mutlu.

Babamız da hasta oldu içi gidiyor sevemediği için. Evde iki bebeğe bakıyorum şuan. :)

Kilosu da 6. Günde 2650 gram. 100 gram almış doğumdan beri. Yarın 10. gün ölçüme gideceğiz tekrar. Umarım mamayı azaltmam kilosunda gerilemeye sebep olmaz.

Bu da bizdeki son durumlar :)

Eklentiler

• image.jpeg
    47,6 KB · Görüntüleme: 174
oyy maaşallah kuzuma ama şunu söylemeden geçemicem sana çoookk benziyo

maaşallah kara kızıma..bizede Allah nasip etsin inşallah bu pozlardan,

25 günlük bu gün oğlum. Hala geçemedi sarılık. Bio gaia adında bir gaz ilacına başladık. Gazını çıkarabiliyor ama çok sancılanıyor. GAz yapsbilecek şeyler yemiyorum aslında.
Başka ne yapabilirim bilmiyorum masaj bile işemyaramadı

oglusum cok gazli bir bebekti 5,5 ay cektik. gaz masaji denemissin zaten. ayak altina aci elma yagi ile masaj yapabilirsin. ayak altina ve gobegine minik termoforlardan koyabilirsin. sicak genel olarak gazi rahatlatan bisi.

bir de biogaianin faydasini - aslinda tum gaz ilaclari icin gecerli - 2 hafta duzenli kullanimdan once gormuyoduk genelde. guzel bi takviyedir sizi zamanla bayagi rahatlatacagini dusunuyorum. ne zaman baslamisti gaz olayi sizde?

olbey ayağını karnına Çek'e çeke ağlıyorsa kıpkırmızı olup geri rengi düzeliyorsa uyurken bir an yüksek sesle ağlayıp susuyorsa gaz demektir diye düşünüyorum 15 günlükken başladı şimdi inanılmaz boyutta. Benim yediklerimden mi üşüyor mu kendi bünyesi mi yapıyor anlayamadım gitti

Oglumdaki doktorumuz bebeklerdeki gaz sancisinin cozumunu bulana nobel verirler diyodu. Kesin bi nedeni yok. Aslinda annenin yedigi birseyden gzin sute gecme ihtimali de yok ama bazi seyler tetikliyor sanki. Tek care zaman bagirsaklarin olgunlasmasi. Kimi 40ta kimi 3 ayda kimi 6 ayda atlatiyor. Huzurlu bebekleriniz olur insallah canim.

Tarif ettigin gaz sancisi. Emerken yay gibi gerilmek acele acele emmeye calismak memeyle kavga etmek falan da cok yasadigimiz gaz belirtileriydi. Biogaiaya devam edin mutlaka faydasini gorursunuz. Ama kesin cozum zaman herhalde. Allah kolaylik versin canim

tembelanne ya bu arada gozlemleyebilecegin zamanlarda yuzukoyun basi yanda olacak sekilde yatirinca bebekler rahat gaz cikariyorlar. Yalnizken bu sekilde yatirmazsin zaten ama basindaysan bu pozisyonu deneyebilirsin belki sever rahatlamasina yardimi olur.

demir ilaci da sindirim sistemini zorluyordu sanki diye kalmis aklimda. Gerci demir ne zaman baslaniyordu hatirlamiyorum 15 gunlukken d vitamini baslayacagimizi biliyorum bir tek. Ama bi an aklima geldi.

Arkadaşlar uzun zamandır yazacağım ama yazamıyorum ya telefon elimde uyuya kalıyorum ya da Emir Hamza uyanıyor. Bugun 12 günlük olduk 5 günlükken göbeğimiz düştü. İki gün evvel göz bebeklerinde sarılık fark ettim ama annem yok bir şeyi diyerek doktora gitmemi engelledi dün doktora gittik içim rahat etmediği için sarılık olmuş oğlum doktor bol bol emzir bir ayda geçer dedi hafif göbeğinde kanama olmuştu doktor tekrarlarsa getirmemizi söyledi şuan takip ediyorum göbeğini. Çok hareketli bir bebek gece uykumuz yok denecek kadar az hamileyken hareketli olacağını tahmin ediyordum da bu kadarını tahmin etmiyordum

Eklentiler

• IMG-20160906-WA0010.jpg
    31,3 KB · Görüntüleme: 156
Bizim de gün itibariyle başladı sanırım gaz sancıları. Nedir bu dememe kalmadan yorumları okudum. Birebir yaşamaya başladık hepsini. Bir de şu beslenme işini tutturamadık gitti ya sütüm istediğim gibi artabilmiş değil. 20-30 cc var ya yok şuan. Üstünü bir ölçek mama ile kapatıyorduk ama dünden beri o da yetmiyor, iki ölçeğe(60 cc) çıkardık. Hepsini bitirdi bu sefer de kustu. Kusmadan sonra hadi baştan yine açız. Boy bacak kadar ama iştahına maşallah. Süt de geri çekildi iyice emzik niyetine kullanıyor. Sanırım benim musluklar azalarak kapanacak.

ben tamamen sütü gidip sonra geri geleni gördüm gamze pes etme hemen.
çorbacı ismet usta var alsancakta orası var bildiğim temiz güvenilir paça çorbası al iç üzerine bir yarım litre su üzerine uyku çek
bak nasıl süt geliyor
mümkün mertebe emzir
günden güne artar

kızımı hiç emziremedim şimdi allah nasip etti oğlumu doya doya emziriyorum. sen ki normal doğum yaptın bilinçlisin sorumlu bir annesin emzşrme keyfini yaşamalısın. ayrıca elbette yavrun için çok daha faydalı mamadan. sn zaten biliyorsun bunları
yeter ki pes etme. kuru üzümden şekersiz hoşaf yani ekstra şeker eklemeden
ve paça çorbası
bu arada ben paça çorbası işkembe o tarz şeyler asla yemem ağzıma sürmem. dr söyleyince sırf süt olsun diye bir kaşık çorba 3 yudum su üzerine
tadını almadan zorla hemen yutarak içiyorum. ama etkisi inanılmaz. stres olma pes etme
kucagına yavrunu veren allah küçücük bebeği de rızıksız bırakmaz. doğanın işleyişine ters yani böyle düşün kendini rahatlat. tomrisin emzirme notlarında emzirme kampı var işine yarayabilir bir bak.

Çorbayı deneyeceğim canım. Emzirme kampını biliyorum, uygulamak da istiyorum ama şu ara yanımda kimse kalmıyor. Eşim evden çalışıyor, bilgisayardan vakit buldukça ilgilenmeye çalışıyor ama evin bütün yemek, temizlik işleriyle ben ilgileniyorum. Sadece bebeğin banyosunu birlikte yaptırıyoruz. Dinlenmedikçe de süt giderek azalıyor ve çocuk mamaya daha talepkar hale geliyor. Kamp için anneme söyledim ama bayram var temizlik var gelemem dedi kapadı konuyu. Onun da sütü yokmuş da nasıl büyümüşüz de bir sürü safsata da dinlemek zorunda kaldım. Halbuki istediğim 2-3 gündü sadece. Eşim de kayınvalidem gelsin yardım etsin istiyor ama yüzüm tutup söyleyemiyorum. Annem kız kardeşimle aynı şehirdeyken onun istanbuldan kalkıp gelmesi bizim ayıbımız bence. Ama bunların tüm sorumlusu da benim. Hamileliğimin başından beri her şeyi kendim yaparım imajı verdim. Bir dakika yerimde oturmadım ve şimdi yardım rica edince kâle alınmıyorum. Biraz nazlı olabilmeyi çok isterdim. 4-5 gündür her akşam bu saatlerde bir kriz geliyor kesintisiz 20-25 dk ağlamalarım var. Adı üstünde lohusasın yani hormonların tavan, kanamaların devam. Her şeye tek başıma yetemeyeceğimin farkındayım ama yardım dilenmek de çok ağrıma gidiyor. Allah gerçekten kimseyi kimsenin ümidine düşürmesin. Kusura bakmayın biraz dolmuşum.

Kuzum bunu ayıp yada dilenmek olarak adlandırma. Bebeğin için yapıyorsun ve ihtiyaç duyuyorsan söylemelisin. Şuan kv yemek temizlik vs ilgilendiği için rüzgarla daha rahat vakit geçiriyorum ve en önemlisi uyuyabiliyorum. Unutma uyku + su + moral = SÜT eğer yardım edebilecek birileri varsa kendim yaparımları bırakıp talep et. Olurda onlarda yok derse tut bir yardımcı sıyrıl. Bebeğin için yap kuzum. Sen iyiysen oda iyi olur.

Ben diyorum ki bizim Türkiye'de en az lohusa olan doğum yapan kadın. Ananeler kvaldeler babalar hep lohusa ama doğum yapan kadın asla.
Ne kadar zor tahmin edebiliyorum ama benzer şeyleri hepimiz yaşamışızdır. Ben doğum yaptıktan 3 gün sonra anneme kendi öz anneme git dedim artık çünkü her işi kendim yapıyordum isteyerek değil birine laf anlatmak bazen işi kendin yapmaktan daha zor oluyor. Baktım öyle de olmuyor kim yardım etmek istiyorsa onlara iş bölümü sen yemek yap sen çamaşırları yıka as falan yapabildiğim kadar attım üzerimden işleri
Senin madem bu şansın yok herşeyin tam tekmil yapmaya çalışma yıpratma kendini
İnşallah artarak çoğalsın sütün
işleri de az yap idare edecek kadar yap
Kıyamadım şimdi bak sana darlanma
artık bir annesin enerjine moraline ihtiyacı olan bir yavru kuş var. Böyle düşün
nerde bir lohusa görsem sarılıp hepsi geçecek deyip sarılasım geliyor. Hepsi geçecek inan bana geçiyor hatırlarken yaşadığın duyguları olayları Can'ın bu kadar yanmıyor. Her üzüntüde sıkıntıda sağlıkla kucagıma aldığım bebeğe odaklanıyorum. Yoksa bazen çekilecek gibi değil işler

Ay masallah bebelerin hepsine ,
Lohusa olanlar Allah hepimizin yardimcisi olsun . Yardimcin olmayinca cok zor tabi ki ama sen de onceligi bebegine ve kendiligine ver. Temizlik fln cok da ustune dusme, gerci bebek olunca temizlik olmadan olmaz ama her sey 4×4luk olsun diye ugrasma , cok canini sikma en azindan. Bir de annem kardesim varken kv gelse ayip diye dusunme, ayibi fln bosver oncelik sizsinizzz

Süt için hastane tipi sağım pompası kiraladım. Emiş gücü çok kuvvetli. Manuel pompayla İki göğüs 20-30 cc çekerken şuan birinden 50 cc yi gördüm. Her emzirme sonrası sağmaya çalışıyorum biraz zahmetli oluyor ama değecek gibi inşallah bakalım.

Oooo masallah canim. Sen hic sutum yok deme bence :) benim emzirme sonrasi iki gogusten toplam 50 falan anca cikiyor. Pompam da iyi bi pompa ustelik. Masallah sutune :))