2015 Temmuz Anneleri

Amin insallah hayirlisi olur.ben bi yandan normal olsun istiyorun bi yandan kokuyorum ama sezeryandanda korkuyorum.sanci falanda yok henuz bide herkez aa karnin inmemis hic haraket etmiyomusun faan diyolar iyice sinir oluyorum.
Canim bnmde inmedi hatta sanki cikti yukariya dikiyo totosunu iyice bunltiyo :) bnm catiyi 37 biterkn yapti.iyi demisti.bide bn acile gittim kasilmlrdan sanci o zmn cikti acilma yoktu ewe geldim.simdide olan bi iki sizi vardi uctu gitti :) korkudanmi oluyo dicem dusunmesemde olmuyo artik gunum gunumu tutmuyo.cati kdmigim dun.kitiliyo gbiydi bugun cocuk karnmda yok gbi :).ayy bizde dogursaydik bn bide pek anlmiyom hani diyom suyum fln gelsede oyle anlsam.diyorum Allahim sabrimizin.sonunu selamet etsin :)

Amin insallah hayirlisi olur.ben bi yandan normal olsun istiyorun bi yandan kokuyorum ama sezeryandanda korkuyorum.sanci falanda yok henuz bide herkez aa karnin inmemis hic haraket etmiyomusun faan diyolar iyice sinir oluyorum.
Aynn canim.bnde hep normle ayarldim.kndimi ama hersey normlkn sezeryn olmk hic istemiyorum ama iste nasipten ote koy yokmus.bu milletten bnde biktim son zmnlrimizi icimize sindrmiyolr .

bende şimdi seni sormuştum :KK66: iyi olduğunuza sevindim canım..ilk zamanlar zaten ağrı sızı derken hayata odaklanamıosun çok seninde geçer az kalmıştır inşallah :KK66: birincinin tadını çıkarın ikinci olunca anlıyo insan bi çocuk ne kolaymış diye ..yanlış anlamayın küçümsemek için söylemiyorum tadını çıkarın diye bende zamanında yapamadım..işler olur boooşşvverrrrr bebişinin keyfini çıkar..boş vakit bulursan kendine bak işleri halledecek birileri bulunur :KK66:
Ya hakikaten dogru soylemissin arkadasim. Bilsem bende birincide kasmazmisim kendimi o kadar tadini cikarirmisim ama oyle olmuyor iste:) ilk annelik acemilik logusa depresyonu filan derken sikintili geciyor basta. Simdi sasiriyorum birincide tarumar olmustum saci basi dagitmistim. Dusa girmek icin sabahin 5'inde uyanirdim:) simdi hem bebek, hem bizim kiz, hem yapayalniz hicbir yardimsiz gurbet ellerde nasil basa cikiyorum diye ben bile kendime sasirdim , soylemesi ayiptir cokta zorlanmadim herhalde deneyim herseyi degistiriyor:) O yuzden arkadaslar moral olsun size de hersey gunden gune iyiye gidecek alisacaksiniz yeni hayatiniza. Zorluklarin hepsi simdi gozunuzde buyuyor, sonra uzak bir ani olarak kalacak:) hele ikincilerde her sey gule oynaya artik:):) dayanin bir ay filan daha sonra buralar sayfa sayfa bebegim gulmeye basladi, aksam butun gece uyuduk vs. haberlerle dolacaaaak:):)

Canım ben de aldım hemen bitane, ama göğüslerim o kadar serttki çoğu zman bebek Ağzına alamıyor sonra hırsından emmeye çalışırken resmen morarıyor :KK43: o ağlayınca bende oturup ağlıyorum. Çocuğum aç ben de süt var ama malesef emziremiyorum diye. Psikolojim bozuldu resmen. Sen her emzirmeden önce sağıp yumuşatıryormusun göğsünü? Yada her seferinde böyle yapan varmı ? Nolur bi akıl verin göğüslerim iki saat içinde Bebeğin tutmasının imkansız olduğu şekilde sertleşiyor.
Birde siz bebeği emzirme için uykudan uyandırıyormusunz? Yoksa kendinin uyanmasını mı bekliyorsunuz? Acil cevap kızlar çok zor durumdayım

Cnm ben uyuandırmama gerek olmuor kendi uyanıyor,genelde 2.5-3 saatte uyanıyor,1-2 kere 4 saati buldu,ondada uyandırmadım...ama geçseydi uyandırırdım,.,

merhaba arkadaşlar uzun zaman oldu girmeyeli oğlumla uğraşmaktan vakit bulamıyorum.Gazlı bir bebek maalesef sıkıyor kendini bacaklarını toplayıp top gibi oluyor.Rezene içiyorum,nurse harveys kullanıyorum bazen rahat çıkarıyor gazını bazen de çıkmıyor gece uyku yok.Dün kahvaltıya dışarı çıktık çatladı ağmaktan hiç sevmiyor dışarı çıkmayı bıdığım napacağız bilmem.24 günlük olduk zaman ne hızlı akmış anlamadım.Birçok kişi kavuşmuştur bebeklerine artık eskisi gibi giremiyorsunuzdur foruma.
Hosgeldin canim bende seni merak etmistim:) gazli bebek zor:( bio gaia damla da basla istersen prebiyotik oldugu icin bagirsak florasinin olusmasina yardimci oluyor olayi kokten cozuyor. Ama hemen etki yapmaz 10 gun 15 gunu bukur etkisi.

Ayy inşallah bende 10 günü bi atlatsaydm uyandırırken çok zorlanıyorum ayağını falan vuruyorum bu seferde çok uğraşınca sinirle Uyanıyor memeyi reddediyor resmen morarıyor ağlamaktan, uyandırıp memeye alana kadar bir saat geçio :KK43: benim göğüslerde inş kendini bebişe göre ayarlar çünkü resmen acı çekiyorum :KK43:
Canim sen yeni dogum yaptin degilmi? Ilk gibler oyle cok siser gogusler sisince de bebegin agzina almadi birazcik daha zor olur ama birkac gune bebegin guclenecek o kadar sismesine firsat kalmayacak cunku daha cok emip bosaltmaya baslayacak iyice:) sen cok acayip sisse daha sik emzirmeye calis yada en iyisi cok azcik pompayla bosalt ama aman cok bosaltma sagdikca daha cok gelir benim ilkindeki gibi elinde pompayla gezersin sonra saat basi goguslerin catlayacak gibi olur. Bunda hep cok az az sagiyorum cok dayanamadikca boulece iyi bir ayar yaptim pompa elimde gezmiyorum:):) bir kac gune cok daha iyi hissedersin merak etme!

Cnm ben uyuandırmama gerek olmuor kendi uyanıyor,genelde 2.5-3 saatte uyanıyor,1-2 kere 4 saati buldu,ondada uyandırmadım...ama geçseydi uyandırırdım,.,
BiZimki dun aksam sabaha karsi 5,5 saat uyudu bayram ettim:) o uyudu ben saat kurulmus gibi uyandim sabah iyi oldu soyle uzuuun bir dusa girdim, kremler surdum , kaslarimi aldim filan :) abartmisim banyodan bir ciktim bizim kiz evi inletiyor acliktan:):) tavsiyem
Uyuyorsa hiiic uyandirma bundan sonra heleki seninki 1 aylik daha uzun uyurlar canim hicbirseyde olmaz. Sonra kisa araliklarla uyandirirsan surekli kendi uyanmadan biyolojik saatlerini ona gore ayarliyorlar problem olur ilerde surekli uyanir.

Annecikler bebislerinizi gule gule büyütün bende oğlumu dunya guzelimi 5 gun önce kucagima aldim ilk gunler Sütüm yoktu ac kalmasin diye mama verdik simdi sut var memeyi tutmuyor agliyo istemiyor ne yapicam sizler nasıl yaptınız mememin ucu yok sert yardim edin kizlar :(

Annecikler bebislerinizi gule gule büyütün bende oğlumu dunya guzelimi 5 gun önce kucagima aldim ilk gunler Sütüm yoktu ac kalmasin diye mama verdik simdi sut var memeyi tutmuyor agliyo istemiyor ne yapicam sizler nasıl yaptınız mememin ucu yok sert yardim edin kizlar :KK43:
Hayirli olsun canim:) bence mamayi kes tamamen ac kalinca mecbur alir. Yoksa sutunde gelmis ne guzel kesilir bebek emmezse. Sagmakta bir yere kadar ise yariyormus sutu tutan tek sey bebegin emmesi. Ben hic mama vermedim iki kizimda da o yuzden belki mamayla tecrubesi olan arkadaslar daha degisik teknikler onerebilir. Gogus ucu cikarici aletler var sanirim birde onlari deneyebilirsin. Insallah duzelir hemen emme probleminiz.

Ablam benim :) 15inde doğdu Çınar. Sezeryanla. Çatı muayenesinde çok kastım kendimi. Dr doğum güzel bi olaydır travma olarak gecirmeni hatırlamanı istemem dedi. İkna oldu sezeryanA :) iki gün hstsnede kaldık. Migrenim başıma bela oldu epidural anestezi migreni olanda ağrıya ndn oluomuş meğer :KK43: bi hafta kendimde değildim resmen. Emzirmek sıkıntılı başladı hal böyle olunca. Ama şimdi yeni yeni düZene giriyoruz çok şükür. Çok uyuması dışında bi problem yok. 2 saatte bir uyandırmaya çalışmk yoruyo valla emzirmk değil de :KK70:
Atlatmışın çok şükürya inş yaşamazsın sıkıntı bidaha
Oyyy annesi uykuya doyamaz şimdi o inş uslu olur hep.
Benimki uyumak istiyor ama öyle çok gazı var ki ıkınarak uyanıyo yawrum hiç hızurumuz kalmıyo inş bugünlerde geçicek.

Cnm ev tipi ana kucağı yerine elektrikli Beşik al bence. Biz aldık. Baby2go' nin. Kendi kendine 5 farklı kademede Hız ayarı var. Klasik müzik, kuş sesleri falan var. Geçen 6 aylık bebeği olan bi arkadaşım bize geldi. Test etme imkanı bulduk. Durmayan ilgi isteyen çocuk ondan çok hoşlandı. Annesi bile pişman oldu almadığına. Ev tipi ana kucaklarının bebek hareketlenmeye dönmeye başladığı an bitiyo işi. 2-3 aylık Ömrü var. Okadarda para. Yazık bence.
Ben elektrikli beşiği normal beşik yerine almayı düşünmüştüm bir ara sonra vazgeçtim şimdi onu da alsam çok yer kaplar büyük bir şey sanırım o beşik de, bizim evimiz de minicik şöyle çok pahalı olmayan çok da büyük olmayan bi ana kucağı daha iyi olur gibi geliyor ama bilemiyorım tabi belki hiç işime yaramayacak :(

Kizlar ben carsambâ normal dogum ile bebegime kavustum cok zor bir dogum oldu sayisiz dikisim var ama bebegim iyi cok sukur 3700 kg 52 cm bebisim masallah

gözün aydın canım...zor olmuş ama RAbbim öyle bi tat veriyo ki her şey unutuluyo..bundan sonra sıkıntı görmezsiniz inşallah

Back