- 29 Eylül 2010
- 716
- 51
- 123
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Günlük ne kadar su ve sıvı alıyorsun bilmiyorum ama ben 2 lt su ile tuvalette yaşamaya başladım bile şimdiden :)Kızlar siz de sık sık idrara çıkma var mi yoksa ben mi üşüttüm acaba
uyku şu anda hepimiz için genel sorun galiba. hormonlardan kaynaklı. vücut ilk üç ay anneyi dinlendirmeye calışıyor. kaşıntı için yağlar şu an için erken bebek büyümeye başladıkca karın kasları geriliyor. catlıyor kuruyor işte o dönem gerekli. bazı gebeler önceden önlem için 3. aylarında başlıyor. ama duyumlarıma göre catlıyacağı varsa çatlıyormuş. bende kullanıp çatlayanlardanım :)ya sizde de aşırı uyku ve kaşıntı oluyor mu?bıraksanız bütün gün uyuyabilirimmm.
acaba bu kaşıntı için yağlara ne zaman başlayacağız
ya evet onu bende duydum ya böyle bişiyi duymak bile içmemek için yeterli benielevit için doğru mu bilmem ama domuz jelatini kullanılıyor diye duydum, bende yeni öğrendim Allah tan doktorum onu vermedi bana,versede kullanmazdım herhalde
Inan kendimden daha çok üzüldüm sana benim ilk gebelik bu kadar üzüldüm senin kayıpların var birde Rabbim yardımcınız olsun arkadaşım inşallah yüzün gülerBnim de umudum tukendi iki kaybim var zaten bunla uc olcak allah korusun artik ne umudum ne baska biseyim kaldi yoruldm bayramdan sonra rabbim yuxumuzu guldurur ins
Tabiki haklısın korkmakta canım ya millet nelerden çekiniyor senin iki kaybına var ki herkesin bu ara kafayı yemesi normal ama bebisini kalbini duymuştum Ohhh de bi derin nefes al.... bundan sonra bebisin için dinlen ve bebisin için Beslen. ...Allah razi olsun canim. Evet cok korktum ama ne yapayim kanama kirmizi olunca ve iki de kayip elimde olmuyo.. Duyduk canim kalbini de cok sukur.. Rabbim herkese iyi haberler almak nasip etsin..
Ne güzel yazmissin canım benim ellerine sağlık :) süt konusunda sana katılıyorum allah evlatlarimizi bizlere bağışlasın saglikla sihatli kucağımıza almayı nasip etsin insallah sen ona inan annesi Allahın izniyle o seni bırakmicak :)Kızlar Merhaba :) hergün süt iç icilemiyorsa nesquik ile içebilirsin iz. Süt çok önemli arkadaşlar. Benim ilk gebelıgım de erken doğacakti yawrum gelişimi de bayagi bir geriden geliyordu. Doktorum içebildigim kadar süt icme mi söyledi doğarSa yasayamayacini söyledi. Ve ben o zaman günde 2 litre nesquik süt içtim. Ve 2 hafta sonra doktorum bile şaşırdı. O kadar büyüdü ki haftasindan büyüdü. O zaman sütun önemini anladım. Şu an mide bulantilarin dan zor biliyorum ama anne olmakta kolay değil en azından günde 2 bardak yanında ceviz fındık kabak çekirdeği. Taze meyve suları... artık ileriyi düşünelim. Doktorların söylediklerini pek takmayalim. Bebeklerimız bizimle buna inanalim. Bekara karı bosamak kolay diyebilirsiniz. Ama benimde sizin gibi sorunlarım var. Aramızda bilen var durumumu. Şu an kanamam durdu fakat kese icinde kanama başladı. Ama ben bütün korkularimi bir kenara attım ve bebeği min bana sımsıkı tutundugunu hissediyorum. O da annesi gibi güçlü bir çocuk olacak tıpkı oğlum gibi. Lütfen morallerimizi yüksek tutalım. Biz kadinlar güçlüyuz. Deil mi?
geçmiş olsun canım ilk önce hiç panik olma rahat ol. ilk gebelikler de insan ister istemez bir panik durumu oluyor. senin haftandaydı benimde kanama alanı olduğunda kontrolde ve direk progesteron başlattı bana vaginal ve calışıyordum rapor verdi direk ve diğer kontrole kadar elimden geldikçe yat dinlen dedi. öylede yaptım diğer kontrolde kanama alanı görmedi. ilk haftalarda olabilen bişi aslında. bu riskin geçince tavsiyem normal hayatına dön kendine zehir etme bak ikinci gebelikleri olanlara özellikle birde ufaksa çocuklar hiç kucağımdan inmiyor devamlı 13 kilo taşıyorum. benim gibi durumda olan bir çok kişide aynısı söyler sadece tadını cıkar yani gez dolaş...
Ay canım benim hadi hayirli iyi haberlerini bekliyoruzSlm kızlar nasilsiniz yarin ilk dr randevumuz var ins sorunsuz gecer bir kac gündür cok agrim vardi bugun daha iyiyim ins bebegim de iyidir
Canım o kadar sevindim ki senin adına hadi gözün aydın inşallah hersey daha da güzel olcak :)Kizlar gittik doktora cok sukur yasiyo bebegim..kanamalari sordum takmayin kanamayi kafaya dedi.. Kanamasi olan arkadaslar da korkmasin diye diyorum.. İnsallah herkes iyi haberler alir..
Ilk üç normal canım bi de son üç ay sık tuvalet :) hatta ben hamile olduğumdan ole syphelenmistim :)Kızlar siz de sık sık idrara çıkma var mi yoksa ben mi üşüttüm acaba
Cok saol canim.. İnsallah senin bebisin de bir an once buyusun de gostersin kendini sana.. Seninki biraz nazli olacak galiba..iyi maşallah canım ya
çok geçmiş olsun canım ya önceki kayıplarından dolayı panik yapman çok normal ama sonuç olarak miniğinin sağlıklı olduğunu öğrenmişsin o an insan inanılmaz rahatlıyor.
Allah razi olsun canim cok saol.. Allah sana da gonlunden geceni nasip etsin insallah..Canım o kadar sevindim ki senin adına hadi gözün aydın inşallah hersey daha da güzel olcak :)
Guzel haberlerini bekliyoruz bize haber vermeyi unutmapıhtılaşma problemi zaten baya sorun ama iyi ki kızının doktoruna gitmişsin. okadar yanlış doğru tedavi yöntemi var ki tıpta Allahım hep doğtu insanlarla karşılaştırsın inşallah bu gebeliğinde de miniğine kavuşursun sorunsuz. evet yarın gidiyorum bende sabah kontrolüm. bakalım herşeyin hayırlısı...
allahıım yaa var ya gercektenn neye guvencez bılmıorum....Merhaba canım, Elevit'i bana daha gebelik başlamadan ilerizeka bir doktor vermişti düşün artık gebelik başlamadan sonra başka bir doktora daha danıştım kullanma sen hamile misin ki bunu vermiş dedi. Şimdi hamileyim ve doktoruma danıştım. Hayır şuan için gerek yok. Zaten başlaman gereken zamanda sana yazacağım ben onu kullanırsın dedi ve Elevit'i direk eledi. Artık doktorlara da pek güvenilmiyor. Ne yapacağız bilmiyorum. :/
Teşekkür ediyorum canım benim. .. Allah hepimizin evlatlarıni bizlere bağışlasin. Anne olmak isteyen herkesin de kucagini boş bırakmasın. Amin... :)Ne güzel yazmissin canım benim ellerine sağlık :) süt konusunda sana katılıyorum allah evlatlarimizi bizlere bağışlasın saglikla sihatli kucağımıza almayı nasip etsin insallah sen ona inan annesi Allahın izniyle o seni bırakmicak :)
doğum tarihlerimiz aynı. benim de midem bulanmıyor. arada karnıma ağrı giriyor.Sende bulantı başladı mı canım
Benim hiiiç bulantım yok
Vallahi arkadaşım doktorlar birbirini kotuluyorlar hep. Ben bundan önce bir doktora gittim ve ilk gidişiMDI. Doktor keseyi görmeden bana progestan ve pıhtılaşma yi önleyici ilaç vermişti. Arastirdigimda çok kizmistim doktora. Düşük tehlikem varsa bana niye söylemiyor yoksa neden hu ilaçları verdi diye yakınmıstim. Hemen başka doktora gittim ve bana bu ilaçları kullanma sakin senin bunlara ihtiyacın yok dedi ve bana sadece folik asit verdi. 1 hafta sonra kanamam başladı ve doktora gittiğinde bana diğer doktorun verdiği ilaçları yine verdi ve düşük tehlikem vardı. Yani bu doktorlarin hiçbirini sevmiyorum açıkçası :) doktor düşmanı ettiler beni... şimdi o ilk ilaçlar verildiğinde içedir belki yaşadıklarımı yasamayacaktim. Öyle bir tehlikem hiç olmayacaktı. Gerçi hersey nasip... o ilk doktor o da utandigimdan gidemiyorum :)allahıım yaa var ya gercektenn neye guvencez bılmıorum....
Kızlar Merhaba :) hergün süt iç icilemiyorsa nesquik ile içebilirsin iz. Süt çok önemli arkadaşlar. Benim ilk gebelıgım de erken doğacakti yawrum gelişimi de bayagi bir geriden geliyordu. Doktorum içebildigim kadar süt icme mi söyledi doğarSa yasayamayacini söyledi. Ve ben o zaman günde 2 litre nesquik süt içtim. Ve 2 hafta sonra doktorum bile şaşırdı. O kadar büyüdü ki haftasindan büyüdü. O zaman sütun önemini anladım. Şu an mide bulantilarin dan zor biliyorum ama anne olmakta kolay değil en azından günde 2 bardak yanında ceviz fındık kabak çekirdeği. Taze meyve suları... artık ileriyi düşünelim. Doktorların söylediklerini pek takmayalim. Bebeklerimız bizimle buna inanalim. Bekara karı bosamak kolay diyebilirsiniz. Ama benimde sizin gibi sorunlarım var. Aramızda bilen var durumumu. Şu an kanamam durdu fakat kese icinde kanama başladı. Ama ben bütün korkularimi bir kenara attım ve bebeği min bana sımsıkı tutundugunu hissediyorum. O da annesi gibi güçlü bir çocuk olacak tıpkı oğlum gibi. Lütfen morallerimizi yüksek tutalım. Biz kadinlar güçlüyuz. Deil mi?