Canım zor biliyorum ama senin bebegin icin guclu olman lazım rabbim evladina uzun omur versin ben kizimin yanina girerken gozyaslarimi siliyordum acimi derinlere gomuyordum hic istemedigim hastanede kabus gibi gunler gecirdim ne sezeryan acim nede tas gibi olmus goguslerim acitmadi canımı sadece kizim icin ayaktaydim yemeden icmeden uyumadan kapisinda bekledim sutumu azda olsa verdirdim sende guclu ol annesi sutunu 3 saatte bir sag dondurucuya koyarsan 6 ay yok dolapta kalirsa 24 saat 2 sutu bir torbaya koyabilirsin ama cozdurdugunde 4 saat dayaniyo o yuzden zay olmamasi icin tek poset yapabilirsin 60 cc olacak sekildede ayarliyabilirsin 2 yemelik ben dondurucuya attim iyikide atmisim sutum birden kesildi ama bu sayede 3 ay anne sutu aldi kizim.Sutun once cok olacak hep oyle olur diye guvenme tedbirini al.Evladin saglikla cikacak insallah ordan buna inan eve doneceginiz gunu sabirla bekle gececek hepsi...Yürek sizim dinmiyor bulunduğumuz yerden başka ile geldik sözde özel hastane ilgi alaka olsun diye.hastanede kabus gibu şeyler yaşadım. Bir anda kendimi sezeryan da buldum. Kanaması olup da durdurulanlari okudukça oluyotum.hala kan ilacı için sabah 5.te uyaniyorum ama bebeğim karnimda değil artık. Sütum gelmedi onca ağlamaya gelmemesi normal sanitim
ben hergün o Yenidoğan Yoğun bakıma gidince yüreğim acıyor. Çok küçük yavrum ben kiyamiyordum karnimdayken yürümeye bile.simdi ne haldeyiz bu acı çok acı biri bir şey desin bana bu nasıl atlatilit
Gerekli miyfi ilgisizlik mi bilmem 4 gün önce sezeryan a alındım 28 haftalik ken. Kanamam vardı hastaneye yattım kesilir gibi oldu leke ye döndü taburcu ettiler ikinci gün başladı yine böyle olmaz diyip sezeryan a aldılar. Ilk covugumdu.bebegim yogunbakimda onu gordugumde duygularımı anlatamam.gunlerdir cümle kuramadim.gozumde yaş kalmadı.acim yüreğim den taşıyor.simdi süt sagip ona yardimci olmalıyım.bana yardım edin.bulundugum yerden başka ile.sevk edilmistim dogumda.burda kaldık.esim de işine döndü. Ben yanlız kaldim.ve hiçbir şey bilmiyotum.goguslerim taş gibi oldu sagma.makinasi aldım. Ama saydığım sütü nasıl muhafaza etmeliyim
bir de günde defalarca sağmaliyim her defasında ayrı kap mi kullanmaliyim.steeil olsun diye sterilizasuon aldım. Ise yarar mı bilmem.hicbir şey bilmiyotum. Hala pijamalarimla gidip.geliyotum hastaneye. Değirmek nedir delirdim işte.kanamayi durduramadilar.ve belki de ugrasmadilar neden başka hastaneye gitmedim neden kabul.ettim.sezeryani
ben.bu kadar pis.bir anne.miyfim
çocuğum. El.kadar her tarafı igne.serum.hortum
burada nasıl.bu tramva nasıl. Atlatiriz. Hayat nasıl. Normale.doner.hastaneden eli boş. Çıktım.yaram umurumda değil yüreğim hiç bu kadar acimamisti
benim gece suyum geldi bı ıkı damla pembe akıntı, sancı vs yoktu zaten sunı sancıyla 35+3 de dogum yaptım 2.680 dogdu kızımmerhaba kizlar bisey sormk istiyorum dogumun basladigini nasil anladinz bi akinti feln oldu mu ? ben 32 haftalik hamileyim dun pembe renkte akintm olmustu bugun sabahda kasilmayla birlikte kahverengi sulu akintim oldu sizinde boyle oldumu erken dogm riskim var zaten korkuyorum birazda bilginizi paylasirmisinz ??
benimde kızım 2680 dogdu ve sutum olmadı dogdugundan berı mama ve anne sutu ıle beslendı ufak dogan bebekler cok cabuk toparlıo ıcını ferah tut cnmKizlar oglum 34 haftalik olarak subatta dogdu..44 cm. 2300 gr olarak..benim sutum gelmiyor ve uzuntumden hergun aglar oldum..lohusalik resmen yasamadim ayakta gecirdim annem yok,kayinvalidemle ayni sehirde yasamiyoruz ve ayagindan problemi old.dan gelip bana yardimci olamadi..esimin cevresi cok genis..gelen giden hic eksik olmadi sagolsunlar ama inanilmaz yorgunum..pek uyuyamadim da o donemde acikcasi..yorgunluk uykusuzluktanmi bilmiyorum neden,sutum bastan beri azdi..artik neredeyse bitecek gibi...erkek cocugu sonucta ufak tefek kalacak diye cok korkuyorum..cevrenizde hem premature dogup hem mamayla beslenip hemde gelisimi iyi olan covuklar varmi?inanilmaz uzgunum ne yapabilirim bilmiyorum artik
Bizde 23 0cakta 33+5 gunluk 1880gr dogduk. Hic anlamadim idrar kaciriyorum sandim baktim basedemedim korktugum sey mi diye hemwn dr gittim hastaneye yatirfilar 1 hafta bekledik ciger gelistiriciler ws. Sonunda aldilar bebegimi 1 hafta kovozde kaldik ciktiktan sonra hastalandi bebegim1 aya yakin yatti neredeyse kaybediyorduk cok sukur suan 4 aylik fitik ameliyatimiz var. Ama neler cektik cok sukur bu gunlerimiZe Allah herkesin yardimcisi olsun. Birde kizlar benim sutum yetersiZ suan yok denecek kadar azaldi aptamil1 kullaniyorum 1,5 saate bir acikiyor oglusum ne yapmam gerek bilemiyorum normal mi sizde ?
Bizimkiler ayni zamanda dogmus. 25 ocakta 33+6 da dogdu :)
Yürek sizim dinmiyor bulunduğumuz yerden başka ile geldik sözde özel hastane ilgi alaka olsun diye.hastanede kabus gibu şeyler yaşadım. Bir anda kendimi sezeryan da buldum. Kanaması olup da durdurulanlari okudukça oluyotum.hala kan ilacı için sabah 5.te uyaniyorum ama bebeğim karnimda değil artık. Sütum gelmedi onca ağlamaya gelmemesi normal sanitim
ben hergün o Yenidoğan Yoğun bakıma gidince yüreğim acıyor. Çok küçük yavrum ben kiyamiyordum karnimdayken yürümeye bile.simdi ne haldeyiz bu acı çok acı biri bir şey desin bana bu nasıl atlatilit
Gerekli miyfi ilgisizlik mi bilmem 4 gün önce sezeryan a alındım 28 haftalik ken. Kanamam vardı hastaneye yattım kesilir gibi oldu leke ye döndü taburcu ettiler ikinci gün başladı yine böyle olmaz diyip sezeryan a aldılar. Ilk covugumdu.bebegim yogunbakimda onu gordugumde duygularımı anlatamam.gunlerdir cümle kuramadim.gozumde yaş kalmadı.acim yüreğim den taşıyor.simdi süt sagip ona yardimci olmalıyım.bana yardım edin.bulundugum yerden başka ile.sevk edilmistim dogumda.burda kaldık.esim de işine döndü. Ben yanlız kaldim.ve hiçbir şey bilmiyotum.goguslerim taş gibi oldu sagma.makinasi aldım. Ama saydığım sütü nasıl muhafaza etmeliyim
bir de günde defalarca sağmaliyim her defasında ayrı kap mi kullanmaliyim.steeil olsun diye sterilizasuon aldım. Ise yarar mı bilmem.hicbir şey bilmiyotum. Hala pijamalarimla gidip.geliyotum hastaneye. Değirmek nedir delirdim işte.kanamayi durduramadilar.ve belki de ugrasmadilar neden başka hastaneye gitmedim neden kabul.ettim.sezeryani
ben.bu kadar pis.bir anne.miyfim
çocuğum. El.kadar her tarafı igne.serum.hortum
burada nasıl.bu tramva nasıl. Atlatiriz. Hayat nasıl. Normale.doner.hastaneden eli boş. Çıktım.yaram umurumda değil yüreğim hiç bu kadar acimamisti
Merhaba kızlar.. bende bı hafta once 33 haftalık doğum yaptım ... 1800 grm bebeğim doğdu sonra dustu cıktı suan 1750 grm.... nişanım geldı evde sonra hastanede anıden suyum bosaldı 5 cm acılmaya ragmen bebeğim ters spinal sezeryan oldumcanım cok yanıyo sutum gıtmesıj dıye rahat olmaya calısıyorum ama yok yınede olmuyo annem yanımda esım yanımda ama onlarda uzuldugumu gormesın İstiyorum .... suan hıc bı cıhaza bağlı degıl kuzum sadece serumla beslenıyo besın vermedıler henuz... sutumude sagıyorum bu arada... bu 3. Bebeğim ilki ölüdoğum ikincisi düştü çok değerli bizim için yani.... tecrubelerınze dayanarak ne zaman cıkar tahmınen sızce doktor bıze zaman vermıyo ne zaman beslenır onu bıle soylemıyo hep yuzeyzel cevaplar verdı...
şunugerçekten gözlerim doldu okurken(çok ama çok üzgünüm yaşadığın herşey için.allah bebeğine sağlık sana da huzur versin inşllah.öncelikle sen annesin artık metanetli olmak bu işin tmel kuralı asla yıkılmadan dimdik durmalısın kendin için ama en önemlisi bebeğin için.kendimce bildiğim birkaç bir şey yazıcam sana neler doğru gelirse uygularsın..
öncelikle ilriki haftalarda başlayan ani kanamalar durdurulamıyor genellikle.emin ol hiç bir doktor bir bebeği 28 haftalık anne karnından almak istemez bu öyle bir çizgi ki orada kalsa bebeğin öelecekti belki ama şimdi yaşıyor öncelikle lütfen bunlarıda unutmak.süt sağmak senin şu an en önemli görevin orda verdikleri her ilaçtan daha önemli buna inan.öncelikle hemşirelerden bebeğine her öğünde kaç cc süt verdiklerini sor.her 3 saatte bir düzenli bir şekilde kalk sütünü sağ.süt torbasına doldur ordan 5-10-20 cclik şırıngalara (hemşirelere sütü nasıl kullandıklarını sorup öğrendikten sonra)sütünü çek hemen gideceksen poşetinin içine buz küpü hemen gitmeyeceksen buzdolbında dondur öyle götür.poşette kalan sütlerinin üzerine mutlaka tarihini yazarak buzluğua at 6 ay duracak hiçbir şey olmadan.hastaneye götürdün sütlerin üzerine mutlaka isim tarih saat yaz çok özenmli hemşireler biz yazarız diyorlar sonra iş yoğunluğundan karışıyor.her süt sağmadan sonra makinenin süt ile temas eden bütün apartlarını bir güzel sabunla sterilizasyona koy çok iyi kuruduğundan emin ol.her gittiğinde bebeğinin kilosunu sor not al defterine.ayrıca her güttüğünde sorman gerekn önemli şeyler:kaka yaptı mı??anne sütü alabildi mi ??alabildiyse ne kadar geleni oldu??solunumu nasıl??
bu dönem atlatılacak bir dönem buna emin ol bebeğin yanına geldğinde herşeyi unutacaksin sadece güçlü dur geçmişe asla takılma bugun bebeğin hayatta aslolan bu sadece buna odaz olsun dualarım sizinle..
Ne kilo ne kaka ne cc hiçbir bilgiyi vermiyo hemşireler doktora sorun bizim bilgi vermemiz yasak diyolar.dr da ters giden bi durum.yok çok pinpiriklisiniz kilosunu sormayın vb diyip yolluyor.Ne kil
şunu
Küvezde hiç oksijene bağlı kaldılar mı pekiMerhaba bende ikiz kızlarımı 33. Haftada doğurdum. 1500-1300. 28 gün küvezde kaldılar. Şimdi Evdeyiz. Mama kullananlar var mı aranızda?
kaldılar 3 gün kadarKüvezde hiç oksijene bağlı kaldılar mı peki
Canım nasılsınız
Benim kızım 36 haftalık 1820g 44 cm doğdu. Anne karnında gelişemediği için erken almaya karar verdiler. Kordon 2 kere boynuna dolanmış 1 kere de düğümlenmiş. Şükür küvözde kalmadı. Şu an 4. ayını doldurmasına bir hafta kaldı. Sadece anne sütü alıyor. 3 aylık kontrolüne gittiğimizde 55 cm 4600g idi. Bu son ay sanki fazla kilo alımı olmadı. Bayramdan aonra götürmek istiiyorum. Var mı bizim gibi haftası ileri ama gelişimi geri olan?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?