• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Aralık Anneleri

Canım evet dalanın da şampuanı var ki ben çok memnundum...ama şu an dökülüyor saçlarım :KK43: yeniden kan ilacına başladım...doktor bırak demişti 40.gün kontrolünde normal seviyede çıkmıştı kan değerlerim...
Anladım canım. Kansızlık vitaminsizlik saç dökülmesine sebep oluyor zaten.

Stres sıkıntı direk azaltıyor zaten sütü canım. Ben en ufak bir üzüntü yaşadığım zaman hemen azalıyor sütüm mama da almayınca kendimi toparlamaya çalışıyorum. Şimdi biraz iyi bakalım şükür canım. İnşallah tamamen bitmez. Bugün saraçoğlunun videolarına baktım incir kürü falan dedi. Bir dene istersen canım.
Evet canım çok telaşlıyız. bugün ilk defa dışarı çıktık oğlumla. Onda da korktum bir yeri ağrır mı bir şey olur mu diye.
Hiç umrumda değil canım. 3 aylık bebeğimi kime emanet edeceğim hiç tanımadığım bir ilçede.
Güzel incir bitti artık canım piyasadakiler posası iyice ne yazıkki. Çıkınca denerim inşallah. Bugün sağdım biraz fena değildi.
Aa ne güzel başladınız çıkmaya. Biz de kızımla başbaşa çıktık ölçümümüzü yaptırdık sağlık ocağında sonra kahvaltı yaptık parkta hava da çok güzeldi. İkimize de çok iyi geldi:))
Haklısın valla kim olursa olsun 3 aylık bebek bırakması çok zor. Daha süt kuzusu miniklerimiz.

Günaydın hanımlar galiba grip oluyorum bebeğimi nasıl korumam gerek? Bu durumu yaşayıp ilaç içebilen oldu mu?

Gecmis olsun canim. Ben dogumdan sonra hayatimda icmedigim kadar antibiyotik ve agri kesici ictim. Sezeryandan sonra usutmusler beni :( kolay kolay toparlanamadim. Cok sukur bebegime bulasmadi. Doktorlar ona gore ilac veriyorlar. Gecmis olsun.

Canım küçük bebeklerin kulağını etkileyebiliyor uçak yolculuğu. ondan da huzursuz olabilir. Ben binmeden önce doktora gitmiştim. Doktor bana damla vermişti ağrı kesici özellikli kullanmadım ben. Doktor akrabamız var boşuna ilaç verme ağrırsa ver demişti emzirince sorun olmuyormuş. Emzirmiştim rahat geçti yolculuk canım. Emmez diyorsan ilaç bulundur yanında.
Canım bitti indik çok şükür. Kalkarken mama verdim biraz miziklandi sonra sirtini sivazlarken omzumda uyudu.Indik otobüse binip bagajlara geçtik bagaj aldik arabaya bindik eve gidiyoruz hala uyuyo nasıl sarhoş olduysa yavrum ömrünün uykusunu çekti :D

Gecmis olsun canim. Ben dogumdan sonra hayatimda icmedigim kadar antibiyotik ve agri kesici ictim. Sezeryandan sonra usutmusler beni :KK43: kolay kolay toparlanamadim. Cok sukur bebegime bulasmadi. Doktorlar ona gore ilac veriyorlar. Gecmis olsun.
Geçmiş olsun canım Lohusalıktaki hastalık zaten çookk zor geçermiş. 40 kat dikkat ettim bende hastalanmiim die. Peki ilaç kullanırken emzirdin mi? Süte geçer die biliyorm antibyotik filan...

Babamız da aynı boğazımız git gide agrımaya başladı :KK12: şifayı kaptık :hasta: maskeyle oturuyoruz odada. İnş bebişimze geçmez....

Güzel incir bitti artık canım piyasadakiler posası iyice ne yazıkki. Çıkınca denerim inşallah. Bugün sağdım biraz fena değildi.
Aa ne güzel başladınız çıkmaya. Biz de kızımla başbaşa çıktık ölçümümüzü yaptırdık sağlık ocağında sonra kahvaltı yaptık parkta hava da çok güzeldi. İkimize de çok iyi geldi:))
Haklısın valla kim olursa olsun 3 aylık bebek bırakması çok zor. Daha süt kuzusu miniklerimiz.
Kuru incirle yapılıyormuş canım belki bulursun sağlam güzelini ;) ben de hiç bakmadım bir de üzüm ve dereotu süt yaparmış. Ama henüz üzüm mevsimi gelmedi. Kurusu o kadar etkili değilmiş. Ben de dün dereotu aldım salataya iki dal doğradım canım. Abartmadan yemek lazımmış sabah akşam iki dal yetermiş. Her şey bebeklerimiz için canım sağlam durmamız toparlamamız lazım. Onlar bize muhtaç inşallah daha çok olur mamayı bırakırsınız :)
Evet canımmm çok şükür başladık. Oğluşum uyudu hemen kanguruda. Akşam da misafirliğe gittik komşulara :) tek sıkıntı açken ağlıyor acıkınca napacam diyorum. Muhtemelen kangurudan çıkarıp emzirme önlüğüyle emzirip geri kanguruya alacam canım.
Siz de ne güzel etmişsiniz ;) kesinlikle canım hava almak çok iyi oluyor havalar da süper oldu gezeriz artık :)
Yanımda gelebilecek akrabamız da Yok canım. Bakıcı bulmam lazım şimdi zaten zor bulurum dönem ortasında. Ona da nasıl güveneceğim minicik ben de tanımazken korkarken oğlum nasıl duracak. Bir de hiç alışık değil yabancılarla iletişime. Hemen ağlıyor.

Canım bitti indik çok şükür. Kalkarken mama verdim biraz miziklandi sonra sirtini sivazlarken omzumda uyudu.Indik otobüse binip bagajlara geçtik bagaj aldik arabaya bindik eve gidiyoruz hala uyuyo nasıl sarhoş olduysa yavrum ömrünün uykusunu çekti :KK70:
Motor sesine uyuyordur canım ;) maşallah ne güzel rahat geçmiş yolculuğunuz canım :) uyusun mis gibi :D

Babamız da aynı boğazımız git gide agrımaya başladı :KK12: şifayı kaptık :hasta: maskeyle oturuyoruz odada. İnş bebişimze geçmez....
Canım ballı nane limon çok işe yarıyor bende. Hemen yapıp için istersen. Ama hazır alma evde kendin nane ve limonu kaynat canım doğal olsun ;) çok geçmiş olsun bu ara salgın diyorlar bebeğine geçmez inşallah süt anne hastayken Bebeği koruyucu özellik alırmış canım bol bol emzir

Geçmiş olsun canım Lohusalıktaki hastalık zaten çookk zor geçermiş. 40 kat dikkat ettim bende hastalanmiim die. Peki ilaç kullanırken emzirdin mi? Süte geçer die biliyorm antibyotik filan...

Emzirdim canim. Doktor bir sakincasi yok dedi. Zaten verdigi ilaçlar bebeklerde de kullanilan antibiyotiklerdenmis. Icin rahat olsun dedi. Cok sukur bir yan etkisini gormedik.

Canım ballı nane limon çok işe yarıyor bende. Hemen yapıp için istersen. Ama hazır alma evde kendin nane ve limonu kaynat canım doğal olsun :KK66: çok geçmiş olsun bu ara salgın diyorlar bebeğine geçmez inşallah süt anne hastayken Bebeği koruyucu özellik alırmış canım bol bol emzir

Dogru canim. Anne hastayken emzirirse bebege cok daha faydaliymis. Sutte o anda gecirmekte oldugumuz hastaligin antikorlari varmis. Dogal asi yani.

Kuru incirle yapılıyormuş canım belki bulursun sağlam güzelini :KK66: ben de hiç bakmadım bir de üzüm ve dereotu süt yaparmış. Ama henüz üzüm mevsimi gelmedi. Kurusu o kadar etkili değilmiş. Ben de dün dereotu aldım salataya iki dal doğradım canım. Abartmadan yemek lazımmış sabah akşam iki dal yetermiş. Her şey bebeklerimiz için canım sağlam durmamız toparlamamız lazım. Onlar bize muhtaç inşallah daha çok olur mamayı bırakırsınız :)
Evet canımmm çok şükür başladık. Oğluşum uyudu hemen kanguruda. Akşam da misafirliğe gittik komşulara :) tek sıkıntı açken ağlıyor acıkınca napacam diyorum. Muhtemelen kangurudan çıkarıp emzirme önlüğüyle emzirip geri kanguruya alacam canım.
Siz de ne güzel etmişsiniz :KK66: kesinlikle canım hava almak çok iyi oluyor havalar da süper oldu gezeriz artık :)
Yanımda gelebilecek akrabamız da Yok canım. Bakıcı bulmam lazım şimdi zaten zor bulurum dönem ortasında. Ona da nasıl güveneceğim minicik ben de tanımazken korkarken oğlum nasıl duracak. Bir de hiç alışık değil yabancılarla iletişime. Hemen ağlıyor.
Kuru incirin posası var artık canım:) son güzelleri almıştık bitirdim:) Aydında olunca incirin kalitesi rahatsız ediyor illaki en iyisi olmalı;) her sabah yiyorum dereotu. Yemeklere de koyuyorum çok severim dereotunu. Dün dışarı çıkıp rahatladığımız için belki de sütümün seviyesi yükseldi ya da kv uzun zamandır aramadığı için:) dün bir ablam vardı o da diyor kvden bahsederken gözlerinden çok belli oluyor nefretin diye :KK70:
Emzirme önlüğü de kurtarıcı oluyor. Misafirim ailecek geldiğinde ya da ailecek arkadaşlara gittiğimizde geçiriyorum üstüme önlüğü rahat rahat sohbet ediyoruz. :KK9:
Eşim de dün dedi 5 ay sonranın ihtiyaçlarını alıp duracağına al artık kanguru diye :)) senin memnun olduğunu söyledim o zaman o markadan alalım dedi. Yakın zamanda geçicez sipariş bakalım. Akrabam olsa da ona emanet etmem kızımı;) bir arkadaşın çocuklarına bakmış bir bakıcı gelecek bu hafta içinde onunla görüşücem ben de bakalım anlaşırsak ağustosta başlarız dedim. Yoksa aramaya devam.
Muhtemelen velilerden falan bakıcı olan vardır. Araştırman lazım canım. Korkma ayrıca Allah iyi insanlarla karşılaştırır inşallah sizi;)

Kuru incirle yapılıyormuş canım belki bulursun sağlam güzelini :KK66: ben de hiç bakmadım bir de üzüm ve dereotu süt yaparmış. Ama henüz üzüm mevsimi gelmedi. Kurusu o kadar etkili değilmiş. Ben de dün dereotu aldım salataya iki dal doğradım canım. Abartmadan yemek lazımmış sabah akşam iki dal yetermiş. Her şey bebeklerimiz için canım sağlam durmamız toparlamamız lazım. Onlar bize muhtaç inşallah daha çok olur mamayı bırakırsınız :)
Siz de ne güzel etmişsiniz :KK66: kesinlikle canım hava almak çok iyi oluyor havalar da süper oldu gezeriz artık :)
Ben kanguruda emzirdim iki kere. Gömlek giymiştim. Yakasını açıp memeyle buluşturup sonra örtüsünü örttüm. Başını yaslayıp emiyor.Hiç görünmüyor. Şimdi biraz daha büyüdü yakın zamanda denemedim. Onun dışında dediğin gibi yapıyorum. Kangurudan çıkarıp emzirip tekrar koyuyorum.

Kuru incirin posası var artık canım:) son güzelleri almıştık bitirdim:) Aydında olunca incirin kalitesi rahatsız ediyor illaki en iyisi olmalı:KK66: her sabah yiyorum dereotu. Yemeklere de koyuyorum çok severim dereotunu. Dün dışarı çıkıp rahatladığımız için belki de sütümün seviyesi yükseldi ya da kv uzun zamandır aramadığı için:) dün bir ablam vardı o da diyor kvden bahsederken gözlerinden çok belli oluyor nefretin diye :KK70:
Emzirme önlüğü de kurtarıcı oluyor. Misafirim ailecek geldiğinde ya da ailecek arkadaşlara gittiğimizde geçiriyorum üstüme önlüğü rahat rahat sohbet ediyoruz. :KK9:
Eşim de dün dedi 5 ay sonranın ihtiyaçlarını alıp duracağına al artık kanguru diye :)) senin memnun olduğunu söyledim o zaman o markadan alalım dedi. Yakın zamanda geçicez sipariş bakalım. Akrabam olsa da ona emanet etmem kızımı:KK66: bir arkadaşın çocuklarına bakmış bir bakıcı gelecek bu hafta içinde onunla görüşücem ben de bakalım anlaşırsak ağustosta başlarız dedim. Yoksa aramaya devam.
Muhtemelen velilerden falan bakıcı olan vardır. Araştırman lazım canım. Korkma ayrıca Allah iyi insanlarla karşılaştırır inşallah sizi:KK66:
Biz sadece markette bulunca alışığız canım :KK70: sen o zaman tamamen Yok say kvyi şimdi canım bebişin için :KK66:
Bugün doktora gittik geldik rotarix aşısı yaptırdık canım. Her şey çok güzeldi hava biraz soğuktu kışlık örtüsü çok güzel korudu. Onu da öneririm canım. Hiç bir yerim ağrımadı oğluşu taşırken ama uzun sürmedi işimiz. 10:30 gibi gittik 12 de geldik eve.
İnşallah iyi bakıcılar buluruz hepimiz canım. Ben de aslında akraba bakmasını istemiyorum. Eylüle kadar idare edebilirsek çok güzel olacak. Bugün raporu da görüştüm sağlık kurulu raporu yasaklanmış gittiğim hastanede. Verebileceğini verecek doktorum. Medipol verir Sonra oraya git görüş bi dedi canım.
Güzel duan için teşekkür ederiz canımm amin inşallah çok severim bu duayı. Allah hepimizi iyi insanlarla karşılaştırsın.

Ben kanguruda emzirdim iki kere. Gömlek giymiştim. Yakasını açıp memeyle buluşturup sonra örtüsünü örttüm. Başını yaslayıp emiyor.Hiç görünmüyor. Şimdi biraz daha büyüdü yakın zamanda denemedim. Onun dışında dediğin gibi yapıyorum. Kangurudan çıkarıp emzirip tekrar koyuyorum.
Hımm neyse ki ihtiyaç duymadık bu kez canım emzirip çıkmıştım aşıdan sonra uyudu zaten. Sonra ben muayene oldum. Çok enfeksiyon varmış ilaç yazdı doktorum canım. Evimize geldik hemen emzirdim yine ;)

Biz de bugün kontrole gittik oğluşumla kilosu 5780 olmuş boyu da 61 cm.2700 doğup ilk ay kilo almayan bi bebeğe göre açığı kapatıyoruz :) Rota asisida yaptırdık 2 cesiti varmış biri 2 biri 3 doz.Çok farketmiyor ama genelde 3 doz olanı yapıyoruz dedi dojtorum onu yaptırdık viz de rotatek adı.

S Senisevmeksuyabakmak Canım doktorun hangi medipolu söyledi? Benim doktorum bağcılar medipolde orada doğum yaptım çocuğumun rutinleri de hala orada.

Biz de bugün kontrole gittik oğluşumla kilosu 5780 olmuş boyu da 61 cm.2700 doğup ilk ay kilo almayan bi bebeğe göre açığı kapatıyoruz :) Rota asisida yaptırdık 2 cesiti varmış biri 2 biri 3 doz.Çok farketmiyor ama genelde 3 doz olanı yapıyoruz dedi dojtorum onu yaptırdık viz de rotatek adı.

S Senisevmeksuyabakmak Canım doktorun hangi medipolu söyledi? Benim doktorum bağcılar medipolde orada doğum yaptım çocuğumun rutinleri de hala orada.
Maşallah canım bebeğine :) biz de 6100 gram olmuşuz 90 günlük bebeğim :) biz de rotarix olduk canım onu önerdi doktor direk.
Doktorum Bağcılar medipole git dedi canım ay ne sevindim tanıdık çıkmasına benim için de sorar mısın rapor için gittiğinde canım ;)

Maşallah canım bebeğine :) biz de 6100 gram olmuşuz 90 günlük bebeğim :) biz de rotarix olduk canım onu önerdi doktor direk.
Doktorum Bağcılar medipole git dedi canım ay ne sevindim tanıdık çıkmasına benim için de sorar mısın rapor için gittiğinde canım :KK66:
Guya bugün çocuğu goturdugumde ugrayacaktim ama kafa kalmadı ki :)

Back