• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Ocak Annelerinin bebek şekerleri kapı süsleri:)

Nego

Özgür Filistin ☝️Bir sabah gelecek kardan aydınlık
Pro Üye
10 Haziran 2010
84.676
355.217
898
Hanımlar tecrübeli olanlar olmayanlar burda fikir verelim birbirimize neler yapıcaz nasıl yapıcaz ekleyelim

Bir site ekliyorum güzel ürünler var faydalı olur umarım

Bebek şekeri için gerekli malzemeler

Slikon tabancası ve slikon çubuk

Lavanta veya şeker

Hazır kesilmiş tül ve kurdele

Bebek şekeri kartları

Mıknatıs

Biblo veya yapıştırma süsler

LOHUSA ŞERBETİ TARİFİ

Malzemeler(5 Litre için)

• 1/2 (yarım kg) Lohusa Şekeri (Kızamık Şekeri)
    • 3 Su Bardağı Toz Şeker
    • 20 Su Bardağı (250 ml.lik bardak ile) Su
    • 4 Adet Çubuk Tarçın
    • 20-25 Adet Karanfil
    • 2 Adet Muskat
Yapılışı

• Kızamık şekerini, şekeri ve 15 bardak suyu kaynayana kadar orta ateşte, kaynadıktan sonra 25 dk. kısık ateşte kaynatın.
    • Diğer malzemeleri (tarçın, karanfil ve muskat) ekleyin ve kısık ateşte 25-30 dk. daha kaynatın.
    • Bu aşamada tadını sürekli kontrol ederek, su miktarını damak zevkinize göre arttırın. Bizim şerbetimize 20 bardak su tam geldi.
    • Şerbet soğuyunca süzerek ağzı kapalı bir şişeye alın ve ister sıcak ister soğuk servis edin.
    • Buzdolabında haftalarca taze şekilde kalabilir.

Son düzenleyen: Moderatör:
image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg

Eklentiler

• image.jpg
    image.jpg
    20,5 KB · Görüntüleme: 353
Kıxlar bunların tanesi 1 1.50 arası cok uygun alıp içlerine badem şekeri koymanız yeterli .. Saol eflalcim sayende bu şekerdi çikolataydo cözdüm.. Bunun için kenara 100 lira koymam bile fazla fazla yeticektir inş..
Ben begendiklerimi koyucam.. Alıcam ve yaptıklarımı buraya cekerım diye düşünüyorum..kapı süsü düşünmedim.. Kızıma teyzesi yapmıstı öle cok satafatlı bili degildi ama uyguna bulabılırsem bende yaparım.. Alırsam sadece su beşiklerden alırım.. İçinede badem şekeri tamamdır..
Ama almassam kutulardan alıp içine badem şekeri dolap süsünüde kendim yaparım biberonlar yada emzikler var yada ayıcık gördüm lavanta kesesıyle bîrlikte süper olur..

image.jpg
image.jpg
image.jpg
Bunun pembeside var bebek şekerleriniz koyup verebilirsiniz.. Kapatıp bide kurdela ile süsleyin bu bile yeter.. Mevlüt okutmıcaksanız hastaneye ve eve ziyarete gelenlere giderken tutun bi tepside sık olacaktır
image.jpg
Lohusa serbeti için mukemmel kızlar
image.jpg
bunlarada acık kolontagı alıp bide hosgeldin bebek yazılı bir kurdela ile süsle süper olur
image.jpg
bunun bide o ayıcıgı dolap süsü olarak yapıp hediye verebiliriz.
image.jpg
Hümos bunu senin kıza sectim cok güzel ama ya..

İstanbul da olanlar için İSTOÇ a bakabilirler kapı süsü ve bebek şekerleri için orda bir çok toptancı var..Eminönün dekiler de genelde istoç dan alıyorlar malzemeleri satmak için...küçük bir tavsiye...ben öyle yapıcam

Kızlar netten yavuz susede bakabilirsiniz çok çeşityuygun fiyatlar bende sipariş üzerine yaptığım için arada bu siteden alıyorum sorularinizda yardımcı plabilirim

image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg
Güzellerim bebek şekerleri için kutular bunlardan bitanesini almak istyorum.. İçine küçk renkli şekerler varya ya ondan yada bademli drajeler düşnüyorum.. Mevlitte bol bol sunarım tepside ay düşünsenize ne datluuk olur esseksıpasına

Bni yine aglama tutdu.. Kızımda niye böle aklıma gelmedi.
Neden kımse nana sölemedi.. Neden neden neden...

çok güzeller canım
Kıxlar bunların tanesi 1 1.50 arası cok uygun alıp içlerine badem şekeri koymanız yeterli .. Saol eflalcim sayende bu şekerdi çikolataydo cözdüm.. Bunun için kenara 100 lira koymam bile fazla fazla yeticektir inş..
Ben begendiklerimi koyucam.. Alıcam ve yaptıklarımı buraya cekerım diye düşünüyorum..kapı süsü düşünmedim.. Kızıma teyzesi yapmıstı öle cok satafatlı bili degildi ama uyguna bulabılırsem bende yaparım.. Alırsam sadece su beşiklerden alırım.. İçinede badem şekeri tamamdır..
Ama almassam kutulardan alıp içine badem şekeri dolap süsünüde kendim yaparım biberonlar yada emzikler var yada ayıcık gördüm lavanta kesesıyle bîrlikte süper olur..
rica ederim canım benimd eiçimde ukde bu konu:)

ben 100 lira bile ayırmam 25 tane yapsam yeter yani çok gelen olmaz çünkü

canım kapı süsünü hazır alırım dersen civilde uygun var, keşke bu sitede onunda malzemesi olsaydı yok maalesef
Eki Görüntüle 1245131 Eki Görüntüle 1245132 Eki Görüntüle 1245133 Bunun pembeside var bebek şekerleriniz koyup verebilirsiniz.. Kapatıp bide kurdela ile süsleyin bu bile yeter.. Mevlüt okutmıcaksanız hastaneye ve eve ziyarete gelenlere giderken tutun bi tepside sık olacaktırEki Görüntüle 1245134 Lohusa serbeti için mukemmel kızlarEki Görüntüle 1245135 bunlarada acık kolontagı alıp bide hosgeldin bebek yazılı bir kurdela ile süsle süper olurEki Görüntüle 1245136 bunun bide o ayıcıgı dolap süsü olarak yapıp hediye verebiliriz.Eki Görüntüle 1245137 Hümos bunu senin kıza sectim cok güzel ama ya..
lohusa şerbeti bende yapıcam bu sefer bakalım nasıl olacak:) çok güzeller
İstanbul da olanlar için İSTOÇ a bakabilirler kapı süsü ve bebek şekerleri için orda bir çok toptancı var..Eminönün dekiler de genelde istoç dan alıyorlar malzemeleri satmak için...küçük bir tavsiye...ben öyle yapıcam
sağol canım keşke istanbulda olsam imkan çok bu anlamda
Kızlar netten yavuz susede bakabilirsiniz çok çeşityuygun fiyatlar bende sipariş üzerine yaptığım için arada bu siteden alıyorum sorularinizda yardımcı plabilirim
canım linkini eklermisin, ben sorularımla bunaltmaya hazırım seni:)
Eki Görüntüle 1245165 Eki Görüntüle 1245166 Eki Görüntüle 1245167 Eki Görüntüle 1245168 Eki Görüntüle 1245169 Eki Görüntüle 1245170 Eki Görüntüle 1245171 Güzellerim bebek şekerleri için kutular bunlardan bitanesini almak istyorum.. İçine küçk renkli şekerler varya ya ondan yada bademli drajeler düşnüyorum.. Mevlitte bol bol sunarım tepside ay düşünsenize ne datluuk olur esseksıpasına

Bni yine aglama tutdu.. Kızımda niye böle aklıma gelmedi.
Neden kımse nana sölemedi.. Neden neden neden...

canım ben puantiyeli ağzı kapalı olanı sevdim kapalı ya

Büyük paşamın mevlidin de, oğlumun resmi olan dolap süsleri dağıtmıştık...Malzemeleri kendimiz almıştık biblolarını tülünü lavantasını vs vs. içine oğlumun küçük resimlerini koymuştuk .. eşim ve kayın validem bir akşamda yapmışlardı hepsini çok da güzel olmuştu

Lohusa şerbeti nasıl yapılıyor kızlar biliyor musunuz? İLK oğlumda hastane vermişti şerbeti bunda kendim yapmak istiyorum da nasıl yapılıyor bilmiyorum

Lohusa şerbeti nasıl yapılıyor kızlar biliyor musunuz? İLK oğlumda hastane vermişti şerbeti bunda kendim yapmak istiyorum da nasıl yapılıyor bilmiyorum

Canım yapmadım ama netten bakıcam genelde netten bakıp denerim böyle şeyleri

Ay ne anlatcam.. Bizde öle lohusa serbeti falan yoktur.. Hani kimse yapmamıs bizde bilmiyoruz adını tadını.. Böle bi aksam annemler biz eşimle kardeşlerim aöcamlar falan bebek görmeye gittik.. Taze annemizin lohusa serbetini sundular.. Bizimkiler bir irine bakıyo şimdi herkes birer yudum içti neyse
Ama kımse yutamadı..
O derece tadı bi acayip geldi bilmediklerinden ama gülmemek için zor tuttuk kendimizi.. Nese cıktık ewden babam glmekten yerlerde... Bende hamileyim o zaman dedım baba bende yapcam niye ölediyosun.. Babamın dedıgı laf kızım boswer sen ben sana 10 kılo vişne alayım onun suyumu yap oda kırmızı oda kırmızı hiç olmassa içeriz
Allahım... Ne gündü ya.. Ben kızımda yapmadım... Bundada yapmam..

image.jpg
Kızlar öle bi dolap süsü yapsam nasıl sizce hosmu yoksa
image.jpg
Bumu kızlar napsam ki
Beb yakın akrabalarıma verirsem böle bişi istiyorum ama herkese verîrsem dolap süs daha uygun öle parayı carr curr edemem arkadas: D

Ay ne anlatcam.. Bizde öle lohusa serbeti falan yoktur.. Hani kimse yapmamıs bizde bilmiyoruz adını tadını.. Böle bi aksam annemler biz eşimle kardeşlerim aöcamlar falan bebek görmeye gittik.. Taze annemizin lohusa serbetini sundular.. Bizimkiler bir irine bakıyo şimdi herkes birer yudum içti neyse
Ama kımse yutamadı..
O derece tadı bi acayip geldi bilmediklerinden ama gülmemek için zor tuttuk kendimizi.. Nese cıktık ewden babam glmekten yerlerde... Bende hamileyim o zaman dedım baba bende yapcam niye ölediyosun.. Babamın dedıgı laf kızım boswer sen ben sana 10 kılo vişne alayım onun suyumu yap oda kırmızı oda kırmızı hiç olmassa içeriz
Allahım... Ne gündü ya.. Ben kızımda yapmadım... Bundada yapmam..
canım çok tatlı yapmazsan güzel olur hem sen vişne katabilirsin içine osmanlı şırası diye satılıyor ya onlar gibi güzel olur
Sabun yaptırmayı düşünüyorum ben. Çok beğendim bunu.

Eki Görüntüle 1245219
güzelmiş canım
Eki Görüntüle 1245220 Kızlar öle bi dolap süsü yapsam nasıl sizce hosmu yoksa Eki Görüntüle 1245221 Bumu kızlar napsam ki
Beb yakın akrabalarıma verirsem böle bişi istiyorum ama herkese verîrsem dolap süs daha uygun öle parayı carr curr edemem arkadas: D

canım bence buzdolabı süsü olsun ayrı ayrı uğraşma

Kızlar cagırcaklarımı fazla fazla hesapladım mevlide 50 kiş olur ... Ee suda var sonradan eve gelen olursa dimi onlarada giderken veririm .. Aaff kactane yaptırdam güzel olur

Kızlar cagırcaklarımı fazla fazla hesapladım mevlide 50 kiş olur ... Ee suda var sonradan eve gelen olursa dimi onlarada giderken veririm .. Aaff kactane yaptırdam güzel olur
Canım o zaman sen 100 tane yaptır

Eki Görüntüle 1245131 Eki Görüntüle 1245132 Eki Görüntüle 1245133 Bunun pembeside var bebek şekerleriniz koyup verebilirsiniz.. Kapatıp bide kurdela ile süsleyin bu bile yeter.. Mevlüt okutmıcaksanız hastaneye ve eve ziyarete gelenlere giderken tutun bi tepside sık olacaktırEki Görüntüle 1245134 Lohusa serbeti için mukemmel kızlarEki Görüntüle 1245135 bunlarada acık kolontagı alıp bide hosgeldin bebek yazılı bir kurdela ile süsle süper olurEki Görüntüle 1245136 bunun bide o ayıcıgı dolap süsü olarak yapıp hediye verebiliriz.Eki Görüntüle 1245137 Hümos bunu senin kıza sectim cok güzel ama ya..

yazdığını görmeden bayıldımmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm zaten :KK36::KK36::KK36::KK36::KK36::KK36: zevklerimi öğrenmişssin :KK5::KK5::KK5::KK5:

Back
X