• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin Cinsiyeti

• Kız

• Erkek

• Çoğul Gebelik

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
hoşbuldum :) seninki de küçükmüş Allah yardımcımız olsun. Biraz zor olacak evet ama çok güzel olacak her şey ben inanıyorum. Emirmeye devam ediyorum. Düşük riski olmadığı sürece emzirmekte sıkıntı yok. Eğer risk yoksa sen de emzirebilirsin. Yani emzirmeyin diye söylenenlerin hepsi birer şehir efsanesinden ibaret.

İkiz bebek olma ihtimali var evet. Fakat yine de takipte olmalısın bence korkutmak üzmek istemem kesinlikle ama kimyasal gebeliklerde de bu değer birden çok yüksek çıkabiliyor

Hamileliğin ilk zamanları böyle iştahsızlık ve kilo kaybı gibi bulgular olması normal. Sonra toparlarsınız. Ben ilk hamileliğimde az kilo aldım ona rağmen kızım gayet iyi doğdu. Bunu düşünüp kendinizi üzmeyin :)

Merhaba hoşgeldin sen de... Belirti olmaması bazen endişelendiriyor ama aslında bulantıların başlarsa da hiç başlamamış olmasını tercih ederdin :) İlk hamileliğimde şiddetli bulantılarım olmamıştı ve 7-8. haftalarda başlamıştı. Şuan 5. haftadayız hafif bulantılar ve geçen hafta içinde kasık krampları dışında belirtim olmadı. Doğum yaptığımdan beri adet sancısı çekmiyordum. Hamile kalınca - yani bu ay- adet sancısı gibi hafif sancılarım oldu.

Merhaba. Duyduğunuz kesinlikle bebeğinizin kalp atışı değil emin olabilirsiniz. O sizin kalp atışınız ve gaz sonucu oluşan hareketler :) Kalp atışlarını cihazlar bile algılamakta zorlanırken sizin algılamanız mümkün değil. Hareketlerini hissetmek için de en erken 12. hafta...

Şimdi belki bana sen nerden biliyorsun diyeceksiniz ama insan çocuk gelişimci olunca bir de ikinci bebeği olunca biraz daha fazla şey biliyor :) ilk bebeğimde geç yumurtlama dolayısıyla geç döllenme söz konusuydu. Olması gereken zamanlarda ne keseyi görebildik ne kalp atışını duyabildik. Ama ben sabırla bekledim. Çünkü eşim askerdeydi ve bebeğimin olabileceği zaman dilimi belliydi :) Sabretmenizi tavsiye ediyorum. Allah'ın izniyle kalp atışlarını duyup tekmelerini göreceğiniz günler de gelecek

Öncelikle görüşünüze ve tercihinize saygı duyarım. Ayın 27sinde kızım 11 aylık olacak ve ben ikinci bebeğime isteyerek hamile kaldım. İlk zamanlar kızım çok zordu kucağımdan inmiyordu kimseden destek almadan üstesinden geldim. Üstelik özel bir anaokulunda müdürlük yapıyordum ve haftanın belli günleri bebeğimle birlikte işe gidiyordum. Şuan hayatımın düzenini çok iyi oturttuğumu düşünüyorum. Bir çocuk gelişimci olarak da en ideal yaş aralığının bu aralıklarda olduğunu düşünüyorum. Çünkü sizin bahsettiğiniz 4-5 yaş gibi aralıklarda büyük çocukta ciddi sıkıntılar görülebiliyor. Uzun uzadıya anlatmak istemiyorum amacım fikrinize etki etmek değil.
Düşünüyorum da bir kızım daha olursa kızımla aralarında 1,5 yaş olacak... Çok eğleneceğimizi düşünüyorum. Oğlum olursa da kızımın çok şirin bir abla olacağına eminim. Siz duygusal bakıyorsunuz. Olabilir. Elbette duygusal boyutları var. Ben kızımı bu kardeşin bencillikten, şımarıklıktan uzaklaştıracağını hatta kızıma özgüven kazandıracağını düşünüyorum. Tabi yeni doğacak bebeğime de... Sadece dikkat etmeniz gereken şeyler var. Tavırlarınız. Ve artık kesinlikle yaşantınızı çocuklu olarak ayarlamalısınız.

Kesinlikle sizinle aynı fikirdeyim. Üstelik okul çağına gelmiş bir çocuk için annenin kendisiyle ilgilenmemesi ciddi travmalara, kendisinin istenmeyen çocuk olduğunu bu yüzden de kreşe, anaokuluna, ilkokula gitmek zorunda olduğunu düşünmesine yol açıyor.

Size de katılıyorum efendim :) yukarıda yazdıklarım aynen geçerlidir. Bu kadar büyük çocuk her şeyin farkındadır. Çocukların sınırları zorlayan ilgi ve alaka beklentileri, annede sebep olunan yıpranılmışlık, büyüğün kendisine karşı bir tahammülsüzlük ve sevgisizlik olmasına karşın kardeşine olan merhameti apaçık gözlemleyebileceği yaşta olması... Kardeşinin ölmesini isteyen pek çok öğrencim oldu öğretmenlik yaptığım yıllarda

ilk zamanlar zor olacak belki ama sonra geçecek. Benim kızım da 11 aylık sıkıntı yok inşallah üstesinden geleceğiz. Rabbim sağlıkla kucaklamayı nasip etsin
Ay canım benim ya bende dört gündür kestim hem kadın dogumcum hem de iki tane çocuk doktorumuz kes dedi kasılma yaratıp düşük tehlikesi olusturabilirmis yavrum zaten bi akşamları emiyordu yatarken devam sutu de almıyor o konuda kendimi kötü hissediyorum :(

kızlar bugün yazmıştım. dr a gittim lekelenme var diye progestan verdi demiştim. hemen içtim. tam 1 saat sonra dilime kadar bütün vücudum uyuştu. bayılmıyorum ama yığıldım kaldım kımıldayamıyorum. 2 yaşında kızım vardı yanımda. korktum bayılsam ne olacak diye. hemen eşim geldi acile gittik. ilacın ağır yan etkisiymiş. onun yerine dr jel verdi. kullanan oldu mu içinizde? bu arada bhcg değerim 867 çıkmış. 4+ 6 dayım. 1000 den sonra bebek görünüyomuş.

yahu her attıgımız adımdan çocuk etkilenecek olsaydı hiçkimse çocuk falan doğuramazdı, kendinize bu kadar eziyet etmeyin tadını çıkaralım, Allah izin verirse sağlıkla kucağımıza alırız işallah bebeklerimizi
Canim inş. Birinin beni silkelemesi lazım, Sağol bitanem

yaptığımız her harekette sıkıntı olsaydı doktor yatın kıpırdamayın derdi..sadece ani hareket çok yükseğe uzanma perde takma gibi vs dedi doktorum ağır kaldırma birde..bende çok evhamlıyım ama sen benide geçtin :Dgelince haber ver canım.
Ay sorma canım, ya sadece söyle uzandim, hani kolunu kaldirirsinya işte o kadar

ben dayanamadım canım çarşamba gününü beklemeye geçen salı günü gittik duyduk çok şükür yeni başlamıştı henüz..bişey yiyemediğin için halsiz kalıyorsun demekki canım geçer inşallah..o_O
Aaaa çok sevindim canım :nazar:Bundan sonrada sıra cinsiyet merakında :) inşallah bakalım şu 2 3 ay bi geçsede,bu günlerde geçer elbet sağlık olsun

istanbulda yaşayan arkadaşlar hangi semttesiniz? hengi dr.a gidiyorsunuz?
Sante plus diye bi hastane var zeytinburnunda doğum fiyatları çok uygun dikkatimi çekti,muayenede 12 tl bana baya uzak ama merakımdan gidip görmek istedim,temiz bi yerede benziyor,başka bi tercihim daha özel istanbul tıp merkezi,doktorunda ilgili olması önemli bende arayıştayım,sen nereye gidiyorsun canım?İlk kontrole aceleyle semt polikliniğine gittim ama memnun kalmadım

Saol canim imkanim var ama korkudan gidemiyorum.. Cok korkuyorum.. Agladim baya.. Doktorun yapacagi bisey de yok.. İgne hap ne varsa kullaniyorum zaten.. Hakkimizda hayirlisi..
Canım benim şimdi gördüm umarım ciddi bı durum yoktur.dr git bi lütfen.rabbim yardımcın olsun.inş sağlıklıdır bebeğin

Bende mayıs annesi olucam inş.en son reglim 18 ağustostu.şimdilik 5. Haftayı doldurdum sanırım.allah hepimize sağlıklı bir gebelik yaşatsın inş.saglıklı hayırlı evlatlar versin

Canim inş. Birinin beni silkelemesi lazım, Sağol bitanem

Ay sorma canım, ya sadece söyle uzandim, hani kolunu kaldirirsinya işte o kadar
Canım tedirgin olmakta haklısın ama bu kadar evham yapma,streslede hamilelik gecirmek cok zor cunku.Kolunu kaldırdığın için bişey olucağını sanmam,inşaallah önemli bişey yoktur :nazar:

Kızlarrrr yarın marmaraya kar geliyormuş,fırtına kopacakmış şaşırdım eylülün ortasında kar :) :)

kızlar selam ben bu gün çok kötüyüm yaahu 3 kez hamile kaldım 2 si düşükle sonuçlandı ilkindede kızım oldu hiç bulantım olmamıştı bu kez çok kötü geöiyor yattıgım yerde midem bulanıyor yesem bulanıyor yemesem bulanıyor bi yönden seviniyorum herşey yolunda diye bilmiyorum perşembe kontrolüm var inşallah bu sefer kalp atışını duyarız artık rabbim hepimizin bebegini bagışalsın annelerine sizinkiler nasıl durumda :nazar::KK46:
Canım allah sağlıkla kucağına almayi nasip etsin insallah bazen hiç bir belirti olmiyabilir bazen çok yoğun olabilir sen içini ferah tut allah bebeğini sana bagislasin inşallah :)

Allah hepimize sağlıklı hamilelik nasip etsin ve sağlklı bebişlerimiz olsun inşallahhh.
Ben 31-05-2015 te bekliyorum bebeğimi bu tarihlere yakın bebek bekleyen var mı acaba?

kızlar bugün yazmıştım. dr a gittim lekelenme var diye progestan verdi demiştim. hemen içtim. tam 1 saat sonra dilime kadar bütün vücudum uyuştu. bayılmıyorum ama yığıldım kaldım kımıldayamıyorum. 2 yaşında kızım vardı yanımda. korktum bayılsam ne olacak diye. hemen eşim geldi acile gittik. ilacın ağır yan etkisiymiş. onun yerine dr jel verdi. kullanan oldu mu içinizde? bu arada bhcg değerim 867 çıkmış. 4+ 6 dayım. 1000 den sonra bebek görünüyomuş.
Gullsee çok geçmiş olsun inşallah sorunsuz geçirirsin bundan sonraki sürecini, bide bişey sormak istiyorum senin bhcg değerin hangi tarihte 867 çıkmıştı?

Kizlar hala uykulu geziyorum bn. Aksamlari eve kendimi zor atiyorum. Mide bulantısı da eklendi. Pek kimseye soylemedim ama rengim soldu resmen is yerinde herkes hamile misin hayirdir demeye basladi:KK5: bu persembe kalp atisi icin gitcem rapor da almayi dusunuyorum

Sante plus diye bi hastane var zeytinburnunda doğum fiyatları çok uygun dikkatimi çekti,muayenede 12 tl bana baya uzak ama merakımdan gidip görmek istedim,temiz bi yerede benziyor,başka bi tercihim daha özel istanbul tıp merkezi,doktorunda ilgili olması önemli bende arayıştayım,sen nereye gidiyorsun canım?İlk kontrole aceleyle semt polikliniğine gittim ama memnun kalmadım

sante plusı biliyorum..daha önce zeytin burnundaydım..özel istanbul tıp merkezinide duydum..orası nerdeydi canım..hangi semttesin? ben bakırköyde özel muayenehaneye gidiyorum..daha önce sorunlu gebeliklerim oldu..bu dr.da çok araştırarak buldum...

Bende mayıs annesi olucam inş.en son reglim 18 ağustostu.şimdilik 5. Haftayı doldurdum sanırım.allah hepimize sağlıklı bir gebelik yaşatsın inş.saglıklı hayırlı evlatlar versin
ben yakınım canım sağlıklı hamilelişk geçirip inşallah sağlıklı bir şekilde kucağımıza alırız..benim 22 ağustos tahmini doğumda 29mayıs

sante plusı biliyorum..daha önce zeytin burnundaydım..özel istanbul tıp merkezinide duydum..orası nerdeydi canım..hangi semttesin? ben bakırköyde özel muayenehaneye gidiyorum..daha önce sorunlu gebeliklerim oldu..bu dr.da çok araştırarak buldum...
özel istanbul tıp merkezi mecidiyeköyde canım,bende şişli tarafındayım,memnunmusun doktorundan?bakırköyde bildiğim bi doktor vardı ama adını hatırlayamadım şimdi,özel muayenehaneye gidincede fiyat artıyor tabi ama rahat oluyor.

Kızlar iyi akşamlar herkese, Dr. A gittik bebegimizi gördük kalp atışını duyduk hersey yolundaysa igneyide biraktirdi dr sadece hap içeceği, 1 ay sonraya randevu verdi, bu arada ordan yemeğe gittik, lahmacun yedik , ya lahmacun da bol maydanoz varya, bir zararı olurmu? Maydanoz yemeyin derler ya, akıl verin, çiğ değil lahmacun un içinde yedim baya vardı ama o_O

Back