• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Aralık Anneleri

Yapistirma canim, seninki nasil? Insallah gecer
Benimki de yapıştırma canım. acaba normal dikiş de ondan mı sıkıntı yaşadın diye merak ettim çünkü normal dikiş benim vücudumda yara yapıyor iyileşme sürecinde de dediğin gibi ıslaklık ve isilik benzeri kızarıklık oluyordu.

merhaba kizlar artkk cok sk sk giremiyorum ev isi yemek bebek derken zamanim olmuyor :) tam 3 haftalik olduk bebisimle ve cok sukur hersey cok iyi gidiyor gaz sancimizda yok :) Masallahi var bebisimin cok sakin.. Acaba bu haftadan sonra baslarmi gaz sancisi ? cok merak ediyorum
Canım 15-20 gün sonra başlıyor normalde gaz sancısı ve her bebekte oluyor bağırsakların gelişimi sürecine dahil bir duruö bu. Bence şimdide yediklerine çok dikkat et gaz yapıcı şeyler yeme rezene çayı iç bol bol;)

Kızlar bana doktor bi krem yazdı bunu sür mutlaka hergün nerdeyse sıfır iz kalacak dedi. Biraz estetiğe düşkün bi kadın kendi de acayip güzel Zaten. Kullanayayım deneyim diyen olursa öğlen adına bakıp yazarım buraya

Birde minik meleğinde sıkıntısı olan arkadaşlar doktor görüşmeleri bugün müydü aklıma takıldı bizi de bilgilendirin mutlaka

Benimki de yapıştırma canım. acaba normal dikiş de ondan mı sıkıntı yaşadın diye merak ettim çünkü normal dikiş benim vücudumda yara yapıyor iyileşme sürecinde de dediğin gibi ıslaklık ve isilik benzeri kızarıklık oluyordu.

Yok canim yapistirma insallah gecer. Benim isilik dikisten dolayi vs degil, uzerini gobek kapatiyor kilodan dolayi ve oyle oldumu en ufak bi terleme isilige donuyor hava alamadigi icin orasi

Yok canim yapistirma insallah gecer. Benim isilik dikisten dolayi vs degil, uzerini gobek kapatiyor kilodan dolayi ve oyle oldumu en ufak bi terleme isilige donuyor hava alamadigi icin orasi
anladım tatlım inşallah geçer kısa zamanda ki geçecektir de en fazla2-3 gün daha dikkat etmen gerekir.

Sonuclarimiz negatif çıktı çok şükür :dua: pazar günü 2660 tı oğlum bugün 2900 çıktı. Sutum yetiyo zannediyordum meğer doymuyormus yavrum.mama verdim her emzirmeden sonra toparladi. Karaciğer enzim degerlerine 1 ay sonra tekrar bakcaz.Hidronefroz için de kontrol altında tutalım şimdilik ciddi bi durum yok dedi.3 gündür yemeden içmeden kesilmiştim çok şükür korktuğum gibi olmadı.
Rabbim hepimizin cocuklarina sida versin bizleri onlarla sinamasin.

Sonuclarimiz negatif çıktı çok şükür :dua: pazar günü 2660 tı oğlum bugün 2900 çıktı. Sutum yetiyo zannediyordum meğer doymuyormus yavrum.mama verdim her emzirmeden sonra toparladi. Karaciğer enzim degerlerine 1 ay sonra tekrar bakcaz.Hidronefroz için de kontrol altında tutalım şimdilik ciddi bi durum yok dedi.3 gündür yemeden içmeden kesilmiştim çok şükür korktuğum gibi olmadı.
Çok sevindim canım. Geçmiş olsun hadi bakalım :)

Merhaba sevgili anneler,
Komsu topikten geliyorum, Ocak annesi olmayi beklerken Aralik annesi oluverdim 6 gun once.
Bugun saglik ocaginda sarilik olnus dediler. Aile hekimi muhtemelen 11-12 civarında takip edin hastaneye goturun dedi. Zaten yarin hastanede ilk kontrolumuz var.
Oglum surekli uyuyor, cogunlukla mama ile besleniyor ac birakmiyoruz,kilo bile almis ama neden sarilik oldu anlamadim.
Benzer durum yasayan var mi? Bir de fototerapi icin yatis mi yapılıyor? hastane şartları cok kotu burda öyle birnsey olursa perisan oluruz :/
Canım anne sütü sarılığın ilacı. Benim oğlum da ilk iki gün emmedi. Hemen sarılık başladı. 3. Günü emmeye başlamıştı o gün doktora götürdük sarılığı 16 çıktı. Yüksek dediler Yen'i emmeye başlamış bugün sürekli emzirin yarın tekrar tahlil yapalım dediler. Bir günde farketti sarılığı. Baktım rengi düzeldi oğlumun biraz. Ben de doktora götürmedim ve emdikçe geçti sarılığı. Elinden geldiğince emzir süt yapan şeyler ye uyku dinlenme ve bol su içme çok güzel süt yapıyor. O uyudu mu sen de uyu imkanın varsa. Çok geçmiş olsun. İnşallah sadece seni emer bebeğin o zaman hemen geçer.

Canım daha sütün gelmedi mi. Aç kalmamasından ziyade az da olsa anne sütü alsa epey hafifletir sarılığını. Benimde çok sütüm Yok da işte olduğu kadar. Benim oğlan normalde kilo da kaybetmiş ama sarılığı 6.2 çıktı
İlk günler kilo kaybı normalmiş kızlar. Oğlum doğduğunda 3330 gramdı. 11 günlüktü tekrar tartıldı 3200 gramdı. Doktorumuz normal karşıladı. Bundan Sonra kilo alması lazım dedi. Şimdi 1 aylığız çok güzel kilo alıyor maşallah.

merhaba kızlar. sanırım herkes doğum yapmış. benim ikinci çocuk old icin daha rahatim .
mesela gaz konusu açılmış biz kaleidon drop kullanıyoruz.ben bol bol kimyon yiyorum tadi kötü ama bebegin sancsi icin birebir sute gectgi icin.ayrica hergün rezene ve isirgan demleyip iciyorum.bebegi emzirip her defasinda dik tutuyorum gegirmesi icin sonra yataga yatryom yan pozsyonda.kusmasi fazla bizim oğlanın acaba neden.annem fazla yemiş diyor yada süt yariyo derler.sizde drm ne kusma var mi.kakalari nasil?sari mi?
Kusmanın çeşitleri var canım mesela bazen benim oğlum da kusuyor. Üşüttüğünde kustuğu zaman bütün içtiği sütü çıkarıyor ve kusmuğu ekşi ekşi kötü kokulu oluyor. Çok emdiği zaman kustuğu da bildiğin içtiği sütün aynısı oluyor ve bir yemek kaşığı kadar ancak oluyor. Kakamız bazen yeşil bazen sarı bizim ve sulu. Şu an bir aylığız yalancı kabızlık başladı o yüzden biraz huysuzuz. Bir de grip olduk burnumuz tıkalı. Biraz zor geçiyor günler.

merhaba kizlar artkk cok sk sk giremiyorum ev isi yemek bebek derken zamanim olmuyor :) tam 3 haftalik olduk bebisimle ve cok sukur hersey cok iyi gidiyor gaz sancimizda yok :) Masallahi var bebisimin cok sakin.. Acaba bu haftadan sonra baslarmi gaz sancisi ? cok merak ediyorum
Bizim 3. Haftadan Sonra yalancı kabızlık başladı. İnşallah sizin olmaz canım. 3. Haftadan Sonra normal bir durummuş ve iki üç hafta sürüyormuş.

Gecmis olsun canim. Cok sevindim. Rabbim evlatlarimizi korusun.

Merhaba kizlar. Uyku muyku kalmadi bizde. Ne gecemiz belli ne gunduzumuz. Zombi gibiyim. Benimki hep emmek istiyor. Bu sefer ne acligi belli ne tokluglu. Emzirmezsem de agliyor. Aslinda derdi emmek de degil orda oylece duruyor. Emzige karsi bir insan olarak cocuguma emzik bile verdim ama tutmuyor. Var mi akil verecek biri. Ikinci cocuk tecrube diyorlar ya yok oyle birsey. Her cocuk kendine has karakterle doguyor masallah :)

Canım resmen yaşadıklarımı bire bir anlatmışsın İnan çaresizim bende göğüs uçlarım yara içinde ve sürekli kucağımda durmak istiyor eşime verdim akşam diyor ki helal olsun saatlerce kucağında iyi taşıyorsun...sürekli meme de kalmak istiyor :( korkuyorum bırakıp hastaneye gitmeye falan anneme kıyamet koparacak diye...tetkik yaptırmam lazım gidemiyorum...
Merhaba kizlar. Uyku muyku kalmadi bizde. Ne gecemiz belli ne gunduzumuz. Zombi gibiyim. Benimki hep emmek istiyor. Bu sefer ne acligi belli ne tokluglu. Emzirmezsem de agliyor. Aslinda derdi emmek de degil orda oylece duruyor. Emzige karsi bir insan olarak cocuguma emzik bile verdim ama tutmuyor. Var mi akil verecek biri. Ikinci cocuk tecrube diyorlar ya yok oyle birsey. Her cocuk kendine has karakterle doguyor masallah :)

Canım resmen yaşadıklarımı bire bir anlatmışsın İnan çaresizim bende göğüs uçlarım yara içinde ve sürekli kucağımda durmak istiyor eşime verdim akşam diyor ki helal olsun saatlerce kucağında iyi taşıyorsun...sürekli meme de kalmak istiyor :KK43: korkuyorum bırakıp hastaneye gitmeye falan anneme kıyamet koparacak diye...tetkik yaptırmam lazım gidemiyorum...

Napicaz bilmiyorum. Benim gogusler de param parca. Annem gordu dun bu ne hal diyor. Napim ki. Allah yardimcimiz olsun canim.

Merhaba sevgili anneler bnde bebegimi sekiz gun once kucagima aldim bebegimin gobegi hala dusmedi sizler dusmeden yikamismiydiniz ve gobegine alkollü solusyon vermismiydi dr bn bisi surmedim bir de bebegimin gozu capaklandi sari akinti oluyo bole bisi yasayan varmi

Merhaba sevgili anneler bnde bebegimi sekiz gun once kucagima aldim bebegimin gobegi hala dusmedi sizler dusmeden yikamismiydiniz ve gobegine alkollü solusyon vermismiydi dr bn bisi surmedim bir de bebegimin gozu capaklandi sari akinti oluyo bole bisi yasayan varmi

Hayirli olsun cnm. Bebegimin gobegi dusmeden yikamadik. Ilk gun hastanede yikadilar okadar. Gobek bakimi icin alkol verdiler onu kullandik. 1 haftada dustu. Gozunde yesil akinti oluştu. Doktorumuz tobrased diye bir damla verdi. Gunde 4 defa 2 ser damla. 1 haftada iyilesti cok sukur.

B Beyaz Kamelya mrveee28 mrveee28 benim oğlan da meme istiyor sürekli. Zaten sütüm az şimdilik önce iki göğsü emziriyorum oda dinlene dinlene emiyor nerden baksanız 50 dakika sürüyor iki göğüs bide üstüne 60 cc mama alıyor. Normalde doyuyor ama uykuya geçmek için meme istiyor. Ben emzik verdim emzikle kucağımda sallayarak uyutuyorum memeye bu kadar alışmasın diye bazen çıldırıyor o zaman yine de mecbur memede uyutuyorum. Bugün bi ara hiç sesi çıkmadı bide ne göreyim eldiveni çıkartmış baş parmağında ağzına sokmuş çok cok cok nasıl emiyor :))) resmen çocuk et emmek istiyor :)) birde evde ablamız var oğlan uyudukça kızımla ilgileniyorum bakalım şimdilik idare ediyoruz da ilerleyen günler nasıl olur. Bizde biraz da gaz sıkıntısı var doktor damla verdi bugün deneyeceğim bakalım

Back