- 30 Mayıs 2008
- 3.894
- 8.355
- 358
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
BENIM de oldu. Alkol sıkıp mendil koydum bi iki gün. Sonrada sudokrem sürdüm geçti. 3-4günü buldu tam kurumasıKizlar merhaba. Bebegimin gobegi bugun dustu. Hafiften bir sivi geliyor. Altini degistirdigimde fark ettim. Normal mi. Sizde de oldumu ?
Belim bi ara ağrıyıp geçti. sancı süreci 24 saatti, adet ağrısı gibiydi.Doğum sancısı çekenler doğum sancısı.gelmeden önce tüm gün geçmeden beliniz ağrıdı mi
Onlar hep konuşur, bebeğe yetirirsinde bi türlü onlara yetiremezsin sütü. Nerden biliyorlarsa. Maşallah herkes uzman. Yeni annelikte çok gafil avlıyorlar insanı.O kadar bitkin hissediyorum ki kendimi. devamli tepemde acaba bu cocuk doymuyo mu. Sutun geliyo mu sütun yetmiyo mu. Mama mi versek diyen tipler var. Cocuk biraz mizirdasa aglasa uyumasa sebebi ac olmasi. Sanki 7 24 uyumasi lazim. Bitkin düştüm resmen. Mama vermek istemiyorum. Ama gercekteb sutum yetiyo mu bilmiyorum. Cisli kakali bezleri devamli. 2 3 saatte bir degistiriorum altini. Kilo artisini.bilmiorum çünkü doktora gitmemize daha var. Ama ben tukenmis hissediyorum kendimi. Bebegimi besleyemedigimi düşünüyorum. Devamli baski hissediyorum. Devamli agliyorum. Daha bu sabah artik.emzirmicem mama vericem diyip.agladim. uff ne zaman yoluna giricek hersey.
Dün geceden beri agriodu adet olucamm gibi sürekli daha yarım.saatir.gecti bende umutlandim yarın geliyor dieBelim bi ara ağrıyıp geçti. sancı süreci 24 saatti, adet ağrısı gibiydi.
Onlar hep konuşur, bebeğe yetirirsinde bi türlü onlara yetiremezsin sütü. Nerden biliyorlarsa. Maşallah herkes uzman. Yeni annelikte çok gafil avlıyorlar insanı.
Hiç takma kimseyi. Stres sütü olumsuz etkiler. Doktor ne derse onu yap. Ama yeter süt niye yetmesin ki. Bariz bi işareti var mı yetmediğinin. BI sürü şey için ağlayabilir bebek, Sadece kucakta kalmak için bile. Bebek istedikçe emzir, canını sıkma. 2,5-3 litre sıvı alımını ihmal etme sadece.
Evet hafif hafif ağrımsti benimDoğum sancısı çekenler doğum sancısı.gelmeden önce tüm gün geçmeden beliniz ağrıdı mi
Canım, benim de ilk bebeğim olacak Allah nasip ederse ama okuduğum ve araştırdığım kadarıyla yardımcı olmaya çalışayım. Günde 4-5 yumurta ağırlığında oluyorsa bebeğinin bezi, sütün gayet güzel yetiyor demektir. Yenidoğan bebekler bi 3 ay kadar daha anne karnını ararlarmış o yüzden bebeğinizle sürekli temas halinde olun, hatta kucağınızdan hiç indirmeyin diyor uzmanlar. Onun istediği beşik değil şu süreçte, o seni istiyor. İlk ayların tadını çıkar mis kokulunla, sürekli koynunda olsun. İlk üç ay anneye doyan bebeklerin ruh sağlığı, güven gibi duyguları çok olumlu yönde etkileniyor. Bebeklerin sık sık emme istemeleri onların sürekli aç olduğu anlamına gelmiyor. Anne sütü çabuk sindirilen bir şey olduğu ve yenidoğanların mide kapasiteleri de az olduğu için çabuk boşalıp çabuk dolabiliyor. Etrafındakilerin söylediklerine kulak asma, muhakkak can sıkar konuşmaları ama sen sadece iç güdülerinle hareket et. Mama verildiğinde bebeklerin uzun süre uyumaları ve uzun süre acıkmamalarının sebebi de mamanın zor sindirilen bir yapısı olması ve bebeğin midesine ağırlık yapması. Bir nevi bebeği uyuşturuyor. Emzirdiğin halde yatağına bıraktığında uyanıp ağlıyorsa seni istediği içindir, al kucağına doysun o huzura yavrucak. Bebeğin kaç dk emmesi diye kesin bir kural da yok, her bebeğin kendine has bir şey bu, bazen kısa emer bazen uzun süre emer. O bırakana kadar emzirmeye devam et sen. Ten teması çok önemli, anne sütünü de artıran bir şey. Bebeğin kucağa alışmadı diye bir şey yok, özellikle ilk aylar kucağa doyan bebekler bir yaşından sonra diğer çocuklara göre daha kolay bireyselleşiyorlar. Bebeğin seni istiyor sadece, tamamen yabancı olduğu bu dünyada ona tanıdık ve güvenli gelen tek şey sensin şu ilk aylarda. Bir de eğer Facebook hesabın varsa "emziren anneler" grubunu takip etmeni öneririm. Hem bilgilendirme açısından çok faydalı bir grup hem de sorunun olduğunda yardımcı olan tecrübeli anneler ve doktorlar var, çok ilgililer. Bebeğinle sana huzurlu, sağlıklı ömürler dilerim... :)Bariz bi sebebi yok cnm emiyo.emerken yutkunma sesini duyuyorum. Gunduz cok az uyuyo mesela. Huzursuz gibi hep. Yataga koyunca uyaniyo. Kucaga alinca duruyo. Her fırsatta meme veriorum. Ama millete gore ac oldugu icin uyumuyo. Bende kendimden suphe ediorum acaba gercekten yetmiyo mu diye. Acemiyim gerçekten bilmiorum anlamiyorum sutum var mi yok mu. Boyle de soylenince hepten tukeniyorum sanki.
Kac dk emmesi gerekiyor. Bazen 30 45 dkarasi emiyo. Bazen 15 dk da uykuya daliyo
Canım, benim de ilk bebeğim olacak Allah nasip ederse ama okuduğum ve araştırdığım kadarıyla yardımcı olmaya çalışayım. Günde 4-5 yumurta ağırlığında oluyorsa bebeğinin bezi, sütün gayet güzel yetiyor demektir. Yenidoğan bebekler bi 3 ay kadar daha anne karnını ararlarmış o yüzden bebeğinizle sürekli temas halinde olun, hatta kucağınızdan hiç indirmeyin diyor uzmanlar. Onun istediği beşik değil şu süreçte, o seni istiyor. İlk ayların tadını çıkar mis kokulunla, sürekli koynunda olsun. İlk üç ay anneye doyan bebeklerin ruh sağlığı, güven gibi duyguları çok olumlu yönde etkileniyor. Bebeklerin sık sık emme istemeleri onların sürekli aç olduğu anlamına gelmiyor. Anne sütü çabuk sindirilen bir şey olduğu ve yenidoğanların mide kapasiteleri de az olduğu için çabuk boşalıp çabuk dolabiliyor. Etrafındakilerin söylediklerine kulak asma, muhakkak can sıkar konuşmaları ama sen sadece iç güdülerinle hareket et. Mama verildiğinde bebeklerin uzun süre uyumaları ve uzun süre acıkmamalarının sebebi de mamanın zor sindirilen bir yapısı olması ve bebeğin midesine ağırlık yapması. Bir nevi bebeği uyuşturuyor. Emzirdiğin halde yatağına bıraktığında uyanıp ağlıyorsa seni istediği içindir, al kucağına doysun o huzura yavrucak. Bebeğin kaç dk emmesi diye kesin bir kural da yok, her bebeğin kendine has bir şey bu, bazen kısa emer bazen uzun süre emer. O bırakana kadar emzirmeye devam et sen. Ten teması çok önemli, anne sütünü de artıran bir şey. Bebeğin kucağa alışmadı diye bir şey yok, özellikle ilk aylar kucağa doyan bebekler bir yaşından sonra diğer çocuklara göre daha kolay bireyselleşiyorlar. Bebeğin seni istiyor sadece, tamamen yabancı olduğu bu dünyada ona tanıdık ve güvenli gelen tek şey sensin şu ilk aylarda. Bir de eğer Facebook hesabın varsa "emziren anneler" grubunu takip etmeni öneririm. Hem bilgilendirme açısından çok faydalı bir grup hem de sorunun olduğunda yardımcı olan tecrübeli anneler ve doktorlar var, çok ilgililer. Bebeğinle sana huzurlu, sağlıklı ömürler dilerim... :)
Benim kızımda aynı öyle. Genelde emiyor uzun süre, kucakta uyuyor yerine koydurtmuyor. Arada bazı gün 2 saatte bir uyanıp emiyor. İKInci çocuğum yettiğini biliyorum. BIKAÇ kişi sütün yetmiyor ondan huzursuz dedikçe ben bile şüphe ediyordum. BUGÜN aylık kontrolu vardı 1200 gram almış hastane çıkış kilosunun üstüne. Rahatladım çok şükür. Sadece anne sütü alıyor. BEnce yetiyordur sütün içini ferah tut.Bariz bi sebebi yok cnm emiyo.emerken yutkunma sesini duyuyorum. Gunduz cok az uyuyo mesela. Huzursuz gibi hep. Yataga koyunca uyaniyo. Kucaga alinca duruyo. Her fırsatta meme veriorum. Ama millete gore ac oldugu icin uyumuyo. Bende kendimden suphe ediorum acaba gercekten yetmiyo mu diye. Acemiyim gerçekten bilmiorum anlamiyorum sutum var mi yok mu. Boyle de soylenince hepten tukeniyorum sanki.
Kac dk emmesi gerekiyor. Bazen 30 45 dkarasi emiyo. Bazen 15 dk da uykuya daliyo
Kizlar bebegimde tsh yüksekligi cikti. Saglik ocagi sevk yazdi hastaneye. Benim tekrar randevu almam gerekiyo mu yoksa direk sevkle mi gidicem. 182 yi aradim cocuk doktoruna randevu veriliyo sadece dedi.