• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Temmuz Anneleri

hayır normal bence

canım ikiz olacağını sanmıyorum ben ölçüm yaptırırken böyle cuma yaptırmıştım 339 du pazartesi 1591 çıktı ama tek gebelik. bazen hızla artabiliyor ayrıca mutlak 2 katı olacak diye bir kural yok bazen 2.5 kat bazen 3 kat artıyor.

Teşekkür ederim kızlar heyecan yapmıştım hayırlısı artık ben c.tesi yine bi kese kalp atışı kontrolüne gitcem

sakın öyle düşünme canım. bende 3 tane kaybettim. şu anda 4. hamileliğimi yaşıyorum. bu sefer herşey yolunda gidiyor allahın izniyle. sakın karamsarlığa kapılma. gerekli bütün testlerini yaptır. doktorun seni yönlendirecektir. istersen bende yazarım sana hangi testleri yaptırdığımı. gerçi bende testlerde hiçbirşey çıkmadı. doktorum açıklanamayan düşükler sınıfına giriyorsun dedi. ama bak bu sefer herşey yolunda. sakın vazgeçme. durmak yok yola devam :)
ya evet canım bana testler konusunda bilgi verirmisin.nasıl yaptırdın.eşinle ikiniz mi sadece sen mi?kan alıyorlar biliyorum ama daha ayrıntılı bakılıyor mu.en azından cuma günü kürtaj olduktan sonra randevu falan alırım.bilgi sahibi olim.netten baktım ama istediğim gibi bir anlatım yoktu.

Gerçekten mi inan bunu bende duymuştum ama kalp atışlarını duymadan içim rahat etmicek sanki birde lekelenmeler hala devam ediyor o yüzden de biraz canım sıkılıyor bu gün gittiğim doktorda benzer Şeyler söyledi umarım öyle olur ama satı benim gibi olupta kalp

geekten güzel dileklerin için çok teşekkür ederim ama inan sevinemiyorum bile çünkü lekelenmeler devam ediyor oyüzden canım çok sıkkın bende Dediğin gibi biliyordum ama ümitlenmek istemiyorum yinede bu akıntı bir kesilseydi daha iyi olacaktım Rabb'ime sığındım o Herşeyin en iyisini bilir inşaallah iyi Şeyler olur hepimiz için
canım benimde oğlumda lekelenmem olmuştu ilk aylarda. benim rahimde miyom var o yapmıştı. eğer dikkat etmeseydim düşük yapabilirdim. çok şükür 13 aylık oldu oğlum. inşallah sen alacaksın yavrunu kucağına. bol bol dinlen sakın iş yapma. vede yeme içmene dkkat et. zararlı gıdalar tüketme bunlarda düşüğü tetikler. olumlu düşün inşallah geçecek lekelenmelerin.

Merhaba kizlar nasilsiniz bakalim? Hasta olanlara gecmis olsun diyorum benimde bademciklerim sisti hic keyfim yok :KK43:

Kesede bebegi gozukmeyen arkadaslar beni biliyorsunuz 6+2 de hala bebek gozukmemisti. Bende baska doktora gittim o doktoru allaha havale ediyorum bebegimi gormesine ragmen kese bos gozukuyo dedi. Ozel hastane ya beta hcg testi 90 tl iki gun arayla yaptir artisa bakalim dedi.( oysa ben zaten hamile oldugumu ilk ogrendigimde yaptirmistim ve artis duzenliydi) Surati falan dustu. Testeri yaptir bakalim o zamana kadarda sakin doktor doktor gezme dedi!!! Ertesi gun devlet hastanesine gittim doktor ne dedi biliyor musunuz kalp atislari baslamis..
Kesede gozukmeyen bebegin 1 gun icinde gozukup ustelik kalp atislarinin baslamasi mumkun mu?? Demem o ki ozel hastanelere gidiyorsaniz temkinli olunbir doktorla kalmayin hemen kurtaj dediklerinde bebeginizden vazgecmeyin bekleyin. Avcilar hospitaldaki o doktoru allaha havale ediyorum benden 90+90 180tl alabilmek icin neler yasatti hersey bu kadar kolay olmamali :KK43:
senin adına çok sevindim.gözünüz aydın olsun .inşaalh Rabbim sonuna kadar daim eder bebeişini sağlıkla kucağına alırsın. :)

bedidiko: 38082996: 602857 .!.:
Merhaba kizlar nasilsiniz bakalim? Hasta olanlara gecmis olsun diyorum benimde bademciklerim sisti hic keyfim yok :KK43:

Kesede bebegi gozukmeyen arkadaslar beni biliyorsunuz 6+2 de hala bebek gozukmemisti. Bende baska doktora gittim o doktoru allaha havale ediyorum bebegimi gormesine ragmen kese bos gozukuyo dedi. Ozel hastane ya beta hcg testi 90 tl iki gun arayla yaptir artisa bakalim dedi.( oysa ben zaten hamile oldugumu ilk ogrendigimde yaptirmistim ve artis duzenliydi) Surati falan dustu. Testeri yaptir bakalim o zamana kadarda sakin doktor doktor gezme dedi!!! Ertesi gun devlet hastanesine gittim doktor ne dedi biliyor musunuz kalp atislari baslamis..
Kesede gozukmeyen bebegin 1 gun icinde gozukup ustelik kalp atislarinin baslamasi mumkun mu?? Demem o ki ozel hastanelere gidiyorsaniz temkinli olunbir doktorla kalmayin hemen kurtaj dediklerinde bebeginizden vazgecmeyin bekleyin. Avcilar hospitaldaki o doktoru allaha havale ediyorum benden 90+90 180tl alabilmek icin neler yasatti hersey bu kadar kolay olmamali :KK43:
Arkadasim bende avcilardayim hospitalde kimbu dr merak ettim

Bu arada bodoslama daldim ben bayadir okuyorum da sifre probleminden giriş yapip yazamadim bi türlü..
sat 9 ekim bebek kalp atışı vs gördük şükür de benim bulantilar feba ötesi 20 gündür hastanelerdeyim :( serumlar fora yok oluyorum bildiginiz :( 5 yaşında bi kizim var 1 gebeligimde 10.haftada kalp atisi durdu kurtaj sonra 7.haftada kese bozuldu 2.kurtaj derken bakalım bu ne olacak hayir olsun inşaallah ama tukendim resmen :(((

tünaydın hanımlar bende kısmetse temmuz annesi olucam sat 22 ekimdi kasımda hastalanırım diye bekledim ama olmadı test yapmadım sabırla bekledim.zaten planlı bir bebek değildi.çünkü öncesinde 1 canlı doğum bir ölü doğum ve 2 tane 5 haftalık düşük yaşadım.kanımda heterazigot mutasyonu saptandı.bunun için dr a sonuç göstermeye gittim bide duydumki hamileyim kesede hemen göründü.gayet sağlıklı dedi.hemen iğne başladık kan sulandırıcı ve folic iyot.öncesinde glukofen kullanıyodum.onada devam.bu bebek kalıcak inanıyorum.bu sefer düşük olmıycak.allahım inşallah bize nasip edecek bu bebeğimizi.sürekli otobüs yolculuğu yapıyormuşum gibi midem bi garip ve iştahım kesildi.açım ama çubuk krakerden başka bişey yiyemiyorum.ha bide mandalina :) umarım hepimizin çok güzel ve sağlıklı 9 ayı geçer.

Evet canım ya sorma aynen.Benim de çalışan veliler hepsi de cazgır maşallah.Geçen gün velinin biri dr.a gidip gelmelerimi farketmiş olacak ki müdürle konuşacakmış 'olurda hocamıza Allah bi bbebek verirse sık sık dr.a gitmesi gerekecek(bizim burası dr.a 80 km mesafe malesef yani tüm gününü alıyo)o zaman bizim çocuklar nolucak' diyecekmiş müdüre.Müdür yokmuş da okulda kapıdaki yardımcı elemana söylüyomuş.Hey Allahım sen nası doğurduysan ben de öyle izinimi kullanıcam paşalar gibi Allahın izniyle.Çocuklar küçük olunca ilkokuldaki gibi ödevlendirip gidemiyosun kimseye bırakamıyosun.Ben sırf bu yüzden özel randevu alıp öğleden sonraları gidiyorum dr.uma bi şekilde stajerlere oluyo haftanın 3 günü öğleden sonra idare ediliyo tam gün cnm bi de kulüp var bizde zor valla..Allah yardımcımız olsun
sen yine şanslısın ne stajer var ne yardımcı personel ben alahtan yarım gün çalışıyorum ğleden sonrada doktora gidiyorum gnelde ama okul eğilil kalkçok yoruyor gerçektn öğlene bir bel ağrısı başlıyor sorma boş ver konuşan konuşsun napalım bizim de anne olmak hakkımız katlanacalar biz oları düşünüyoruz hep ama iana farkında değiller..

Bu arada bodoslama daldim ben bayadir okuyorum da sifre probleminden giriş yapip yazamadim bi türlü..
sat 9 ekim bebek kalp atışı vs gördük şükür de benim bulantilar feba ötesi 20 gündür hastanelerdeyim :KK43: serumlar fora yok oluyorum bildiginiz :KK43: 5 yaşında bi kizim var 1 gebeligimde 10.haftada kalp atisi durdu kurtaj sonra 7.haftada kese bozuldu 2.kurtaj derken bakalım bu ne olacak hayir olsun inşaallah ama tukendim resmen :KK43:((
canım çok geçmiş olsun umarım aynı problemleri yaşamazsın sağlıcakla alırsın kucağına çok zor ve ne mucize bi şeymiş meğer anne olmak zorluklarını yaşadıkça anlıyoruz kıymetini hç keyfini kaçırma bu kez herşey güzel olsun inşallah

Canım yaa inan kendi bebeğime sevinmiş kadar sevindim maşallah.Çok dert olmuştun içimize çok şükür görmüşsün.Amann canım 1 kimyasal uaşadım,bi de dış gebelik özel hastaneler bana illallah dedirtti inan.Hele dış gebeliğimde özeldeki kadın operatör dr.du neredeyse iğne tedavisine uğraşmadan beni ameliyata alıp tüpümü alacaktı.'ameliyatta tüpüm zarar görür mü dedim' 'zaten sağlıklı bi tüp olsaydı dış gebelik olmazdı' dedi ve yıktı beni.Allah bildiği gibi yapsın özel ısparta hastanesindeki o kadın çok sevilen dr.u inşallah.Sonradan tıpa gittim rahim filmi çektirdim tüplerimde hiç bi sorun yokmuş çok şükür.Ameliyata gerek kalmadan da sonlandırıldı şükür dış gebeliğim...Şimdi tıpta bi prof.a gidiyorum.Muayene ücretine özelden daha çok para veriyorum ama içim rahat Allah'a şükür.Dr.um hem bilgili bi prof. hem imanlı ,inançlı bi dr(ki ben buna da çok öenm veririm).Hem de her aradığımda ulaşıyorum ve beni rahatlatıyo Allah ondan bi kere razı olsun..Allah hepimizi hayırlı insanlarla, hayırlı dr.larla karşılaştırsın inşallahh..
Sagol canim benim bende bebek gozukene kadar neler yasadim allah biliyor kimseye yasatmasin rabbim cok zor. Yasadiklarina o kadar uzuldum ki allahtan o cahil doktor tupunu almamis.. Allah seni iyi insanlarla karsilastirmis cok sanslisin. Benimde sanssizligim kendi doktorumun yurt disinda olmasi oldu. Daha yeni geldi ve beni cok rahatlatti. Insan bildigi tanidigi doktordan sasmamali.

Bu arada bende sinif ogretmeniyim bir sene devlette ucretli calistim ozel okullarda calistim bu sene calismiyorum o cocuklarin o velilerin cazgirliklarini cok iyi biliyorum allah sabir versin canim. Normalde cekmek zorken hamileyken hic cekilmez tahmin edebiliyorum zaten cok hassaslasiyoruz mide bulantisi dusuk tehlikeside cabasi allah yardimciniz olsun insallah hepimiz saglicakla evlatlarimizi kucagimiza alalim :)

OTE="icell_84, post: 38085646, member: 421048"]canım çok geçmiş olsun umarım aynı problemleri yaşamazsın sağlıcakla alırsın kucağına çok zor ve ne mucize bi şeymiş meğer anne olmak zorluklarını yaşadıkça anlıyoruz kıymetini hç keyfini kaçırma bu kez herşey güzel olsun inşallah[/QUOTE]
Inşallah canim ilk hamileligimde sorunsuzdum yine bulantilarim felaketti ama düşük riski vs bilmedim normal dogumla dunya guzeli kizimi kucagima aldim sukur sonra iki kurtaj oldu ama hissettim bi terslik olduğunu şimdi gönlüm rahat bu bebeğim gelicek allahib izniyle ama bulantilarim cok fena keton degerim glukoz degerim idrarda cift pozitif cikio hastaneye yatmak zorunda kalıyorum :(

[QUOTE="bedidiko, post: 38086222, member: 60285dullah yesevi. Sen hangi doktora gidiyorsun arkadasim nil hanim cok iyi diyorlar ben gittigimde cok doluydu bitek sadullah bosmus[/QUOTE]
Ben ilk dogumumu nil hanimda yaptim ama dehset yogun ve hatirlamiyo seni hiç ona gitmiycem zaten muayenesi 100 lira oha yani sadullah çok feci paraci bilirim ikidir acilde ona denk geliyoruz :) faruk çekmeceli var orda harika biri ilgili olumlu nazik denemek istersen tavsiye ederim canim

ben çok şükür bir kayıp yaşamadım bu ikincihamileliğim ama sanırım yaş ve tecrübe gereği biraz daha pinpirikli oluyorum bunda ilki çok rahattı ondada lekelenmem oldu ama çok umursamamışım inşllah bizim bebeklerimiz geç döllenmedir ve gittiimizde görürüz bizi daha fazla bekletmezler ilkini neden kaybetmiştin canım rabbim bir daha yaşatmasın inşallah ve hiç endişenme bir kere oldu diye birdaha olacak diye bişey yok
folik asit eksikliği sebebiyle sırt açıklığı varmış 16. haftada normal doğumla sonlandırıldı malesef. tam 1 sene sonra tam diğer bebeğimi kaybettiğim ay şimdiki bebeğime hamile olduğumu öğrendim inş. bu sefer sağsalim kucağımıza almak nasip olur.

ya evet canım bana testler konusunda bilgi verirmisin.nasıl yaptırdın.eşinle ikiniz mi sadece sen mi?kan alıyorlar biliyorum ama daha ayrıntılı bakılıyor mu.en azından cuma günü kürtaj olduktan sonra randevu falan alırım.bilgi sahibi olim.netten baktım ama istediğim gibi bir anlatım yoktu.

eşin sadece sperm testi yaptıracak o kadar gerisi sende ( bak ondanda kaynaklanıyor olabilir spermleri kalitesiz olabilir ) . hepsi için sadece kan vermen yeterli toksoplazma, rubella, d vitamini, b12 vitamini, tsh, prolaktin. trombofili paneli ( en önemlisi bu kan pıhtılaşması testleri hepsini yaptır faktör 5 , faktör 7 , protein c, protein s ), şekerine bakılsın mutlaka birde şeker yüklemesi yapılsın , smeer mutlaka yaptır, akıntın varsa ona baktır iltihap olabilir, rahim filmi çektir tüpler ve rahim normalmi ona bakılsın, eşin ve sen kromozom analizi mutlaka yaptırın kan veriyorsunuz yine kandan bakılıyor. tüm testlerini yaptır öncelikle düşüklerin sebebini araştırın. sebebini bulduktan sonra gerisi kolay tedavini oluyorsun. sonuçta hamile kalabiliyorsun. buda çok önemli. hiç hamile kalamayan o kadar çok kadın varki. onların durumu daha zor. bana doktorum öyle demişti. hiç hamile kalamayan bir kadına ben ne yapabilirimki dedi. ona göre sen daha kolay bir hastasın istediğin zaman hamile kalabiliyorsun. eninde sonunda o bebeği içerde tutmanında bir yolunu bulucaz dedi. gerçekten öyle sende üzülme hamile kalabiliyorsun. işin en önemli kısmı bu. testlerini yaptır. düşüğe neyin sebep olduğunu bulun ve tedavisini ol. bu aradada umudunu yitirme. seni çooookkk iyi anlıyorum. kalbim seninle :KK68:

herkes mide bulantısından bahsettim. kaçıncı haftada başlıyor bulantı. ben ilk hamileliğimde hiç yaşadım ve 9 kilo aldım o zaman 26 yaşındaydım şimdi 31 heyecanla bekliyorum olacakları daha doktora gitmedim 15. randevu aldım heyecanla bekliyorum

Back