• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Aralık Anneleri

Güzel Anneler merhaba,
herkes iyidir umarim? Bir sorum var sizlere, eger sagdiginiz sütü disarida bebeginize verecekseniz nasil isitiyorsunuz? Mesela bir yere gittik yanima sagilmis süt alsam onu normal sicaklikta veremem degil mi? Ilik olmasi lazim. Her zaman da isitacak ortam olmuyor. Arabada oluyoruz, bir resmi dairede oluyoruz mesela.

Ben de bir ara rezeneyi bıraktım canım bende süt yapıyor sütüm azalınca tekrar başladım. Aman bitmesin canımm hem anne Bebek arasındaki bağ için süt çok önemli hem onun sağlığı için. Minik sütsüz kalmasın. Ara ara böyle huysuz günleri olacak demek canımm bizim de öyle annem; öyle öyle büyüyecek kızım her gün iyi olacak diye bişi yok diyor.
Ne güzel babalarıyla iletişim kurmaları çok önemliymiş canım bizimki de babasını çok seviyor. Bir gün işten gelmişti çok yorgun ve rahatsızdı sadece seslendi oğlum diye Sonra yattı. Bizimki bir ağladı bir ağladı anlatamam :KK70: alışık her gün işten gelince sevmesine canım.
Çok şükür kadrolu atamayım canım. Son kadrolu Atanan gruptayım.
Evet canım bence de öyl isine öyle geliyor. Okulda İngilizce öğretmeni iki tane şu an ve yetiyorlar. Gelmezsen haber ver ücretli ayarlayacam diyor. Şok oldum ben de. Normalde doktorum çok iyi rapor veren bir doktor canım çok anlayışlı birisi. Bakalım o olmazsa bir tanıdık daha var ona soracam
Sütüm bitmesin diye uğraşıyorum canım ama hayırlısı artık bakalım. Hiçbir şey kar etmiyor bana. Haklı canım annen ama bizim ilk bebeklerimiz olduğu için biz fazla telaşlıyız sanırım.
Baba çok çok önemli haklısın. Hele ki erkek çocuklarda rol model olduğu için daha da önemli. Şükür bilinçli bireyleriz;)
Ne kadar güzel şanslıymışsın atama konusunda:) Amacı rahatsız etmekmiş müdürün. Eline ne geçiyor böyle yaparak sormak lazım :sinirli:

Güzel Anneler merhaba,
herkes iyidir umarim? Bir sorum var sizlere, eger sagdiginiz sütü disarida bebeginize verecekseniz nasil isitiyorsunuz? Mesela bir yere gittik yanima sagilmis süt alsam onu normal sicaklikta veremem degil mi? Ilik olmasi lazim. Her zaman da isitacak ortam olmuyor. Arabada oluyoruz, bir resmi dairede oluyoruz mesela.
cnm belcikada hemsireler oda sicakliginda bile verebilirsin demisti.. hatta bazi bebekler buzdolabindan cikan soguk anne sutunu bile severlermiss.. ben bazen olduki isitamadan verdim disarda oldugumda.. ve bir sorun yasamadm ;) hos artik daha cok bebegim mama yiyor ilk zamanlar bende cok sagip sut verdim

Sütüm bitmesin diye uğraşıyorum canım ama hayırlısı artık bakalım. Hiçbir şey kar etmiyor bana. Haklı canım annen ama bizim ilk bebeklerimiz olduğu için biz fazla telaşlıyız sanırım.
Baba çok çok önemli haklısın. Hele ki erkek çocuklarda rol model olduğu için daha da önemli. Şükür bilinçli bireyleriz:KK66:
Ne kadar güzel şanslıymışsın atama konusunda:) Amacı rahatsız etmekmiş müdürün. Eline ne geçiyor böyle yaparak sormak lazım :sinirli:
Acaba kansızlık olabilir mi? O da sütün az olması sebebiymiş.

Acaba kansızlık olabilir mi? O da sütün az olması sebebiymiş.
Kan seviyem çok iyi ölçtürmüştüm. Vücudumda eksik bir şey yok ama ne yazıkki aramasından bile rahatsız olduğum bir kv var.
Muhtemelen stres kaynaklı çünkü ilk ay kızımı bir göğsümden emzirirken diğerinden süt akardı:(

Günaydın hanımlar galiba grip oluyorum bebeğimi nasıl korumam gerek? Bu durumu yaşayıp ilaç içebilen oldu mu?

Kan seviyem çok iyi ölçtürmüştüm. Vücudumda eksik bir şey yok ama ne yazıkki aramasından bile rahatsız olduğum bir kv var.
Muhtemelen stres kaynaklı çünkü ilk ay kızımı bir göğsümden emzirirken diğerinden süt akardı:KK43:
Olabilir. Sütü en çok etkileyen şey stres. Benide çok etkiliyor. Geçmiş olsun umarım yoluna girer.

hepinize merhabalar kızlar nasılsınız

bizim tam yatan chicco marka bebek arabamız oldu:KK49:
şimdi bunda gezerken yatırdığımda çocuk tam sığıcak daha hiç gezmedik ama bu kadar kıtı kıtına sığması normal mi sizler yenidoğan pusetiyle mi kullanıyorsunuz arabalarınızı
biz bu şekilde tam yatan arabanın içine koysak bebeği gezsek bişey olur mu

canım zaten mamayı verirken en az 3 saat olsun arada diyolar ya sen evden çıkmadan ver bidaha uğraşmassın hiç,,emzirme önlüğüyle emzirirsin direk cam kenarından bilet alıp
Canım emerken bazen huysuzlaniyo benimki emzik de tutmuyor o zamanlarda.sadece biberon çekiyor o yüzden hazırlıklı olmam lazim.termosa kaynar değil de mama kivaminda su koyarım artik.

Canım emerken bazen huysuzlaniyo benimki emzik de tutmuyor o zamanlarda.sadece biberon çekiyor o yüzden hazırlıklı olmam lazim.termosa kaynar değil de mama kivaminda su koyarım artik.
Canım ben önceden kaynatılmış soğumuş suyu biberona koyuyorum termosa sıcak su koyuyorum. Mesela 120 cc mama yapacaksam 100cc kaynatılıp soğutulmuş su koyuyorum sonradan 20 cc sıcak su koyunca suyun sıcaklığı tam istediğim gibi oluyor. Dışarı çıkarken çantamıza bu şekilde 4 adet biberon atıyorum sütüm bittiğinde ayaküstü mamasını hazırlıyorum hemen veriyorum kızıma.

Ben de grip oluyorum :KK43:
Bitki çaylarına vurucaz mecbur maskeli dolaşcaz sanırm inş kızıma geçmezz :dua::mad:

Anne sütü bebekleri korur diyorlar ama inşallah korur. Onlar hasta olacağına biz olalım :KK43:
İnş korur ya biz en ufak şeyde üzerine titriyoruz aman aman sakınjyoruz, onun saçının teline zarar gelse biz kahroluyoruz. Yarın aşımız var bir haftadır dert oldu bana. Öyle yanıyor ki canı bi de kol bacak... Rabbim korusun onları, hiç dert hastalık vermesin :dua:

Slm kızlar bugün çokkkkk bitkin hissediyorum kendimi iyi bir uyku uyumam lazım çamaşırlar yıkanaca bitmiyo:)

Kızlar merhaba bu annelik ne kadar zormuş :( yavrum dün rota aşısı vuruldu ve kalça ultrasonu çekildi tek bacağında minik benekler şeklinde morluklar var...kafayı yiyeceğim neden olabilir bu? Dün kontrolümüz vardı ve doktor herşey normal dedi aşının yan etkisi olabilir mi?

Canım küçük bebeklerin kulağını etkileyebiliyor uçak yolculuğu. ondan da huzursuz olabilir. Ben binmeden önce doktora gitmiştim. Doktor bana damla vermişti ağrı kesici özellikli kullanmadım ben. Doktor akrabamız var boşuna ilaç verme ağrırsa ver demişti emzirince sorun olmuyormuş. Emzirmiştim rahat geçti yolculuk canım. Emmez diyorsan ilaç bulundur yanında.

Baba çok çok önemli haklısın. Hele ki erkek çocuklarda rol model olduğu için daha da önemli. Şükür bilinçli bireyleriz:KK66:
Stres sıkıntı direk azaltıyor zaten sütü canım. Ben en ufak bir üzüntü yaşadığım zaman hemen azalıyor sütüm mama da almayınca kendimi toparlamaya çalışıyorum. Şimdi biraz iyi bakalım şükür canım. İnşallah tamamen bitmez. Bugün saraçoğlunun videolarına baktım incir kürü falan dedi. Bir dene istersen canım.
Evet canım çok telaşlıyız. bugün ilk defa dışarı çıktık oğlumla. Onda da korktum bir yeri ağrır mı bir şey olur mu diye.
Hiç umrumda değil canım. 3 aylık bebeğimi kime emanet edeceğim hiç tanımadığım bir ilçede.

Back