Selam herkese. Ağustos'un ilk denemesi bende sanırım, transferim tam 1 Ağustos'ta yapıldı. Bu ikinci denememdi Osman Develioğlu doktorum, dondurulmuş beşinci gün embriyosu transfer edildi iki tane.
Endometriosis rahatsızlığım olduğu için çok zor zamanlar geçirdim, iki kez ameliyat oldum ve sürekli tekrarladı bu kist. En son tek çözümün gebelik olduğunu söyledi tüm doktorlar ve bir ameliyat daha olursam yumurtalıkların iyice zarar göreceğini, gebelik şansının daha da azalacağını söylediler. Ben de bunun üzerine
tüp bebek denedim haziran ayında ilk kez. Yaşım 27 olmasına rağmen tutunamadılar. İkinci denemede daha bilinçliydim ve doktorum da daha çok özen gösterdi, histeroskopi yapıldı. Bunları burda yazınca sadece bir kaç kelime çok kolay gibi geliyor kendimize ama her ultrasonda bile kistlerden dolayı korkunç ağrılar çektim, ki hepimiz öyleyizdir eminim, başka acılar, manevi zorluklar.
Histereskopiden sonra hashimoto rahatsızlığım olduğu için bunun da etkili olabileceği söylendi ve onun için de ilaç kullanmaya başladım. D vitamini takviyeleri aldım. Ve hiç düşünmedim. İlk transferimde dayanamayıp bir haftadan sonra sürekli idrar testi yapmıştım, bu kez hiç yapmadım. Sürekli okudum, eşimle sohbet ettim, filmler izledim. İlkinde iki gün sonra okula gitmem gerekmişti, bu kez dinlendim, ama yatmadım yürüyüşlere çıktım.
Dün nedense içinde negatif olacağına dair bi hisle beta hcg testimi yaptırdım ve sonucu öğrenmek için telefonla merkezi aradım. 1,26 dediğini duyduğumu hissettim ve o an sadece bi boşluk hissettim. Çünkü ilginç bi şekilde ilk transferimden sonra sonucum 1,26 ydı. Arkasından ben sessiz kalınca hemşire pozitif dedi. 1026 olduğunu söyledi değerin.
Bilmiyorum sonu güzel biter inşallah, şu an için sevinemiyorum bile, çünkü hayal kırıklığı çok kötü bir şey. Tek dileğim buradaki veya buraya yazmayan , dışardaki, ordaki, burdaki kadınların hepsi dileklerine kavuşsun. Türkiye'de kadın olmak bu kadar zorken, biz bir de ekstra yüklerle boğuştuk.
Pozitif, negatif hiç önemli değil, üzülmeyin. Her zaman sahip olduklarınıza sarılın, aileniz, eşiniz, arkadaşlarınız...
Bir gün daha güzel şeyler olacak emin olun, ama onu beklerken bugünü kaçırmayın...