2015'in kıymetli anneleri bebiş büyütüyor ♡ÇOK ŞÜKÜR♡

Aramızda 8 gün var yani iki aylık oldu seninki normalde bu ayda uykuları uzuyormuş 5-6 saate kadar benimki en fazla 5 saat uyuyo ama kalktığında çok acıkmış oluyo :KK68: tabi doktora sormakla fayda var ama yinele en geç 4 saatte bir doyurmak gerekiyor

1-3 Aylık Bebeklerde Uyku

Bütün Annelerle Paylaş

Muhtemelen bebeğinizin gün boyunca uyanık kaldığı sürelerin artacağı ve geceleri daha fazla uyumaya başlayacağı döneme girdiniz.

Bu dönemde bebeğinizin hafif uyku, derin uyku, uykulu olma, REM uykusu (rüyaların görüldüğü evre) gibi evreleri olacaktır. Bebeğiniz gece boyunca uyuyabilir, ancak bu yaşta “gece boyunca uyku’’ tanımı sadece 5 saatlik bir süreçtir.

Bebeğimi ne kadar süre uyutmalıyım?

Bebekler gündüz saatlerinde etrafındaki şeylerin ilgisini daha fazla çekmesiyle geceleri daha rahat ve uzun uyumaya başlayacaklardır. Gece vakitlerinde bebeğinizle konuşmak, oyun oynamak, beslenmesini sağlamak ve bezini değiştirmek gibi aktiviteler uyku düzenini bozabilir.

3 aylık bebekler, günde yaklaşık 15 saat uyur ve bunun üçte ikisi gece saatlerine denk gelir.

Çoğu bebeğin bu dönemde gündüz uyku rutini 2-3 periyot olarak ayarlanır ve beslenmesi gerçekleştirildikten sonra geceleri 6-7 saat uyurlar.

Bebeğiniz onu uyandırmak istediğinizde hâlâ uyuyorsa, onu gün içinde daha fazla uyanık tutabilir ve durumuna göre uyku çizelgesi hazırlayabilirsiniz.

Bebeğiniz uyuması gereken saatlerde uyanıyorsa, ilgisini çekecek ve uykusunu iyice kaçıracak davranışlardan sakının. Bez değiştirme ve emzirmeyi karanlıkta yapın ve onunla oynamayın. Bebeğinize sizin o saatlerde sıkıcı biri olacağınız mesajını verin ve uykusuna geri dönmesini.

.................
normal yazıyor nette ama ben yinede sorim doktora :) sağolun cevaplar icin

o kadar uyuması için henüz çok küçük bence bana doktor en fazla 4 saat demişti açlıktan şeker dusebiliyormus
Evet bende yeni doğum yaptığımda sütüm gelmedi emzirme hemşiresi vardı kadın Sağolsun hep ilgilendi ilk gün hiç mama vermediler benimde sütüm gelmediği için e bebek aç ilk günü gecesi hiç uyumadık yazık yavrum Ağla Ağla meğer açmış emzirme hemşiresi bunu bekliyorduk o Yüzden mama vermedik dedi bazı bebekler açken uyanmıyormuş şekeri düşüyormuş ağlamasını beklemişlerdi tabi bizimki yıkmıştı ortalığı sonra mama vermişlerdi

Merhaba kızlar
Biz hastaneden geldik. Perşembe kontrole çağırdı tekrar. Buhar makinesi yazdı onu aldık. Kakasini da bugün yaptı :) 6 günde anca:-)
çok geçmiş olsun canım benim oğlan da kakasını zor yapıyorsütüm yetmediği için mama veriyorum oda gabız yapıyor ıkınmaktan sağ tarafında kasıkta kist oluştu aman dikkat et sende gaı çok fazlaydı onuda artık 3 kere günde kullanıyorum damlayı

çok geçmiş olsun canım benim oğlan da kakasını zor yapıyorsütüm yetmediği için mama veriyorum oda gabız yapıyor ıkınmaktan sağ tarafında kasıkta kist oluştu aman dikkat et sende gaı çok fazlaydı onuda artık 3 kere günde kullanıyorum damlayı
Ayy canım ya nasıl kist oluştu. ... cok gecmis olsun canim üzüldüm yavrucaga:KK43:

selam kızlar ne zamandır giremiyordum iki gün öncesine kadar hep sabahlıyorduk bir de mevlüt telaşemiz vardı fırsat bulamadım bir türlü umarım bebişler iyidir kaka yapma sıkıntılarının dışında tabi:KK16:. C A N O C A N O canım o kadar saat uyumasını sen yine de doktora sor kafanda soru işareti kalmasın T tasruk geçmiş olsun canım çok üzüldüm kuzucuğa.Allah acil şifalar versin

selam kızlar ne zamandır giremiyordum iki gün öncesine kadar hep sabahlıyorduk bir de mevlüt telaşemiz vardı fırsat bulamadım bir türlü umarım bebişler iyidir kaka yapma sıkıntılarının dışında tabi:KK16:. C A N O C A N O canım o kadar saat uyumasını sen yine de doktora sor kafanda soru işareti kalmasın T tasruk geçmiş olsun canım çok üzüldüm kuzucuğa.Allah acil şifalar versin
Allah kabul etsin canım yarın soracağım :)

ya işte bu duruma sinir oluyrm, neyse Allah hayırlı uğurlu etsin, şimdilik doktorum erken konuşmak için diyo ama en azından direkt sezeryan demiyo,

benimkide demiyordu basta bişey o öyle diyince itiraz edemedim ya sonra bişey olursa vicdan azabı insanı mahveder Allah korusun

Canım çok geçmiş olsun. Kist nasıl bişeyki. Fıtık olabilirmi acaba. Peki ne olacakmış, nasıl bir tedavi uygulayacaklar?

Allah kabul etsin canım :)

Merhaba herkese :) biz bugün aşı ve kontrol için hastaneye gittik. Herşey yolunda çok şükür. Bir koluna iki bacağına cort cort 3 aşı yapıldı. Aşı yapılırken ağladı ama hemen sonra sustu kuzum. Yalnız bizim birkaç gündür gündüz uykumuz neredeyse yok. 10-15 dk en fazla uyuyup uyanıyor. Dün helak oldu artık uykusuzluktan. Emerek yada kucağımda sallayarak bazende ana kucağında uyutuyorum ama hemen uyanıyor. Sizler nasıl uyutuyorsunuz? Ne kadar uyuyor bebekleriniz?

Herkese merhaba kızlar.

Ben de yaklaşık bir aydır takip edemedim forumu. Memleketteydik. Çocuk telasina gelen giden de eklenince fırsat bulamadım,buldugum fırsatları da uyumak için degerlendirdim.

Bugün 65 günlük olduk yaşımızı doldurmamiza kaldı 300 gun:KK76:
Bugün 3 tane aşı olduk çok şükür şimdilik bi sıkıntı yok.

Benim iki sorum olacak. Birincisi spinal anestezi ile doğum yaptiysaniz beliniz ağrıyor mu? Benim uzun süre Bebeğimi taşıdığıMDA, onu alıp yatirirken ve temizlik yaparken belim kopacak sanki. Yeni doğum yaptığım için normal midir yoksa iğne hasar mi bıraktı diye çok korkuyorum. Daha önce de iğneden kaynaklı yıllarca ağrısı gecmeyenlerin hikayesini okumuştum. Ins kalıcı değildir yoksa yaşam kalitemiz biter.

Ikinci sorum da bebekleriniz kac gunluk ve doğumdan beri kaç kilo aldilar. Biz bugün tartıldik ve 5600 çıktık. 2950 doğmuştu. Yani dogdugundan beri 2600 civarı kilo almış. Bebeğim hiç doymuyor sürekli emek istiyor. Ben de acaba süt mu az diye emipte arkasından tekrar meme diye agladigi bazı zamanlarda mama verdim günde bi kez. Bazı günler hiç vermedim. Sadece sarılık olduğu dönemde bir hafta devam ettim mamaya. Ama şu son iki haftada 4-5 kez anca verdim mama 800 gr almış. Çok değil mi sizce? Her istediğinde meme veriyorum ama sütüm çok değil. Hemşire de bugun bir ay hiç mama verme bir ay sonra kilosu bakıp sütünün yetip yetmedigini anlarız dedi. Bundan sonra mama yok. Bebeklerin ayda 1000 gr kadar alması normalken bizimki anormal mi diye düşündüm. Obez mi olacak yoksa o_O

Biraz uzun oldu kusura bakmayin:KK54:

Merhaba kızlar. Benim ayaklarım çok ağrıyor son zamanlarda. Özellikle geceleri emzirmeye kalktığımda üzerine basamıyorum. Sizlerde de varmı böyle birşey. Doğumdan önce hiç olmazdı.
bnm de çok fena ağrıyo sadece gece değil yere her oturduğumda kalkarken

Herkese merhaba kızlar.

Ben de yaklaşık bir aydır takip edemedim forumu. Memleketteydik. Çocuk telasina gelen giden de eklenince fırsat bulamadım,buldugum fırsatları da uyumak için degerlendirdim.

Benim iki sorum olacak. Birincisi spinal anestezi ile doğum yaptiysaniz beliniz ağrıyor mu? Benim uzun süre Bebeğimi taşıdığıMDA, onu alıp yatirirken ve temizlik yaparken belim kopacak sanki. Yeni doğum yaptığım için normal midir yoksa iğne hasar mi bıraktı diye çok korkuyorum. Daha önce de iğneden kaynaklı yıllarca ağrısı gecmeyenlerin hikayesini okumuştum. Ins kalıcı değildir yoksa yaşam kalitemiz biter.

Ikinci sorum da bebekleriniz kac gunluk ve doğumdan beri kaç kilo aldilar. Biz bugün tartıldik ve 5600 çıktık. 2950 doğmuştu. Yani dogdugundan beri 2600 civarı kilo almış. Bebeğim hiç doymuyor sürekli emek istiyor. Ben de acaba süt mu az diye emipte arkasından tekrar meme diye agladigi bazı zamanlarda mama verdim günde bi kez. Bazı günler hiç vermedim. Sadece sarılık olduğu dönemde bir hafta devam ettim mamaya. Ama şu son iki haftada 4-5 kez anca verdim mama 800 gr almış. Çok değil mi sizce? Her istediğinde meme veriyorum ama sütüm çok değil. Hemşire de bugun bir ay hiç mama verme bir ay sonra kilosu bakıp sütünün yetip yetmedigini anlarız dedi. Bundan sonra mama yok. Bebeklerin ayda 1000 gr kadar alması normalken bizimki anormal mi diye düşündüm. Obez mi olacak yoksa o_O

merhaba kızlar benm oğlumda ayın 17sinde 5 ayı bitiriyor çok hareketli diş çıkarmaya başladık daha kabarma yok ama çocuk çok huzursuz başı yanıyo sürekli bulduğu her şeyi kemiriyor ağzından alınca basıyo çığlığı bu arada heyecan ve sevinç çığlıkları atıyo kahkaha atıyo babasına aşık resmen onu görünce ağzı açık bayılıp kalıyo :) canm hemşirenin dediğini yap bence benm oğlumda sadece emiyo ilk ay baya iyi kilo almıştı sonraki kontrollerde de iyi olduğu için mamaya filan başlamadık hem sarılığı da 3 ay sürdü günde 25 g alması gerekiyor ama şu an mesela kilo alımı düştü artık geçen ay 4. ay kontrolünde 600 g almıştı

Herkese merhaba kızlar.

Merhaba canım. Bel ağrısı sırt ağrısı bende de oluyor. Benim özellikle ayaklarım çok ağrıyor. 1 yıl kadar sürermiş bu ağrılar.
Bebeğine bencede mama verme sütün gayet iyi anlaşılan. Sürekli emmek istemesi belki senden ayrılmak istemediğinderdir. Benim oğlum 3075 gr doğdu. Doğum sonrası 2700 e düştü ve 1. ay sonunda 3600, 2. ay sonunda da 4500 gr oldu. Aylık 900 gr alıyor ve sadece anne sütü veriyorum.

merhaba kızlar benm oğlumda ayın 17sinde 5 ayı bitiriyor çok hareketli diş çıkarmaya başladık daha kabarma yok ama çocuk çok huzursuz başı yanıyo sürekli bulduğu her şeyi kemiriyor ağzından alınca basıyo çığlığı bu arada heyecan ve sevinç çığlıkları atıyo kahkaha atıyo babasına aşık resmen onu görünce ağzı açık bayılıp kalıyo :) canm hemşirenin dediğini yap bence benm oğlumda sadece emiyo ilk ay baya iyi kilo almıştı sonraki kontrollerde de iyi olduğu için mamaya filan başlamadık hem sarılığı da 3 ay sürdü günde 25 g alması gerekiyor ama şu an mesela kilo alımı düştü artık geçen ay 4. ay kontrolünde 600 g almıştı
Maşallah oğluşuna :) demek diş çıkarıyor. Ayy ne kadar güzel kahkahalar atması. Bizimkide gülücükler atıyor. Emerken bırakıp gülüyor sıpam bana :))

X