• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Temmuz Anneleri

B'nde
Anne sutu kolay hazmadiliyor belki ondan boyle erkenden acikiyordur birde kendisi biraksin memeni,mama bebekleri uzun sure tok tutuyor ben 1 kere verdim gece 12 den sabah 6 ya kadar hic uyanmadi :)
birkaç kez verdim, benek saatlerce uyanmadı memeler sızladı :( kakasında koku oldu hoşuma gitmedi:( kestim

Allah kabul etsin onuda atlattınız desene.
Ben Mevlüt yapmadım bayramdan önce kurbanı kesmiştik Sünnet yaptığımız için yemek yedirelim dedik bayramda gelene pilav üstü et ayran ikram ettik öyle geçti çok şükür. Yemek yemeye vaktim olmuyo hep ayak üstü atıştırmayla geçiriyorum.
Bugünlerde geçicek bizle sofraya oturmaya başlayacaklar :KK66:

Evet çok şükür atlattık :) Allah kabul etsn sizinde cnm iyi düşünmüşsünüz ;) sünnetinizde hayırlı olsun cnm damatlığını görürsünüz inşallah :) ay inşallahh en azımdan 3 aylık olsalar sağlıkla :) olsun ama hergünleri ayrı güzel şimdi bile büyümüş geliyo gözüme minikkuşş :))

Çok geçmiş olsun canım, ben de yazını okur okumaz kızımı kontrol ettim, şükür farkedilen bişey yok. İhmal etme canım, bi de ortopediye gösterdin mi onu merak ettim. Size hastaneden çıkarken mi söylediler yoksa kendiniz mi fark ettiniz???

normal kontrolünde doktor farketti ama o zaman çıkıntılı falan değidi film çekildi ordada kesin sonuç elde edildi korkmayın diyor ama elde değil maalesef :KK43: bebeğim çok huysuz ondan sanırım daha 21 günlük ama hiç uyumuyor toplasan 4 5 saat anca uyuyordur bir günde :110:

bebeğiniz bir günde toplam ne kadar uyuyordur oğlum toplasan 4 5 saat anca uyuyor bi terslik mi var acaba anlamıyorum :( ya bir de daha 21. günü dünyada uykusuzluktan bende bittim artık o değil bi gün düşüp kalıcam öyle ya

Kızlar Dr kontrolüne ne zaman gıdeceksınız dikişler var bir ay dolunca mı gıdılmeli bir terslik olsa anlarımız
ben doğumdan 1 hafta sonra gitmiştim, dikişler kendiliğinden düşer başka bir sorun olmazsa hemen gelmene gerek yok 40 dan sonra gelirsin dedi

bebeğiniz bir günde toplam ne kadar uyuyordur oğlum toplasan 4 5 saat anca uyuyor bi terslik mi var acaba anlamıyorum :KK43: ya bir de daha 21. günü dünyada uykusuzluktan bende bittim artık o değil bi gün düşüp kalıcam öyle ya
benimki de doğru düzgün uyumuyor:/ ve uyanık olduğu zamanlarda emiyor, emmiyorsa da çok ağlıyor ne yapacağımı şaşırıyorum. sizinki uyumadığında ne yapıyor?

Canım aynı sorunu bend e yaşadım bende sensin gıbı düşündüm sonra cışını kafasını takıp ettım yapması gereken gıbıydı emzık aldık rahatladım o hep emmek istiyo içguduselmış
canın cıs kakaı normal.emzıkte verıyorum sıkılıp atıyo.peki sut sagma makınesıne nıye sut cıkmıyo.siz sağdınızmı hıc ne kadarlık cıkması gerekiyo.

ben doğumdan 1 hafta sonra gitmiştim, dikişler kendiliğinden düşer başka bir sorun olmazsa hemen gelmene gerek yok 40 dan sonra gelirsin dedi

benimki de doğru düzgün uyumuyor:/ ve uyanık olduğu zamanlarda emiyor, emmiyorsa da çok ağlıyor ne yapacağımı şaşırıyorum. sizinki uyumadığında ne yapıyor?
bendede durum aynı canım.cok az uyuyor ve sureklı emmek istiyor

Niye okadar uzun emziriyorsun süt geiıyomu kontrol edıyormusun boş ederse gaz yapar sendense yara hemşire bana 15 dk bır 15 dk diğer Göğüs toplam yarım saat emzir dedi
Canim geliyo ama bizimki agliyo 60 cc mama yapip veriyom yok ustune bazen bidaha emmek istiyo sagdigim zaman rahat 5 dk bir gogsu 5 dk digerini bir biberon doluyo ama yok susmuyo 2 saatte 1 emzirsem mumkun degil en fazla 1 saatdayaniyosurekli kavga icindeyiz ne olcak bilmem

Bizimde öyle ölü canım, gece lambası açıyrm, rahat giydryerm , sıkı emziryrm, 4-5 saat uyuyur[
siki emzirme dedigin kac dkk
Canım 3 saat iyi dayanıyorsun ya biz on on beş dakika anca emiyoruz onda da kanser içinde kalıyoruz oğlumun alnından terler süzülüyor yavrum.. Dün gece ben biraz uyuyayım diye ç, başka odada yattım uyandıkça gittim emzirdim. Sabaha okadar özlemişimki anlatamam.
Kızlar bide bizim Oğlanın burnundan süt kusmuğu geliyor ya, ağızdan anladımda burun beni korkutuyor yaşayan varmı böyle bişey

Evet vcanim bi kac kez bizimkide yapti doktor normal dedi mama verdim de rahat ediyom yoksa emerken uyuyo birakinca kiyamet kopuyo hele o memeyi veriyom ya damaklari ile once sıkiyor gogsumu canimi yakiyo cok fena bu oglan dun alisverise gittim avm ye bi girdim 1 de 830 ta ciktim zamanimin cogu mama hazirlamak ve emzirmekle gecti bakalim deniyorum hala sadece emme ile ne kadar dayancak diye ama yoooook geceqn mama bitti bende bittim

Bu bebekler emdikten sonra ne yapiyo 15 dkk maksimum kendi kendine duruyo bizimki sonra gene aglamaklii

arkadaşlar benim oğlum 2 gündür kakasını yapmıyor:110: doktora götürsem mi ne yapsam bir akıl verin??

Sadece anne sutumu veriyosun mama veriyosan kabiz yapmis olabilir yediklerine dikkat et valla sana fitil veriri yada poposu ile biraz oynasan uyarirsin yapar ben ole yapiyodum kabiz olunca fitilde ayni gorevi goruyo termometrenin usunu hafif sokardi kuzenim hemen yapardi kakasini

Kızlar geçenlerde başımızdan geçen bi olayı anlatayım da size de Tecrübe olsun...
Kızım akşam uyumakta zorlanıyordu , ben de eşim uykusuz kalmasın sabah erkenden işe gidecek diye kızı alıp oturma odasına geldim, yanına uzandım. Acıkmış gibi ağzını gezdiriyordu, ben de emzirdim. Yavrum ne de güzel yedi, ağzından memeyi çeker çekmez kusmaya başladı ama ne kusma, tazyikli su gibi akıyo. Birden kızın nefesi kesildi kıpkırmızı kesildi. Kaldırıyorum, indşriyorum geçmedi, dilini kontrol ettim ağzında. Normalde soğuk kanlı olan ben bağırmaya başladım, kız ölüyo diye:KK43:. Eşim sesime uyanıp geldi, uyku sersemi Aldı kızı elimden, nefes borusuna kusmuk kaçmıştır diye bildiği ilk yardım yöntemlerini denedi, yavrum ağlamaya başladı, bi iki saniye sonra yine oldu. Yüzünü başını ılık suyla yıkadık kendine geldi ama nasıl yorgun düşmüştü bi bilseniz. Hemen acili aradık hastaneye gelin dediler. Islak halde battaniyelere sarıp gittik, belirgin bişey yok diye o gece hastanede bıraktılar bizi . Aynı şey hastanede de oldu. Çok acıkmıştı ben de emzirdim az bişey, Dr yanımdaydı Allahtan . Hemen bırak yatağa dedi, yan çevirdi, yüzünü görebileceğim şekilde. Böyle beklememiz gerekiyormuş kusması bitene kadar. Bebeklerin küçük dili nefes borusunu tıkadığı zaman kusma bitene kadar açılmazmış. Nefes borusuna kusmuk kaçmasın diye. Bu korku bana yetti de arttı:KK43:. Başınıza gelirse bebeği ürkütmeden yan çevirin kusması bitip nefesini çekene kadar, veee sakin olun:)

O bana da oldu tam yatiyoduk bir kustu hemen yan cevirdim ama korktum tabiii

Back