• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Premature Bebekler 2015 prematüre anneleri bu başlıkta toplanalım

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Yürek sizim dinmiyor bulunduğumuz yerden başka ile geldik sözde özel hastane ilgi alaka olsun diye.hastanede kabus gibu şeyler yaşadım. Bir anda kendimi sezeryan da buldum. Kanaması olup da durdurulanlari okudukça oluyotum.hala kan ilacı için sabah 5.te uyaniyorum ama bebeğim karnimda değil artık. Sütum gelmedi onca ağlamaya gelmemesi normal sanitim
ben hergün o Yenidoğan Yoğun bakıma gidince yüreğim acıyor. Çok küçük yavrum ben kiyamiyordum karnimdayken yürümeye bile.simdi ne haldeyiz bu acı çok acı biri bir şey desin bana bu nasıl atlatilit
Canım zor biliyorum ama senin bebegin icin guclu olman lazım rabbim evladina uzun omur versin ben kizimin yanina girerken gozyaslarimi siliyordum acimi derinlere gomuyordum hic istemedigim hastanede kabus gibi gunler gecirdim ne sezeryan acim nede tas gibi olmus goguslerim acitmadi canımı sadece kizim icin ayaktaydim yemeden icmeden uyumadan kapisinda bekledim sutumu azda olsa verdirdim sende guclu ol annesi sutunu 3 saatte bir sag dondurucuya koyarsan 6 ay yok dolapta kalirsa 24 saat 2 sutu bir torbaya koyabilirsin ama cozdurdugunde 4 saat dayaniyo o yuzden zay olmamasi icin tek poset yapabilirsin 60 cc olacak sekildede ayarliyabilirsin 2 yemelik ben dondurucuya attim iyikide atmisim sutum birden kesildi ama bu sayede 3 ay anne sutu aldi kizim.Sutun once cok olacak hep oyle olur diye guvenme tedbirini al.Evladin saglikla cikacak insallah ordan buna inan eve doneceginiz gunu sabirla bekle gececek hepsi...

Gerekli miyfi ilgisizlik mi bilmem 4 gün önce sezeryan a alındım 28 haftalik ken. Kanamam vardı hastaneye yattım kesilir gibi oldu leke ye döndü taburcu ettiler ikinci gün başladı yine böyle olmaz diyip sezeryan a aldılar. Ilk covugumdu.bebegim yogunbakimda onu gordugumde duygularımı anlatamam.gunlerdir cümle kuramadim.gozumde yaş kalmadı.acim yüreğim den taşıyor.simdi süt sagip ona yardimci olmalıyım.bana yardım edin.bulundugum yerden başka ile.sevk edilmistim dogumda.burda kaldık.esim de işine döndü. Ben yanlız kaldim.ve hiçbir şey bilmiyotum.goguslerim taş gibi oldu sagma.makinasi aldım. Ama saydığım sütü nasıl muhafaza etmeliyim
bir de günde defalarca sağmaliyim her defasında ayrı kap mi kullanmaliyim.steeil olsun diye sterilizasuon aldım. Ise yarar mı bilmem.hicbir şey bilmiyotum. Hala pijamalarimla gidip.geliyotum hastaneye. Değirmek nedir delirdim işte.kanamayi durduramadilar.ve belki de ugrasmadilar neden başka hastaneye gitmedim neden kabul.ettim.sezeryani
ben.bu kadar pis.bir anne.miyfim
çocuğum. El.kadar her tarafı igne.serum.hortum
burada nasıl.bu tramva nasıl. Atlatiriz. Hayat nasıl. Normale.doner.hastaneden eli boş. Çıktım.yaram umurumda değil yüreğim hiç bu kadar acimamisti

gerçekten gözlerim doldu okurken :KK43:(çok ama çok üzgünüm yaşadığın herşey için.allah bebeğine sağlık sana da huzur versin inşllah.öncelikle sen annesin artık metanetli olmak bu işin tmel kuralı asla yıkılmadan dimdik durmalısın kendin için ama en önemlisi bebeğin için.kendimce bildiğim birkaç bir şey yazıcam sana neler doğru gelirse uygularsın..
öncelikle ilriki haftalarda başlayan ani kanamalar durdurulamıyor genellikle.emin ol hiç bir doktor bir bebeği 28 haftalık anne karnından almak istemez bu öyle bir çizgi ki orada kalsa bebeğin öelecekti belki ama şimdi yaşıyor öncelikle lütfen bunlarıda unutmak.süt sağmak senin şu an en önemli görevin orda verdikleri her ilaçtan daha önemli buna inan.öncelikle hemşirelerden bebeğine her öğünde kaç cc süt verdiklerini sor.her 3 saatte bir düzenli bir şekilde kalk sütünü sağ.süt torbasına doldur ordan 5-10-20 cclik şırıngalara (hemşirelere sütü nasıl kullandıklarını sorup öğrendikten sonra)sütünü çek hemen gideceksen poşetinin içine buz küpü hemen gitmeyeceksen buzdolbında dondur öyle götür.poşette kalan sütlerinin üzerine mutlaka tarihini yazarak buzluğua at 6 ay duracak hiçbir şey olmadan.hastaneye götürdün sütlerin üzerine mutlaka isim tarih saat yaz çok özenmli hemşireler biz yazarız diyorlar sonra iş yoğunluğundan karışıyor.her süt sağmadan sonra makinenin süt ile temas eden bütün apartlarını bir güzel sabunla sterilizasyona koy çok iyi kuruduğundan emin ol.her gittiğinde bebeğinin kilosunu sor not al defterine.ayrıca her güttüğünde sorman gerekn önemli şeyler:kaka yaptı mı??anne sütü alabildi mi ??alabildiyse ne kadar geleni oldu??solunumu nasıl??
bu dönem atlatılacak bir dönem buna emin ol bebeğin yanına geldğinde herşeyi unutacaksin sadece güçlü dur geçmişe asla takılma bugun bebeğin hayatta aslolan bu sadece buna odaklan allah yardımcınız olsun dualarım sizinle..

merhaba kizlar bisey sormk istiyorum dogumun basladigini nasil anladinz bi akinti feln oldu mu ? ben 32 haftalik hamileyim dun pembe renkte akintm olmustu bugun sabahda kasilmayla birlikte kahverengi sulu akintim oldu sizinde boyle oldumu erken dogm riskim var zaten korkuyorum birazda bilginizi paylasirmisinz ??
benim gece suyum geldi bı ıkı damla pembe akıntı, sancı vs yoktu zaten sunı sancıyla 35+3 de dogum yaptım 2.680 dogdu kızım

Kizlar oglum 34 haftalik olarak subatta dogdu..44 cm. 2300 gr olarak..benim sutum gelmiyor ve uzuntumden hergun aglar oldum..lohusalik resmen yasamadim ayakta gecirdim annem yok,kayinvalidemle ayni sehirde yasamiyoruz ve ayagindan problemi old.dan gelip bana yardimci olamadi..esimin cevresi cok genis..gelen giden hic eksik olmadi sagolsunlar ama inanilmaz yorgunum..pek uyuyamadim da o donemde acikcasi..yorgunluk uykusuzluktanmi bilmiyorum neden,sutum bastan beri azdi..artik neredeyse bitecek gibi...erkek cocugu sonucta ufak tefek kalacak diye cok korkuyorum..cevrenizde hem premature dogup hem mamayla beslenip hemde gelisimi iyi olan covuklar varmi?inanilmaz uzgunum ne yapabilirim bilmiyorum artik
benimde kızım 2680 dogdu ve sutum olmadı dogdugundan berı mama ve anne sutu ıle beslendı ufak dogan bebekler cok cabuk toparlıo ıcını ferah tut cnm

Bizde 23 0cakta 33+5 gunluk 1880gr dogduk. Hic anlamadim idrar kaciriyorum sandim baktim basedemedim korktugum sey mi diye hemwn dr gittim hastaneye yatirfilar 1 hafta bekledik ciger gelistiriciler ws. Sonunda aldilar bebegimi 1 hafta kovozde kaldik ciktiktan sonra hastalandi bebegim:KK43: 1 aya yakin yatti neredeyse kaybediyorduk cok sukur suan 4 aylik fitik ameliyatimiz var. Ama neler cektik cok sukur bu gunlerimiZe Allah herkesin yardimcisi olsun. Birde kizlar benim sutum yetersiZ suan yok denecek kadar azaldi aptamil1 kullaniyorum 1,5 saate bir acikiyor oglusum ne yapmam gerek bilemiyorum normal mi sizde ?

Bizimkiler ayni zamanda dogmus. 25 ocakta 33+6 da dogdu :)

Yürek sizim dinmiyor bulunduğumuz yerden başka ile geldik sözde özel hastane ilgi alaka olsun diye.hastanede kabus gibu şeyler yaşadım. Bir anda kendimi sezeryan da buldum. Kanaması olup da durdurulanlari okudukça oluyotum.hala kan ilacı için sabah 5.te uyaniyorum ama bebeğim karnimda değil artık. Sütum gelmedi onca ağlamaya gelmemesi normal sanitim
ben hergün o Yenidoğan Yoğun bakıma gidince yüreğim acıyor. Çok küçük yavrum ben kiyamiyordum karnimdayken yürümeye bile.simdi ne haldeyiz bu acı çok acı biri bir şey desin bana bu nasıl atlatilit

Arkadasim oncelikle hayatta olan bir bebegin oldugunu unutma onlar bir melek ve savasci bebekler yiyecek ekmgi varsa herturlu Allahim yasatacaktir onu kalbini ferah tut surekli dua et premature annesi olmak oyle zor birsey ki benimde ayni sekilde oldu daha dursa dururdu belki bebegim bende kiziyorum kendime neden izin verdim hemen doktorlarin isi ne neden hastanedeydim yattim o kadar durdursalardi ya diye ama elden bisey gelmiyor seni o kadar iyi anliyorum ki bende tek basima kaldim esim beni terk etti aldatti surekli aglatti bide bebegime yandim ne sut kaldi ne psikoloji antidepresan kullaniyorum sakin bebeginin yaninda aglama ona guc ver konus sev dokun biz oglumla toparlandik yeniden hayata donduk Allahima sukurler olsunki sakin umudunu kaybetme. Surekli sut sag sut bebegin icin hersey

Gerekli miyfi ilgisizlik mi bilmem 4 gün önce sezeryan a alındım 28 haftalik ken. Kanamam vardı hastaneye yattım kesilir gibi oldu leke ye döndü taburcu ettiler ikinci gün başladı yine böyle olmaz diyip sezeryan a aldılar. Ilk covugumdu.bebegim yogunbakimda onu gordugumde duygularımı anlatamam.gunlerdir cümle kuramadim.gozumde yaş kalmadı.acim yüreğim den taşıyor.simdi süt sagip ona yardimci olmalıyım.bana yardım edin.bulundugum yerden başka ile.sevk edilmistim dogumda.burda kaldık.esim de işine döndü. Ben yanlız kaldim.ve hiçbir şey bilmiyotum.goguslerim taş gibi oldu sagma.makinasi aldım. Ama saydığım sütü nasıl muhafaza etmeliyim
bir de günde defalarca sağmaliyim her defasında ayrı kap mi kullanmaliyim.steeil olsun diye sterilizasuon aldım. Ise yarar mı bilmem.hicbir şey bilmiyotum. Hala pijamalarimla gidip.geliyotum hastaneye. Değirmek nedir delirdim işte.kanamayi durduramadilar.ve belki de ugrasmadilar neden başka hastaneye gitmedim neden kabul.ettim.sezeryani
ben.bu kadar pis.bir anne.miyfim
çocuğum. El.kadar her tarafı igne.serum.hortum
burada nasıl.bu tramva nasıl. Atlatiriz. Hayat nasıl. Normale.doner.hastaneden eli boş. Çıktım.yaram umurumda değil yüreğim hiç bu kadar acimamisti

Sende onemlisin kendine iyi bak sagligina dikkat et bebeginin sana ihtiyaci var bebegini kucagina alinca herseyi unutuyosun Allah yardimcin olsun insallah iyi olursunuz da guzel haberlerini aliriz.

Merhaba kızlar
32+5te 1800 gr Dünya'ya gelen Ertuğrul Yahya'nın annesiyim:KK200::nazar:
Oğlum doğduğunda adı bile yoktu
Milyon tane şey hayal ediyorsunuz. Oda Süslemeleri doğum fotoğrafçısı lohusa gecelikleri terlikler süslü taçlar. Doulam vardı normal doğuma odaklanıp keşkesiz doğum falan filan. Tentene temas yapacaktık epiduralsiz normal doğum.........
Sonra bi akşam klozet Ağzına kadar kanla doldu bir saat içinde hem karnım hem kucağım boş kalakaldım.
Allah kimseyi o camın arkasında bırakmasın ama eğer nasip oldu da artık kaldıysak camın arkasında unutmamamız gereken birşey var. Biz ne hissediyorsak bebeğimiz onu yaşıyor. Herşeyi çöpe atıp umutla inatla tutunmak zorundayız. Kendimizi salmak depresyona girmek umut yitirmek bizim işimiz değil. Prematüre annesi olmak herkese nasip olmazbiz güçlü küçük savaşçıların bir Numaralı can yoldaşıyız ve hepinizin bildiği birşeyi bi kez de ben söylim onlar bizden çoooooookkkkk daha güçlüler. Bin kat felan:)yapacağınız tek şey sevginizi umudunuzu ve mümkünse sütünüzü vermek.
Oğlum Dünya'ya geldikten sonra sütümün geleceğini hiç düşünmemiştim. Bu arada doğumdan önce eksik listelerinde süt sağma makinesi seçeneğini direk eliyodum. Bana gerekmicek diye. Bir Numaralı kankam oldu :D hemşire elinde pompayla odaya daldı. Ilk seferde 10cc süt çıkardım biberonun dibinde. Sonralarında daha az olduğu bile oldu bir damla bile gelse Sak'ın pes etme! Saat kurduk 3 bazen 2 saatte sağdım 25er Dakka sağıyordum her iki göğsümü de doktor napıyon sen yara olur 10 dakka yeter dedi ama ben gene 15-20 devam ettim hastane Şartları nedeniyle 12 gün bebeğimi bir kez bile kucağıma alamadım. 3 defa kuvezde ziyaret ettim kuzumu. Mümkün olduğunca az Ağladım çok yedim bol bol Sıvı tükettim. 12 gün sonra kuzuma kavuştum çok şükür. Sonrası çok daha güzeldibaşta eve getirmek istemedik eşimle. Korktuk bakamicaz diye ama dayanabilir misinhemen aldık koynumuza. Minnacıkmış Meğersem hiç öyle gelmedi bana. Doktorun bi tanesi öpme dedi yeeaak yeaa :) ben ne kadar bekledim onu sen biliyo musun ilk günler uyanmaz emmez ağlamaz. Merak etme sonra açcak Gözlerini de ağzını da. Tam kırkı çıktı hadi şimdi rahatladık derken fıtık çıktı. Acele ameliyat oldu kuzum hem de Sünnet oldu. Haydi o iyileşti kurtardık dedik diğer kasıkta bi daha çıktı bi daha ameliyat. 15 gün içinde iki defa narkoz aldı. Çok Üzüldük elbette minnacık bir yavru. Ama yıkılmak yok!!yemeden içmeden kesilirsem süt gider. Devamlı motivasyon onun tek ihtiyacı sensin senin de tek ihtiyacın o
Anne sütüne gelinceeeeeeeee. Hiiiiçççç kafaya takcak bir konu olmamakla beraber evladını Düşünen annenin en büyük sıkıntısı ama ne kadar sıkıntı o kadar anne sütünün kaçması demek. En güzeli koyvermek yapabiliyorsan. Yapamıyorsan da vazgeçmemek inatla emzirmek. Gelmedi mi naparsan yap olmadı mı o zaman missss gibi mamalar var. Çok konuşanlara kulaklarını tıkicaksın:KK47:. Onların bebeleri çok usluydu benimki azgın. Onların sütleri çağlardı benimki damla damla. Sütün geliyo mu diye soranlara gelmiyo gel sen emzir dicenben diyemedim ama sen de
Sonuçta yıllar sonra benim oğlum 2 kilo bile değildi doğduğunda onu ben baktım büyüttüm bugünlere getirdim Allah'ın izniyle diye övünç madalyası var:KK9:
Hepinizi mor kalplerinizden kuzuları da buruşuk derili ellerinden öperim

Merhaba kızlar.. bende bı hafta once 33 haftalık doğum yaptım ... 1800 grm bebeğim doğdu sonra dustu cıktı suan 1750 grm.... nişanım geldı evde sonra hastanede anıden suyum bosaldı 5 cm acılmaya ragmen bebeğim ters spinal sezeryan oldum :( canım cok yanıyo sutum gıtmesıj dıye rahat olmaya calısıyorum ama yok yınede olmuyo annem yanımda esım yanımda ama onlarda uzuldugumu gormesın İstiyorum .... suan hıc bı cıhaza bağlı degıl kuzum sadece serumla beslenıyo besın vermedıler henuz... sutumude sagıyorum bu arada... bu 3. Bebeğim ilki ölüdoğum ikincisi düştü çok değerli bizim için yani.... tecrubelerınze dayanarak ne zaman cıkar tahmınen sızce doktor bıze zaman vermıyo ne zaman beslenır onu bıle soylemıyo hep yuzeyzel cevaplar verdı...

kizlar ya kasilmalarim 10 dk da bir 50 sn feln suyoridu 1 saattir 7 dk bir ve 1 dk kayi geciyo bazen lavaboya gittim idrarda kirmizi renk gibi gordum dogumun yaklastigini mi gosteriyo kasilmalarm sanciliyo ve hareket ettikce gecmiyo :(

Merhaba kızlar.. bende bı hafta once 33 haftalık doğum yaptım ... 1800 grm bebeğim doğdu sonra dustu cıktı suan 1750 grm.... nişanım geldı evde sonra hastanede anıden suyum bosaldı 5 cm acılmaya ragmen bebeğim ters spinal sezeryan oldum :KK43: canım cok yanıyo sutum gıtmesıj dıye rahat olmaya calısıyorum ama yok yınede olmuyo annem yanımda esım yanımda ama onlarda uzuldugumu gormesın İstiyorum .... suan hıc bı cıhaza bağlı degıl kuzum sadece serumla beslenıyo besın vermedıler henuz... sutumude sagıyorum bu arada... bu 3. Bebeğim ilki ölüdoğum ikincisi düştü çok değerli bizim için yani.... tecrubelerınze dayanarak ne zaman cıkar tahmınen sızce doktor bıze zaman vermıyo ne zaman beslenır onu bıle soylemıyo hep yuzeyzel cevaplar verdı...

Ayni benim bebegimde ayni dogdu haftasi kilosu bi 80gr fazlaydik biz sadece serum aliyorsa sevin biz oksijende alioduk eger univ.hastanesindeysen biraz fazla tutabilirler temkinli olmak icin oyle yaptiklarini duydum ama ben bulundugum sehirde apar topar devlet hastanesine gittigim icin biz 5 gunde taburcu olmustuk ve sonra hastalanip cok agir sekilde bebegimi tekrar kuvoze aldilar cok kotu gunlerdi allah kimseye yasatmasin sen sakin uzulme arkadasim guclu ol ayaga kalk meleginin sana coook ihtiyaci var hemen ciksin diyede acele etmeyin 2 kiloyu gorsun bebegin en azindan orda yatmasi daha iyi cunku o kadar hassaslar ki inan evde ne yapacagini bilemiosun toparlayin ikinizde kendinizi mutlu ol dualar et canim insallah iyi haberlerini aliriz ;)

Kizlar Galactago diye birsey kesfettim yani sutum caglayip da aman aman artmadi ama 4.5 aylik bebegime bazen her gun bazen gun asiri15 cc de olsa verebilmeye calisiyorum mutelemen bu damla olmasaydi bitecekti...zorluyorum kendimi su icmeye sivi seylrr tuketmeye yeemk yemeye...6 aya kadar devam etmek istiyorum...kimileri de bitmis oruc tut sihhat bul diyorlar..tutsam ya tamamen biterse:KK43: bilmiyorum yaaaa...ne yapmaliyim...acayip depresifim bazi zamanlar millet sakir sakir emziriyor...galiba psik. Gidicem olmayacak cok yalniz kaldim yanimda buyuk biri olmadi cok acemilik cektim guclu olmaya calisiyorum ama bilmiyorum iste..:KK61:

Ne kil
gerçekten gözlerim doldu okurken :KK43:(çok ama çok üzgünüm yaşadığın herşey için.allah bebeğine sağlık sana da huzur versin inşllah.öncelikle sen annesin artık metanetli olmak bu işin tmel kuralı asla yıkılmadan dimdik durmalısın kendin için ama en önemlisi bebeğin için.kendimce bildiğim birkaç bir şey yazıcam sana neler doğru gelirse uygularsın..
öncelikle ilriki haftalarda başlayan ani kanamalar durdurulamıyor genellikle.emin ol hiç bir doktor bir bebeği 28 haftalık anne karnından almak istemez bu öyle bir çizgi ki orada kalsa bebeğin öelecekti belki ama şimdi yaşıyor öncelikle lütfen bunlarıda unutmak.süt sağmak senin şu an en önemli görevin orda verdikleri her ilaçtan daha önemli buna inan.öncelikle hemşirelerden bebeğine her öğünde kaç cc süt verdiklerini sor.her 3 saatte bir düzenli bir şekilde kalk sütünü sağ.süt torbasına doldur ordan 5-10-20 cclik şırıngalara (hemşirelere sütü nasıl kullandıklarını sorup öğrendikten sonra)sütünü çek hemen gideceksen poşetinin içine buz küpü hemen gitmeyeceksen buzdolbında dondur öyle götür.poşette kalan sütlerinin üzerine mutlaka tarihini yazarak buzluğua at 6 ay duracak hiçbir şey olmadan.hastaneye götürdün sütlerin üzerine mutlaka isim tarih saat yaz çok özenmli hemşireler biz yazarız diyorlar sonra iş yoğunluğundan karışıyor.her süt sağmadan sonra makinenin süt ile temas eden bütün apartlarını bir güzel sabunla sterilizasyona koy çok iyi kuruduğundan emin ol.her gittiğinde bebeğinin kilosunu sor not al defterine.ayrıca her güttüğünde sorman gerekn önemli şeyler:kaka yaptı mı??anne sütü alabildi mi ??alabildiyse ne kadar geleni oldu??solunumu nasıl??
bu dönem atlatılacak bir dönem buna emin ol bebeğin yanına geldğinde herşeyi unutacaksin sadece güçlü dur geçmişe asla takılma bugun bebeğin hayatta aslolan bu sadece buna odaz olsun dualarım sizinle..
şunu

Benim kızım 36 haftalık 1820g 44 cm doğdu. Anne karnında gelişemediği için erken almaya karar verdiler. Kordon 2 kere boynuna dolanmış 1 kere de düğümlenmiş. Şükür küvözde kalmadı. Şu an 4. ayını doldurmasına bir hafta kaldı. Sadece anne sütü alıyor. 3 aylık kontrolüne gittiğimizde 55 cm 4600g idi. Bu son ay sanki fazla kilo alımı olmadı. Bayramdan aonra götürmek istiiyorum. Var mı bizim gibi haftası ileri ama gelişimi geri olan?

Canım nasılsınız

Sagol canim.cok gec oldu cevap ama pek giremiyorum int.e.artik daha iyi bebeklerim cok sukur.24 saat nobet tutuyorduk bebeklerin basinda.bitti artik.normal bebekler gibiler.3 kiloyu buldular cok sukur.cok zor gunlerdi neyse ki bitti.simdi hicbirseye vakit bulamiyorum ama cok guzel bir duygu.sen nasilsin nasil gidiyor hamilelik.

Benim kızım 36 haftalık 1820g 44 cm doğdu. Anne karnında gelişemediği için erken almaya karar verdiler. Kordon 2 kere boynuna dolanmış 1 kere de düğümlenmiş. Şükür küvözde kalmadı. Şu an 4. ayını doldurmasına bir hafta kaldı. Sadece anne sütü alıyor. 3 aylık kontrolüne gittiğimizde 55 cm 4600g idi. Bu son ay sanki fazla kilo alımı olmadı. Bayramdan aonra götürmek istiiyorum. Var mı bizim gibi haftası ileri ama gelişimi geri olan?

Bizde 33 haftalik dogduk 2 hafta geri gelisimimiz oglumla ayni dogan kuvoz arkadaslarinin gelisimi daha iyi kilolari vs. Bizim daha dusuk endokrine goturuyoruz iyi diyor sende pek takma arkadasim cocuktan cocuga degisiyor bunye farki birde anne sutu aliyormus sadece bence mamayla da destekle toparlayana kadar sen bilirsin tabi. Allah kolaylik versin canim

Back
X