• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Temmuz Anneleri

Benim tüp bebek zaten canım kanda pozitifi gördükten 15gün sonra çağırdı doktorum kontrole gittim işte dün malesef bebeğin gelişimi geriden kese var içinde bebek olduğunu düşündüğümüz bişeyde var ama kalp atışı falan yok dedi bide kromozom incelemesine gönderdik embriyoları sağlıklı geleni koyduk sağlıklı olan bebeğin gelişiminin geriden gelmesi bende şüphe uyandırıyo napıcam bilmiyorum :KK61:
Bebeğin gelişimi geriden geldiğine göre kalp atışı başlamamış olması normal değil mi?Belki geç büyüdüğü için kalp atışı da geç başlayacak?Başka bi dr.a görünmeyi düşündün mü ilaçları bırakmadan önce?Yoksa dr.una güvenin tam mı?Ama insan umudunu kesmek istemiyo hemen

Haftana göre 11-12mm olması lazım ama daha küçük dedi kaç olduğu sormadım kese için mi bebek için mi söyledi bilmiyorum kesede bebekte gözüktü bende
canım o bahsettiği bebeğin boyudur o haftalarda olması gereken o bence benim tavsiyem ilaçlarını bi kaç gün daha kullan cuma günü başka bir doktora git birde o söylesin solnuçta gittiğin yer tüp bebek merkezi ve sil baştan yaptıklarında alacakları parayı düşünce acele ettikleri geliyor aklma. başka bir hastane ve doktora görüş derim.

Arkadaslarr bana da uardim esin ne olurr 6 haftalik hamileyim bugun tahlil yapildi tsh 4.56 cikti dahiliyeye sevk etti. Cok korkuyorum tsh yuksekligi kontrol altina aliniyo mu alininca bebege zarari oluyo mu bebkte zeka geriligine neden oluyormus cok korkuyorum

Sanslisin canim doktorun hemen dahiliyeye yonlendirmis benim ilk gebeligimde 4 cikmasina ragmen kadin dogumcu yonlendirmemisti o yuzden kalbi durdu evladimin. Bebegi kaybettikten sonra hipotiroit hastasi oldugumu ogrendim. Hemen tedavi oldum doktorum tshin 2 nin altina dusmeden hamile kalma zaten kalamazsin dedi. Gercektende tsh 1.18 oldu ve hamile kaldim. Gebe oldugumu ogrenir ogrenmez 5. Haftamda test yapildi ilac kullanmama ragmen tsh 4.75 cikti. Hemen dahiliye doktorumla gorustum ilacin dozunu arttirdi. Sakin olmami ilacin bir zarari olmayacagini aksine ilac icmezsem problem olabilecegini soyledi. Bazi kadinlar hic farkinda bile olmadan hamileligini tamamliyormus ama zeka geriligi oluyormus oda iq da 10 puan dusukluge sebep oluyormus birsey degil disaridan fark edilmez dedi doktorum. Ilacini duzenli kullan rahat ol dedi.
Sende ilacini aksatma duzenli kullan zaten o haplar plasentaya gecmiyor gebelikte 2,5 altinda olmasi lazim. Allah yardimcin olsun arkadasim ihmal etme.

canım biraz daha bekleseydiniz vajinal baktı dimi doktorun bebeğin crl si kaç? kan değerlerin nasıldı? çok zor bir durum Rabbim yarımcın olsun mucizene belki bi mucize daha katar
Ewet canım vajinal baktı crl si dediğin tam olarak ne demek bilmiyorum ama doktorum 11-12mm olması gerekiyo ama geriden geliyo bu yüzden kalp atışıda yo
canım biraz daha bekleseydiniz vajinal baktı dimi doktorun bebeğin crl si kaç? kan değerlerin nasıldı? çok zor bir durum Rabbim yarımcın olsun mucizene belki bi mucize daha katar
bebek alınmadı daha zaten canım benim tüp bebekti o yüzden kullandığım ilaçlar vardı onları bırak belki kendiliğinden düşer 1hafta içinde olmazsada kürtaj yapıcaz enfeksiyon kaparsın dedi vakinal bakıldı canım crl si dediğin ne oluyo tam bilmiyorum ama 11-12mm olması lazım ama daha geriden geliyo dedi bebek için mi kese için mi dedi bilmiyorum şoktan sormak aklıma bile gelmedi bebek transfer edildikten sonra 14.gün kan değerim 854tü doktorum olması gerekenin en iyisi demişti dediğin gibi bi mucize bekliyorum Allahtan

Ewet canım vajinal baktı crl si dediğin tam olarak ne demek bilmiyorum ama doktorum 11-12mm olması gerekiyo ama geriden geliyo bu yüzden kalp atışıda yo

bebek alınmadı daha zaten canım benim tüp bebekti o yüzden kullandığım ilaçlar vardı onları bırak belki kendiliğinden düşer 1hafta içinde olmazsada kürtaj yapıcaz enfeksiyon kaparsın dedi vakinal bakıldı canım crl si dediğin ne oluyo tam bilmiyorum ama 11-12mm olması lazım ama daha geriden geliyo dedi bebek için mi kese için mi dedi bilmiyorum şoktan sormak aklıma bile gelmedi bebek transfer edildikten sonra 14.gün kan değerim 854tü doktorum olması gerekenin en iyisi demişti dediğin gibi bi mucize bekliyorum Allahtan
canım benimkide tüp bebek ve seni çok iyi anlıyorum kendimi senin yerine koydum ve o benden vazgeçmedikçe ben ondan vazgeçmem yani o yüzden bir doktora daha git dedim. kan değerinde çok iyiymiş sırf kendi için rahat etsin diye sonradan pişmanlık duymamak için kesinlikle başka bir doktor daha öneriyorum.

Bebeğin gelişimi geriden geldiğine göre kalp atışı başlamamış olması normal değil mi?Belki geç büyüdüğü için kalp atışı da geç başlayacak?Başka bi dr.a görünmeyi düşündün mü ilaçları bırakmadan önce?Yoksa dr.una güvenin tam mı?Ama insan umudunu kesmek istemiyo hemen
Doktoruma çok güveniyodum canım ama dün akşamdan beri içimde şüphe var benim tüp bebek 6tane embriyomu kromozon incelemesine gönderdik 1tanesi sağlıklı geldi onu koyduk bebek sağlıklıysa gerçekten gelişimi neden geriden gelsin diye düşünüyorum herşey normal olup kalp atışı alınmasa normal gibi geliyo ama geriden gelmesi şüphelendiriyo beni o yüzden başka doktorada en azından içimin rahatlaması için gitmeyi düşünüyorum

canım o bahsettiği bebeğin boyudur o haftalarda olması gereken o bence benim tavsiyem ilaçlarını bi kaç gün daha kullan cuma günü başka bir doktora git birde o söylesin solnuçta gittiğin yer tüp bebek merkezi ve sil baştan yaptıklarında alacakları parayı düşünce acele ettikleri geliyor aklma. başka bir hastane ve doktora görüş derim.
Doğru söylüyosun canım gidicem başka bi doktora daha en azından içimin rahatlaması açısından tam 15bin harcadık giden parada gözüm yok 15değil 20-30gitseydi de sağlıkla bebeğimi kucağıma alsaydım

Doğru söylüyosun canım gidicem başka bi doktora daha en azından içimin rahatlaması açısından tam 15bin harcadık giden parada gözüm yok 15değil 20-30gitseydi de sağlıkla bebeğimi kucağıma alsaydım
canım bi yukarıda ki mesajına yanıt olarak ta yazayım bebeğin geriden gelmesi bence daha normal nasıl önden gidebiliyorsa bazenden geriden gelebilir esas boyu haftasıyla uyumlu olup kalp atışı alınmasaydı daha enteresan olurdu. canım ultrason kağıdı verdilermi gerçi doktorun çoktan umudu kesmiş vermiş olacağını sanmıyorum. orda yazar boyu diyecektim. ne kadar fark var ki acaba normal günüyle arasında.

canım bi yukarıda ki mesajına yanıt olarak ta yazayım bebeğin geriden gelmesi bence daha normal nasıl önden gidebiliyorsa bazenden geriden gelebilir esas boyu haftasıyla uyumlu olup kalp atışı alınmasaydı daha enteresan olurdu. canım ultrason kağıdı verdilermi gerçi doktorun çoktan umudu kesmiş vermiş olacağını sanmıyorum. orda yazar boyu diyecektim. ne kadar fark var ki acaba normal günüyle arasında.
Yok canım vermediler tam olarak ne kadar fark var bilmiyorum söylemedi bende şoktan bişey soramadım bi mucize bekliyorum artık Allahtan:cry:

Sanslisin canim doktorun hemen dahiliyeye yonlendirmis benim ilk gebeligimde 4 cikmasina ragmen kadin dogumcu yonlendirmemisti o yuzden kalfardu evladimin. Bebegi kaybettikten sonra hipotiroit hastasi oldugumu ogrendim. Hemen tedavi oldum doktorum tshin 2 nin altina dusmeden hamile kalma zaten kalamazsin dedi. Gercektende tsh 1.18 oldu ve hamile kaldim. Gebe oldugumu ogrenir ogrenmez 5. Haftamda test yapildi ilac kullanmama ragmen tsh 4.75 cikti. Hemen dahiliye doktorumla gorustum ilacin dozunu arttirdi. Sakin olmami ilacin bir zarari olmayacagini aksine ilac icmezsem problem olabilecegini soyledi. Bazi kadinlar hic farkinda bile olmadan hamileligini tamamliyormus ama zeka geriligi oluyormus oda iq da 10 puan dusukluge sebep oluyormus birsey degil disaridan fark edilmez dedi doktorum. Ilacini duzenli kullan rahat ol dedi.
Sende ilacini aksatma duzenli kullan zaten o haplar plasentaya gecmiyor gebelikte 2,5 altinda olmasi lazim. Allah yardimcin olsun arkadasim ihmal etme.
Cok tesekkur ederim.4.56 cikan tahlili ozel

hastanede sabah ac karna yaptirmistim.doktordahiliyeye gonderince hemen devlete randevu alsim.ogleden sonra 3.5 gibi yaptirdim tok degildim coj fazla. Sonuc aksam cikti netten baktim 2.5. Cok saskinim hangisine guveneyim ki

Arkadaslarr bana da uardim esin ne olurr 6 haftalik hamileyim bugun tahlil yapildi tsh 4.56 cikti dahiliyeye sevk etti. Cok korkuyorum tsh yuksekligi kontrol altina aliniyo mu alininca bebege zarari oluyo mu bebkte zeka geriligine neden oluyormus cok korkuyorum
önce sakin ol canım ilaçla kontrol altına alınıyor.benmde 6 haftalıkken 4tü.7 haftalıkken 7 ye yükselmişti şimdi ilaç kullanıyorum inşallah hiçbirşey olmayacak

hastanede sabah ac karna yaptirmistim.doktordahiliyeye gonderince hemen devlete randevu alsim.ogleden sonra 3.5 gibi yaptirdim tok degildim coj fazla. Sonuc aksam cikti netten baktim 2.5. Cok saskinim hangisine guveneyim ki

Rica ederim ne demek arkadasim ben ozellerin hic birseyine guvenemiyorum en garantisi devlet hastanesi. Vallahi canim burdaki arkadaslar ac tok fark etmiyor diyor ama bence cok fark ediyor kendi doktorum bir bardak su bile icmeden geleceksin dedi,, kan verirken kac kere hemsirelere sadece corba ictim alsaniz olmaz mi diye yalvariyorlardi yarin ac gel dogru sonuc vermez dediler. Sen bence en yakin zamanda dahiliyeden randevu al sabah su bile icmeden git kan ver canim ona gore ilac versinler.

Rica ederim ne demek arkadasim ben ozellerin hic birseyine guvenemiyorum en garantisi devlet hastanesi. Vallahi canim burdaki arkadaslar ac tok fark etmiyor diyor ama bence cok fark ediyor kendi doktorum bir bardak su bile icmeden geleceksin dedi,, kan verirken kac kere hemsirelere sadece corba ictim alsaniz olmaz mi diye yalvariyorlardi yarin ac gel dogru sonuc vermez dediler. Sen bence en yakin zamanda dahiliyeden randevu al sabah su bile icmeden git kan ver canim ona gore ilac versinler.

Kizlar minik kesecigi gorduk. Bir kac gun geriden gidiyormusum olabilir dedi doktor. Dun cok yorulmustum hafif cok acik kahve bir akintim oldu. Doktor progesteron jel verdi. Progesteronum 23 cikti...baska doktor buna normal demisti...
Cok moralim bozuldu:( 2 hafta sonra kalp atisini duyariz dedi...
Bende soyle durum var isim geregi surekli ucakla seyahat ediyorum. Persembe Istanbula gidicem mesela.Haftaya yurt disinda toplantim var 1 hafta yokum. Doktor bana kalirsa gitme ama mecbursan git diyor... napcam hen bilmiyorum rapor alsam bile eninde sonunda yine seyahat edecegim:( hamile olupta seyahat eden cok arkadasim var bi sorun olmadi ama... napcam bilmiyorum....

Back