2015 MART BEBEKLERİ BÜYÜYOR...

Benimkinin kafası ayakları çok terliyor. Çorabı nemleniyor terden değiştiriyorum. Gece penye şapka takayım diye düşündüm ama terlerse şapka ıslanır daha çok üşütür diye düşündüm
Bence sapkaya hic alistirma. Sapkada teei sogursa hasta olma ihtimali yuksek.eviniz kaloriferliyse gerek olmaz bence.

Ben bu kızı Nasıl besleyeceğimi şaşırdım aslında verdiklerimde az değil niye kilo almıyor yada az alıyor :( 7,5 aylık olduk sağlık ocağında tartıldık 7.450 kg geldi .. Boyu muamma oldu 7.aynda kontrolde hast 69 geldi sağlık ocağında 66 cm baş 42 ... Çok mu küçüğüz ya .. Ne yapayım kilo alsın die ! ???
Sabah 10 gibi kahvaltı ( devam sütü içine yumurta sarısı az peynir bazen de bebe bisküvi ya da 7 tahıllı kahvaltı ) öğlen 2,5 /3 gibi sebze püresi ya da çorba .. Yanında yoğurt ile yoksa yemiyor .. Akşam üstü bazen devam sütü ya da meyve akşam ya çorba ya muhallebi veriyorum yatarken yine devam sütü (90 cc ama biraz kalıyor genelde ) gece de 4/5 kere emiyor beni Sabah yine aynı .. Ben yanlışı nerde yapıyorum ki neyi vermiyor ya da eksik veriyorum ,,
Yorum tavsiye istiyorum

Kızlar kızımın burun tıkanıklığı balgamlı öksürüğü vardı tam gecti derken. Simdide sadece uyurken gıcık tarzında kuru öksürüğü var uykusundan uyandırıyor ne yapmalıyım

Ben bu kızı Nasıl besleyeceğimi şaşırdım aslında verdiklerimde az değil niye kilo almıyor yada az alıyor :KK43: 7,5 aylık olduk sağlık ocağında tartıldık 7.450 kg geldi .. Boyu muamma oldu 7.aynda kontrolde hast 69 geldi sağlık ocağında 66 cm baş 42 ... Çok mu küçüğüz ya .. Ne yapayım kilo alsın die ! ???
Sabah 10 gibi kahvaltı ( devam sütü içine yumurta sarısı az peynir bazen de bebe bisküvi ya da 7 tahıllı kahvaltı ) öğlen 2,5 /3 gibi sebze püresi ya da çorba .. Yanında yoğurt ile yoksa yemiyor .. Akşam üstü bazen devam sütü ya da meyve akşam ya çorba ya muhallebi veriyorum yatarken yine devam sütü (90 cc ama biraz kalıyor genelde ) gece de 4/5 kere emiyor beni Sabah yine aynı .. Ben yanlışı nerde yapıyorum ki neyi vermiyor ya da eksik veriyorum ,,
Yorum tavsiye istiyorum
Aslinda yedikleri guzel canim benim oglumun istahsizlik sorunu var cok az yiyor cok az emiyor ek gidayi hic artiramadik ayda 100 gr aldigi oldu kilo verdigi oldu ama beni guzel emdigi zamanlar kilo aliyor gecen hafta cok guzel emiyordu 1 haftada 200 gr aldi. Belki sutun azalmistir onu artirmak icin bir seyler yapsan.Ben de cok takiyorum kilo olayini ben taktikca da stresten bebek hem emmekten hem yemekten uzaklasiyor kesinlikle cok etkileniyor bebekler annelerin stresinden. Hem kilosu az degil bebeginin gecen hemsire bir arkadas 7 aylik bebegim 7 kilo doktorda normal buluyor diyor ve gece beslemeyi de birakmis o biraz tuhafima gitti nasil kucucuk bir bebegin emme ihtiyacini gormezden geliyor anlamadim. sıkınti yapma sende, ben de ise yariyor ne zaman rahat biraksam bebegimi kilo aliyor

Aslinda yedikleri guzel canim benim oglumun istahsizlik sorunu var cok az yiyor cok az emiyor ek gidayi hic artiramadik ayda 100 gr aldigi oldu kilo verdigi oldu ama beni guzel emdigi zamanlar kilo aliyor gecen hafta cok guzel emiyordu 1 haftada 200 gr aldi. Belki sutun azalmistir onu artirmak icin bir seyler yapsan.Ben de cok takiyorum kilo olayini ben taktikca da stresten bebek hem emmekten hem yemekten uzaklasiyor kesinlikle cok etkileniyor bebekler annelerin stresinden. Hem kilosu az degil bebeginin gecen hemsire bir arkadas 7 aylik bebegim 7 kilo doktorda normal buluyor diyor ve gece beslemeyi de birakmis o biraz tuhafima gitti nasil kucucuk bir bebegin emme ihtiyacini gormezden geliyor anlamadim. sıkınti yapma sende, ben de ise yariyor ne zaman rahat biraksam bebegimi kilo aliyor
Bencede yedikleri güzel maşallah, benimki hasta degilken bile senin bir ögününü anca yerdi.şimdi ağzına bişey almıyor, şurupları güç bela savaşır gibi içiriyorum.kaşıklara düsman oldu bu yüzden, az az emiyordu bugün iyice azalttı emmiyor bile aç resmen ya napcam bilmem iyice zayıfladı hastalığida bir türlü geçmedi.birakın zayıflıgı filan hasta olmasınlar yeter, banada böyle diyorlardı ama hikaye gibi geliyordu şimdi daha iyi anladım

Kızlar kızımın burun tıkanıklığı balgamlı öksürüğü vardı tam gecti derken. Simdide sadece uyurken gıcık tarzında kuru öksürüğü var uykusundan uyandırıyor ne yapmalıyım
Geçmiş olsun canım, boğazı kuruyordur. Geçirmek için ne olur bilmiyorum ama rahatlatmak için ılık ıhlamur içirebilirsin, gece uyandığında emzirebilirsin, boğazı kuruyup tahriş olmasın diye. Kuru kuru öksürdükçe boğazı da acır. Odayı nemli tutmak için kaloriferlerin üstüne su koyabilirsin.

Ben bu kızı Nasıl besleyeceğimi şaşırdım aslında verdiklerimde az değil niye kilo almıyor yada az alıyor :KK43: 7,5 aylık olduk sağlık ocağında tartıldık 7.450 kg geldi .. Boyu muamma oldu 7.aynda kontrolde hast 69 geldi sağlık ocağında 66 cm baş 42 ... Çok mu küçüğüz ya .. Ne yapayım kilo alsın die ! ???
Yorum tavsiye istiyorum
Canım boyu doğru ölçemiyorlar, bizde de sürekli farklı çıkıyor. Beslenmesi maşallah iyi yiyor. Tam hareketlendikleri zaman yediklerini yakıyor metabolizması iyi çalışıyor demek ki. Ek gıda düzeni güzel, gündüz öğlen yada gece olmadan akşam emzirmeyi arttırabilir misin. Yada kullandığın devam sütü ne bazı markalar kilo aldırmıyormuş bazılarının kalorisi yüksekmiş çok kilo aldırıyormuş.

Yorum tavsiye istiyorum
Gayet iyi besliyorsun hiç üzme kendini. Çıtı pıtı bi kızın olacak belki büyüyünce atacak boyu kilosunu. Sağlıklıysa kiloyu takma Canım ya. Her çocuk aynı olmuyor.

Bence sapkaya hic alistirma. Sapkada teei sogursa hasta olma ihtimali yuksek.eviniz kaloriferliyse gerek olmaz bence.
Evet canım bende evin içinde şapka takmayayım diyorum. Geçen hasta olunca üşüyor mu deneyim mi demiştim ama dediğin gibi bu seferde şapka ıslak kalır daha çok üşütür diye takmak istemedim. Sokağa çıkarken soğuklarda taksam yeter. Saçımızda yok dışarda kafamızı açık kalıyor

Evett hasta kervanina bizde katildik.iki gundur burnumuz tıkalı.deniz suyu veriyorum sonra cekiyorum.sipa izin verse bide daha iyi yapicamda.sanki dovuyorum:)atesimizde cikio indiriyorum.gene cikiyor.moralsiz halsiz emmek istemiyor zorla emdiriyorum dis de yaparmi bunlari kizlar ayy yorgun bitap bi haldeyim iki gunde bayagi seyler yazmışsınız masallah size:))asi olayini bende merak ettim bizimde 9 ayda yazior kartta.
Geçmiş olsun, ne gripmiş hepimizi perişan etti. Geçen bahar ne rahattık, serum fizyolojik döküyorduk babası aspiratörle çekiyordu hiç sorun olmuyordu. Şimdi serum fizyolojiği görünce basıyor yaygarayı. Canıda acımıyor halbuki hem rahatlatıyor ama ne mümkün. Hele aspiratör olayı yalan oldu. O burun doluyor sümükler aşağı kadar akıyor. Silebilene aşk olsun. Valla burnu akınca sarılıyor kazağıma pantolonuma nereye bulursa oraya sürüyor. Büyüsün rahatlayacağız diyorduk büyüdükçe zorlaştı

Merhaba kızlar ayda en az 1 kilo alan oğlum bu ay sadece 250 gr almış 1 aya yakındır memeyi reddediyor mama denedim onuda 4 5 saat ac kalırsa zar zor 90 cc içiyor sütüm iyice azaldı artık emmek istediğinde bile hemen gelmiyor sinirleniyor ve tekrar emmek istemiyor bebeğinize neler veriyorsunuz bana akıl verin lütfen çok üzülüyorum bu haline gece boyu aglamaktan helak oldu :cry:
Sanırım mayıs annesisin bebeğin 6. ayda memeyi reddettikleri bir dönem olurmuş, sen sık sık teklif etmeye devam et. çok zorlamadan. uyurken dene aralarda dene. Tekrar emer Allah'ın izniyle. O emdikçe sütünde artar. Kilo alımları artık ilk zamanlar gibi olmayacak yavaşlayacak. Mamayı benim kızımda içmedi katı gıdalara başladın mı seveceği yiyecekler deneyebilirsin. Belki verdiğin mamanın tadını sevmemiştir başka marka deneyebilirsin. Çorba muhallebi yoğurt sebze püreleri biraz uğraştırıcı ama herşey bebişler için. Ek gıdaların yanında sürekli emzirmeyi de denemekten vazgeçme. Kolay gelsin

Cok gecmis olsun canim, insallah en kisa zamanda iyilesir yavrun. Odayi nemlendirmeyi denesen, nemlendiricin yoksa petegin uzerie su koy yada su isiticiyi calstir ben oyle yapmistim isiticinin kapagini kapatmayinca kaynadiginda kendini durdurmuyo ve surekli kayniyo o ekilde 5-10dk calistiriyordum

Yorum tavsiye istiyorum
Bencede verdiklerin gayet yeterli.Keyfi yerindeyse,neseli bir bebekse,mutluysa takma derim o kadar.Senin rahat olman sutune de yansir.Bence emmesi ekgidadan daha onemli,bu yuzden olabildigince sen rahat ol ki o da annesini bol bol emsin canim

Yorum tavsiye istiyorum
Cnm yanilmiyosam sizin yedinci ay kontrolunuzden bu yana bebegin yinede kilo almis kaldiki ayini tamamlamak icin bir 15 gunu daha var yani aslinda yedinci ay kontrolunden bu yana 200gr aldi ise bir o kadar da bu onbesgunde alsa ayda 400gr yaparki bu aylar icin cok iyi benim kizim gecen hic kilo almadi ve ben mahfoldum seni takip eduyorum cunku hemen hemen ayni kiloda kizlarimiz ordan hatirliyorum kilo aldiginizi istersen hemen panik yapma sekizinci ay kilo nasil olacak bakalim ayrica hep ayni yerde tarttirmak da cok onemli hep farkli sonuclar cikiyor seni cok iyi anliyorum ama aslinda kilo almis olmasi bile iyi bence...Yaren hanima selamlar

Kizlar bu arada bu sabah kalktiginda kizimin sesi kisilmisti ama oksurmuyor gripte degiliz dis cikarmak uzere ama etkisi olacagini sanmiyorum ne yapabilirim tavsiye bekliyorum

Valla 4. Aydan beri böyleyim ne vereyim Nasıl vereyim kilo alır !!!!! Küçük doğdu zaten ama akranları 8 kg geçti benimki geride ( her çocuk elbette farklıdır ) bi de az kilo almamalıyız zaten kilomuz az .. Bide durursa kilo alımı takıntı boyutum tavan yapar ..
Gece emiyor gündüz de emer ek gıda sonrası yatarken biraz olsun emer yine .. Oyunla oyuncakla yiyor bi şekilde yoğurdu meyvesi veriyorum. .. Çorba muhallebi de var .. Devam sütü de içiyor .. Bünyesi mi böyle olacak acaba !!
Tek aklıma takılan sabah 10/11 e kadar uyuyor benimle yatakta ( ben olmasam asla uyumaz. ) o zamana kadar da beni arş ara emiyor öğün mü kaybediyoruz yoksa .. Uyuyan çocuğuda uyandırmak bana mantıklı gelmiyor bende uykumu alıyorum .. Sorular sorular deli sorular !!!!

Bencede yedikleri güzel maşallah, benimki hasta degilken bile senin bir ögününü anca yerdi.şimdi ağzına bişey almıyor, şurupları güç bela savaşır gibi içiriyorum.kaşıklara düsman oldu bu yüzden, az az emiyordu bugün iyice azalttı emmiyor bile aç resmen ya napcam bilmem iyice zayıfladı hastalığida bir türlü geçmedi.birakın zayıflıgı filan hasta olmasınlar yeter, banada böyle diyorlardı ama hikaye gibi geliyordu şimdi daha iyi anladım
Bu kadar yemesine göre kilo alımı son üç ayda 450/500 .. Bi iki ay 1 kg ya yakın alaydık ortalamayı yakalardık şimdi hareket de çoğalacak kilo alımı daha da azalacak diye endişe ediyorum .. Kızı tartıya koyarken cebine taş mı koysam :)))

Valla 4. Aydan beri böyleyim ne vereyim Nasıl vereyim kilo alır !!!!! Küçük doğdu zaten ama akranları 8 kg geçti benimki geride ( her çocuk elbette farklıdır ) bi de az kilo almamalıyız zaten kilomuz az .. Bide durursa kilo alımı takıntı boyutum tavan yapar ..
Gece emiyor gündüz de emer ek gıda sonrası yatarken biraz olsun emer yine .. Oyunla oyuncakla yiyor bi şekilde yoğurdu meyvesi veriyorum. .. Çorba muhallebi de var .. Devam sütü de içiyor .. Bünyesi mi böyle olacak acaba !!
Tek aklıma takılan sabah 10/11 e kadar uyuyor benimle yatakta ( ben olmasam asla uyumaz. ) o zamana kadar da beni arş ara emiyor öğün mü kaybediyoruz yoksa .. Uyuyan çocuğuda uyandırmak bana mantıklı gelmiyor bende uykumu alıyorum .. Sorular sorular deli sorular !!!!
Belkide şanslı bi kız olacak yiyip yiyip kilo almayacak ilerisi için çok güzel canım.benim eşimde müthiş yer amagayet zayıf allah şanslı yaratıyor bazılarını, keşke bizde öyle olsak, takma kafana bak bende çok takıyordum hasta oldu o faha kötü, şimdi hiç yemiyor çok zayıfladı.8,5 aylik 7700 kilo bide kıyafetlerle :KK61:Çooook canım sıkkın

Canım boyu doğru ölçemiyorlar, bizde de sürekli farklı çıkıyor. Beslenmesi maşallah iyi yiyor. Tam hareketlendikleri zaman yediklerini yakıyor metabolizması iyi çalışıyor demek ki. Ek gıda düzeni güzel, gündüz öğlen yada gece olmadan akşam emzirmeyi arttırabilir misin. Yada kullandığın devam sütü ne bazı markalar kilo aldırmıyormuş bazılarının kalorisi yüksekmiş çok kilo aldırıyormuş.
Aptamil kullanıyoruz 4. Aydan beri .. Değiştirsem mi ki ! .. Emmesi iyi yani 3/4 . Aylarda memeden ayrılacak diye korkarken bu ek gıdaya başlayınca meme düşkünü oldu .. Ek gıdayı vereyim biraz oyun oynasın memeyi göstereyim azda olsa emer .. İki kere büyüğünü yapıyor hergün çişli bezde oluyor ..

Gayet iyi besliyorsun hiç üzme kendini. Çıtı pıtı bi kızın olacak belki büyüyünce atacak boyu kilosunu. Sağlıklıysa kiloyu takma Canım ya. Her çocuk aynı olmuyor.
Şükür gelişimi güzel.. Her çocuk farklı oluyor elbette bende öyle iri yapılı bir bayan değilim minyon sayılırım biraz da işte anne olunca farklı oluyormuş ortalamayı yakalasak yükseklerde gözümüz yok :) evet boy önemli kilo ilerde bi şekilde alır bunun için ekstra bişi yapmak gerekir mi ki !

Back