2016 Aralık Anneleri

selam kızlar kırkınız çıktı mı çıkanlar nasıl kırkladınız bebişlerinizi adetleri yaptınız mı neler yapılıyo
Kızımı yıkayıp 40 tas su döktük, Al-i İmran süresini okuyup iki kulak iki göz iki burun deliği ve ağzına üfledim(sara havale ve ateşli hastalıklardan korunurmuş. dışarı çıkarılır bı büyüğün evime gidilir bizde ama kardan çıkamadık.
 
banyo y


banyo yapinca tum bebekler sakinlesip uyuyor benimkinin var olan uykusuda kaciyor sanki :) butun gun daha huzursuz geciyor gibi geldi bana. banyo yaptirirken aglamiyorda aslinda. her animiz gunumuz baska
Biz de aynıyız banyo yapınca huysuzluk artıyor bir de aşırı acıkıyor doyuramıyorum bir türlü kızımı.
 
Kizlar grip olck gibiyim. Ne yakamdan dustu ne tam yakaladi. Tek tarafli burnm akio ara ara. Bide cok sık olmamak sartiyla hapsuruk var nasi mudehale etsem?
CAnım ben de öyleydim her gün bir bardak sıcak suya bir limon sıktım biraz bal koydum içtim onun sayesinde grip olmadım diyebilirim çok hafif atlattım. Dıştan görünen hiç bir belirti yoktu sadece hafif Boğaz ve kulak ağrısı oldu o kadar. Bir de maske taktım bebeğe geçmesin diye canım
 
Ne cok bekledik burda hep birlikte hamilelik günlerim dun gibi ama simdi bebisimle birlikte 36 günlük olduk bile.
Hic zaman kalmiyo internete girmeye. Uyumayan aglayan bi bebek olunca devamli birbirimize bagimli yaşıyoruz. Bugunler de gecicek sabir diyorum kendime :) insallah herkesin bebisi iyidir. Yalniz bi daha yaparsam kış bebesi yapmicam. Ay ne zormus usutmesin diye o kadar koru kolla. Yine de hasta et cocugu. Zaten disari cikmak hayal. Yaz olsa bin kere cikmistik disari. Evde bunalima girmesem iyidir. :)
 
Biz iyiyiz oğlumla çok şükür :) aslında yazın olsa sürekli ilgi isteyen meme isteyen ve ağlayan bir bebekle dışarı çıkamazdık canım biraz toparlanmasını beklerdik. Şimdi tam mart ayı gelecek artık bebeklerimiz kendini toparlamış olacak inşallah ve kimse tutamayacak bizi inşallah şu günler bana da çok zor geçiyor oğlumun ağlama nöbetleri oluyor. Sanırım kolik Bebek, belirli saatlerde başlıyor ağlamaya. Biz 46 günlük olduk artık daha net görüyorum tepkilerini :) yüzüme bakıyor gözlerimin içine bakıyor. Ellerini tutmamı istiyor ben alıştırdım buna bebeğimi :) güzel sözler söylediğim zaman gülerek tepki veriyor :) alıp yeniden karnıma koyasım geliyor iyi ki doğmuş bebişlerimiz bu zor günler geçecek inşallah canımm :)))
 
Su içmenin süt yaptığını söylüyor bütün doktorlar. Hatta günde 3 4 litre için diyorlar. Su içmek zayıflatıyor da aynı zamanda.
 

:) iki cocukla zor oluyor gerçekten. Allaj yardim ediyor bir sekilde. Desteğin icin tesekkur ederim :)
 
banyo y


banyo yapinca tum bebekler sakinlesip uyuyor benimkinin var olan uykusuda kaciyor sanki :) butun gun daha huzursuz geciyor gibi geldi bana. banyo yaptirirken aglamiyorda aslinda. her animiz gunumuz baska

Benimki de ayni. Banyo yaparken cok keyifli. Ama sonra uykusu kaçıyor pasanin
 
Onu nerden anladın canım sütün ilk kısmı sulu sonra gelen yağlı diye biliyorum da ben merak ettim canım.
İlk gelen kısım sulu canım ama bebeğim emdikten sonra sıktığım süt çok beyaz ve duru. Sağdığım zaman da fark ediliyor. Geçen sene sütünün yağlı olduğunu bebeğine çok yaradığını söyleyen bir arkadaşım vardı ve sütü sarımsı idi. Kaymaklı gibi oluyordu sağdığında.
 
Canım önsüt sonsüt diyorlar ona. Normali böyleymiş zaten anne sütünün. Hem benim bildiğim yağlı sütü bebeğin sindirmesi çok zormuş. Kilo alımı nasıl bebeğinin? Benimki gayet güzel kilo alıyor ve sütüm aynı seninki gibi önden sulu süt geliyor renginden belli zaten. Sonra yağlı süt geliyor. Önsüt bebeğin su ihtiyacını karşılıyormuş canım son süt de besin ihtiyacını karşılıyormuş. Ve asıl tokluk hissini de sonsüt yani yağlı kısım veriyormuş.
 
Kilo alımı sınırda demişti bir önceki doktor. Daha çok alması gerektiğini söylemişti ki günde yaklaşık 23 gram alıyordu. O doktor da aynı şeyi söylemişti sütümün besleyiciliğinin az olduğunu yani. Hatta mama ver dedi günde 4 öğün ama ben vermedim o kadar çok. Sadece geceleri çok aç olursa verdim. Şimdi farklı bir doktora gitmeye başladım yine takibe aldık sadece sütle ne kadar kilo alacağını. Ben de fark ediyorum daha iyi beslenince bebeğimin emme süresi kısalıyor ve daha uzun süre uyuyor.
 
Kzlar biz 34 gunluk olduk. Bugun doktorum kendini emzkm gibi kullandirma maksimum 20 dk emzir sonra yatagina koy elini tut bebeginle konus ve uyut dedi. 2 saatte bir emzir dedi. Gece uyanmazsa emzirme dedi. Buaksam emzirme bitince kizin o kadar agldiki 1 saat hic ara vermedi aglamaya, bende kiyamadim emzrdim gene. Siz nasil yapiyorsunuz emzirme duzeniniz varmi? Sizin doktorlariniz emzirme hakkinda neler soyledilr?
 
Merhabalar, 2. Bebegim dogdu biraz tecrubeli sayılırım simdi ilk önce rezene sütün yağlı olmasına çok yardimci sabah aksam için hem gaz olmaz hem de sütünüze etki eder. 2. Olarak nasıl emziriyorsunuz, ilk önce sağ memenizden emzirdiniz diyelim,önce sulu süt gelir doyurucu süt daha sonra gelir ve tam yağlı kısım en sonda gelir rengi sari olur sütün. Bu yüzden bir memedeki sütü tamamen bitirmeden diğer memeye geçmeyin ki bebeğiniz en faydalı sütü içebilsin Ayrica bebeğinizin kilosu da daha fazla artacaktır. Sütün artmasına da yardimci olur bu şekilde emzirmek. Çünkü sûtün dolması için memedeki sütün tamamen boşalması gerekir. Aksi halde hep gevşek olur göğsünüz tam olarak dolmaz. Bir deneyin farkedeceksiniz
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…