Afacana nasılda yakışır ama, erkek çocuk ya ondan sevmiyor olabilir annesiSağol canım. Benimki de aksine çıldırıyor kafasına bişey takınca. Zorla takıyoruz.
Sağol canım, gripliler kervanına katıldık bizde. Bebeğin yapısına da bağlı sanırım. Küçücük bebeği anneden mahrum etmek vicdansızlık ama görüyorum bazı çocuklar annenin yanından ayrılmıyor, anneden başkasıyla iletişim kurmuyor yanlış bir şey yapıp ilerde o halede gelsin istemiyorum. Sıpa öyle tatlı ki benimde dibimden ayırasım yok. Okuduğum bir yazıda bağlanmak anne içinde ihtiyaç diyordu. Dengeyi doğru kurmak istiyorum. Kendi başına da oynayabilsin başkalarının yanında da rahat olabilsin istiyorum. İlk çocuk acemilik var. Zor şeylerBen bu kokuna alışmasın cümlesine pek anlam veremiyorum.Niye alışmasın yani,bize alışmayacakda kime alışacak;anlamsız geliyor.Şımartma ile yakın ilişki,temas arasında ilişki olduğunu düşünmüyorum.Bence şımartma demek her istediğini yapmak,hayırı öğretmemek vs.. ile olur.Bence endişe etme derim sen içinden geldiği gibi davran daha çok küçükler tabi ki kokunu alacak,ihtiyacı var zaten.Ben okuyorum,dinliyorum ama bebeğime kendimce yaklaşıyorum sonuç olarak her bebek farklıdır.Geçmiş olsun bu arada,grip salgını var zaten :))
Evde olsam bakıp söylerim hangi aşılarmış diye ama işteyim. Kart vermişlerdi bi tane hangi ayda hangi aşıyı yapacaklarını yazıyordu. Bulabilirsem söyleyim de sağlık ocağına sorabilirsin bu aşıları ne zaman yapacaksınız diyeBir bakayim asi kartina, ama bana 1.yasinda asi var 2 aralikta genel izlem icin geleceksin demislerdi
Gözün aydın, annenin yeri ayrı olur tabi. Maşallah Ege'ye. Düşmeyi de kalkmayı da öğrenecek annesi. Allah esirgesin yavrularımızı.Selam kızlar,
29 Ekim tatili girdi araya takip edemedim yazılanları, güzel anneler ve tatlı bebişler hepiniz iyisinizdir inşallah.
Çarşamba günü kv ve kp Akçay'a döndü, Pazar akşamı da Eskişehir'den annem geldi, bakıcılığı devraldı yani. Ben de çalışan anne moduna geri döndüm haliyle. Annem varken fazla yorulmuyorum çok şükür. Minimum 1 ay kalacak, sonra yine takvimimize göre dönüşümlü olacak sanırım.
Maşallah sübhanallah oğluş neredeyse yürüyecek, sıyırmaya başladı resmen 2 haftadır. Geriye doğru düştü bikaç kere ve kafası çarptı tabi, o da biz de çok korktuk ama çok şükür düşekalka büyüyecekler, gözümüz üzerinde hep. Biraz biraz dizüstü eğilmeyi de öğreniyor düşmelerden sonra, eskisi kadar olmasa da korkuyor hala.
Henüz dişlerimiz yok, ama sanki baya bi kabarık yerleri belli gibi beyazlamış gibi geliyor damaklarındaki diş yerleri.
Bide son zamanlarda gece uykularında daha sık kucağıma alıp emziriyorum. Eskisi gibi de değil, ağlamaklı kımıldıyor gözükapalı. Eskiden gözükapalı kımıldardı kısık ses çıkarırdı sadece. Acaba büyüme atağından mı, dişten mi, yoksa anneye babaya düşleşmeden mi.
Mont aldık geçen h.sonu, şapkası ve kolları çıkabiliyor, iç kısmı polar ve bilekleri örgü lastikli, baya kullanışlı hoşumuza gitti, 2 yaş için olanını deneyerek aldık. Kışlık bere ördürmek istiyorum, instagramda çok tatlı renk renk hayvan figürlü bereler var :) kaşkol ve eldiven düşünmüyorum, zaten herşeyi ağzına sokuyor hala.
Sağolasın canım, aynen öyle :)Gözün aydın, annenin yeri ayrı olur tabi. Maşallah Ege'ye. Düşmeyi de kalkmayı da öğrenecek annesi. Allah esirgesin yavrularımızı.
Bu ara benim kızımda gözü kapalı ağlıyor. Ama ben grip yada gazdan olduğunu düşünüyorum. Bereyi LC den aldım ben çok güzel modeller var. bir bak istersen
Evde olsam bakıp söylerim hangi aşılarmış diye ama işteyim. Kart vermişlerdi bi tane hangi ayda hangi aşıyı yapacaklarını yazıyordu. Bulabilirsem söyleyim de sağlık ocağına sorabilirsin bu aşıları ne zaman yapacaksınız diye
23 kasimda gozlem var,kizamikti galiba asi onu dr danisin dedi ebecanım baktım internette de arastırdım 9.ayda herhangı bir ası yok. 6.ay ve 1 yasında ası var. 9 aylıkken gelişim takıbı yapılacak. Sızde bir bakın ıstersenız
Kan tahlili icin bisey demediler bu aydaKızlar 9. Ayda kızamık aşısı var dediler bize de. Ama öncesinde kan tahlili de var. Önce kan tahlili yapın sonra gelin dediler.
Olur mu cnm bizim 15 aralik asi günümüz var yani asi9.ayda hethangi bir asi yok ama gelisim takibi icin saglik ocagi ve doktor kontrole cagirdi bizi. Galiba kan tahlilide yapilacak
Biz de zorla takiyoruz dikkat etmezsek sapka nerde diye arayip duruyoruz :)Sağol canım. Benimki de aksine çıldırıyor kafasına bişey takınca. Zorla takıyoruz.
Gece uyurken kafasina bisey takiyomusun canim. Sabahlari burnu tikali uyaniyor bizim ki usuyor kafasi heralde ama cildiriyor taktirmiyor napcam bilmiyorumBiz de zorla takiyoruz dikkat etmezsek sapka nerde diye arayip duruyoruz :)
Yok cnm takMiyorum birseyGece uyurken kafasina bisey takiyomusun canim. Sabahlari burnu tikali uyaniyor bizim ki usuyor kafasi heralde ama cildiriyor taktirmiyor napcam bilmiyorum
Yarenin annesi instagramda istegimi kabul et
çok tatlı çok güzel olmuş :)
Annem yün yorgan yapmisti onu örtüyorum ben. Ici elyafli uyku tulumu almisti kaynanam gecen yil. Onu iki gün giydirdim üstüne de pelus battaniye ama cikardigim zaman backlari serin oluyordu. Ona cok birsey ortersem de terletir elyaf sonucta. Yün iyi oldu ya sicacik uyuyo tek sorun kollari disarda seviyogece şapka takmak benim de aklıma geldi aslında ama kombiyi kapatmıyorum, 24 derecenin üzerinde olmayacak şekilde hep açık geceleri ve üzerine 2 katlı pazen battaniye örtüyorum. gerçi o hep açınıyor ama işte erkek çocuğu sıcağı sevmiyor diyorlar. uyku tulumu almış annem, %100 pamuk ve öyle içinde elyaf falan yok ama katlı kalın güzel baya hoşuma gitti. örtmek yerine onu deneyeceğim yıkayınca. içine de penye pijama giydiririm sanırım. aslında nasıl alıştırırsan öyle gider diyorlar ama annelik işte, ya üşürse diye düşünüyor insan hep :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?