How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

2016 Aralık Anneleri

Benim kızım kaşla göz arasında çıkarırdı eldivenlerini. Ben ilk banyodan sonra kestim hemen tırnaklarını. Elleri çok hoşuna giderdi 20 günlüktü ellerini incelerdi:)
Erken çıkarman iyi olmuş yine de :KK66:
Onu oğlum da yapıyordu canımm sürekli ben takıyordum o nasıl yapıyorsa çıkarıyordu bir bakardım yolmuş yüzünü :) büyüklere söyledim keselim yazık diye anlatamadım kırkı çıkmadan kesilmez diye tutturdular :D

Vallahi almadım :silah: yaw şaşıp duruyoruz :eek:göz göre göre alalım dedi eşim:KK11: ama biryere de çıkamıyoruz hani halen hava soğuk üşütmeyelim modundayız o yüzden acle etmedşm :anne:ama kaçırdık indirimi tekrar iner belki burdan baktıklarm hoşuma gitmedi zaten :KK12:
Karar vermek çok zor canımm ben de yorumları okuyarak alayım gitsin demiştim iki aylık aşısına giderken ihtiyacım olacaktı o yüzden acele ettim aldım hemen :) hem aşırı pahalı olmasın dedim hem de kullanışlı olsun demiştim memnunum şimdilik ;) darısı size görerek almak daha iyi olur elbette

Kızlar atak tablonuzu takip ediyor musunuz bizim bu hafta atak dönemimiz :( ne uyuyoruz ne emiyoruz...sürekli koala gibi kucakta dursun emmesin ağlasın sebepsiz yere..bende diyordum ki dışarı çıktık huy değiştirdik meğer ilgisi yokmuş...önemli bir gelişimden önce büyüme ataklarında bu durumlar söz konusu olurmuş...bende eyvah sütüm yetmiyor meme reddi başladı diye panik olmuştum...

Canım bence eldivenleri çıkarma vaktin gelmiş. Ellerini tanıyor farklı bir uzvun farkına varıyor. Ellerini tanımasına ve ağzına götürmesine izin ver. Nörolojik açıdan da iyiymiş bebeğin ellerini ağzına sokması otoriteler bebeğinizi engellemeyin diyor:KK66:
ben 20 günlükken çıkardım eldıvenlerını bırde sapkasını.zaten cok hareketlıydı elınde eldıven durmadı basında sapka süreklı arkası öne gelıyodu.bnde cok sıkıldım düzeltmekten cıkardım

Allah yardımcın olsun canım iki çocuk gerçekten zor ama Allah eksikliğini de göstermesin. Ben de araları 3 yıl olsun istiyorum arka arkaya doğsunlar istiyorum. Kardeş çok önemli o yüzden 3 tane kesin istiyorum Rabbim verirse. Şimdi dağıtır dökerler ama büyüyünce hepsi geçer inşallah bir bakmışsın sana yardım ediyorlar :KK66:
Ben eşime istemiyorsan çocuk olsun dedim baktı ben çok kararlıyım çocuk için de çok erken korktu fena Onların korunması daha kolay niye ilaç alalım durduk yere hormonlarımızla oynayalım canım. Bir akrabamızın sırf bu yüzden göğüslerinde kist oluşmuştu onu da duymuştum eşime söyledim direk korksun diye.
Ayy ikincilerde plansız olması çok zor. Etrafımda da çok var öyle herkes sıkı sıkı tembihledi beni çok dikkat et diye :KK70: ama Rabbim veriyorsa vardır bir hayır. Yeter ki canları sağolsun. Ben o yüzden korkmuyorum ama olursa tek üzüleceğim şey oğlumu sütten kesmek sorunda kalmam olur.
daha cok erken olmasın bence zaten bebegın ıkı sene emsın.benımkı 16 aylıktı hamıle kaldım cok emzıremedım ama sımdı beraber emıyolar valla ayrım yapamıyorum ıkısıde alsın bu beyaz kanı :)) o kadar kı kıymettlı.sımdide bı kez korunmadı esım o derece benı özlemiş.:):):):)alla vere hamıle kalmam ertesı gun hapı da aldım

Hepimiz hayatlarından örnekler alıyoruz canımm :)) hayırlısı bakalım :) bizim bir arkadaş da erken Yaşta menopoza girmişti şimdi hamile çok şükürrrr :KK66:
Ne güzel kaderinde varmış anne olmak:) az önce de eşim diyor ki neden kızımızın dolu dolu keyfini çıkarmadan tekrar bebek diyorsun sana ihtiyacı olan zamanda doğum yaparsan yazık olmaz mı kızımıza. O da haklı aslında ama en büyük şansımız öğretmen olmamız;)

Onu oğlum da yapıyordu canımm sürekli ben takıyordum o nasıl yapıyorsa çıkarıyordu bir bakardım yolmuş yüzünü :) büyüklere söyledim keselim yazık diye anlatamadım kırkı çıkmadan kesilmez diye tutturdular :KK70:
Valla ben dinlemiyorum büyükleri kafama göre takılıyorum:halay: zaten bana çok yakın değiller, söylediklerine he he diyip geçiyorum nasılsa yapsam da yapmasam da görmüyorlar :KK30:

Kızlar atak tablonuzu takip ediyor musunuz bizim bu hafta atak dönemimiz :KK43: ne uyuyoruz ne emiyoruz...sürekli koala gibi kucakta dursun emmesin ağlasın sebepsiz yere..bende diyordum ki dışarı çıktık huy değiştirdik meğer ilgisi yokmuş...önemli bir gelişimden önce büyüme ataklarında bu durumlar söz konusu olurmuş...bende eyvah sütüm yetmiyor meme reddi başladı diye panik olmuştum...
Canım atak tablosuna birkaç kere baktım ama şimdiye kadar kızımda hiçbirini yaşamadım desem yeridir. Bakıp kendini strese sokma;)

ben 20 günlükken çıkardım eldıvenlerını bırde sapkasını.zaten cok hareketlıydı elınde eldıven durmadı basında sapka süreklı arkası öne gelıyodu.bnde cok sıkıldım düzeltmekten cıkardım
Benim kızım da şapkadan nefret ediyor hele kayıp da gözlerini kapattı mı kıyamet kopuyordu. Şimdi dışarı çıkarken de şapka taktırmıyor ama kalın saç bantlarına bir şey demiyor ben de bantla kulaklarını kapatıp kafasına kapuşon geçiriyorum.:KK200:

Ne güzel kaderinde varmış anne olmak:) az önce de eşim diyor ki neden kızımızın dolu dolu keyfini çıkarmadan tekrar bebek diyorsun sana ihtiyacı olan zamanda doğum yaparsan yazık olmaz mı kızımıza. O da haklı aslında ama en büyük şansımız öğretmen olmamız:KK66:

Valla ben dinlemiyorum büyükleri kafama göre takılıyorum:halay: zaten bana çok yakın değiller, söylediklerine he he diyip geçiyorum nasılsa yapsam da yapmasam da görmüyorlar :KK30:

Canım atak tablosuna birkaç kere baktım ama şimdiye kadar kızımda hiçbirini yaşamadım desem yeridir. Bakıp kendini strese sokma:KK66:

Benim kızım da şapkadan nefret ediyor hele kayıp da gözlerini kapattı mı kıyamet kopuyordu. Şimdi dışarı çıkarken de şapka taktırmıyor ama kalın saç bantlarına bir şey demiyor ben de bantla kulaklarını kapatıp kafasına kapuşon geçiriyorum.:KK200:

Evet keşke bakmasaydım "ı" dese bak bu da büyüme atağından diyorum :) neyse umarım hemen atlatırız.

İlk kırk gün tırnak kesilmez dediler canım kırk gün mecburen eldivenle gezdik ama bebekler için çok önemliymiş ellerine dokunmalıymışız tek his noktaları elleri oluyormuş bu dönemde. Kırkı çıktı ilk yaptığım iş tırnaklarını kesip eldivenleri atmak oldu :D resmen vicdan azabı çektim eldivenler yüzünden. Oğlum da hiç sevmezdi giydirirken ağlardı.
Bizimki iki aylık oldu yeni kestim daha ama eldiven çıkınca beş dakikada buz kesiyo elleri giydiriyorum mecburen

Yaz canım içini rahatlat hepimiz yazıyoruz sıkıntımızı dertlerimizi. Sanırım Sen çok rahat ettirmişsin eşini. Benim eşim gelir gelmez veririm kızımı kucağına yemek hazırlarım yeriz sonra mutfağı topla etrafı düzelt derken neredeyse 2 saatini kızıyla geçirir. Kızım ağlayınca da mamayı hazırlar veririm eşimin eline. Laf ettirmem, ben tüm gün hem kızımla ilgilenip hem evle ilgilenicem yanısıra evde tıkılıcam günlerce ve kızıma göre uyuyup uyanıcam beyefendi de kendi havasında takılacak:sinirli:
Hasta oldu mu yardımcı olmaz erkenden uyur ama geçen gün ona da isyan ettim. Benim hasta olma lüksüm yokken sen haftada bir hastayım diye gelip erkenden yatıyorsun yeter artık ya vitamin al ya da dikkat et kendine hasta olma dedim. O gün bugündür hasta olsa da erken yatmıyor:KK66:
Aynen canım çok yüz verdim ben işten çıktıktan sonra

Kendini tutmaya, bakmamaya çalış canım yoksa aşamazsın:KK66: ben hamileyken öyleydim ve çok yordum kendi kendimi.

Hamileyken doktorum bana yasaklamıştı Google da araştırma yapmayı...diyorum zaten bu gidişle terapi almam gerekecek bu kadar pimpirikliliğe :) aslında hep kızardım anasınıfı öğretmeniyim velilerime biraz çocuklarınızı özgür bırakın bu kadar üstüne düşmeyin diye...:olamaz::KK48:zamanında kulaklarımı iyi çınlatmışlar belli ki...

Hamileyken doktorum bana yasaklamıştı Google da araştırma yapmayı...diyorum zaten bu gidişle terapi almam gerekecek bu kadar pimpirikliliğe :) aslında hep kızardım anasınıfı öğretmeniyim velilerime biraz çocuklarınızı özgür bırakın bu kadar üstüne düşmeyin diye...:olamaz::KK48:zamanında kulaklarımı iyi çınlatmışlar belli ki...
Benim doktorum artık benimle baş edemiyordu o konuda :KK70: Ben de arkadaşlarıma ahkam keserdim :) neden telaş ediyorsunuz diye kızardım. Bu kadar çok vermeyin ipleri, salmayın kendinizi vs vs. İş başa düşünce hiiiç de öyle olmuyormuş:rolleyes:
Eşimle konuştuk 6.ayda ayıralım odamızı kızımızla diye de ben 1 yaşına kadar opsiyon sağlarım herhalde

Benim doktorum artık benimle baş edemiyordu o konuda :KK70: Ben de arkadaşlarıma ahkam keserdim :) neden telaş ediyorsunuz diye kızardım. Bu kadar çok vermeyin ipleri, salmayın kendinizi vs vs. İş başa düşünce hiiiç de öyle olmuyormuş:rolleyes:
Eşimle konuştuk 6.ayda ayıralım odamızı kızımızla diye de ben 1 yaşına kadar opsiyon sağlarım herhalde
Ya ne kadar şöyle yapalım böyle yapalım desek ye kuzular gene bildiğini okuyo bize

Ya ne kadar şöyle yapalım böyle yapalım desek ye kuzular gene bildiğini okuyo bize
Aynen resmen parmaklarında oynatıyorlar bizi:) dayanamıyoruz ki. Gerçi oda ayırma konusunda kararlıyım etrafımda uç örnekler var. Eşimin yeğeni 8 yaşında gece hala annesiyle babasının yanına gider. Bir tanıdığın oğlu 10 yaşında hala tek başına yatamıyor. Bunları yaşamamak için erkenden ayırmak gerekiyor sanırım odaları.

Ben kızımı erken ayırdım 1 yaşında falandı galiba hala odasında yatar bazen gel kızım deriz benim odam daha güzel yatagımı özledim der bakalım bu nasıl olacak

Ben kızımı erken ayırdım 1 yaşında falandı galiba hala odasında yatar bazen gel kızım deriz benim odam daha güzel yatagımı özledim der bakalım bu nasıl olacak
Ne güzel. ben de kızım odasını benimsesin istiyorum, korkmasın, kimseye de bağımlı olmasın, özelini bilsin.

Kızlar bizim pamukçuk problemimiz var, dr ilaç verdi 18 gündür kullanıyorum ama geçmedi siyahlaştı hatta orta kısmları
sizin bir tavsiyenz var mı? Ya da önereceğiniz bir ilaç.
Bu arada hiç su içirmiyorum ben kızıma, içirmek işe yarar mı pamukçuğun geçmesinde?

Biz 48 günlüğüz tırnakları 40.gün kestim eldivenleri çıkardım ama elleri buz gibi oldu giydirdm o yüzden. Ki ayakları ve poposu da hep soğuk bana çekmiş :KK70: çift taban çorap giydiryorum

Kızlar bizim pamukçuk problemimiz var, dr ilaç verdi 18 gündür kullanıyorum ama geçmedi siyahlaştı hatta orta kısmları
sizin bir tavsiyenz var mı? Ya da önereceğiniz bir ilaç.
Bu arada hiç su içirmiyorum ben kızıma, içirmek işe yarar mı pamukçuğun geçmesinde?
Daha dün aynı problemi olan bir arkadaşla birlikteydim. Yavrum sıkıntısından ememiyormuş bile annesini. Doktorun verdiği ilacın yanısıra her emzirmeden sonra bir çay kaşığı su vermeye başlamış ve dili tertemiz olmuş bizzat gördüm:) ben zaten su veriyorum kızıma öyle bir problemimiz olmadı şükür.

Daha dün aynı problemi olan bir arkadaşla birlikteydim. Yavrum sıkıntısından ememiyormuş bile annesini. Doktorun verdiği ilacın yanısıra her emzirmeden sonra bir çay kaşığı su vermeye başlamış ve dili tertemiz olmuş bizzat gördüm:) ben zaten su veriyorum kızıma öyle bir problemimiz olmadı şükür.
Ay canım çok sağol yaa, mama vermediğim için su vermek istemedim hiç. Evet benimkide akıtıyor çoğu emmesinde, bazen mememi zor veriyorum. Acıkmadı heralde die düşünmeye başlamıştm çünki istisnasız ne zamn versem alırdı. Demek canı yanıyormş zavallımın :KK42:bundan sonra verip gözlemliim baklım

Bizde oda hazırlamıştık kızıma diyordum 6.ayda yatar yatağında diye ama şimdiden anne yanı yataklardan araştırmaya başladım :) burayı eşime de okutmak istiyorum ben tekim diye düşünüyor :KK70: Meğer bütün anneler böyleymiş...Doğumda bile doktorumun işine o kadar müdahale ettim ki adamcağız huyumu bildiğinden ses çıkarmadı hep telkin etti :) bırakın ben çıkarırım bebeği dememden korktu...

Back