-
- Konu Sahibi tembelanne
Ben de aynı şekilde giydiriyorum. Salonu 26 dereceye getirip kısa kollu çıtçıtlı badi ile duruyoruz. Çorap ve eldiven giymiyor çorabı gece yatarken giydiriyorum. Biraz da annesi kılıklı galiba üstünden atıyor battaniyesini:)Evet bizim bebişte doymayanlardan. Sütüm çok diye gergin oluyor memelerim. Sert gergin olunca meme bebeğim tutamıyor mecbur baştan sağıyorum yumuşasın göğüs ucumı yakalasın die
bu sefer ön süt hanidaha sulu şekerli olan süt sağdığım için bebeğe gitmiyor. Sağdığım sütleri önceleri dolapta beklettim bebeğe vermeye fırsat olmayınca döktüm içim de elvermedi buzluğa atmak için avent saklama kutusu aldım. Dr bebeğin 20 günlük ihtiyacına göre üretiyor vücut sütü sen bu sütü 3 aylıkken çözdürüp versen aman aman faydası olmaz Dedi. Can'ımı sıktı.
Sarılık için sen de biliyorsundur çok emme çok kakalı çişli bez. Işık tedavisi alacak boyutta değilse beslenerek atacak.
Paça çorbası ve kuzu Eti sütü arttırdığı kanıtlanan tek besin Dedi benim dr. 2 litre su uyku ve kuzu Eti kemik suyuna çorba akşam yemeğinde.
Sağdığımda bir göğüsten 70 çıkıyor şimdi. Ve onu bitirene kadar emiyor her öğün tek göğüs Dedi dr. Ama göğsümde süt kalmayınca ve hala emmek isteyince mecbur diğerini veriyorum onu da yarılıyor. Mide kapasitesi üzerinde içtiği için sonra her yere kusma şeklinde devam ediyor yatağa kucagıma anakucagına bulduğu her yere beslenme sonrası çıkarıyor bazen sütü olduğu gibi bazen kesik kesik ayran gibi halde.
Kıstuktann hemen sonra yine emecek gibi aranıyor.
Oda sıcaklığınız kaç derece sarılığa sıcak da iyi gelmiyor. 24 Dedi dr ama biz 26 yapıyoruz klimayı. Sadece yarım kollu bady giyiyor ben dayanamayıp karnını örtüyorum dr a kalsa örtmeyin altına bişey giydirmeyin çorap yok eldiven yok
oyy maaşallah kuzuma ama şunu söylemeden geçemicem sana çoookk benziyoElif beren hanim 2650 dogdu hastaneden 2450 cikti. Son gun cisli bez sayisi az olunca doktor yeterli beslenmiyor mama alin dedi. Eve giderken aldim ama biberon almadi sipacik. Sukur evde esimin destegiyle biraz uyudum rahat emdi 5.gun kontrolunde 2600 olmustu. Isitme testi normal sarilik yoktu. 4. Gun gobek bagi dustu ama hala ustunde kabuk var. banyolardan sonra alkol suruyorum.
Cuma gunu oglumun rahatsizligi icin hastaneye gittik beren hanim 2860 olmus. Ben de uyandirip emzirenlerdenim. Tamamen soyunuyoruz hic uyanmazsa. Islak pamukla yanagini alnini siliyorum uyudukca bi sekil uyanik tutmak zorundayim. Sarilik olmadi ama kilo dusuk hala :)
Sut bi ara yorgunluktan azaldi gibi hissettim memeler dolgun degildi. Bir anda ne biliyosam yapmaya basladim. Kemikli et haslamasi, isirgan cayi, malt kahvesi, maltana, hipp cay, rezene derken ne yiyip ne icecegimi sasirdim :)) uyku en onemlisi aslinda ama bizim geceler pek belli olmuyo simdlik.
Bu arada bizde de pozisyon kaynakli ayak bileklerinde ice donukluk var. masaj onermislerdi duzeiyor sanirim. Duzelmezse ortopedi yollari gorunecek. Onun disinda bir sorun yok su anda insalah da olmaz.
Memeler icin emziren anneler grubu var. zeytinyagi lonolin donusumlu kullanmayi onermisler. Ben zeytinyagindan hayli fayda gordum diyebilirim. Ilk hafta su kabarcigi seklinde yaralar olmustu acisini aldi toparladi.
Simdilik aklima gelenler bunlar. Bi de resim ekleyeim post eksik kalmasin :))
maaşallah kara kızıma..bizede Allah nasip etsin inşallah bu pozlardan,Ben de aynı şekilde giydiriyorum. Salonu 26 dereceye getirip kısa kollu çıtçıtlı badi ile duruyoruz. Çorap ve eldiven giymiyor çorabı gece yatarken giydiriyorum. Biraz da annesi kılıklı galiba üstünden atıyor battaniyesini:)
Sütüm de öncesine göre artmış durumda. Artması için tek yaptığım şey biraz daha fazla uyumak oldu. Her beslenmeden sonra mama takviyesi yaparken günde ikiye düştük şimdilik. Bu şekilde bıraktırabilirsem tamamen ne mutlu.
Babamız da hasta oldu içi gidiyor sevemediği için. Evde iki bebeğe bakıyorum şuan. :)
Kilosu da 6. Günde 2650 gram. 100 gram almış doğumdan beri. Yarın 10. gün ölçüme gideceğiz tekrar. Umarım mamayı azaltmam kilosunda gerilemeye sebep olmaz.
Bu da bizdeki son durumlar :)
25 günlük bu gün oğlum. Hala geçemedi sarılık. Bio gaia adında bir gaz ilacına başladık. Gazını çıkarabiliyor ama çok sancılanıyor. GAz yapsbilecek şeyler yemiyorum aslında.
Başka ne yapabilirim bilmiyorum masaj bile işemyaramadı
25 günlük bu gün oğlum. Hala geçemedi sarılık. Bio gaia adında bir gaz ilacına başladık. Gazını çıkarabiliyor ama çok sancılanıyor. GAz yapsbilecek şeyler yemiyorum aslında.
Başka ne yapabilirim bilmiyorum masaj bile işemyaramadı
olbey ayağını karnına Çek'e çeke ağlıyorsa kıpkırmızı olup geri rengi düzeliyorsa uyurken bir an yüksek sesle ağlayıp susuyorsa gaz demektir diye düşünüyorum 15 günlükken başladı şimdi inanılmaz boyutta. Benim yediklerimden mi üşüyor mu kendi bünyesi mi yapıyor anlayamadım gitti
Bizim de gün itibariyle başladı sanırım gaz sancıları. Nedir bu dememe kalmadan yorumları okudum. Birebir yaşamaya başladık hepsini. Bir de şu beslenme işini tutturamadık gitti ya sütüm istediğim gibi artabilmiş değil. 20-30 cc var ya yok şuan. Üstünü bir ölçek mama ile kapatıyorduk ama dünden beri o da yetmiyor, iki ölçeğe(60 cc) çıkardık. Hepsini bitirdi bu sefer de kustu. Kusmadan sonra hadi baştan yine açız. Boy bacak kadar ama iştahına maşallah. Süt de geri çekildi iyice emzik niyetine kullanıyor. Sanırım benim musluklar azalarak kapanacak.Oglumdaki doktorumuz bebeklerdeki gaz sancisinin cozumunu bulana nobel verirler diyodu. Kesin bi nedeni yok. Aslinda annenin yedigi birseyden gzin sute gecme ihtimali de yok ama bazi seyler tetikliyor sanki. Tek care zaman bagirsaklarin olgunlasmasi. Kimi 40ta kimi 3 ayda kimi 6 ayda atlatiyor. Huzurlu bebekleriniz olur insallah canim.
Tarif ettigin gaz sancisi. Emerken yay gibi gerilmek acele acele emmeye calismak memeyle kavga etmek falan da cok yasadigimiz gaz belirtileriydi. Biogaiaya devam edin mutlaka faydasini gorursunuz. Ama kesin cozum zaman herhalde. Allah kolaylik versin canim
ben tamamen sütü gidip sonra geri geleni gördüm gamze pes etme hemen.Bizim de gün itibariyle başladı sanırım gaz sancıları. Nedir bu dememe kalmadan yorumları okudum. Birebir yaşamaya başladık hepsini. Bir de şu beslenme işini tutturamadık gitti ya sütüm istediğim gibi artabilmiş değil. 20-30 cc var ya yok şuan. Üstünü bir ölçek mama ile kapatıyorduk ama dünden beri o da yetmiyor, iki ölçeğe(60 cc) çıkardık. Hepsini bitirdi bu sefer de kustu. Kusmadan sonra hadi baştan yine açız. Boy bacak kadar ama iştahına maşallah. Süt de geri çekildi iyice emzik niyetine kullanıyor. Sanırım benim musluklar azalarak kapanacak.
Çorbayı deneyeceğim canım. Emzirme kampını biliyorum, uygulamak da istiyorum ama şu ara yanımda kimse kalmıyor. Eşim evden çalışıyor, bilgisayardan vakit buldukça ilgilenmeye çalışıyor ama evin bütün yemek, temizlik işleriyle ben ilgileniyorum. Sadece bebeğin banyosunu birlikte yaptırıyoruz. Dinlenmedikçe de süt giderek azalıyor ve çocuk mamaya daha talepkar hale geliyor. Kamp için anneme söyledim ama bayram var temizlik var gelemem dedi kapadı konuyu. Onun da sütü yokmuş da nasıl büyümüşüz de bir sürü safsata da dinlemek zorunda kaldım. Halbuki istediğim 2-3 gündü sadece. Eşim de kayınvalidem gelsin yardım etsin istiyor ama yüzüm tutup söyleyemiyorum. Annem kız kardeşimle aynı şehirdeyken onun istanbuldan kalkıp gelmesi bizim ayıbımız bence. Ama bunların tüm sorumlusu da benim. Hamileliğimin başından beri her şeyi kendim yaparım imajı verdim. Bir dakika yerimde oturmadım ve şimdi yardım rica edince kâle alınmıyorum. Biraz nazlı olabilmeyi çok isterdim. 4-5 gündür her akşam bu saatlerde bir kriz geliyor kesintisiz 20-25 dk ağlamalarım var. Adı üstünde lohusasın yani hormonların tavan, kanamaların devam. Her şeye tek başıma yetemeyeceğimin farkındayım ama yardım dilenmek de çok ağrıma gidiyor. Allah gerçekten kimseyi kimsenin ümidine düşürmesin. Kusura bakmayın biraz dolmuşum.ben tamamen sütü gidip sonra geri geleni gördüm gamze pes etme hemen.
çorbacı ismet usta var alsancakta orası var bildiğim temiz güvenilir paça çorbası al iç üzerine bir yarım litre su üzerine uyku çek
bak nasıl süt geliyor
mümkün mertebe emzir
günden güne artar
kızımı hiç emziremedim şimdi allah nasip etti oğlumu doya doya emziriyorum. sen ki normal doğum yaptın bilinçlisin sorumlu bir annesin emzşrme keyfini yaşamalısın. ayrıca elbette yavrun için çok daha faydalı mamadan. sn zaten biliyorsun bunları
yeter ki pes etme. kuru üzümden şekersiz hoşaf yani ekstra şeker eklemeden
ve paça çorbası
bu arada ben paça çorbası işkembe o tarz şeyler asla yemem ağzıma sürmem. dr söyleyince sırf süt olsun diye bir kaşık çorba 3 yudum su üzerine
tadını almadan zorla hemen yutarak içiyorum. ama etkisi inanılmaz. stres olma pes etme
kucagına yavrunu veren allah küçücük bebeği de rızıksız bırakmaz. doğanın işleyişine ters yani böyle düşün kendini rahatlat. tomrisin emzirme notlarında emzirme kampı var işine yarayabilir bir bak.
Çorbayı deneyeceğim canım. Emzirme kampını biliyorum, uygulamak da istiyorum ama şu ara yanımda kimse kalmıyor. Eşim evden çalışıyor, bilgisayardan vakit buldukça ilgilenmeye çalışıyor ama evin bütün yemek, temizlik işleriyle ben ilgileniyorum. Sadece bebeğin banyosunu birlikte yaptırıyoruz. Dinlenmedikçe de süt giderek azalıyor ve çocuk mamaya daha talepkar hale geliyor. Kamp için anneme söyledim ama bayram var temizlik var gelemem dedi kapadı konuyu. Onun da sütü yokmuş da nasıl büyümüşüz de bir sürü safsata da dinlemek zorunda kaldım. Halbuki istediğim 2-3 gündü sadece. Eşim de kayınvalidem gelsin yardım etsin istiyor ama yüzüm tutup söyleyemiyorum. Annem kız kardeşimle aynı şehirdeyken onun istanbuldan kalkıp gelmesi bizim ayıbımız bence. Ama bunların tüm sorumlusu da benim. Hamileliğimin başından beri her şeyi kendim yaparım imajı verdim. Bir dakika yerimde oturmadım ve şimdi yardım rica edince kâle alınmıyorum. Biraz nazlı olabilmeyi çok isterdim. 4-5 gündür her akşam bu saatlerde bir kriz geliyor kesintisiz 20-25 dk ağlamalarım var. Adı üstünde lohusasın yani hormonların tavan, kanamaların devam. Her şeye tek başıma yetemeyeceğimin farkındayım ama yardım dilenmek de çok ağrıma gidiyor. Allah gerçekten kimseyi kimsenin ümidine düşürmesin. Kusura bakmayın biraz dolmuşum.
Ben diyorum ki bizim Türkiye'de en az lohusa olan doğum yapan kadın. Ananeler kvaldeler babalar hep lohusa ama doğum yapan kadın asla.Çorbayı deneyeceğim canım. Emzirme kampını biliyorum, uygulamak da istiyorum ama şu ara yanımda kimse kalmıyor. Eşim evden çalışıyor, bilgisayardan vakit buldukça ilgilenmeye çalışıyor ama evin bütün yemek, temizlik işleriyle ben ilgileniyorum. Sadece bebeğin banyosunu birlikte yaptırıyoruz. Dinlenmedikçe de süt giderek azalıyor ve çocuk mamaya daha talepkar hale geliyor. Kamp için anneme söyledim ama bayram var temizlik var gelemem dedi kapadı konuyu. Onun da sütü yokmuş da nasıl büyümüşüz de bir sürü safsata da dinlemek zorunda kaldım. Halbuki istediğim 2-3 gündü sadece. Eşim de kayınvalidem gelsin yardım etsin istiyor ama yüzüm tutup söyleyemiyorum. Annem kız kardeşimle aynı şehirdeyken onun istanbuldan kalkıp gelmesi bizim ayıbımız bence. Ama bunların tüm sorumlusu da benim. Hamileliğimin başından beri her şeyi kendim yaparım imajı verdim. Bir dakika yerimde oturmadım ve şimdi yardım rica edince kâle alınmıyorum. Biraz nazlı olabilmeyi çok isterdim. 4-5 gündür her akşam bu saatlerde bir kriz geliyor kesintisiz 20-25 dk ağlamalarım var. Adı üstünde lohusasın yani hormonların tavan, kanamaların devam. Her şeye tek başıma yetemeyeceğimin farkındayım ama yardım dilenmek de çok ağrıma gidiyor. Allah gerçekten kimseyi kimsenin ümidine düşürmesin. Kusura bakmayın biraz dolmuşum.
Ay masallah bebelerin hepsine ,Eki Görüntüle 1877771 İşte bu bizim oğlan
Süt için hastane tipi sağım pompası kiraladım. Emiş gücü çok kuvvetli. Manuel pompayla İki göğüs 20-30 cc çekerken şuan birinden 50 cc yi gördüm. Her emzirme sonrası sağmaya çalışıyorum biraz zahmetli oluyor ama değecek gibi inşallah bakalım.