Bu konuda bende dahil olmak üzere birçok kişi dertli canımKizlar merhaba, nolur yardim edin bana ya. Oğluna hicbir türlü kahvalti yaptiramiyorum. Sabahlari illaki anne sütü almak istiyor. Hazirladigim hiçbir şeyi asla yemiyor. Gerçi diğer öğünler de sorunlu ama kahvaltu kadar değil. Mama zaten almiyor. Sabah artik emzirmesem mi ne yapsam bilemiyorum. Kilo olarak da zayif bi bebek, illa ek gidalari düzenli alsin istiyorum ama yok. Onerilerinize ihtiyacim var
Canım açıklamaların için teşekkür ederim ne güzel anlatmışsın .bişey daha soracam kendi kendine oynamaya nasıl alıştıracağım .yardımcı olursan sevinirimDadli canım bi de bence de 2. Bebeği beklemelisiniz. Siz bi psikolojinizi düzeltin. Bir de çocuğu yavaş yavaş tek başına oynamaya alıştırın. Hem çocuk için de iyi. Benim ki benden sıkılınca oyuncaklarına gider hemen oyun kurar.
Deneyeceğim dediğini canım .ben maksimum 2 saatte bir emziriyom.gece saat başı hatta daha sıkO kadar çok benzerlikler var ki, yaşadıklarımızın; yeme dışında,! Hiç çok ısrarcı olmadım, Tmm yeme döküyorum o zmn diyorum. Aslında dökerken içim acıyor, çok mamasını, Yemeğini çöpe dökmüşümdür. "O kadar dünyada aç varken"
Acıkınca zaten kıyamet koparıyor, ama nerdeyse 3 saati geçiyor artık acıkma süresi. Geceleri çok daha uzun bazen 5 saat bazen 8 saat.. Çok sık yemek yedirmeye çalışıyorsan, biraz zaman vermeyi denesen, belki işe yarar.
Bende emzirme sürelerini biraz uzatim belki işe yarar.1,5-2. Saat zor dayanıyor açlığaUmarım bu sorununuz en kısa zamanda düzelir. Benim kızım biraz zayıf olduğu için ek gıdaya erken geçtik. Ki geçmesek de annem bana göstermeden azar azar ağzına bir şeyler veriyordu kızımın:)) 6. aydan sonra yavaş yavaş seçmeye ve daha az yemeye başladığını farkettim ; ama neden daha az yediğini anlamam 2 ay falan sürdü. Çünkü kızım azar azar ve sık sık emdiği için iki de bir süt vermeye alışmışım. Sonra farkettim ki sık sık süt vermem iştahını kesiyormuş ; önceleri böyle olmadığı için hemen farkedemedim. Bir de gündüz uykusu düzensiz ve az olduğu için farketmem zor oldu. Memede uyuduğu için , iki de bir uyutmaya çalıştığım için uyusun diye süt süt süt tabi ek gıdaya yer kalmıyormuş :))) Ben de 2- 2,5 saat süt vermeden ek gıdasını vermeye başladım ve olumlu sonuç aldım.
Gitmeyecem canımBence de gereksiz Can'ım
Canım her hafta 180 ödeyecem ayda 800 yapıyorCnm sen Istanbuldamisin?Devlet hastanelerininde boyle hizmetleri var ben bes yil once oglum kekelemeye basladiginda goturmustum o kadarda ilgili bir dr ve takvim olarak belirttigi surelerin hepsi tuttu yani bi arastir istersen 180tl gunumuz sartlari icin gercekten cok fazla birde erkekler kadinlar gibi dusunemiyor hep neden sonuc iliskisi gittik dr hallolmali idi ama olmadi diye duz mantik calistiriyorlar...Ayrica yemek yemeyen cocuk yok surekli usteleyip kendi stresini ona yansitma bence gercekten cok etkileniyorlar.İnsaAllah bugunlerde gececek...
Kafayı yemiş o danışman deli mi neBen bunlar boşa dedim tıbba çözüme be böyle şeylere inanırdım aslında tabi kararında olana.eşimle aramızda biraz sorunlar var bizim bende kademe başvurdum ve aile danışmanıyla görüştüm kadın bana arkadaşlarımın verdiği rahatlatmayı bile vermedi çok kötü konuştu eşime 2 kat daha sinir etti sen böyle yaparsan etrafta kadın çok gezecek birini bulur dedi yüzde yüz haklı olduğum konuda pes dedim
Golden goat a baktım sadece 1 ve 2 numarası var onu öğrendim. Sütüm yarı yarıya azaldı. Sizde emzirmezseniz zamanla süt azalacaktır. Bence sütü sagip onu da vermeye devam edin derim.Kansızlık için ben hergün mutlaka keçiboynuzu özü yada keçiboynuzu pekmezi veriyorum. Ise yarayacaktır. Birde her sebze ogunune kıyma et bulunmalı içinde. Bunlar benim nacizane önerilerim :)3 numara mama canim 9_12 ay aradi oluyor. Arkadasim kullaniyor bana da tavsiye etti keci sutu bazli cok iyiymis e_bebek e gidince alacagim ben de. Benim sutum var Allah a sukur icse ogluma bol bol yeter ama sipa azcik emip birakiyor o yuzden arkasindan mama veriyorum daha 1 haftadir aliyor. Yani ben de tecrubesizim mama konusunda ama kansizlik cikti biz de yemek yemiyor bari mama icsin diyorum.
D vitamini çok önemli bebeklerimız güneş görmedik için hatta şu dönemde bizlerin bile ihtiyacı var bence ihmal etmeyin derim.Kan ilacı damlası bende vermedim onun yerine pekmez ve demir içeren besinlerle açığı kapatıyoruz.Bizimki de tam tersi emmeyi cok seviyor. Emdigi icin yemek yemiyor. Bir de agizdan cikarma basladi oyun gibi agzina aliyo cikariyo. Onu besleyemedigimi dusunuyorum. Demire baktirmadim ama eksik olabilir.sanki 2 aydir hic kilo almadi. Ben d vitamini ve kan damlasi da vermemistim.cok pisman oldum.gecenlerde basladim sonra bi unuttum araya bir suru zaman girdi.
Merhaba canım benimde bebeğim bir kaç gün sonra 10 aylık olacak istahsiz bir bebek.Ogünlerini o an yemiyorsa yarım saat sonra tekrar deniyorum.Genel olarak kuru ekmek yemeyi seviyor her ne kadara vermek istemesem de bazen minik bir lokma ile kandirip devamında bizim yedirmek istediklerimizi vermeye başlıyoruz. Sabah bebeğin uyanmadan ilk öğünüzer edip önce o açıkla yedirin sonrasında emzirebilirsin.Birde taneliyemi ağzını acıyor yani az olsa da yada mama şeklinde olanlara mı ona göre öğünlerini düzenlersen yemek isteyecektir belki. Birde Dr. Muz iştahi açılsın diye içinde vitaminlerin ve Malt olan bi sürüp yazdı bize onu vermeye başladım.Kizlar merhaba, nolur yardim edin bana ya. Oğluna hicbir türlü kahvalti yaptiramiyorum. Sabahlari illaki anne sütü almak istiyor. Hazirladigim hiçbir şeyi asla yemiyor. Gerçi diğer öğünler de sorunlu ama kahvaltu kadar değil. Mama zaten almiyor. Sabah artik emzirmesem mi ne yapsam bilemiyorum. Kilo olarak da zayif bi bebek, illa ek gidalari düzenli alsin istiyorum ama yok. Onerilerinize ihtiyacim var
Canim çok teşekkür ederim cevapladigin için. Benim oğlum da bugün 10 aylik oldu. Her turlu denedim kahvaltiyi, taneli çok çok az yiyor. Bulamaç hic yapmadim zaten, yanlis bir beslenme sekli olduğunu düşünüyorum. Galiba dediğin gibi emzirdigim için yemiyor. Yarin sabah emzirmeyecegim bakalim nolcak.Merhaba canım benimde bebeğim bir kaç gün sonra 10 aylık olacak istahsiz bir bebek.Ogünlerini o an yemiyorsa yarım saat sonra tekrar deniyorum.Genel olarak kuru ekmek yemeyi seviyor her ne kadara vermek istemesem de bazen minik bir lokma ile kandirip devamında bizim yedirmek istediklerimizi vermeye başlıyoruz. Sabah bebeğin uyanmadan ilk öğünüzer edip önce o açıkla yedirin sonrasında emzirebilirsin.Birde taneliyemi ağzını acıyor yani az olsa da yada mama şeklinde olanlara mı ona göre öğünlerini düzenlersen yemek isteyecektir belki. Birde Dr. Muz iştahi açılsın diye içinde vitaminlerin ve Malt olan bi sürüp yazdı bize onu vermeye başladım.
Off keşke bi çözüm yolu bulsak. Kahvalti en önemli öğün ama yok olmuyorB
Bu konuda bende dahil olmak üzere birçok kişi dertli canım
Kahvaltı benimki de yapmıyor. Yumurta peynir asla yemiyor. Her şeyle denedimOff keşke bi çözüm yolu bulsak. Kahvalti en önemli öğün ama yok olmuyor((
Al bizden de o kadar yumurta peynir yok yoğurt yok ben öyle düşünüyorum galiba çok sık emdiği için yemek istemiyor. İnşallah yaza düzelirizKahvaltı benimki de yapmıyor. Yumurta peynir asla yemiyor. Her şeyle denedim
Şimdi hatalıysam düzelt. senin eşinin işi evde ve ikinizde 24 saat çocukla birliktesiniz, hatta o kadar ki çocukla birinizin işi olsa diğeri ilgileniyor ve çocuk hiç yalnız kalmıyor ve buna da çok alıştı tek başına bişe yapmıyor artık. Önce en sevdiği 3 4 oyuncağı olmalı çocuğun. Bi süre sadece bunlarla oynamalı, daha sonra değişik oyuncaklara geçersiniz. Yapacağınız şey kademeli olarak kendinizi unutturmak. Önce birlikte oynayacaksınız, sonra sen yanındayken oynayacak çocuk, sonra biraz uzaklaşacaksın. Sonra biraz daha uzaklaşacaksın. Hemen sonuç bekleme çünkü artık daha bilinçli olduğu için alışması Zaman alacaktır. İnşallah yardımcı olabilmişimdir.Canım açıklamaların için teşekkür ederim ne güzel anlatmışsın .bişey daha soracam kendi kendine oynamaya nasıl alıştıracağım .yardımcı olursan sevinirim
Bende anne sütü verdiğim için pek takmıyorum aslında. Şimdi zorlamazsam ileride yer diye düşünüyorum.Al bizden de o kadar yumurta peynir yok yoğurt yok ben öyle düşünüyorum galiba çok sık emdiği için yemek istemiyor. İnşallah yaza düzeliriz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?