• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Aralık Anneleri

Aynen benmde öyle nefes alamayınca öksürüyor bi korkuyla kalkıyorum yan çeviriyorum bu sefer telaştan kolu çıkıcak bigün çevireyim derken Allah korusun. Nemsiz oda dediler buhar makinesi aldık bu sefer onuda önermiyoruz diyolar ee bişey söyleyin onu yapalım yani. Burun delikleri küçük ondan hırıltı oluyor diye otrivine damla verdi 3 gün kullandık ki bebeklere önerilmiyor oda fayda etmedi malesef
Evet buhar makinası akciğerlere zarar veriyormuş şaşırıp kaldık gece 5 kere kaloriferin üzerindeki ıslak bezleri değiştiriyorum...nem ölçer aldım %40 un üzerinde olsun dediler çıkaramıyorum gece bir bakıyorum uyanınca kızım %27 oda değiştireceğim artık çare olur belki...
Ben görmedim o yazıları ama şimdiye kadar 5 farklı doktor kontrol etti kızımı hatta sarılık için yattığımız hastanede kan testinden idrar testine her şeyi yapıldı her yerine ve tüm değerine bakıldı. Gaz sancısı da kusma yapabiliyormuş belki ondan olmuştur canım ama sen yine de doktorunu ara istersen.

Canım sanıyorum gece yazmışlardı Yen'i okudum çünkü...kusma şeklinde değil ama nefessiz kalıyor ve sonra hırsla ağlarken burnundan çıkıyor sütler...kontrolümüze de 3 hafta var daha geçen hafta muayene olmuştuk..evet arayacağım devam ederse bu şekilde...kalça çıkıklığı ultrasonu yapıldı mı size peki?

Evet buhar makinası akciğerlere zarar veriyormuş şaşırıp kaldık gece 5 kere kaloriferin üzerindeki ıslak bezleri değiştiriyorum...nem ölçer aldım %40 un üzerinde olsun dediler çıkaramıyorum gece bir bakıyorum uyanınca kızım %27 oda değiştireceğim artık çare olur belki...
Anladım canım durumlar farklıymış benim ufaklık kusuyordu. Bir kere mi oldu şimdiye kadar? Öyleyse bence izlemeye al canım miniğini tekrarlarsa ararsın doktorunu.
Bize Kalça ultrasonu yapıldı canım bir şey çıkmadı şükür:dua: size yapıldı mı?

Anladım canım durumlar farklıymış benim ufaklık kusuyordu. Bir kere mi oldu şimdiye kadar? Öyleyse bence izlemeye al canım miniğini tekrarlarsa ararsın doktorunu.
Bize Kalça ultrasonu yapıldı canım bir şey çıkmadı şükür:dua: size yapıldı mı?

İki kere oldu takipteyiz şimdilik arkadaşımın eşi doktor ona sordum sıkıntı değil akciğerler olsa ateş yapar dedi biraz da olsa içim rahatladı...bize 2.ayda yapacağız dedi doktor merak ediyorum zor bir işlem mi Bebek çırılçıplak mı kalıyor ultrason çekilirken?

İki kere oldu takipteyiz şimdilik arkadaşımın eşi doktor ona sordum sıkıntı değil akciğerler olsa ateş yapar dedi biraz da olsa içim rahatladı...bize 2.ayda yapacağız dedi doktor merak ediyorum zor bir işlem mi Bebek çırılçıplak mı kalıyor ultrason çekilirken?
Sevindim canım en azından için rahat etti;) yok canım altını çıkartıyorlar bezinin yan taraflarını açıp ultrasonda bakıyorlar üstü giyinik oluyor. Zaten bana tutturmadılar hemşire tuttu benim küçüğümü

arkadaslar hirilti ve oksuruk yuzunden benim bebegim 3 gun hastahanede yatmisti yazmistim buraya fakat pek onemsememistiniz.. cunku size doktorunuz onemsiz demis.. burda dktorumuz hemen yatis yapti ilerlemesin diye ve cok sukur gecti simdi

Biizm doktorlar önemsemiyor mu yoksa işlerine mi gelmiyor anlamıyorum sinir oluyorum çocuk hırıl hırıl uykusundan uyanıyor nefes alırken o hırıltıya

Kızlar bebeğim eşimin kucağında kendini geriye doğru attı boynu yana doğru dönüktü tuttum ama korkuyorum birşey olmuş mudur diye çok ağladı bende onunla ağladım...ne yapabilirim?

Biizm doktorlar önemsemiyor mu yoksa işlerine mi gelmiyor anlamıyorum sinir oluyorum çocuk hırıl hırıl uykusundan uyanıyor nefes alırken o hırıltıya
canim uyanmasinin nedeni oksijen yetersizliginden.. hirilti yuzunden nefes alimi zorlasiyor benim bebegime oksijen takviye ve buharla ilac verdilr gecti bilmiyorum belcikada cok onemsiyorlar

Günde en az 2 kere kaka yapan kızım 2 gündür kaka yapmıyor ve sıkıntısı var. Az önce yarım çay kaşığı zeytinyağı verip 2 çay kaşığı da su verdim hala yapmadı kakasını. Zeytinyağı veren arkadaşlar nasıl verdiniz ve ne zaman yaptı kakasını bebişleriniz?

Günde en az 2 kere kaka yapan kızım 2 gündür kaka yapmıyor ve sıkıntısı var. Az önce yarım çay kaşığı zeytinyağı verip 2 çay kaşığı da su verdim hala yapmadı kakasını. Zeytinyağı veren arkadaşlar nasıl verdiniz ve ne zaman yaptı kakasını bebişleriniz?
kulak cubuguna zeytinyağı sürüp poposunu uyarn ise yariyor

Canım öncelikle çok geçmiş olsun gündüz de öyle miydi tabi bürün gün tıkalı mıydı burnu bizim sadece geceleri oluyor gündüz de var ama uykudan uyandıracak derecede hırıltılar gece oluyor...doktorumuzu aradım bugün yenidoğanlarda olur önemi Yok dedi tekrar tekrar soruyorum her gittiğimde dile getiriyorum önemsemiyor başka bir doktora daha mı götürsem bebeğimi?
canim uyanmasinin nedeni oksijen yetersizliginden.. hirilti yuzunden nefes alimi zorlasiyor benim bebegime oksijen takviye ve buharla ilac verdilr gecti bilmiyorum belcikada cok onemsiyorlar

Biizm hep tıkalı burun sabah akşam. Uyutuyorum yatırıyorum 10 dakka sonra hırıltısına uyanıyor tabi bende dinlenemiyorum sütüm gelmiyor bu seferde. Zeytinyağı bende veriyyorum arada bir çay kaşığı zeytinyağına biraz sütümü damlatıp veriyorum

Kızlar bebeğim eşimin kucağında kendini geriye doğru attı boynu yana doğru dönüktü tuttum ama korkuyorum birşey olmuş mudur diye çok ağladı bende onunla ağladım...ne yapabilirim?
eğer aglamiyorsa hiçbirşey olmamıştır.

Ağlamıyor uyudu ama boynunu tutardı şimdi omzuma koyuyor korktu sanırım :(
Biizm hep tıkalı burun sabah akşam. Uyutuyorum yatırıyorum 10 dakka sonra hırıltısına uyanıyor tabi bende dinlenemiyorum sütüm gelmiyor bu seferde. Zeytinyağı bende veriyyorum arada bir çay kaşığı zeytinyağına biraz sütümü damlatıp veriyorum

Bana anne sütü damlat dedi çevremdekiler damlatıyorum otribebehle çekiyorum ama sanki bi tıkanıklık var o alınsa rahatlıcak gibi. Yazık yavrucaklarımıza ya bi an önce kendilerini anlatabilecek seviyeye gelseler ☹️
:) Şimdi anlatamıyorlar ama dertlerini çözünce gerekeni yapıyoruz. Derdini anlatınca muhalefetde başlıyor. Ateşine bakayım oğlum diyorum itdemiyom, bunu bana yapamazsın :KK70:diyor. Ilaç içmesi gerekiyor içmem deyip saklanır uğraş dur :)

Derdini anlatsında içmesin bugun saat 3 ten beri uyanık anca uyudu oda kucağımda uyuyor yatınca uyanıyor malesef. Merve hocam Allahın izniyle bişey olmaz onu kaç melek koruyor emin ol içimizi ferah tutmaktan başka çare yok. Bende bugun bebişimin kafasını komidinin köşesine çarptım nefesi kesilene kadar ağladı ☹️ Tek bakmak zor malesefkiii

Uzun bekleyiş sonrası kızım kakasını yaptı yalnız şunu fark ettim kızım benim kucağımda hiç kaka yapmadı çok uzun bir süredir yani yaptığını hatırlamıyorum bile. Kaynanam gelmişti duşa giricem diye onun kucağına verdim o ara yapmış dışında da hep babasının kucağında yapıyor. Acaba tesadüf mü yoksa kızımın psikolojik bir sarsıntısı mı oldu kucağımda bilemedim çünkü tüm gün birlikteyiz bazen yatırdığımda da yapıyor ama eşim gelip kucağına aldığında 2 kere yapıyor.

Back