Hersey cok guzel olmus. Kendin yaptigindan dolayi bir okadar da degerli olmus. Hazira alinan susler isler guzel tabii ama kendi emegin olunca super bence. Eline saglik. Annemin evindeyken ozel gunlerin hazirligini hep kendimiz yapardik bayramlara baklavadan tut 10 cesit tatli filan. Bana geldiginde anneme burdaki hazir yufkayi gosterdigimde cok sasirmisti :)))) inci gibi disleri olur insallah...Hayırlı olsun canım :)
Biz pazar günü diş hediği/buğdayı yaptık. İş yerimden arkadaşlarım gelmek istiyordu epeydir, dişimiz de gelince hadi farklı bişi olsun. Buğday haşlayalım komşulara dağıtalım, arkadaşlarla yiyelim birlikte olalım istedim. Buğday çok lezzetli oldu, yalnız 1 kilo yapınca fazla geldi ve işyerine götürdü eşim de birazını, herkes çok beğendi. Abartılı masrafa girmedik diğer detaylar için de, herşeyi kendimiz yaptık, sadece eve yakın bi fırından içeriği muzlu fındıklı normal bi pasta siparişi verdik ve üzerine diş figürü istedik. Çok lezzetliydi. Fotoğraflarda kullanmak üzere işyerinden çıktı aldığım resimleri de evde yeni aldığım çarşaf ve masaörtüsü ambalajlarındaki ince kartonlara yapıştırıp mangalda kullanılan çöpşişlere tutturdum. Doğumda işyerinin hediye gönderdiği bez standı, oyuncak, onların sarılı olduğu tül kurdela uğur böceği yapıştırmalarını da değerlendirdim. Konsolun aynasına kurdeleya tutturdum ilk diş yazısını. Evlenirken aldığım cam bardakların altına kurdeleyi papyon gibi bağladım buğdayı servis etmek için. Yine şekerliğe de kurdela yaptım. Diş şeklindeki yumuşak şekerler ve marshmellov haribo şekerleri de yine çöpşişe geçirdim ve dantel figürlü saksıma koydum. Foto ekleyeyim buraya :) fikir olur belki
Kizimda soguk alginligi var.burun akiyo uzun zamandir.hafta sonu kontrole gitmistik.dr soguk alginligi ama ilac kullanmaya gerek yok demisti. Ilerlemistir belki. Bir de yakin zamanda idrar yolu enfeksiyonundan antibiyotik kullandik.belki gecmedi. Cok ihtimal var.bunlari yarin ogrencem artik.
Buarada kizima 6 saatte bir ates dusurucu veriyordum ama nette okudum.38 altina ates dusurucu vermeyin yaziyor. Sabah vermistim en son gece tekrar verim diyorum.uykuda bari biraz rahat olsun diye.dun gece ustunu ortmustum 39 olmustusonra acik biraktim. Bugun de atesi bazen 38 kusur bazen 37 kusur oluyor.
Yok cnm ya sanmıyorum agrisiz olmaz ama cok sagol tabi teyzesi. Cok cekiyo insallah digerleri oyle olmazKeremin annesi canim hayirli ugurlu olsun ilk disiniz...inci gibi dertsiz atessiz agrisiz siralanirlar insallah. Miray'in ustleri geliyor bakalim gulusumuz nasil olur :)
Demekki tek kavga eden ben değilmişim inş geçecek arkadaşaynen biz de çocuktan sonra sık kavga eder olduköncesinde hiç etmiyorduk gibi bişi. işe başladıktan sonra daha sinir olmaya başladım ben, sonuçta ben de onun gibi tam gün çalışıyorum, aynı sektördeyiz üstelik. altını alma konusunda istekli değil, korkuyor resmen etraf batacak diye ve hemen beni çağırıyor. ek gıdasını yedirme, uyutma, oyalama vs konularında da çok istekli değil hemen yoruluyor. kilolu olduğundan diye düşünüyorum ve söylüyorum, gece 10 kere kalkan o sanki, duymuyor bile, hatta bazen salonda yatıyor. işi bırakmak isterdim ama işte hem kira hem ev kredisi ödüyoruz, zaten ist.da tek maaşla geçim kolay değil. üstelik çocuk olunca ilerisi için birikim de şart temel ihtiyaçlar dışında. Rabbim bizlere sağlık sabır versin de en iyi şekilde bakalım yavrularımıza, inşallah sağlıkla mutlulukla büyütelim kuzucuklarımızı :)
Canm bogaz enfeksiyonu bzde de cikti ozel birseyler yapiyormusun hic yada doktor tavsiyelerini paylasirmisinCanim ben de senin gibi dis sandim burdan bir arkadas uyardi beni dusmuyorsa bogaz enfeksiyonu olabilir gotur doktora diye gercekten de bogaz enfeksiyonuymus
Dr dış yuksek ateş yapmaz dedi.yani 38 ve üzeri olduğu zaman başka sıkıntı var demekmiş.usutmus olabilir idrarında veya kanında enfeksiyon olabilibilr.mutlaka Dr git.ateş ihmale gelmez.38 sen sonra havele geçirme riski var..C vitaminine cok ihtiyacimiz var zaten su aralar. Soguk alginligi dis cikarma ates kizim perisan. Ozellikle kafasi yaniyo resmen.cikan disleri birbirine surtuyor katir kutur. Kafadaki ates normal mi ?
Merak etme canım bizde kavga ediyoruz çocuk konusunda tek değilsin.bende calisiyorum.eve geliyorum çocuk bakıyorum yemek yapilcak.beyefendi hic oralı olmuyor gibi....sanki anne mecbur da baba cani istediği zaman..Demekki tek kavga eden ben değilmişim inş geçecek arkadaş
Ateşli çocuklarda vücudun soğuk kafanın sıcak olması ateş gostergesiymis.oğlunda bu şekilde olmuştu acaba çocuğum bir yanda uzuyor bir yanda ateşi mi var diyodum.Dr usumuyor ateş o şekilde de vücutta kendini gösterebilir vb şeyler anlattı.ve oğlumun boğazlarında enfeksiyon çıkmıştı.C vitaminine cok ihtiyacimiz var zaten su aralar. Soguk alginligi dis cikarma ates kizim perisan. Ozellikle kafasi yaniyo resmen.cikan disleri birbirine surtuyor katir kutur. Kafadaki ates normal mi ?
günaydın :)günaydın kızlar
interneti kapatmazsan demiyo :)Telefondan her girdiğimde yeniden giriş yap diyor hemen ulaşamıyorum bunu nasıl düzeltebilirim bilen varmı arkadaşlar
Ya bu bebisler dogdu dogacak ,kirki cikti cikacak,uc ay alti ay,kustu,kabiz oldu,ishal oldu ek gida almiyor derken.......Buyuduler ya.kızlar kerem azar azar dayda duruyo uc dort gündür :)
ha ama sunu belirtim bilerek yapmıyo. mesela cekmeceden birsey alıyo oturana kadar üç dört saniye ayakta kalıyo
ellerini bırakıp duruyo yaprucugum az da olsa :)
Canim Antibiyotik verdi doktor ama alerji yapti sadece 3 gun kullanabildik su yerine hep ihlamur zencefil icirdim onlarda iyi geldi sanirim bir de ateslendikce kuvetine ilik su koyup icine koyuyordum hem mizildanmayi birakiyordu oynuyordu hem de atesi dusuyordu birde cok az emiyordu bogazi agriyordu sanirim emerken o yuzden biberonla icirdim sutu 1_2gun bir de bol bol uyuttum dinlensin diye bazen saatlerce salladim sirf uyusun hastaligi daha kolay atlatsin diye ama cok cok zor canim bizim bu ilk ciddi hastaligimizdi cok zorlandik 3 gun fitil calpol dusurmedi atesiniCanm bogaz enfeksiyonu bzde de cikti ozel birseyler yapiyormusun hic yada doktor tavsiyelerini paylasirmisin
Ayy masallah zaten oyle oyle ogrenirmis ayakta durmayi annem oyle diyor bizimki de bazen unutup birakiyor elini ya da bir sey almak icin birakiyor tabi biz simdilik duramiyoruz yikiliyoruz hemen ama keremin yurumesine cok az kalmiskızlar kerem azar azar dayda duruyo uc dort gündür :)
ha ama sunu belirtim bilerek yapmıyo. mesela cekmeceden birsey alıyo oturana kadar üç dört saniye ayakta kalıyo
ellerini bırakıp duruyo yaprucugum az da olsa :)
Az onceki mesajim sanaydi ama alintilamamis canimKizimda soguk alginligi var.burun akiyo uzun zamandir.hafta sonu kontrole gitmistik.dr soguk alginligi ama ilac kullanmaya gerek yok demisti. Ilerlemistir belki. Bir de yakin zamanda idrar yolu enfeksiyonundan antibiyotik kullandik.belki gecmedi. Cok ihtimal var.bunlari yarin ogrencem artik.
Buarada kizima 6 saatte bir ates dusurucu veriyordum ama nette okudum.38 altina ates dusurucu vermeyin yaziyor. Sabah vermistim en son gece tekrar verim diyorum.uykuda bari biraz rahat olsun diye.dun gece ustunu ortmustum 39 olmustusonra acik biraktim. Bugun de atesi bazen 38 kusur bazen 37 kusur oluyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?