• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Aralık Anneleri

Rotavirus asisi kizimin zamaninda da vardi. Ozaman yaptirmamistim. Sonrasinda piyasadan cekildi. Yeniden suruldu. Amerikada bu asi uygulanmiyor henuz deneme calismalari yapiliyor. Bu asiyi yaptirip hastalandiktan sonra zor atlatan yaptitmayip da kolay atlatan yakinlarim var. Tamamen bunye meselesi. Devlet zorunlu asilarin arasina almadigi icin güvenmiyorum malesef :(

Bende rota aşısını salı günü yaptırdım...rotarix marka kızım 2 aylık ama doktorum 2. ya da 3.ay farketmez şu an rota çok salgın bir an önce yapalım dedi...bende 175 tl ödedim..."Birşeyin önlemi varsa bunu almak en güzelidir...diş çıkarma zamanı yaza gelecek ishal kaçınılmaz en hafif şekilde atlatsın istiyorum..." gibi de bir açıklama da bulununca yaptırdım...

Ben de rotatek yaptırdım 3 doz olandan.Farkını sordum rotarix le.Biri amerika biri avrupa çıkışlı dedi.Ücret de total olarak aynı oluyor.Bi dozuna 123 ödedik.
Ayrıca bu asiyi bana sağlık ocagimdan da soylediler.İsteyene getirtiyoruz yaptirabilirsiniz diye.

Allah eşinin kalbine de merhamet versin canımm. Halbuki kızımız için deyip seni bunaltmamalı. Kendi gitsin madem özlüyor görmek istiyor. Bazen yalnız kalmak çok iyi geliyor insana canım. Biz bir haftadır yalnızız oğlum akşam 6 7 gibi uyuyor sabaha kadar sadece acıkınca uyanıyordu. Dün misafir vardı uyumadı ağladı nasıl bağırdı emziremedim bile. En son ninni söyledim bir baktım hemen sustu uyuya kaldı. O anki ihtiyacı uyumakmış demek yazık yavruma.
Artık kanguruda vakit geçirmek çok hoşuma gidiyor canım :) hava çok soğuktu yoksa ikindi tekrar dışarı çıkacaktım oğlum da çok mutlu oluyor hem :KK66:
İnşallah canımm doktorum sağolsun yol gösterdi yoksa ben bilmiyordum hiç. Hastane hastane gezmek de zor olurdu.
Ah canım kabul etse de gitse benim de kafam rahat edicek. Bu sefer kızımı da seni de özlüyorlar diyor. Ben de beni özlemezler kızımın yerine kaka kokusunu karşılaştırdığı torunuyla hasretini gidersin onu görmeye gitsin diyorum ben suçlu oluyorum yine. Samimiyetine gram inansam tepemde gezdiririm ailesini ama hiç inancım. Nişanlılık döneminde şanslıyım çok iyi insanlar diyordum da büyükler o şimdi anlaşılmaz hele bir evlen görürsün ne olduklarını dediğinde hadi ordan diyordum. Bende çiğlik olmadığından ve içim dış bir olduğundan herkesi kendim gibi görüyorum.
Ayy maşallah oğluşa:nazar: annesini hiç yormuyormuş:) bazen benim kuzucuk da huysuzluk yapıyor nedenini bulmak için her şeui denedikten sonra fark ediyorum ki tek derdi kucağımda uyumakmış:KK200:
Çıkın gezin annesi ne güzel;)

Evet pahalı biraz. Yaptırmak şart mi ki yaa.
Ben Doğuda görev yapıyorum canım. Hemşiremiz mutlaka yaptır Doğuda çok yaygın dedi. İşim gereği ben de sürekli çocukların arasındayım. Bazıları aşıyı yaptırmasına rağmen bebeğinin rota virüsü kaptığını ve hastanede yattığını söyledi. Ama yine de tedbirli olmak için yaptırayım dedim canım.

Ah canım kabul etse de gitse benim de kafam rahat edicek. Bu sefer kızımı da seni de özlüyorlar diyor. Ben de beni özlemezler kızımın yerine kaka kokusunu karşılaştırdığı torunuyla hasretini gidersin onu görmeye gitsin diyorum ben suçlu oluyorum yine. Samimiyetine gram inansam tepemde gezdiririm ailesini ama hiç inancım. Nişanlılık döneminde şanslıyım çok iyi insanlar diyordum da büyükler o şimdi anlaşılmaz hele bir evlen görürsün ne olduklarını dediğinde hadi ordan diyordum. Bende çiğlik olmadığından ve içim dış bir olduğundan herkesi kendim gibi görüyorum.
Ayy maşallah oğluşa:nazar: annesini hiç yormuyormuş:) bazen benim kuzucuk da huysuzluk yapıyor nedenini bulmak için her şeui denedikten sonra fark ediyorum ki tek derdi kucağımda uyumakmış:KK200:
Çıkın gezin annesi ne güzel:KK66:
Özleyen seven bebeğin rızkı diye düşünür seni huzursuz edecek hiç bir harekette bulunmaz canım. Sen de istersin iyi geçinmeyi hep birlikte olmayı. Sanki keyfinden kaçıyorsun. Büyükler doğru söylüyor canım. Eşlerimizi bile evlenince daha iyi tanıyoruz canım. Ben ilk evlendiğim yıl o hataya düştüm. Ondan Sonra insanlarla hep mesafeli olmaya başladım canım. Tanımadan hiç bir açığını verme kimseye, sorunlarını da anlatma. İnsanlar öyle fena ki bunu kullanıyorlar. Eşinle mutluysan bile söyleme yani. Onun bile lafını ettiler benim arkamdan. Çekememezlik işte başa bela :D
Evet canımm bazen biz sevmek istiyoruz ama onlar uyumak istiyor bu kez basıyor bağırtıyı bebişler ;) severken hatta gülmek ağlamak arasında bir tepki veriyor ben daha çok seviyorum :D
Bugün hava çok güzeldi yine gezdik güneşe çıktık biraz :) darısı size canımm ;)

Bizim Uyku düzenimiz yavaş yavaş oturuyor emme düzenimiz de öyle :) 3 saat arayla emmeye başladı bebeğim. 3. Ayı doldurduk biz şükür :) sizin durumlar nasıl anneler :)

Biz 70 gunluk olduk cok sukur. Eskisi kadar aglamiyoruz. Ama hala emme duzenimiz yok. Hep emmek istiyor. Sutum yetmiyor mu diye uzuluyordum, her gelen ac bu cocuk diyordu ama iyi kilo almisiz. Vicdanim rahat :)
Artık oyun oynamaya başlamıştır bebişin canım :) bebeğin kilo alımı iyi olup da sürekli emmek istiyor doymuyor diye mamaya başlayanlar var canım. Mama takviyesiyle bebeklerin daha iyi huzurlu olduğunu söylüyorlar. Ama ben de sen gibi başlamadım iyi kilo almıştı hep. :) bu ay biraz az almış doktoru ona rağmen emzir sütün oldukça. sınırın altında kilo almadığı sürece sıkıntı Yok dedi;) ben de rahatladım :) bir de bu ay çok hareketliydi bebeğim hareketlendikçe az kilo almaya başlıyorlarmış

Özleyen seven bebeğin rızkı diye düşünür seni huzursuz edecek hiç bir harekette bulunmaz canım. Sen de istersin iyi geçinmeyi hep birlikte olmayı. Sanki keyfinden kaçıyorsun. Büyükler doğru söylüyor canım. Eşlerimizi bile evlenince daha iyi tanıyoruz canım. Ben ilk evlendiğim yıl o hataya düştüm. Ondan Sonra insanlarla hep mesafeli olmaya başladım canım. Tanımadan hiç bir açığını verme kimseye, sorunlarını da anlatma. İnsanlar öyle fena ki bunu kullanıyorlar. Eşinle mutluysan bile söyleme yani. Onun bile lafını ettiler benim arkamdan. Çekememezlik işte başa bela :KK70:
Evet canımm bazen biz sevmek istiyoruz ama onlar uyumak istiyor bu kez basıyor bağırtıyı bebişler :KK66: severken hatta gülmek ağlamak arasında bir tepki veriyor ben daha çok seviyorum :KK70:
Bugün hava çok güzeldi yine gezdik güneşe çıktık biraz :) darısı size canımm :KK66:
Her zaman mesafem vardır eşimin ailesine karşı ama ne yazıkki kadın konuşmaktan alamıyor kendisini. Telefonlarını açmıyorum diye eşime şikayet ediyor beni, ben de dedim beni suçlayacağına oturup düşünsün bakalım ben ne yaptım da açmıyor diye.
Yok derdimi anlatmam pek canım. Ancak gerçekten samimi olduğum insanlarla dertleşirm gerisiyle laylalom sohbet muhabbet ederim.
Biz bugün hep uyuduk. Kızım uyandı emdi uyudu. Ben de işlerimi yaptıktan sonra kızımın yanıbaşındaki koltuğa uzandım. Uykulara doyduk bugün:)
Momfortbaby fiyatları uçurmuş resmen birkaç gün önce 155 tl olan kanguru bugün 195 tl ne mantıktır anlamadım. Zaten solomom alıcaktım ama bir bakayım dedim şaşırdım. Solomom da aynı şeyi yapmadan akşama sipariş veriyim artık:)
Annesi güneş görmüş oğluş ne güzel. Biz de haftasonu gezicez inşallah :)

Her zaman mesafem vardır eşimin ailesine karşı ama ne yazıkki kadın konuşmaktan alamıyor kendisini. Telefonlarını açmıyorum diye eşime şikayet ediyor beni, ben de dedim beni suçlayacağına oturup düşünsün bakalım ben ne yaptım da açmıyor diye.
Yok derdimi anlatmam pek canım. Ancak gerçekten samimi olduğum insanlarla dertleşirm gerisiyle laylalom sohbet muhabbet ederim.
Biz bugün hep uyuduk. Kızım uyandı emdi uyudu. Ben de işlerimi yaptıktan sonra kızımın yanıbaşındaki koltuğa uzandım. Uykulara doyduk bugün:)
Momfortbaby fiyatları uçurmuş resmen birkaç gün önce 155 tl olan kanguru bugün 195 tl ne mantıktır anlamadım. Zaten solomom alıcaktım ama bir bakayım dedim şaşırdım. Solomom da aynı şeyi yapmadan akşama sipariş veriyim artık:)
Annesi güneş görmüş oğluş ne güzel. Biz de haftasonu gezicez inşallah :)
Bence de canım düşünsün zaten sevmiyormuş niye rahatsız ediyorsa sen yoluna ben yoluna de dimi. İnsan anne olunca her şeyden önce bebeğini düşünüyor. Sen en doğrusunu yapıyorsun canım. Benim annem bana da kaynana da mesafeli ol der hep. :)
Ne güzel yapıyorsun canım :) ben de biraz geç olsa da öğrendim ;)
Ayy ne güzel size gece de uyursunuz inşallah böyle güzel annesi maşallah kızçene ;) biz de babamıza kavuştuk geldi biraz oynadık uyuduk bende uyuya kalmışım biz de doyduk uykuya bugün :)
Ver ver canım kalite farkı var mı bilemem ama bütün özellikler aynı bebişler de rahat içinde :) bizi evde durmaktan kurtardı artık evde bişi eksikse hemen hazırlanıp gidip alıp geliyoruz ;)
İnşallah canımm hava yine güneşli olursa ne güzel olacak gezmelere çıkarız hava alırız ;)

Bence de canım düşünsün zaten sevmiyormuş niye rahatsız ediyorsa sen yoluna ben yoluna de dimi. İnsan anne olunca her şeyden önce bebeğini düşünüyor. Sen en doğrusunu yapıyorsun canım. Benim annem bana da kaynana da mesafeli ol der hep. :)
Ne güzel yapıyorsun canım :) ben de biraz geç olsa da öğrendim :KK66:
Ayy ne güzel size gece de uyursunuz inşallah böyle güzel annesi maşallah kızçene :KK66: biz de babamıza kavuştuk geldi biraz oynadık uyuduk bende uyuya kalmışım biz de doyduk uykuya bugün :)
Ver ver canım kalite farkı var mı bilemem ama bütün özellikler aynı bebişler de rahat içinde :) bizi evde durmaktan kurtardı artık evde bişi eksikse hemen hazırlanıp gidip alıp geliyoruz :KK66:
İnşallah canımm hava yine güneşli olursa ne güzel olacak gezmelere çıkarız hava alırız :KK66:
Oğlunun gözüne girecek. yaşlanınca damatları istemez onu şimdiden belli ediyor enişteler. O da zaten oğlum bakacak bana diye büyütmüş eşimi. Benim planlarını bozmamdan korkuyor;) benim annem bilakis yazık kadına ara sor diyor ben karışma diyorum anneme :))
Ayy gözünüz aydın sevinmiştir oğluş ne güzel. Bugün bıcıbıcı yapma günümüz. Banyosunu yapınca biraz eziyet edip uyuyor su kokusu iyi geliyor kelebeğime.
Oğluş uslu ne güzel benim kızımın cadılığı tutuyor arada. Bazen ellerim bulaşık oluyor ağladığında alamıyorum. Binbir surat ve bağırış, ağlama anlatamam o inadı. İnat konusunda Babama çekmiş kızım; inadı tuttu mu sakinleşmiyor bağıra bağıra ağlıyor:)
Oh ne güzel anne oğul gezin tabi;) birkaç ay sonra parkta salıncak sırası bekleriz artık :)

Kızlar aşıları yaptırmamız lazım şimdi mesela Suriyeliler geldi bizde yaygın olmayan virüsleri getirdiler illa ki çocuklar bi yerde bir araya gelecek. Aile hekimimizdeki hemşire kızamık virüsünü getirdiklerini yıllardır kızamık vakası hiç olmadığını bu yıl geri geldiğini söyledi mesela.

266310606_tn30_3.jpg arkadaslar kizima hoppala almistik..cok sevdi ve eglenerek vakit geciriyo..sizlerede tavsiyede bulunmak istedim.ozellikle kucak isteyen bebekler icin iyi olur..sizde biraz dinlenmis olursunuz..

Artık oyun oynamaya başlamıştır bebişin canım :) bebeğin kilo alımı iyi olup da sürekli emmek istiyor doymuyor diye mamaya başlayanlar var canım. Mama takviyesiyle bebeklerin daha iyi huzurlu olduğunu söylüyorlar. Ama ben de sen gibi başlamadım iyi kilo almıştı hep. :) bu ay biraz az almış doktoru ona rağmen emzir sütün oldukça. sınırın altında kilo almadığı sürece sıkıntı Yok dedi:KK66: ben de rahatladım :) bir de bu ay çok hareketliydi bebeğim hareketlendikçe az kilo almaya başlıyorlarmış

Evet artik oyun oynayip gülücükler atiyoruz. Ama hala agulamadik :) Biraz tembeliz sanirim. Takviye yapmayarak iyi yapmissin. Bizim doktorumuz ayda 100 gr bile alsa 4 ay takviye yok dedi. Onemli olan kilo degil, ayinda yapmasi gerekenleri yapıyorsa tamamdir.

Günaydın güzel anneler :))
Anne bebek bakım çantası alan var mı? Bendekiler hep omuz çantası sırt çantası almak istiyorum daha rahat olacağını düşünüyorum. Tavsiye edebilecek arkadaşlar var mı acaba??

Back